Arama

Medya Haber - Sayfa 132

Güncelleme: 13 Ekim 2017 Gösterim: 661.948 Cevap: 1.864
volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
20 Şubat 2010       Mesaj #1311
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
240 kiloluk dev anne

Sponsorlu Bağlantılar
obez 1432 334


Romanya'da 240 kilogram ağırlığındaki bir kadının doğum yaptığı bildirildi.

Bükreş Üniversitesi Hastanesi, 25 yaşındaki Victoria Lacatus’un, sezaryenle sağlıklı bir kız çocuğu dünyaya getirdiğini açıkladı.

Lacatus’un ülkede anne olan en kilolu kadın olduğu belirtilirken, bebeğin 2 kilo 900 kilogram ağırlığında doğduğu ifade edildi.

Hastanenin sözcüsü Bogdan Popescu, annenin, kilosundan ötürü ameliyat sonrası oluşabilecek komplikasyonlar nedeniyle gözlem altında tutulduğunu söyledi.

Lacatus’un, ülkenin güneyinde yaşadığı köyden bu yöredeki hastanede kendisini taşıyacak yatak olmadığı gerekçesiyle doğum için başkent Bükreş’e nakledildiği kaydedildi. counthighlightashx?t1266625569077&ampids28709824844100366292870982481910122129
(ekolay)

volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
20 Şubat 2010       Mesaj #1312
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
İnsanlık tarihi yeniden yazılacak

Sponsorlu Bağlantılar
akdeniz 19210 ic 0113 334


İlk insanın atalarının, tahmin edilenden çok daha önce denizlere açıldığı ortaya çıktı. National Geographic'te çıkan habere göre, arkeologlar Yunanistan'ın Girit adasında yaptıkları kazılarda, en az 130 bin yıllık taş aletler buldu.

Bilim adamları, aralarında taş baltaların da bulunduğu bu ilkel aletlerin, Akdeniz’de bilinen en erken deniz yolculuklarının kanıtı olduğu ve ilkel insanın atalarının denizcilik yetilerini yeniden düşünmek gerektiğini belirtiyor.

5 milyon yıldır bir ada olan Girit’e bu taş aletleri yapanların teknelerle geldiği sanılıyor. Akdeniz’de seyahatin tarihini 100 bin yıl kadar geriye götürebilecek bu keşifler öncesinde ilk insanların Kıbrıs, birkaç başka Yunan adası ve Sardunya adasına ulaştığını gösteren insan yapımı aletlerin yaşları, 10 bin ila 12 bin yıl öncesine dayanıyordu.

Bilim adamları, anatomik olarak modern homosapienlerin deniz yolculukları yaparak Avustralya’ya bundan 60 bin yıl önce gittiğini tahmin ediyordu.
(ekolay)

volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
21 Şubat 2010       Mesaj #1313
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
Bankamatikte unutulan karttaki parayı çekti


Anatalya'da işlem yapmak istediği bankanın ATM'sinde kart unutulduğunu gören 42 yaşındaki Ö.B., hesapta bulunan 600 TL'yi çekti. Bu parayla kendi kredi kartı borcunu ödeyen Ö.B., güvenlik kameralarından saptanarak yakalandı.

Bir otelde garson olarak çalışan R.B. geçen 4 Ocak sabahı bir bankanın Çallı'daki ATM'sine gelerek hesabından 150 TL çekti. Çalıştığı işyerinin servisinin geldiğini gören R.B., “Başka bir işlem yapmak istiyor musunuz?” aşamasında kartını unutarak bankamatikten ayrıldı. İşyerine gittiğinde kartını almadığını hatırlayan R.B. hemen bankayı arayarak durumu bildirdi. Banka görevlileri hesapta kalan 600 TL'nin de çekilmiş olduğunu söyledi. Bunun üzerine polise giden R.B. parasını çeken kişinin bulunmasını istedi.

Olay üzerine araştırma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı. Polis R.B.'den sonra bankamatiğe gelen Ö.B.'nin işleme devam ettiğini ve çektiği 600 lirayı da aynı bankamatikten kendi kart hesabına yatırdığını belirledi.

Polis ekipleri, dün akşam saatlerinde Ö.B.'yi evinde gözaltına aldı. Ö.B, polisteki sorgusunda suçunu itiraf ederek işsiz olduğu için yaptığını söyledi.


