Arama

Medya Haber - Sayfa 30

Güncelleme: 13 Ekim 2017 Gösterim: 660.758 Cevap: 1.864
Mystic@L - avatarı
Mystic@L
Ziyaretçi
27 Ağustos 2006       Mesaj #291
Mystic@L - avatarı
Ziyaretçi
AĞAZANIN SOYUNMA KABİNİNDE CEP TELEFONLU RÖNTGEN!..
kapanan gozİstanbul Beşiktaş’ta bir mağazada almak istediği blucin pantolonu deneyen 27 yaşındaki Dilek Y’yi, kameralı cep telefonu ile görüntülemeye çalıştığı ileri sürülen 21 yaşındaki tezgahtar Ramazan Çengel hakkında dava açıldı.Ramazan Çengel’in cinsel taciz ve özel hayatın gizliliğini ihlal suçlarından 4 yıla kadar hapsi istendi.
Sponsorlu Bağlantılar

İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianameye göre şikayetçi Dilek Y. 14 Temmuz 2006 günü, saat 16.30 sıralarında Beşiktaş Sinanpaşa İş Merkezi’ndeki bir blucin mağazasına gitti. Mağazada tezgáhtar olarak çalışan Ramazan Çengel, Dilek Y.’ye yardımcı oldu.

Dilek Y., Ramazan Çengel’in yardımıyla aldığı pantolonu denemek amacıyla soyunma kabinine girdi. Üstündeki giysileri çıkarttıktan sonra iç çamaşırlarıyla kaldığı sırada kabinin üst tarafındaki boşluktan cep telefonunun uzandığını fark eden Dilek Y., Ramazan Çengel’in elini iterek bağırdı. Daha sonra da cep telefonunu istedi.

İddiaya göre olay yerine polis gelinceye kadar Ramazan Çengel telefondaki kayıtları sildi. Ramazan Çengel, karakola götürülürken de Dilek Y.’yi "Dışarı çıkarsam sen görürsün" diyerek tehdit etti. İfadesinde hakkındaki suçlamaları reddeden Ramazan Çengel, "Kabine girip bir pantolon giydi. Sonra olmadığını söyleyerek başka bir pantolonu istedi. Kabinin üzerinden uzattım. Mesaj çektiğim için cep telefonu elimdeydi. Dışarı çıkınca cep telefonuyla kendisini çektiğimi söyleyip hakaret etmeye başladı. Fotoğrafları bizzat açıp gösterdim.

Ayrıca iddia ettiği gibi kendisini tehdit etmiş değilim" dedi. Çengel, önümüzdeki günlerde İstanbul Sulh Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak.


Hi-LaL - avatarı
Hi-LaL
Ziyaretçi
28 Ağustos 2006       Mesaj #292
Hi-LaL - avatarı
Ziyaretçi
Yurtsever Cephe Gebze'de
Medya Haber
Sponsorlu Bağlantılar
Kendilerine ''Emperyalizme Karşı Yurtsever Cephe'' adı veren bir grup, Adana'dan başlattıkları ''İncirlik'ten Dolmabahçe'ye-ABD defol, bu memleket bizim'' yürüyüşünün 44. gününde Gebze'ye ulaştı.

Yurtsever Cephe sözcüsü Murat Pabuç ve beraberindekileri, Anibal Sapağı'nda Türkiye Komünist Partisi (TKP) Genel Başkanı Aydemir Güler ile yaklaşık 200 kişilik bir grup karşıladı.

İsmet İnönü ve Atatürk Caddesi'ni çeşitli sloganlar atarak geçen grup daha sonra, Eskiçarşı içerisindeki tarihi çeşme etrafında toplandı. Güler, burada yaptığı açıklamada, 44. gününde artık kimsenin niçin yürüdüklerini sormadığını belirterek, güzergah üzerindeki ilçe, köy ve kasabada yaşayan kişilerin, bu sıcakta neden yürüdüklerini bildiklerini söyledi. Murat Pabuç ve beraberindekiler, yarın Tuzla'ya hareket edecekler. Yürüyüş, 1 Eylül 2006 tarihinde Dolmabahçe'de sona erecek.


