Arama

Medya Haber - Sayfa 142

Güncelleme: 13 Ekim 2017 Gösterim: 660.783 Cevap: 1.864
volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
23 Mart 2010       Mesaj #1411
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
Düşen uçaktan inip taksi çağırdı

Sponsorlu Bağlantılar
rusya ucak 460 3426 334


Rusya'nın başkenti Moskova'da ormanlık bir araziye düşen ve üç parçaya ayrılan Rus uçağında bulunan 8 kişilik mürettebatın tamamı mucizevi şekilde kazadan sağ kurtuldu. Bir uçuş görevlisinin ise düşen uçaktan indikten sonra anayola çıkıp taksi çağırdığı bildirildi.

Associated Press haber ajansı, bu sabah Mısır'dan Moskova'ya hareket eden ve içinde yolcu bulunmayan uçağın Domodedova Havaalanı yakınında ormanlık bir araziye düştüğünü bildirdi.

Üç parçaya ayrılan TU-204 tipi yolcu uçağında bulunan 8 mürettebat kazadan yaralı olarak kurtuldu. Yerel medya yaralılardan ikisinin durumunun ciddi olduğunu belirtti.

Rus Rossiya televizyonu, kazanın ardından uçuş görevlilerinden birinin hiçbir yardım almadan yakındaki bir anayola çıkarak taksi çağırdığını bildirdi. Diğer görevliler ise kaza yerine gelen sağlık görevlileri tarafından hastaneye kaldırıldı.

UÇAK DÜN DE SORUN YAŞAMIŞTI
Rus haber ajansları, kaza yapan uçağın dün Domodedova Havaalanı'ndan Mısır'a doğru havalandıktan 2 saat sonra kabinde ortaya çıkan duman yüzünden Moskova'ya geri döndüğünü belirtti.

Ajanslar, uçağın, sorunun giderilmesinin ardından Mısır'ın Burgada kentine gittiğini, bu sabah da dönüş için tekrar Rusya'ya hareket ettiğini ve kazanın da bu sefer sırasında gerçekleştiğini bildirdi.

Rus yetkililer, kazayla ilgili soruşturma başlatırken, Rus haber ajansı RİA Novosti'ye açıklama yapan bir havaalanı yetkilisi, uçaktaki bu arızayla kazanın birbiriyle ilintili olmadığını ifade etti.

(hürriyet)

volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
23 Mart 2010       Mesaj #1412
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
KKTC'de 37 yıl sonra bir ilk!

Sponsorlu Bağlantılar
hrisostomos 460 5439 334


Kıbrıs'ta 37 yıl aradan sonra KKTC'ye geçen ilk Kıbrıs Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu olan 2. Hrisostomos, Kıbrıs'ın yeniden birleşmesi arzusunu dile getirerek, 'Güzel günler bizi bekliyor, Kıbrıslı Türklerin ve Kıbrıslı Rumların tekrardan bir arada yaşamaları arzusundayım. Güzel günlerin gelmesi için çalışmamız gerekir' dedi. Hrisostomos'un önümüzdeki ay İstanbul'da Patrikhane'yi ziyaret etmesi ve Başbakan Erdoğan tarafından kabul edilmesi bekleniyor.

Gün boyu süren KKTC'yi ziyaretinde St. Barnabas Manastırı'nı, Sipahi, Dipkarpaz kiliseleri ve Apostolos Andreas Manastırı'nı ziyaret ederek, Dipkarpaz'da yaşayan Rumlarla görüşen Başpiskopos 2. Hrisosotomos'a, St. Barnabas Manastırı ve Apostolos Andreas Manastırı'nı ziyaretlerinde, KKTC Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Hamza Ersan Saner eşlik etti.

Başpiskopos Hrisostomos, ziyaretleri çerçevesinde Karpaz'daki Rum ilk ve orta okulunu da ziyaret etti, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

2. Hrisostomos, Dipkarpaz'daki kiliseyi ziyaretinde, kilisenin papazına haç, Apostolos Andreas Manastırı'nda da Apostolos Andreas ikonu hediye etti. Başpiskopos 2. Hrisostomos, Bakan Saner'in, tarihi eserlerin korunmasında işbirliği yapılması çağrısına olumlu yanıt verdi.