(ekolay)

volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
21 Şubat 2010       Mesaj #1314
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
İlköğretim kantininde esrar satışı


Samsun'da bir ilköğretim okulunun kantininde uyuşturucu ticareti yapıldığı belirlendi. Polisleri bile şok eden olay sonrası kantini işleten bir kişi gözaltına alındı. Öğrencilerin aileleri şokta....

Samsun’da bir ilköğretim okulu kantinini çalıştıran 35 yaşındaki Murat Ö. uyuşturucu ticareti yaptığı gerekçesiyle polis tarafından gözaltına alındı. Kantinde yapılan aramada kutu içine gizlenen 750 gram esrar ele geçirildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’ne bağlı Narkotik Bürosu ekipleri, İlkadım İlçesi’nde Derebahçe İlköğretim Okulu'nun kantinini 1 yıldır işleten evli ve 1 çocuk babası Murat Ö.’nün esrar sattığı ihbarını aldı.

Alınan ihbar üzerine dün okulun kantinine baskın düzenleyen polis kantin içinde arama yaptı. Yapılan aramada karton kutunun içine gizlenmiş 750 gram esrar ele geçirildi. Murat Ö.’nün okul kantinini üs olarak kullandığı, öğrencilere uyuşturucu satmadığı ancak okul kantinine gelen yetişkin müşterilerine esrar sattığı iddia edildi.

Gözaltına alınan Murat Ö.’nün tehdit ve hakaret suçlarından sabıkalı olduğu belirlendi. Murat Ö. ifadesinde, “Ben içiciyim. Bulunan esrarı da kendim içmek için aldım. Okul kantini güvenli diye burada sakladım” dedi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

TÜRKİYE'DE UYUŞTURUCUYA BAŞLAMA YAŞI 12
Yeşilay Genel Başkanı Mustafa Necati Özfatura, sigaraya başlama yaşı 10, alkole başlama yaşı 11 ve uyuşturucuya başlama yaşı ise 12 olarak belirlendiğini açıklamıştı.

(ekolay)


volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
21 Şubat 2010       Mesaj #1315
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
İlkokulu 7 yılda bitirdi THY Genel Müdürü oldu

temel kotil ic1 3932 20334


Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, bu yıl 31 milyon yolcu taşımayı planladıklarını belirterek, “Başarımız, Avrupa’da etkin olmamız ve oradaki hava yollarından pay almamızdan geliyor" dedi.

"Burada iş yapabilmek için kaliteye, ucuz olmaya ve global marka olmaya ihtiyacımız var” diyen Kotil, Avrasya İşadamları Derneği’nin düzenlediği toplantıda, “THY’nin bir başarı öyküsü varsa bu Türkiye’nin başarı öyküsüdür” dedi.

'İLKOKULU 7 YILDA BİTİRDİM'
Kotil, konuşması sırasında ilkokul sıralarındaki anılarını da anlattı. İlkokulu 7 senede bitirdiğini ifade eden Kotil o yıllarla ilgili duygularını şöyle dile getirdi:

“İlkokul yıllarının 5 yılı Rize’de geçti. Rize’de pek okumak istemiyordum. Neden? Etraf çok güzeldi. Derede balık tutmak daha güzeldi. Belki de köy okullarında olduğu gibi çocukları okumaya heveslendiren çevre, öğretmenler yok. 1969’da İstanbul’a geldiğimde yaşlı bir hocamız vardı. Hocamız ne yaptı bilmiyorum, bir anda değişiverdim. Bütün ömrüm boyunca kaybettiğim iki yılı yerine koymak için uğraştım. İki yılımı hâlâ unutmadım. İyi ki o iki yılımı kaybetmişim.
Çünkü, okumak istemeyebilirdim. Büyük ihtimalle bunlar arkasından gelmeyecekti. Dolayısıyla bir sorun yaşadıysanız pozitif olmakta yarar var. THY’de de tabii birçok sorunumuz var. Bütün çalışanlarımız olaylara pozitif bakmaya çalışıyoruz.”