İçimizi Serinleten Haber:
Ohhh Beee!!! Yağmur Geliyor!!!
Medya Haber
Yurdun kuzeybatı kesimleri, yarın yağışlı havanın etkisine girecek, hava sıcaklıkları yağışlarla birlikte azalacak. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yarın Marmara, Kuzey Ege ile öğleden sonra ve akşam saatlerinde İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz'de yağış bekleniyor.

Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışlar, Trakya ve İstanbul çevrelerinde etkili olacak. Salı günü ise Marmara'nın kuzeydoğusu, Karadeniz ile öğleden sonra ve akşam saatlerinde İç Anadolu'nun güneydoğusu ve Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde yağış görülecek. Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışlar, Doğu Karadeniz'de etkili olacak.

Tüm yurtta mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, yağış alan yerlerde azalarak mevsim normallerine inecek, güney kesimlerde ise önemli bir değişiklik olmayacak. Yarın yurdun kuzeybatı kesimlerinde, salı günü ise Doğu Karadeniz'de görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların oluşturacağı olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

Son düzenleyen Hi-LaL; 28 Ağustos 2006 03:32 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
evo - avatarı
evo
VIP kirlenmek güseldir : )
28 Ağustos 2006       Mesaj #293
evo - avatarı
VIP kirlenmek güseldir : )
...28 agustos .. gündem...

1- Genelkurmay Başkanlığında devir-teslim töreni...
- Genelkurmay karargahındaki törende, Orgeneral Hilmi Özkök, Genelkurmay Başkanlığı görevini Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a devredecek.
- Törene Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, TBMM Başkanı Bülent Arınç ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan katılacak.

2- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Çankaya Köşkünde görüşecek.
- Litvanya'nın Ankara Büyükelçisi Vytautas Nauduzas,Cumhurbaşkanı Sezer'e veda ziyaretinde bulunacak.

3- Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Başbakanlık merkez binada toplanacak.

4- DSP Genel Başkanı Sezer, Ege'de faaliyet gösteren 170 sivil toplum kuruluşunu bir araya getiren Türkiye'nin ilk sivil toplum birliği olan Ege Sivil Toplum Birliğinin (ESTOB), İzmir Ticaret Odasında düzenleyeceği kongrede konuşma yapacak.

5- Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Dr. A. Zahid Akman ile bazı üst kurul üyeleri ulusal televizyon kanallarının spor sorumluları ile İstanbul'da bir araya gelecek.

6- Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, toplu görüşme takip çadırında, Emekli Bir-Sen yöneticileri de Memur Sen'in toplu görüşme takip merkezinde emeklilerin durumlarına ilişkin ayrı, ayrı açıklama yapacaklar.

7- BM Genel Sekreteri Kofi Annan Beyrut'a gidiyor.
- Annan, Lübnan'ın güneyine konuşlandırılması planlanan BM barış gücüyle ilgili Lübnan Başkanı Fuad Sinyora ve Meclis Başkanı Nebih Berri ile görüşecek.

8- Tutsat sistemine hazır mıyız?
- İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince:
- ''Problem, yasada ya da faizde değil. Problem, uzun vadeli Türk Lirası kaynak bulunamıyor olmasında.''
- ''Sabit faizin yanı sıra değişken faize de tarafların rızasıyla karar vermek mümkün olmalı.''
- Akbank Bireysel Bankacılık Pazarlama Bölüm Başkanı Cem Muratoğlu:
- ''Önümüzdeki günlerde önümüzü biraz daha görüyor olmamız, fon bulma açısından bankacılık sistemini biraz daha rahatlatacak ve işlerin biraz daha açılmasını sağlayacaktır.''