2. Hrisostomos, Karpaz bölgesinde yaşayan Rumlara yönelik konuşmasında, kiliselilerin restore edilmesi üzerinde durarak, KKTC'deki kiliselerin restorasyonu konusunda ellerinden gelen yardımı yapacaklarını söyledi.

Kıbrıs sorununun bir an önce çözülmesi ve Kıbrıslı Rumlar ile Kıbrıslı Türklerin bir arada yaşamaları dileğinde bulunan Başpiskopos, çözümün "Kıbrıs cumhuriyeti çatısı altında" olacağını savundu.

2. Hrisostomos, Kilise olarak çözüm konusunda Rum hükümetine yardımcı olacaklarını kaydetti. Kıbrıs'ta "gerçek bir çözüm" olması dilediğinde bulunan 2. Hrisostomos, "gerçek çözümden" kastının ne olduğunun sorulması üzerine, "Genel hatlarıyla AB normlarında her iki tarafa da hizmet edecek bir çözüm" dedi.

"KKTC'deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerini hangi adayın kazanmasını arzu ettiğinin" sorulması üzerine de 2. Hrisostomos, "Bu tamamıyla sizin konunuz, Siz Kıbrıslı Türkler istediğiniz adayı seçebilirsiniz" dedi.

Saner ve Hrisostomos'dan açıklamalar
KKTC Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Hamza Ersan Saner ile Başpiskopos Hrisostomos, Apostolos Andreas Manastırı'nda birlikte açıklama yaptı.

KKTC Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Hamza Ersan Saner, tarihi eserlerden sorumlu bir bakanlık olarak tarihi eserlerin tüm dünya insanlığına kazandırılması için uğraş verdiklerini kaydetti.

KKTC'de bulunan tarihi eserlerin tüm insanlığın malı olduğunu, tarihi eserlerin korunması ve dünya insanlığına kazandırılması konusunda tüm dünyayla birlikte ortak çalışmalar yapmaya hazır olduklarını ifade eden Saner, Müslümanlık ve Hıristiyanlığın adadaki iki eski ve köklü din olduğunu, bu kültür mozaiğini canlı tutmanın herkesin görevi olduğunu söyledi.

Bakan Saner, "Sayın Başpiskoposla şu anda aynı dilde konuşmuyoruz, ama ikimizin de korumak zorunda olduğumuz ortak değerlerimiz var" dedi.

Hıristiyan dünyasına, KKTC'deki tarihi ve kutsal mekanları ziyaret için davette de bulunan Bakan Saner, ortak kültürün yaşatılmasına yönelik ilişkilerin önemine işaret ederek, söz konusu kültürel değerlerle ilgili olarak işbirliğine hazır olduklarını vurguladı.

"Apostolos Andreas Manastırı'ndaki restorasyonun ne zaman başlayacağı" sorusuna karşılık Bakan Saner, yapılacak ortak çalışmaların ardından restorasyona başlanabileceğini belirterek, "Dünya kültürel tarihinin korunması için hazır olduğumuzu ifade ediyorum" dedi.

Bakan Saner'in bu sözlerinin ardından Başpiskopos Hrisostomos da restorasyon için işbirliğine hazır olduğunu bildirdi ve Bakan Saner'i Güney Kıbrıs'a davet etti.

Bakan Saner de Başpiskopos Hrisostomos ile en yakın zamanda görüşmeye hazır olduğunu kaydetti.

Bakan Saner, KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu'nun selamlarını ileterek, Eroğlu'nun da Apostolos Andreas Manastırı gibi tarihi eserlerin dünya insanlığına kazandırılması yönündeki her türlü çalışmayı tüm insanlıkla yapmaya açık olduğunu iletti.

Saner, "Başpiskopos da aynı fikirde olduğuna göre bu tür çalışmalara en kısa zamanda başlanabilir" dedi.

