Arama

Buda'nın Lanetli Elması

Güncelleme: 12 Ağustos 2008 Gösterim: 3.347 Cevap: 0
kakarotto - avatarı
kakarotto
Ziyaretçi
12 Ağustos 2008       Mesaj #1
kakarotto - avatarı
Ziyaretçi
Buda'nın Lanetli Elmas'ı : HOPE Diamond

Sponsorlu Bağlantılar
Fransız kuyumcuvirg şaşkınlıktan adeta küçük dilini yutmuştu. Gözlerivirg büyülenmiş biçimde önünde dikilen Dört metrelik Buda heykelinin göğsüne dikilmişvirg adeta " olmaz bu kadar büyük bir elmasvirg bu kadar güzel bir elmas olamaz..." diyordu. Reel olarak Fransız kuyumcuyu böylesine kendiliğinden geçiren o koca taşvirg Buda heykelinin göğsünde öylesine güzel parlıyordu ve de alaca karanlıkta tapınağın duvarlarında esrarengiz ışık oyunları yaratıyordu. En sonunda Fransız kuyumcu 1610 yılının 10 Mayıs gününde bir fırsatını bularakvirg dünyanın en büyük elmasını ait olduğu yerdenvirg Buda heykelinin göğsünden çekip almıştı. Ancakvirg ertesi gün bu mavi-beyaz elmasın çalındığını gören Buda rahipleri hiç telaşa kapılmamışlardı. Sadecevirg "elması çalanvirg eceline susamışvirg o elmas Tanrı Buda'ya verilmiş bir armağandır. Bir başkasına uğursuzluk verir. Er veya geç yerine geri getirilecektir. " demişlerdi.

hope diamond picture

Buda rahiplerinin kehanetleri boşa çıkmadı. Fransız kuyumcuvirg Buda tapınağından çaldığı elması yurduna dönüşü sırasında Fransa kralı on dördüncü Louise' e armağan etti. Kral elması şekillendirip kendisine bir taç yapması için özel kuyumcusuna verdi. Ancak daha o gece yaşlı adamın oğlu bilinmeyen bir sebeple intihar ettivirg oğlunun üzüntüsüne dayanamayan kuyumcu da bir kaç gün sonra felç geçirdi. Dünyanın en büyük elmasını taşıyan tacı başına geçirdikten bir süre sonra da kral Louisvirg ülkesini tam bir batağa sürükledi. Elmas daha sonra el değiştirdi.Ve yeni kral on beşinci Louis geçti. Kral genç yaşında çiçek hastalığı sebebi ile öldü. Lanetli elmas bu sefer de on altıncı Louis'in malı olmuştu. Kral bu dev elması Marie Antoinette'e verdi. Bu ünlü kadının sonu da iyi olmadı ve de Fransız devrimcilerin kurduğu idam sehpasında başı giyotinle kesilerek can verdi. Elmasvirg kendisine sahip olan herkesi lanetliyordu. Bu uğursuz taşvirg daha sonra yaklaşık olarak bir yüzyıl kadar ortadan kayıp oldu.

En sonunda Londra'da olduğu anlaşıldı. Banker Thomas Hopevirg taşa kendi soyadını vererekvirg Hope Diamond " Umut taşı" dedi. Ancak o da çok yaşamadı. Daha sonraki sahipleri de benzer sonlar yaşadı. Bu taşın son sahibi Mclean isimli bir milyarderdi. Tek bir oğlu vardı ve de onu çok fazla derecede seviyordu. Çocuk bir sürü uşakvirg hizmetçi ve de özel korumalar tarafından göz altında tutuluyordu. Ancak bir gün nasıl olduysa hepsinin elinden kurtuldu. Adeta bir ok gibi sokağa fırladı. İşte o anda da sokaktan geçen bir at arabasının altında kalarakvirg feci bir biçimde ezilerek öldü. Lanetli elmasın şu anda kimin elinde olduğu ise bilinmemektedir.

Benzer Konular

1 Temmuz 2011 / ThinkerBeLL X-Sözlük
4 Mayıs 2016 / ThinkerBeLL Felsefe ww
24 Haziran 2012 / darkness007 Taslak Konular
7 Ocak 2015 / _EKSELANS_ Turizm
2 Şubat 2016 / Safi X-Sözlük