Arama

Bıyık

Güncelleme: 26 Haziran 2016 Gösterim: 22.446 Cevap: 8
virtuecat - avatarı
virtuecat
Ziyaretçi
15 Temmuz 2009       Mesaj #1
virtuecat - avatarı
Ziyaretçi

Bıyık


MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

Ad:  bıyık.jpg
Gösterim: 12262
Boyut:  51.9 KB
Bıyık, üst dudağın üstündeki kıl kümesi.
Sakal kaçamak güreşir, gizler bir şeyleri, arkasına saklar ve bıyıksız olmaz sakal, eğreti durur. Ama bıyık öyle midir? Gizlisi saklısı yoktur, tek başına, dimdik var eder erkeği. Ve bıyıktır bir erkeği erkek yapan.
Sakal yüzdeki her kusuru örter.Ama bıyık öyle mi? Cesaret işidir. Kartlar açık oynamaktır bıyık.Bıyık bizdendir ayrıca.Asi ,maskülen ve karşı koyuştur

Tarih
Erkekler, çok eskiden beri iklim koşulları, gelenek, dinsel inanış ve kişisel istek gibi etkenlere bağlı olarak sakal ve bıyık uzatmışlardır. Başlangıçta sakal ve bıyık birlikte bırakılırken, sakal olmaksızın ilk bıyığa MÖ y. 2650'de Eski Mısır kaynaklarında rastlanmıştır.
Tarih boyunca sakal ve bıyık uzatma sert tartışmalara neden olageldi. Tıraş olma alışkanlığı yerleştikten sonra, bırakılması toplumsal kabullere aykırı bulunan sakal ve bıyık sık sık yasa gücüyle kestirildi.Galyalıların sakal ve bıyık bırakmasını Romalılar barbarlığın bir göstergesi sayarlardı.1447'de bir İngiliz yasası erkeklerin üst dudak kıllarını kesmelerini zorunlu kılmıştı.Ama yaklaşık 400 yıl sonra, bu kez İngiliz askerlerine bıyıklarını kesmeleri yasaklanmıştı. Fransız askerleri, Prusya muhafızları ve süvariler arasında bıyık bir gösteriş konusuydu.1838'de ise Bavyera kralı ordusunda bıyık uzatmayı yasakladı.
Türklerde bıyık bırakmak yaygın bir alışkanlıktır.20. yüzyıl başlarına değin Türk erkekleri bıyıklarını kesmezler, toplumsal durumlarına ve yüz biçimlerine göre bıyık bırakırlardı.Bıyık kesme adeti Türklerde I. Dünya Savaşı'ndan sonra başladı.
Sünnet olarak kabul edildiği için, Müslüman erkekler genellikle uçları dudak kenarını geçmeyecek biçimde ve üst dudağı kapatmayacak uzunlukta bıyık bırakırlardı.

Bıyık şekilleri
Yaygın olan bıyık biçimleri:
  • Kaytan bıyık; alttan çok az kırpılan, üstten derin olarak alınan ve ağız kenarlarından aşağı doğru biraz sarkık olur.
  • Pala bıyık; alt dudak kenarından kırpılıp, ama üstten hiç alınmayıp alabildiğine uzatılan ve iyice burularak oluşturulan biçim.
  • Burma bıyık; pala bıyıktan daha ince, kendi halinde bırakılan ve parmak uçları ile burulan bıyık
  • Pos bıyık; kendi başına bırakılır, alttan parmak uçları ve alt dudağı örtmeyecek biçimde toplanıp ve burulmadan bırakılır.
  • Bektaşi bıyığı; pos bıyığa benzemekle birlikte alttan toplanmayan, üst dudak üzerine dökülen, hatta ağıza kadar uzatılan bıyık.
Çocuk doktorları bıyığın 13 yaşından itibaren kesilmesini öneriyorlar. Bıyığı küçükken jilet ile değil bir makine yardımı ile kesilmesi gerekmektedir.
Derlemedir

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen perlina; 26 Haziran 2016 22:15
HANDSOME - avatarı
HANDSOME
VIP ☪ ɴє мυтŁυ тürĸüм đἶყєɴє
20 Aralık 2011       Mesaj #2
HANDSOME - avatarı
VIP ☪ ɴє мυтŁυ тürĸüм đἶყєɴє

"Kesmek ya da kesmemek" İşte bütün mesele bu''



Sponsorlu Bağlantılar
Brad Pitt - Bıyık tiplerine göre erkekler Ünlü aktörler bıyığı yeniden moda yaptı. Akımı Robert Downey Jr. ile Jude Law başlattı. Ardından Brad Pitt ve George Clooney kervana katıldı. Eleştirilere cevap veren Pitt "Cesur bir adım attım ama bu moda. Yüzümde yaratıcı biçimde kıl olmazsa ben kim olurum" diyor.