Başpiskopos 2. Hrisostomos da tarihi eserlerin korunması yönündeki işbirliğini bugünkü ziyaretiyle başlatmış olduğunu ifade ederek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

2. Hrisostomos, tarihi eserlerin korunması konusunda sık sık bir araya gelmeleri halinde sonuç alabileceklerine inandığını ve Bakan Saner'i en kısa zamanda Başpiskoposluğa beklediğini ifade etti.

KKTC'deki kiliselerin restorasyonunun önemi üzerinde duran 2. Hrisostomos, "Güzel günler bizi bekliyor, Kıbrıslı Türklerin ve Kıbrıslı Rumların tekrardan bir arada yaşamaları arzusundayım. Güzel günlerin gelmesi için çalışmamız gerekir" dedi. Başpiskopos, açıklamasının sonunda Kıbrıs'ın yeniden birleşmesi arzusunu yineledi.

Erdoğan da kabul edecek
Rum basını, Hrisostomos'un, 16-19 Nisan tarihleri arasında İstanbul'a giderek Fener Rum Patrikhanesini ziyaret edeceğini ve ziyareti sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilmesinin beklendiğini yazdı.

Görüşmeyi, Fener Rum Patriği Bartolomeos'nun ayarladığı belirtiliyor.

Gündem, Rumlarca kutsal sayılan Karpaz'daki Aziz Andreas Manastırı'nın restorasyonu ve KKTC'deki kiliseler olacak. Patrikhane çevreleri ise, görüşme konusunda "Başbakandan henüz cevap gelmedi" dedi.

Rum Başpiskopos, Erdoğan'a manastırın restorasyonu ile ilgili bir mektup göndermişti. Erdoğan ise, muhatabın KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat olduğunu, ancak restorasyon için kendisinin aracı olacağı cevabını vermişti.

Hrisostomos, 1974'den sonra ilk kez KKTC'ye geçen Rum Başpiskopos...

(ekolay)

volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
23 Mart 2010       Mesaj #1413
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
Türk gemisi kaçırıldı

somali 23310 ic 0837 334


Somalili korsanlar 21 mürettebatlı Türk gemisini kaçırdı. Gemide 19 Türk, 2 Ukraynalı mürettebat var.

Somalili korsanlarla mücadele etmek için Aden Körfezi ve çevresinde faaliyet gösteren Avrupa Birliği Deniz Kuvvetleri komutanı John Harbour, Türk gemisinin Hindistan açıklarında kaçırıldığını söyledi.

Harbour, Malta bandıralı M/V Frigia isimli gemide 19 Türk ve 2 Ukraynalı mürettebatın bulunduğunu ifade etti. Türk gemisinin kaçırılması sonrası korsanlar adına açıklama yapan Ali adlı bir kişi, "Adamlarım Hint Okyanusu'nda bir Türk gemisini kaçırdı ve benim bulunduğum yere Haradheere'ye doğru yola çıktılar" dedi.

PERSONELİN SAĞLIK DURUMU İYİ
Deniz Haber Ajansı da, uydu telefonu kanalıyla korsanlar tarafından kaçırılan İzmir Merkezli Karya Deniziclik'e ait Malta bayraklı gemiye ulaştı.

Deniz Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Recep Canpolat, uydu telefonu ile yaptığı telefon görüşmesi esnasında, adının Muhammed olduğunu kaydeden ve korsanların sözcüsü konumunda bulunduğunu ifade eden şahsın, geminin kontrolleri altında bulunduğunu ve gemi personelin durumunun iyi olduğunu söyledi.

Türk gemisi, Somalili korsanların kalesi olarak bilinen Haradhere'nin 1000 mil uzağındaki bir bölgede kaçırıldı.

Terör uzmanları, Somali'de düzeni sağlayan bir hükümet kurulana kadar bölgede korsanların sorun olmaya devam edeceğini belirtiyor.

Korsanlar tarafından kaçırılan geminin fotoğrafını yayınlayan DenizHaber - DENİZ HABER AJANSI Türk gemisinin Karya Denizcilik'e ait olduğunu bildirdi. 1978 yılında inşa edilen Türk gemisi 20 bin 352 groston, 35 bin 246 dwt'luk kuru yük kapasiteli.