Lodosta pistlerin kapasitesi düşüyor
Kotil, uçaklardaki gecikmelerden şikâyet eden bir işadamına, rötarların önemli nedenlerinden birinin dış koşullar olduğunu belirtti. Atatürk Havalimanı’ndaki en büyük problemlerden birinin rüzgârın lodostan estiği durumlarda pistlerin yapısı nedeniyle kapasitenin düşmesi olduğunu kaydeden Kotil, “Hava şartları probleminden kaynaklanan durumu ortadan kaldırmak için kısa pist uzatılıyor. O pist uzadığı zaman rüzgar durumuna rağmen pist kullanılabilecek.”
counthighlightashx?t1266704772801&ampids2870982481910121729287098248441005062928709824897100182292870982446010027829

(ekolay)




Son düzenleyen volture; 21 Şubat 2010 00:31 Sebep: ıhım
volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
21 Şubat 2010       Mesaj #1316
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
Ayakları başında buzağı!

buzagi ilginc ic1 1402 334


Kahramanmaraş'ın Afşin İlçesi'ne bağlı Çoğulhan Beldesi'nde ayakları başında, iç organları dışarıda olan bir buzağı dünyaya geldi.

Afşin-Elbistan A Termik Santrali'nin hemen yanındaki Çoğulhan Beldesi'nde bugün sabah dünyaya gelen buzağı görenleri hayrete düşürdü. Ayakları başında olan buzağının tüm iç organlarının da dışarıda olması şaşkınlık yarattı.

Veteriner Hekim Ferhat Fedakar tarafından sezaryenle dünyaya getirilen buzağı yaşama ihtimalinin olmaması nedeniyle iğne yapılarak uyutuldu.

Santralden yayılan baca gazının hayvanların genetiğini bozabileceğini belirten Veteriner Fedakar, "Hayvanlar bu nedenle de anormal bir şekil alabilirler. Aynı yerde 2 yıl önce de bir başka kişinin buzağısı böyle dünyaya gelmiş.

Santralden çıkan zehirli gazların neticesinde olabilecek bir şey. Hayvanın gen yapısının bozulmasına çeşitli gıdalar ve gazlar neden oluyor" dedi.

"ZARARIMI KARŞILASINLAR"
Hacıkız Savran ise ineğin normal doğum yapmaması üzerine veteriner hekim çağırdıklarını, veteriner hekimin de normal doğum yaptıramadığını belirterek, "Normal doğum olmayınca sezaryenle doğum yaptırıldı ve buzağı bu şekilde doğdu.

Görünce çok şaşırdık. Annesinin karnında bu şekilde yaşamış ve doğduğunda da canlıydı. Santralin zararlı etkisinde oluyor. Başka bir gelirim yok hayvanların sütünü satarak geçinmeye çalışıyorum. Devlet benim zararımı ödesin. İneğimin de sağlık durumu iyi değil o da yakında ölecek" diye konuştu.
(ekolay)





Son düzenleyen volture; 21 Şubat 2010 00:38 Sebep: ıhım
volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
21 Şubat 2010       Mesaj #1317
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
ABD'de webcam skandalı

webcam ic1 2503 20334


ABD'de bir okul yönetimi, öğrencilerine bedava dizüstü bilgisayar dağıttı; ancak dağıtılan bu bilgisayarlarda bulunan webcam'lerin casusluk yaptığı anlaşılınca okul yönetimi ve veliler davalık oldu.

Ancak ABD'de yaşanan bu olay dünyanın her yerinde görülebilir türden; zira bilgisayarlara yüklenen casus bir uygulama sayesinde webcam'ler kolayca casusluk amacıyla kullanılabiliyor.

ABD'nin Pennsylvania eyaletindeki bir lise, öğrencilerine ücretsiz dizüstü bilgisayar dağıttı. Ancak dağıtılan bu dizüstü bilgisayarlara yerleştirilen bir yazılım, bu bilgisayarlarda bulunan webcam'leri casus kameraya çevirince okul yönetimi ve öğrenci velileri mahkemelik oldu.

Olay ise okul müdürünün bir öğrencisine evinde gerçekleştirdiği bir eylem neticesinde ceza vermesi ve delil olarak webcam'de çekilen bir fotoğrafın gösterilmesiyle ortaya çıktı.

Çocuklarının başına gelen bu olayı mahkemeye taşıyan Michael-Holly Robbins çifti, dizüstü bilgisayarlarda bulunan webcam'lerin başka bir bilgisayar tarafından aktive edildiğini ve webcam'in istekleri dışında görüntü aldığını iddia etti.