Bıyık güç ve gururun simgesi erkeksi bir aksesuvar mı yoksa modası geçmiş itici ve kurtulunması gereken bir kıl topağı mı?
Belki de dünyada en kafası karışık millet biziz. Batılılaşmayla birlikte o canım kaytanlara kıydık bıyıklı oranımız hızla azalıyor. Ama cinayette bile bıyık çekmeyi hafifletici sebep sayıyor bıyıksız diye Yörük Efe’nin heykelini değiştiriyoruz.

Dört çeşit erkek var: Bıyıksızlar arada bırakanlar sonradan kesenler ve asla vazgeçmem diyenler. Hasan Kaçan bunlardan.

Kadınlar da ikiye ayrılıyor: Bıyık sevenler ve gördüğünde arkasına bakmadan kaçanlar. Buyrun Hülya Avşar ha keza Seray Sever...
Bütün bu tartışmalara rağmen gündelik hayatta bıyığın yararları saymakla bitmez. Bir kere en kolay yoldan tip değiştirmeye yarar. Uygun bir bıyıkla 15 günde tıfıl bir delikanlıdan yiğit bir yeniçeriye dönüşmek mümkün. Uçları kalınlığı inceliğiyle oynayarak karakterinizi hatta dünya görüşünüzü bile ilan edebilirsiniz bıyıkla: Solcu maneviyatçı entel ya da ülkücü... Tek bir dezavantajı var bağımlılık yapıyor. Aynada bıyıklı halinizi bir kez görüp de kendinizi beğenirseniz artık aranızda duygusal bir bağ oluşuyor kesemiyorsunuz. Gün gelip de bir sebepten kesmek zorunda kalırsanız ikinci bir sünnet gibi geliyor insana. İbrahim Tatlıses 20 yıllık bıyığını canlı yayında kesmedi mi?

EN ÜNLÜ 10 BIYIK
1. Fu Manchu
2. Tom Selleck
3. Adolf Hitler
4. Groucho Marx
5. Badamsinh J. Gurjar
6. Yosemite Sam
7. Gene Shalit
8. Charlie Chaplin
9. Rollie Fingers
10. Salvador Dali

ERKEKLER DÖRDE AYRILIR:
ARADA BIRAKANLAR:
Mehmet Günsur Mustafa Altıoklar Beyazıt Öztürk Tan Sağtürk Okan Bayülgen Nejat İşler Cem Yılmaz Kıvanç Tatlıtuğ Fikret Kuşkan Fatih Ürek Kuşum Aydın.

SONRADAN BIRAKANLAR:
Kenan Evren Mahsun Kırmızıgül Oktay Kaynarca Yılmaz Erdoğan Ali Sunal Emre Ergani Emre Kınay İzzet Öz Tamer Karadağlı Atilla Saral Güven Kıraç

ASLA KESMEYENLER:
Seçkin Tolga Sayışman Müslüm Gürses Cemil İpekçi Levent Kırca Ali Kırca Yavuz Seçkin İbrahim Tatlıses Rıfat Ababay Ezel Akay Kadir İnanır Orhan Gencebay Tolga Karel Işıl Kasapoğlu Uğur Polat Yetkin Dikiciler Ahmet Ümit.

SONRADAN KESEN VE KISALTANLAR:
Recep Tayyip Erdoğan, Berdan Mardini, Fehmi Koru.

BIYIKTA SON DURUM
Yetişkin Türkler arasında yapılan araştırmalarda bıyık bırakanlar 1993’te yüzde 77 iken bu oran 2005’te yüzde 41’e geriledi. Gelecekte bıyıklı erkek görmek daha da zor olacak. Gençler arasında Türkiye genelinde bıyıklı erkek oranı 18-20 yaş grubunda yüzde 10 21-22 yaş grubunda ise yüzde 14.

BIYIK BIRAKACAKLARA İMAJ UYARISI
Çizgi bıyık: Üst dudağın yukarısındavirgs kalemle çizilmiş gibi incecik duran bir bıyık kararlarından her zaman emin olmayan bir kişilik işareti. Zeki ve kabiliyetli kuvvetli olsa bile daima bir hata işlemekten korkar. Her neyse ki böyle kimseleri etraflarındakiler çok severler de onlara güven verecek yakın bir dostları olur.
Kısa ve düz bıyık: Diş fırçasına benzeyen kısa ve düz bıyıklı kişi dikkati kendi üzerine çekmek isteyen kişidir. Siyasete atılmaktan hoşlanırlar. Çoğunluk onları can sıkıcı bulduğundan onlarla fazla dost olan bulunmaz.