(Hürriyet)
volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
23 Mart 2010       Mesaj #1414
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
Kamyon ihbarı şüphelisi tespit edildi

kamyon334 4804 334


Türk Silahlı Kuvvetlerine ait askeri mühimmat yüklü kamyona yönelik ihbarın gönderilmesine ilişkin soruşturma kapsamında, Balıkesir'de bir kişinin tespit edildiği bildirildi.

Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Telekomünikasyon İletişim Başkanlığında (TİB), “Mehmet Ali” rumuzlu ihbarın gönderildiği IP numarasını inceleyen uzmanlar, elektronik posta oluşturulmasıyla ilgili yurt içi ve yurt dışında çeşitli adresler belirledi.

Yapılan görüşmeler ve teknik analizlerin ardından Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde A.B.A. (27) adlı bir kişi tespit edildi.

Bu kişinin adresinde arama yapılacağı öğrenildi.

(ekolay)
volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
23 Mart 2010       Mesaj #1415
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
Danıştay Başkanı'ndan Anayasa değişikliği açıklaması

Mustafa Birden334 2903 334


Danıştay Başkanı Mustafa Birden "Anayasa değişikliği paketi yargı bağımsızlığını geri götürür" dedi.

Danıştay Başkanı Mustafa Birden, Anayasa değişikliği paketi ile ilgili “Sadece bugünün değil, gelecek nesillerin hukukunu da etkileyecek söz konusu Anayasa değişikliği hazırlanış yöntemi ve zamanlaması itibarıyla toplumsal uzlaşı ve beklentiler karşılanmamakta, yargı bağımsızlığını mevcut durumdan daha geriye götürmektedir” dedi.

Birden, Danıştay Başkanlar Kurulu'nun 3.5 saat süren toplantısının ardından Başkanlar Kurulu üyeleri ile düzenlediği basın toplantısında, tam bağımsız bir yargının tesisi için görüş ve önerilerini milletle paylaşmaktan geri durmayacaklarını belirtti.

Yargının devletin üç temel erkinden biri olduğunu ifade eden Birden, “Anayasa Mahkemesi ve HSYK'nın oluşumuna, görev ve yetkilerine ilişkin yapılan değişiklikler bu üç temel erk arasındaki iş bölümünü ve devletin hukuki yapısını etkileyecek nitelikte bulunmaktadır” diye konuştu. Birden, “Sadece bugünün değil, gelecek nesillerin hukukunu da etkileyecek söz konusu Anayasa değişikliği hazırlanış yöntemi ve zamanlaması itibarıyla toplumsal uzlaşı ve beklentiler karşılanmamakta, yargı bağımsızlığını mevcut durumdan daha geriye götürmektedir” diye konuştu.

(ekolay)
kompetankedi - avatarı
kompetankedi
VIP Bir Dünyalı
24 Mart 2010       Mesaj #1416
kompetankedi - avatarı
VIP Bir Dünyalı
Binlerce bilgisayar çöktü



Virüslerden korunmak için kurduğumuz antivirüs programlarından bir tanesi görülmemiş bir fiyaskoya yol açtı.


Antivirüs programları arasında en başarılılardan birisi olarak görülen Bitdefender'ın son güncellemesi benzeri görülmemiş bir felakete yol açtı. Güncellemeyi yapan Windows kullanıcıları programın virüsler yerine bazı Windows dosyalarını silmeye başladığına şahit oldu. Silinen dosyalar Windows'a ait sistem dosyaları olduğu için pek çok kullanıcının bilgisayarı ya tamamen çöktü ya da pek çok programı çalıştıramaz hale geldi.


Bitdefender CEO'su Florin Talpes tarafından yapılan açıklama ile bütün kullanıcılardan özür dilenirken 10 yıldır sektörde başarıyla kendisine yer edinmiş olan Bitdefender'ın bu kötü durumdan etkilenen bütün kullanıcılara teknik destek vereceği duyuruldu.


volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
25 Mart 2010       Mesaj #1417
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
İnsanlık tarihi yeniden mi yazılıyor?

insanlik tarihi 25310 ic 1527 334


Sibirya'nın güneyinde bir mağarada bulunan parmak kemiği fosili belki de insanoğlunun soyağacını yeniden çizecek.