(ekolay)

volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
21 Şubat 2010       Mesaj #1318
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
'Yeni Seviştim' yoğunluğu Türkiye'de

sevisme haritasi ic1 4802 20334


Geçen sene kurulan kimin nerede, ne zaman, nasıl seviştiğinin takip edilebileceği bu erotik atlasta Türkiye üzerindeki yoğun hareket dikkat çekiyor...

Milliyet Cadde'den Ceren Şehirlioğlu'nun haberine göre, Ijustmadelove.com’da (Biraz önce seviştim) haritada yerini işaretleyen ziyaretçi sayısı bugüne kadar 81 bin.

Kullanıcılar, seçenekler arasından pozisyon, yer (iç/dış mekan, araba, tekne), prezervatif kullanımı, ‘ilk kez’ gibi şıkları işaretliyor.

Son bir haftada 3 bin 875 kişi siteye seviştiğini haber verdi. 440’ı homoseksüel ilişki yaşadı. 259 kişi açık havada, 333’ü arabada, 70’i teknedeydi. Denizde ilk cinsel deneyimini yaşayanlardan biri de Urla’dan bir Türk erkeği.

Bu hafta Türkiye’den 20 kişi giriş yaptı. Altı kişiyle Ankara önde. İstanbul’da üç kişi var. Çankırı da bir kişiyle listede.

Dün 12.30 itibariyle Türkiye’den tek kayıt Bodrum’dan geldi. Çift, prezervatif kullandı ve iç mekanı tercih etti.

241 kişi, geçen hafta hayatlarının ilk cinsel deneyimini yaşadığını bildirdi.

Prezervatif kullanmada Türkiye yüzde 42.1 ile altıncı. Birinci İspanya.

Dün en çok sevişen ülke Polonya oldu. Dünya şampiyonu açık arayla ABD... Türkiye de yoğun sevişen ülkeler arasında.
(Milliyet Cadde)

volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
21 Şubat 2010       Mesaj #1319
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
Sarkan göğüs pahalıya patladı

gogus 460 5334 334


Muğla'nın Marmaris İlçesi'ndeki otellerde animatörlük yapan Özden Doyranlı ile Selma Nur Uçar, Estetik Cerrah Prof.Dr. Cenk Demirdöver'e açtıkları tazminat davasını kazandı. Göğüs ve burun amaliyatını beğenmeyen Doyranlı 11 bin, burun ameliyatını beğenmeyen Uçar ise, 6 bin lira tazminat kazandı.

Arkadaş olan Özden Doyranlı ve Selma Nur Uçar 2004 yılında İzmir'de Prof.Dr. Cenk Demirdöver'e ameliyat oldu.

Özden Doyranlı burnunu düzelttirdi, göğüslerine silikon taktırdı. Selma Nur Uçar ise, burnuna cerrahi müdahale yaptırdı. Ancak, bir süre sonra iki kadın da yapılan cerrahi müdahaleyi beğenmeyip İzmir 2'nci Asliye Hukuk Mahkemesi'ne avukatları aracılığıyla dava açarken uzman doktorun güzelleştirme yerine kendilerini çirkinleştirdiğini öne sürdü. İki kadın toplam 32 bin lira tazminat istedi.

Animatör olan Doyranlı, şöyle dedi:

“Mesleğim gereği mayo giyiyorum. Görevim, müşterileri eğlendirmek. Doğum sonrası sarkan göğüslerimi ve burnumu düzeltirmek için doktor ile anlaştım. Bandaj açıldığında burnumun eskisinden kötü, göğüslerimin ise sarktığını gördüm. Eşimle cinsel ilişkim bitti. Silikonlar göğsümde dönüyor. Eşim ile aram bozuldu ve benden soğudu. Başka bir yerde ikinci kez ameliyat olmak zorunda kaldım. Amacım başkalarının zarar görmemesi.”

Selma Nur Uçar da Prof.Dr. Cenk Demirdöver'in ameliyatında kusurlu olduğunu öne sürerken, “Ameliyat sonrası manevi çöküntü içine girdim. Sağlıklı iken ameliyat sonrası sağlıksız bir buruna sahip oldum. Çektiğim acıları bir tek ben biliyorum” dedi.