Kısa bıyık: Bu insan üstü başı konusunda çok özenlidir. Zaten giyinip kuşanmak onun için saatler süren bir merasimdir. Bu erkek etrafının sevgisini kazanmak için can atar spor müzik komedi gibi eğlencelerden hoşlanır.

Sarkık bıyıklar: Dudak kenarından aşağı doğru sarkan bıyıklar bu bıyığı taşıyan erkeğin düşünceli ihtisas sahibi olduğunu işaret eder. Bununla beraber böyle insanlar düşünmeyi her şeyden fazla sevdikleri için harekete geçmeleri biraz güç olur.

Kesik kenarlı kalın bıyık: Kenarları birbirine paralel olan kalın bıyıklar daha ziyade durmuş oturmuş ununu eleyip eleğini asmış erkek göstergesi. Mükemmel bir ev erkeği işareti. Kendilerine bağlı olanları mümkün olduğunca mutlu etmeyi kendilerine vazife bilirler. Çevrelerindeki herkes böyle erkekleri bir önder bir reis olarak tanır.

Uzun burma bıyık: Kenarları burulmuş uzun bıyık ise sahibinin şakacı ve sıcak kanlı bir insan olduğuna işaret. Sıradan olayları sanki olağanüstü birer maceraymış gibi anlatmasını bilirler. Aranan sosyal insanlardır.

GELENEKSEL TÜRK BIYIKLARI
Karanfil bıyık: Katip şair bıyığı. Kararınca uzatılmış. Üst dudak yine tam şekliyle görünür.
Kaytan bıyık: Esnaf ve genç bıyığı. Alttan kırpılır üstten derin alınır uçları azıcık sarkar.

Pala bıyık: Yeniçeri ve kabadayı bıyığı. Alt kenar kırpılır üstler alabildiğine uzatılır.

Burma bıyık: Genç yeniçeri bıyığı. Palabıyığın daha incesi gür olmayanı uçları burulur.

Pos bıyık: Kalender adamların bıyığı. Büyütülmüş bıyık burulmaz yüz çevresinden dışarı taşmaz.
Bektaşi bıyığı: Bir tür pos bıyık. Altları kırpılmaz ağız üstüne dökülür tamamen örttüğü olur.

KİM NE DİYOR?
EBRU ŞALLI: Açıkçası ben bu tartışmada bıyıksızların tarafında yer alıyorum. Bence erkeklere bıyık yakışmıyor. Tercih etmiyorumvirgs hatta sevmiyorum diyebilirim.

YAVUZ SEÇKİN: Ben kafadaki bütün tüylere saç sakal bıyık olumlu bakıyorum. Bende olmadığı için söylüyorum olduğu zaman kıymetini bileceksin. Bıyık moda olur mu değil moda zaten. 2009’da birçok kadın bile bıyıklı gezecek.
TÜLİN ŞAHİN: Gördüm hepsinin bıyıklı haline baktım ama nedense sevemedim. Ben erkeği tıraşlı temiz pak beğeniyorum.

SÜMER TİLMAÇ: Brad Pitt’le George Clooney’yi tebrik ediyorum. Çok yakışmış. Validem bıyıksız öpücük tuzsuz çorbaya benzer derdi. Bıyıksız erkek olmaz.

KEREM GÖRSEV: Hayatımda hiç bıyık bırakmadımvirgs nasıl bir duygudur suratta nasıl durur onu bile bilmem. Bence tıraşlı erkek daha çağdaş duruyor ama bıyığı çok yakıştırdığım isimler de var. Mesela Ali Sirmen Osman Tamburacı.

AYŞE ARMAN: Clark Gable’a evet yakışıyordu tamam Brad Pitt’e de bir derece ama bence George Clooney’ye bile yakışmıyor. Kendileriyle ilgili değişiklik yapma ihtiyacını anlıyorum başka bir şey bulmalılar. Farklı giyinsinler küpe taksınlar ama lütfen tüylerini uzatmasınlar.

CEM DAVRAN: Bıyık bana hiçbir zaman çok cazip gelmedi. Rol gereği ekmek parası için uzattım. Bence aktör bıyıklı olmamalı. Brad Pitt’invirgs George Clooney’in bıyıklı hallerini gördüm iğrenç olmuş.