48 bin yıl önce yalnızca Neanderthaller ve insanların atalarının yaşadığını düşünen uzmanlar üçüncü bir tür keşfetti.

Sibirya'da bir mağaranda bulunan fosil kalıntıları, DNA'sı incelendikten sonra insanoğlunun geçmişini şaşırttı. Uzmanlar 48 bin ile 30 bin yıl önce ölmüş bir çocuğun parmağı olduğunu düşündükleri fosilin sonucunu incelediklerinde üçüncü bir insan ırkı olduğunu gördüler.

Daha önce modern insanoğlunun atalarının ve daha sonra ölen Neanderthallerin o dönemde yaşadığını düşünen uzmanlar DNA'ları inceledikten sonra üçüncü bir tür buldular. İnsanlık tarihi yeniden mi yazılıyor?

Mitokondriyal DNA'yı(anneden çocuğa geçen genetik kod) inceleyen Dr. Svante Paabo "bu sonuçların ardından daha önce hiç keşfetmediğimiz bir üçüncü tür bulduk." dedi. Adına X-Woman(X-kadın) konulan ırkın mitokondriyal genleri incelendiği için daha feminist bir bakışla X-Kadın adını verdikleri belirtildi. Henüz nasıl bir fiziksel özelliğe sahip olduklarını bilemediklerini belirten araştırmacılar bu konu hakkında araştırmalarının sürdüğünü söyledi.

(ekolay)
volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
25 Mart 2010       Mesaj #1418
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
Memurun alacağı zam artacak


Anayasa değişikliği paketinden en fazla etkilenecek kesimin başında memurlar geliyor.

Anayasa paketinin yasalaşmasının ardından kamu çalışanlarının eli güçlenecek. Grev hakkı elde edemeseler de toplu sözleşme yapacaklar. Zaman'ın haberine göre, Uzlaştırma Kurulu kararlarının bağlayıcı olmasının da 'daha yüksek zam' anlamına geldiği belirtiliyor. Sendikacılar, "Bu değişiklik daha önce geçerli olsaydı memurların maaşı yüzde 10-15 fazla olurdu." diyor.

Memurlara toplu sözleşme hakkı getiren Anayasa paketine göre, Uzlaştırma Kurulu kararları bağlayıcı olacak. Artık hükümetle yapılacak zam pazarlığında anlaşma sağlanamaması üzerine son kararı Uzlaştırma Kurulu verecek. Kurulun kararı bağlayıcı olacağı için belirleyeceği zam oranı geçerlilik kazanacak. Kurulun son yıllardaki kararları incelendiğinde sürekli olarak hükümetten daha yüksek zam belirlediği görülüyor.

Bu nedenle Anayasa paketindeki değişiklik, 2.5 milyon memur için daha yüksek zam olarak yorumlanıyor. Değişiklik, sendika çevrelerinde büyük sevinç oluşturdu. Uzlaştırma Kurulu kararlarının bağlayıcı olmasının kamu çalışanları için daha yüksek zam anlamına geleceğini söyleyen bir sendika yetkilisi, "Bugüne kadar Uzlaştırma Kurulu kararları geçerli olsaydı memurların maaşları yüzde 10-15 fazla olurdu." değerlendirmesini yapıyor.

Memur sendikaları, yıllardır toplu görüşmelerde son sözü hükümetin söylemesinden şikâyetçiler. Her yıl 15 gün süren toplu görüşmelerin ardından anlaşma sağlanamaması durumunda sendikalar Uzlaştırma Kurulu'na başvuruyor. Ancak Kurul'un kararları bağlayıcı olmadığı için maaş zammında Bakanlar Kurulu'nun belirlediği oran geçerli oluyor. Örneğin 2009 toplu görüşmelerinde hükümetin önerdiği 2,5+2,5 olmak üzere yıllık yüzde 5 zammı kabul etmeyen sendikalar, Uzlaştırma Kurulu'na başvurdu. Kurul, yaptığı incelemenin ardından 4+4 olmak üzere yüzde 8 zam önerdi.