Suçlanan Prof.Dr. Cenk Demirdöver ise, avukatları aracılığıyla verdiği cevap dilekçesinde “Her iki davacı yönünden de operasyon başarıyla tamamlanmıştır. Ameliyat öncesi ve sonrası çekilen fotoğraflarla da açıkça görülmektedir. Bugüne kadar kimseden şikayet gelmedi. Kendileri ameliyat sonrası görüşmelerinde bana teşekkür etmişlerdir” dedi.

Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporda doktorun ameliyatta kusurlu olduğu belirtildi. Hakim, toplanan kanıtlara göre davanın reddine karar verip 2007 yılında kararı açıkladı. Uçar ve Doyranlı'nın avukatı Yılmaz Yaman, kararı temyiz etti. Yargıtay 15'inci Hukuk Dairesi yerel mahkemenin verdiği kararı esastan bozdu. Yargıtay, mağdurların zararlarının giderilmesi gerektiğini, doktorun, raporlara göre kusuru bulunduğuna dikkat çekip dosyayı mahkemeye gönderdi. Bunun üzerine yeniden görülen davada hakim Muharrem Ünal şikayetçileri haklı buldu.

Hakim Ünal kararında, şöyle dedi:

“İnsanların estetik amaçlı olarak doktora başvurmalarının tek nedeni halen bulundukları görünüm ve konumdan daha iyi bir duruma gelme amacıyladır. Dolayısıyla günümüzde her kişinin estetik amaçlı operasyon yaptırmadığı belinmektedir. Bu operasyonu yaptıranların bu konuda hassas oldukları ve buna çok önem verdiklerinin kabulü gerekir. Bu bağlamda davalı tarafından yapılan işlem yeterli olmadığına göre her iki davacının da bununla ilgili olarak önemli üzüntü ve sıkıntılar çektiğinin kabulü gerekir. Dosyadaki belgelerde davacıların eski konumlarına bile gelmekte zorlandıklarına göre davalının yaptığı işlemden manevi zarar gördükleri anlaşılmıştır.”

Hakim, Özden Doyuranlı'ya burun ve göğüs operasyonu ile ilgili yasal faizi hariç 10 bin TL manevi, 1000 TL maddi, Selma Nur Uçar için 5 bin TL manevi, 1000 TL maddi tazminat ödenmesine karar verdi. Mağdurların avukatı Yılmaz Yaman, daha önce verilen kararın yanlış olduğunu, müvekillerin bu olaydan dolayı psikolojilerinin bozulduğunu, sürekli doktorlara gidip eski hallerine dönmek için uğraştıklarını belirtti. Yaman, “Bu karar diğer mağdurlar için de örnek teşkil edecek” dedi. Ameliyatları yapan Cenk Demirdöver'in avukatları kararın temyizi için başvurdu.



Son düzenleyen volture; 21 Şubat 2010 22:31 Sebep: ıhım
volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
21 Şubat 2010       Mesaj #1320
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
Alıntı
volture adlı kullanıcıdan alıntı

ABD'de FBI binası yakınlarına uçak çarptı


ABD'nin Teksas eyaletinde küçük bir uçağın Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) binasının yakınındaki binaya çarptığı bildirildi.

teksas 2122 334
Teksas eyaletinin başkenti Austin'in itfaiye dairesi sözcüsü Helena Wright, uçağın Austin'de 7 katlı binaya çarptığını, ölen olmadığını ifade etti.

Wright, kazada bir kişinin kayıp olduğunu, 2 kişinin hastaneye kaldırıldığını ve bu kişilerin sağlık durumunun bilinmediğini kaydetti.

Amerikan İç Güvenlik Bakanlığı'ndan yapılan açıklama da olayda terörist bağlantı görülmediği belirtildi.

ABD'nin Teksas eyaletinde binaya çarpan küçük uçağın pilotunun, binaya kasıtlı olarak çarptığı bildirildi.

CNN televizyonuna konuşan bir federal yetkili, havalanmadan önce evini yakan pilotun daha sonra uçakla Austin kentindeki 7 katlı binaya çarptığını söyledi.

Austin polisi olaydan sonra iki kişinin hastaneye kaldırıldığını bildirirken, pilotun akıbeti hakkında ise henüz bilgi edinilemedi.

Amerikan İç Güvenlik Bakanlığı, olayda terörist bağlantı görülmediğini bildirmişti.