9- Toplantı...Ziyaret...Seminer...
- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Ankara asfaltı İZBETON Belkahve tesislerinde basın mensuplarıyla bir araya gelecek.
- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Gür ve beraberindeki heyet, Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir'i makamında ziyaret edecek.
- Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak, kurumun bölge müdür yardımcılarına yönelik İstanbul'da düzenlenen eğitim seminerinin açılışında konuşacak.
- Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA),TÜBİTAK ve Kocaeli Üniversitesinin işbirliğince düzenlenecek 1. Uluslararası Sosyal Bilimciler Kongresi'nin tanıtımı İzmit'te yapılacak.
- İstanbul Ticaret Odası (İTO), Sigortacılık Yasa taslağı ile ilgili bilgilendirme semineri düzenleyecek.
- Bursa İl Sağlık Müdür Vekili Serhat Yamalı, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Pediatrik Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Hacımustafaoğlu ve Çekirge Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. İlhan Dindar, hastanenin yeni doğan bakım ünitesinde görülen mikrobik vakalarla ilgili basın toplantısı düzenleyecek.
- KKTC Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Genel Başkanı Ertan Ersan başkanlığındaki 20 kişilik heyet, 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında, Bursa Valisi Nihat Canpolat ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'i ziyaret edecek.
- İzmir Ticaret Borsasının Ağustos ayı olağan Meclis toplantısı yapılacak.
- İzmir'de 21-24 Eylül tarihleri arasında yapılacak Uluslararası Tarım Sera ve Hayvancılık fuarına katılacak geniş katılımlı İtalyan heyetinin faaliyetlerine ilişkin İzmir İtalyan Ticaret Odasında basın toplantısı düzenlenecek.

10- Orman Yangınlarına ''Su Havuzu'' Çözümü...
- Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Oktay Varlıer:
- ''Orman Bakanlığının, helikopterlerin yangınlara anında müdahale edebilmesi için kısa mesafeden su alıp götürmesine olanak sağlayacak, orman kenarlarında su havuzları yapılması çalışmasına, başlatacağımız kampanya ile destek vermek istiyoruz.''
- ''Bu konuda bütün iş adamlarına çağrı yapıyorum.''
- ''Türkiye orman ürünlerinden yeterince faydalanamıyor. Bizim kadar orman alanına sahip Finlandiya'nın orman ürünlerinden sağladığı gelir 40-50 milyar dolar, bizim sağladığımız gelir 1-2 milyar dolar.''

11- ''Ilısu Barajı, en uygun yerde yapılıyor''
- Yetkililer, Ilısu Barajı'nın inşası için Dicle Nehri üzerinde incelenen bütün baraj bölgeleri arasında ''en uygun'' alanın seçildiğini bildirdiler.
- Zemin etütleri sırasında, 10 alternatiften 9'u eriyen zemin özelliği taşıdığı için elendi.
- Baraj, hem kendi bünyesinde enerji üretip, hem de 120 bin hektar alanın sulanmasını sağlayacak Cizre Barajı'nın yapılabilmesini mümkün kılacak.

12- Her lisede ''Hababam Sınıfı''...
- Rıfat Ilgaz'ın birçok kez sinemaya uyarlanan eseri için bütün okulları kapsayan tiyatro yarışması açılıyor.
- Rıfat Ilgaz'ın Oğlu Aydın Ilgaz:
- ''Her okulun 'Hababam Sınıfı'nı tiyatroya uyarlayacağı bir yarışma düzenleyeceğiz. CD'lere kaydedilecek gösterimler, İstanbul'da oluşturulacak jüri tarafından değerlendirilecek''
- ''Rıfat Ilgaz'ın bu başyapıtı bugüne kadar sinemaya doğru aktarılamadı. Yeni hazırladığımız filmde, bu yarışmada dereceye giren öğrenciler de rol alacak.''

13- Fenerbahçe'nin yeni transferi Mateja Kezman, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda sözleşme imzalayacak.
- Kezman, Acıbadem Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçecek.

14- Türk Telekom Lig Msn Angel'da 2. haftanın son maçı İzmir'de Karşıyaka ile Altay arasında oynanacak.

15- Renault F1 Team pilotlarından Giancarlo Fisichella,Bursa'daki OYAK Renault Otomobil Fabrikasını ziyaret edecek.

16- Avrupa Genç Bayanlar Voleybol Şampiyonası Finalleri Fransa'nın Metz kentinde sürüyor.
- Türkiye grubundaki 3. maçını Polonya ile yapacak.

17- Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan ve GSGM İl Müdürü Tamer Taşpınar, Avrupa Gençler Tekerlekli Basketbol Şampiyonası'nın tanıtımı amacıyla basın toplantısı düzenleyecek.
kompetankedi - avatarı
kompetankedi
VIP Bir Dünyalı
28 Ağustos 2006       Mesaj #294
kompetankedi - avatarı
VIP Bir Dünyalı
dalga firtina34567

KASIRGA'NIN YAKLAŞTIĞI FLORİDA'DA OLAĞANÜSTÜ HAL İLAN EDİLDİ


Ernesto kasırgasının yaklaşmakta olduğu ABD'nin Florida eyaletinin valisi Jeb Bush, olağanüstü durum ilan etti.
28 Ağustos 2006 Pazartesi 00:11

Ernesto kasırgasının yaklaşmakta olduğu ABD'nin Florida eyaletinin valisi Jeb Bush, olağanüstü durum ilan etti.
Florida Keys adalar zincirinde bulunan ziyaretçilerin bölgeyi terk etmeleri, gelmeyi planlayanların da ziyaretlerini iptal etmeleri istendi.
Atlantik'te mevsimin ilk kasırgası olan Ernesto'nun Meksika Körfezi'nde ilerlerken şiddetinin 2. dereceye çıkacağı ve Salı günü erken saatlerde Florida sahillerine ulaşacağı tahmin ediliyor.


Ernesto kasırgası Haiti'yi vurdu, Küba ve Florida'ya ilerliyor

Haiti'yu vuran Ernesto kasırgası, Küba'ya ve ABD'nin Florida kıyılarına doğru ilerliyor.
Haiti'de sellere yol açan kasırga nedeniyle, Küba'da kıyı bölgelerinden 200 bin kişi tahliye edildi.
1. Derece şiddetindeki kasırganın, Meksika Körfezi'nde 2. dereceye yükseleceği tahmin ediliyor. Florida'da kıyı bölgelerinden tahliyeler yapılıyor.


***

orman yangC4B1n son

BOLU'DAKİ ORMAN YANGINI KONTROL ALTINA ALINDI


Bolu'nun Mudurnu ilçesi Beyderesi köyü yakınlarında dün öğle saatlerinde çıkan orman yangınıyla ilgili çalışmaları yerinde incelemek üzere bölgeye gelen Osman Kahveci, yetkililerden bilgi aldı.
28 Ağustos 2006 Pazartesi 14:45
BOLU - Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, Bolu'nun Mudurnu ilçesi Beyderesi köyü yakınlarındaki yangının kontrol altına alındığını belirterek, 'Yangının şu anda herhangi bir yerleşim yerini tehdit etmesi söz konusu değil' dedi.
Bolu'nun Mudurnu ilçesi Beyderesi köyü yakınlarında dün öğle saatlerinde çıkan orman yangınıyla ilgili çalışmaları yerinde incelemek üzere bölgeye gelen Osman Kahveci, yetkililerden bilgi aldı.
Kahveci, 'Çıkış nedenini bilemediğimiz orman yangını rüzgarın da etkisiyle hızlı bir şekilde gelişti. Beyderesi köyünü de tehdit eder duruma geldi. Ancak gece boyunca yapmış olduğumuz yoğun müdahaleler sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangının şu anda herhangi bir yerleşim yerini tehdit etmesi söz konusu değil' diye konuştu.
Yangının çıktığı sahada 4 helikopterin çalışma yaptığını ifade eden Kahveci, 'Bu yangında 80-100 hektar arasında ormanlık alanın yandığını tahmin ediyoruz. Bu rakam çalışmalar sonucunda yapılan ölçümlerle kesin belirlenecektir' dedi.

***

helikopter yangin44737

KAŞ'TA YANGIN SÖNDÜRME HELİKOPTERİ DÜŞTÜ


Orman Bölge Müdürü Ahmet Gedikağaoğlu, yaptığı açıklamada, helikopterin göletten su alırken henüz belirlenemeyen bir nedenle düştüğünü söyledi.
28 Ağustos 2006 Pazartesi 14:44
ANTALYA - Antalya'nın Kaş ilçesindeki orman yangınının söndürme ve soğutma çalışmalarına katılan Orman Genel Müdürlüğü'ne ait Kamof-32 tipi söndürme helikopteri, Kaş ilçesine bağlı Gömbe beldesi yakınlarındaki, Gömbe Göleti'nden su alırken düştü.
Orman Bölge Müdürü Ahmet Gedikağaoğlu, yaptığı açıklamada, helikopterin göletten su alırken henüz belirlenemeyen bir nedenle düştüğünü söyledi.
Gedikağaoğlu, 'Helikopterin az önce düştüğünü öğrendik. Pilotlar sağ salim kurtulmuşlar. Biz de başka bir helikopterle bölgeye hareket ettik' dedi.