NEZ: Beni ilgilendirmezvirgs insanın kendisine bağlı bir tercih bu. Önemli olan yakışması. Brad Pitt’in bıyıklı halini görmedim. Eminim yakışmıştır. Amerika’da bıyık moda olabilir ama Türkiye’de böyle bir durum yok. Zaten bıyıklı bir sürü insan var.

Bıyık sayesinde devri álem
1988 yılında 1.82 metre uzunluğundaki bıyıklarıyla dünya şampiyonu olan Kahramanmaraşlı Memili Rüştüoğlu kazandığı ödülle o gün bugündür dünyayı geziyor. 50’ye yakın ülkeyi gezen bıyık şampiyonu son olarak Bahreyn’de ortaya çıktı: Bıyıklarımdan kazandıklarımla dünyayı dolaşıyorum. Buraya yalnız geldim 3 ay kalacağım. İklim değişikliği güzel oluyor. Japonya’ya İngiltere’ye birçok ülkeye programlara gittim. Buradan Güney Kore’ye geçme ihtimalim var. Reklamlarda rol alıyorum. Dubai’de 2001’de araba reklamında oynadım. Televizyonlarda yayımlandı.
Son düzenleyen perlina; 26 Haziran 2016 22:14
Adam Olmak; Cinsiyet Meselesi DeğiL.! Şahsiyet Meselesidir!..
Gülgeceler - avatarı
Gülgeceler
Ziyaretçi
27 Şubat 2013       Mesaj #3
Gülgeceler - avatarı
Ziyaretçi
Bıyıklar Hakkında Bilmediğiniz 7 Şey!

Bıyıklı erkekler hakkında ne düşünüyorsunuz bilmiyoruz ama Dr. Allan Peterkin bıyıklar hakkında daha önce hiç duymadığınız 10 bilgiyi sizinle paylaşıyor.

Bıyıklı bir erkek günde ortalama 760 kere bıyığına dokunuyor. Bir kişinin bıyığı senede ortalama 15 cm kadar uzuyor. Hindistan'ın bazı büyük şehirlerinde polisler bıyık bıraktıklarında ekstra ödeme alabiliyor. Bıyık, bir güç sembolü olarak algılanıyor. Burt Reynolds'ın bıyığının Facebook'da yaklaşık 4000 beğeneni var.

Bıyık

İngiliz gazetesi The Guardian'da yapılan bir ankete göre, ankete katılanların %61'i bıyıklı kişileri sofistike buluyor. Bir erkek ortalama 5 milyon kıl köküne sahip, yani bir gorilden neredeyse üç kat daha fazla!
Bir bıyık, kendi hacmi kadar sıvının %20'sini emme gücüne sahip.


Kaynak
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
2 Nisan 2016       Mesaj #4
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Badem bıyık: Yanları burun hizasına kadar traşlanmış, hafif gür, Charlie Chaplin bıyığı.
🌘 🚀
perlina - avatarı
perlina
Ziyaretçi
25 Haziran 2016       Mesaj #5
perlina - avatarı
Ziyaretçi
Anneannem derdi ki ;
'' Bıyıksız erkek tuzsuz çorba gibidir ''
Ad:  bıyık.jpg
Gösterim: 7494
Boyut:  74.6 KB
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 4 üye beğendi.
perlina - avatarı
perlina
Ziyaretçi
25 Haziran 2016       Mesaj #6
perlina - avatarı
Ziyaretçi
Ad:  barış manço bıyık.jpg
Gösterim: 2444
Boyut:  61.5 KB
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 3 üye beğendi.
perlina - avatarı
perlina
Ziyaretçi
25 Haziran 2016       Mesaj #7
perlina - avatarı
Ziyaretçi
Ad:  bıyıklar.jpg
Gösterim: 2298
Boyut:  65.6 KB
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 3 üye beğendi.
perlina - avatarı
perlina
Ziyaretçi
25 Haziran 2016       Mesaj #8
perlina - avatarı
Ziyaretçi
Ad:  bıyık.jpg
Gösterim: 2546
Boyut:  73.6 KB
Herkes bıyık bırakmasın Face
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 3 üye beğendi.
Avatarı yok
OneNight
Yasaklı
25 Haziran 2016       Mesaj #9
Avatarı yok
Yasaklı
Ad:  bıyık.png
Gösterim: 7871
Boyut:  647.7 KB

Benzer Konular

1 Şubat 2012 / Misafir Cevaplanmış
29 Şubat 2012 / misafir Cevaplanmış
6 Kasım 2016 / Baturalp Türk ve İslam Dünyası
18 Kasım 2016 / Misafir Türk ve İslam Dünyası
1 Mayıs 2014 / Misafir Cevaplanmış