Fakat Bakanlar Kurulu, bu öneriyi dikkate almayarak yüzde 5 zammı uygulamaya koydu. Anayasa paketinin yasallaşmasının ardından Uzlaştırma Kurulu'nun kararları bağlayıcı olacağı için belirleyeceği zam, aynen geçerli olacak. Kurulun önceki yıllarda önerdiği zam oranları da hep hükümetin verdiğinden daha yüksek oldu. Bugüne kadar sadece tavsiye niteliğinde karar alabilen Uzlaştırma Kurulu, yüksek hakem kurul başkanı ile 4 üyeden oluşuyor. Yüksek hakem kurul başkanı olarak Yargıtay 9. Hukuk Dairesi başkanı görev alıyor.

Diğer üyeler ise Üniversitelerarası Kurul tarafından çalışma ekonomisi, iş hukuku, idare hukuku ve kamu maliyesi dallarında seçilen 4 kişiden oluşuyor. Kurul üyeleri iki yıl için seçiliyor. Ancak süresi dolan üyeler yeniden seçilebiliyor. Kurul, toplu görüşmelerde anlaşma sağlanamaması üzerine taraflardan birinin çağrısıyla toplanıyor. Kurul, gerektiğinde toplu görüşme taraflarının temsilcilerini dinleyerek beş gün içinde kararını veriyor. Öte yandan halen sendika temsilcileriyle hükümet temsilcilerinin yer almadığı Uzlaştırma Kurulu'nun yapısı da değişecek. Edinilen bilgiye göre yeni yapıda sendika temsilcileri ile hükümeti temsilen üst düzey bürokratlar da görev alacak.

SENDİKALARIN TEMAS TRAFİĞİ SONUÇ VERDİ
Kamu çalışanları için bir başka önemli değişiklik ise toplu görüşme sisteminden toplu sözleşme sistemine geçilecek olması. Toplu görüşme sisteminde taraflar arasında uzlaşma sağlansa bile hükümet kararları değişiklik yaparak uygulayabiliyordu. Ya da hiç uygulamayabiliyordu. Ancak toplu sözleşmede masada alınan kararlar Bakanlar Kurulu kararı niteliğinde. Varılan mutabakat üzerinde hükümet değişiklik yapamadığı gibi uygulamamazlık da edemiyor.

Öte yandan memurlara toplu sözleşme hakkı veren ve Uzlaştırma Kurulu kararlarını bağlayıcı hale getiren düzenlemelerin pakete girmesi için sendikalar yoğun temas trafiği yürüttü. Paketin ilk halinde memurlara toplu sözleşme ile birlikte grev hakkının tanınması da yer alıyordu. Ancak grev hakkının yeni sorunlar doğuracağı endişesiyle madde paketten çıkarıldı.

Bunun üzerine Memur-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu, temas trafiği başlattı. Önce Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile görüşen Gündoğdu, ardından Cemil Çiçek ve Hayati Yazıcı ile bir araya geldi. Memurların referanduma destek vermesi için toplu sözleşme ve Uzlaştırma Kurulu kararlarının bağlayıcı olması gerektiğini dile getiren Gündoğdu, hükümeti ikna etti. Memur-Sen Başkanı, "Gelinen nokta, gecikmiş de olsa, hakkımızın verilmesi açısından anlamlıdır." dedi.

(Habertürk)


volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
25 Mart 2010       Mesaj #1419
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
Böyle anne olmaz olsun

angelablackwell 5236 334


ABD'nin Washington eyaletine bağlı Spokane kentinde, bir babanın internet üzerinden verdiği ilanla 4 yaşındaki oğlunu satılığa çıkarmasının ardından, Michigan'da 45 yaşındaki bir annenin, 10 yaşındaki kızını, 67 yaşında bir adamla birlikte olması için kokain karşılığında değiş tokuş etmesi Amerikan kamuoyunu bir kez daha sarstı.

Elde edeceği uyuşturucu karşılığında kendi öz kızını pazarlayan Angela A. Blackwell adlı kadın, birinci derecede cinsel suç islemeye aracı olduğu, reşit olmayan çocuğuna kotu davrandığı, kendi öz evladını uyuşturucu elde etmek için cinsel amaçlı pazarladığı suçlamalarıyla tutuklandı.