(ekolay)

Müslüman değilse terörist değildir

abd saldiri ic1 2513 20334


ABD’de geçen perşembe vergi memurlarına kızıp uçağını devlet binasına çakan Amerikalının eylemi ‘terör’ tanımına uyduğu halde bu gruba dahil edilmedi. Müslümanlar, “Saldırgan Müslüman değilse, resmen terörist sayılmayacak mı” diye tepki gösterdi.

ABD’de, Teksas Eyaleti’nin başkenti Austin’de geçen perşembe günü tek motorlu uçağıyla vergi dairesi binasına kamikaze dalışı yaparak kendisi dahil iki kişinin ölümüne neden olan Joseph Stack, yeni bir tartışma başlattı.

Vergi müfettişlerinin baskılarından yılıp intikam almaya karar veren Stack, geride bıraktığı intihar mektubunda “siyasi motivasyonlu” ifadeler kullanmasına rağmen resmi belgelerde “terörist” olarak tanımlanmadı.

İnternette saldırgan, “kahraman” ilan edirken, eyleminden övgüyle bahsedildi. Amerikalı yetkililer, bir “yalnız kurt” tarafından gerçekleştirilen saldırının “kasten bir devlet kurumunu hedef aldığını, ancak uluslararası terörizmle bağlantılı görünmediğini” bildirdiler.

Terminolojik çifte standart
Amerikan-İslami İlişkileri Konseyi bu duruma tepki gösterdi. Kurumun başkanı Nihad Awad, “Öyle görünüyor ki birçok kişi ve kurum, bir Müslüman tarafından gerçekleştirilmediği sürece hiçbir şiddet eyleminin terörizm olarak yaftalanamayacağı yönünde bir pozisyona sahip. Bir çifte standart uygulanıyor” dedi. Konsey, saldırıyı birkaç saat içinde “terörist” olarak niteleyerek kınamıştı. Tepkiler artınca, Beyaz Saray da açıklama yaptı. Sözcü Robert Gibbs, saldırıyı bir
terör eylemi olarak sınıflandırabileceklerini, ancak soruşturma bitmeden bunu yapmayacaklarını açıkladı.

11 Eylül gibi
ABD İç Gelirler Hizmeti’nin (IRS) Austin’deki binası, “anarşist” saldırının ardından ağır hasar görmüş, çevreyi kaplayan yoğun duman Amerikalılara 11 Eylül’ü hatırlatmıştı. Saldırgan Stack ise internette neredeyse kahraman ilan edildi.
Obama Yönetimi’ne karşı çıkmak adına Stack’i sahiplenen Cumhuriyetçiler de var, “İşte Bush yıllarının eseri” diyen Demokratlar da...

Kamikaze: Sayıma kendi cesedimi de eklemeliyim
Vergi müfettişlerinin beyan usulsüzlüklerini öne sürüp 40 bin dolarına el koyduklarını ve emekliliği için artık elinde tek kuruş kalmadığını öne süren 53 yaşındaki yazılım mühendisi Stack’in intihar mektubunda şu ifadeler dikkat çekiyor:

Ceset sayımı başlamadıkça hiçbir şey değişmeyecek. O sayıma kendi cesedimi eklemezsem, hiçbir şeyin değişmeyeceğinin de farkındayım.
Ne yazık ki bütün hayatım boyunca bunun tersine inandım ama şimdi şiddetin bir cevap olmadığını, tek cevap olduğunu biliyorum.

Yasal tanıma göre terör
ABD’de bir eylemin terörizm olup olmadığını belirlemek için, 22/2656f numaralı yasaya başvuruluyor. Bu yasaya göre, bir eylemin terörist sayılması için zorunlu sayılan beş unsur şöyle:

Kasıtlı yapılacak.
Şiddet içerecek.
Hedefi sivil olacak.
Siyasi amacı bulunacak.
Saldırgan, bir kişi veya grup olacak.

(ekolay)

Benzer Konular

28 Ekim 2016 / ThinkerBeLL İletişim Bilimleri
20 Ekim 2015 / Jumong Genel Mesajlar
24 Ekim 2008 / CrasHofCinneT Bilgisayar
18 Kasım 2010 / ThinkerBeLL X-Sözlük
21 Şubat 2010 / ThinkerBeLL Bilim ww