Angela A. Blackwell'in, kokain karşılığında öz kızını pazarladığı Johnnie L. Griffin'in ise polis tarafından arandığı belirtildi. Çocuk yastaki kızını, kendisinden 57 yaş büyük birisine pazarlayan annenin yanı sıra kayıplara karışan Johnnie L. Griffi, yargılanmalarının ardından suçlu bulunmaları durumunda 25 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilecekler.

Amerikan kamuoyu, geçtiğimiz günlerde de bir babanın bedava ilan sitesi craigslist'te, verdiği "4 yaşında erkek çocuğu, 5000 dolar" ilanıyla sarsılmıştı.

(ekolay)
volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
25 Mart 2010       Mesaj #1420
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
Üç bin yılda bir defa açan çiçek

udumbara 25310 ic 0633 334


Bu çiçeğin adı udumbara. 3 bin yılda bir çiçek açtığına inanılıyor. Şimdiye kadar dünyada sadece 15 tane tespit edilen udumbara çiçeği bu defa açmak için oldukça ilginç bir yer seçti.

Budizmin efsanelerinde yer alan dünyanın en nadir görülen çiçeği, Çin'de şans eseri ortaya çıktı. Çinliler şimdi efsanelerin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini merak ediyor.

Budistlerin inandığı bir efsaneye göre, Youtan Poluo olarak bilinen Udumbara çiceği, 3 bin yılda bir çiçek veriyor. En eski Hint bölgesinin en eski dili Sankritçedeki anlamı “cenntten gelen hayır çiçeği” olan udumbara, Çin’de bir mucize eseri yeniden ortaya çıktı.

Şimdiye kadar dünyada sadece 15 tanesi tespit edilen çicek, 50 yaşındaki Miao Wei adlı kadının çamaşır makinesinin altında bulundu. Çinli yetkililer nadir rastlanan çiçeğin, sadece bir milimetre çapında olduğunu belirtti.

Udumbara çiçeği, Asya falcılık kültüründe kehanete işaret eden yan yana dizilmiş yumurtalara benziyor. Wei, bu yüzden çamaşır makinesinin altında gördüğü çiçeğin ilk önce kurtçukların bıraktığı yumurtalar olduğunu zannetmiş.

Wei’nin keşfettiği udumbara çiçeğinin kökleri, bir gün içinde tam 18 farklı çiçek açarak görenleri şaşkına çevirdi.

BULUNMASI ÇOK ZOR
Ağaçların dallarında parazit olarak yetişen Udumbara çiçeği, üzerinde yaşadığı ağacın meyvesi içinde yetiştiği için gözle fark edilmesi olanaksız oluyor. Üç bin yılda bir açtığı düşünülen ve gözlerden uzak yetişen udumbara çiçeği, bu nedenle Budist efsanesinde çok nadir olayların sembolü olarak kabul ediliyor.

Budizm’in üç ana kolundan biri olan Mahayana’nın Lotus Sutra metninde ve en eski Budist Okulu Theravada’da bahsi geçen udumbara, görülme olasılığı belki de en nadir olan çiçek. Bu yüzden, ortaya çıktığı zamanlarda bir kralın doğacağına ait inanış bile var.

ELEŞTİRİLER YOK DEĞİL
Her ne kadar 3 bin yılda bir açtığına inanılsa da, insanlık tarihinde bu inanışı gerçeğe dönüştürecek bir bilgi bulunmuyor. İşte bu yüzden, bazıları udumbara çiçeğinin düşünüldüğü kadar nadir olmadığına inanıyor. Diğer yandan, boyutu bir kaç milimetreyi geçmeyen udumbara çiçeğini tespit etmek normal şartlarda da kolay değil.

(ekolay)


Benzer Konular

28 Ekim 2016 / ThinkerBeLL İletişim Bilimleri
20 Ekim 2015 / Jumong Genel Mesajlar
24 Ekim 2008 / CrasHofCinneT Bilgisayar
18 Kasım 2010 / ThinkerBeLL X-Sözlük
21 Şubat 2010 / ThinkerBeLL Bilim ww