****


orman yangin11

BURSA YİNE ALEVLENDİ


Bursa'nın Kestel ilçesine bağlı Barakfaki beldesi Narlıdere köyü mevkisinde çıkan ve dün gece büyük oranda kontrol altına alınan yangının, sabah saatlerinde etkili olan rüzgarın etkisiyle yeniden büyümeye başladığı bildirildi.
28 Ağustos 2006 Pazartesi 11:50
Bursa'nın Kestel ilçesine bağlı Barakfaki beldesi Narlıdere köyü mevkisinde çıkan ve dün gece büyük oranda kontrol altına alınan yangının, sabah saatlerinde etkili olan rüzgarın etkisiyle yeniden büyümeye başladığı bildirildi.

Bursa Orman Bölge Müdürü Ali Girgin yaptığı açıklamada, Narlıdere köyü yakınlarındaki kızılçam ormanında çıkan yangını çalışmaların aralıksız devam etmesine rağmen tam anlamıyla kontrol altına alamadıklarını söyledi.

Yangında, şu ana kadar yaklaşık 35-40 hektar alanın zarar gördüğünü belirten Girgin, 'Dün gece büyük oranda kontrol altına aldığımız yangın, sabah saatlerinde etkili olan rüzgar nedeniyle yeniden büyümeye başladı' dedi.Girgin, yangına havadan ve karadan müdahalenin devam ettiğini, Orman Genel Müdürlüğünden helikopter talebinde bulunduklarını sözlerine ekledi.


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Ağustos 2006       Mesaj #295
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Emmy ödülleri sahiplerini buldu

A.A.

Drama dalında en iyi dizi ödülünü “24”, komedi dalında en iyi dizi ödülünü ise “The Office” adlı diziler kazandı. Drama dalında en iyi kadın oyuncu ödülünü Mariska Hargitay “New York District”, en iyi erkek oyuncu ödülünü ise Kiefer Sutherland “24 Saat”in oldu.

Drama dalında en iyi kadın oyuncu ödülünü Mariska Hargitay “Law & Order: Special Victims Unit (New York District)” dizisindeki rolüyle, en iyi erkek oyuncu ödülünü ise “24” dizisindeki rolüyle Kiefer Sutherland aldı.

Komedi dalında ise en iyi kadın oyuncu ödülünü Julia Louis-Dreyfus (The new adventures of old Christine) alırken, en iyi erkek oyuncu ödülüne Tony Shalhoub (Monk) layık görüldü.

Televizyon filmi dalında ödülü “The girl in the cafe” alırken, mini dizi dalındaki ödül “Elizabeth I”ye verildi.

Ödül kazanan diğer film, program, oyuncu ve yönetmenler şöyle:

En iyi eğlence, müzik ve komedi programı: “The Daily Show With Jon Stewart”
En iyi reality şov-yarışma programı: “The Amazing Race”
Drama dalında ey iyi yardımcı kadın oyuncu: Blythe Danner (Huff)
Drama dalında en iyi yardımcı erkek oyuncu: Alan Alda (The West Wing)
Komedi dalında en iyi yardımcı kadın oyuncu: Megan Mullally (Will and Grace)
Komedi dalında en iyi yardımcı erkek oyuncu: Jeremy Piven (Entourage)
Drama dalında en iyi yönetmen: Jon Cassar (24)
Komedi dalında en iyi yönetmen: Mark Buckland (My name is Earl)
Televizyon filmi dalında en iyi yönetmen: Tom Hooper (Elizabeth I)
Drama dalında en iyi senaryo: Terence Winter (Sopranos)
Komedi dalında en iyi senaryo: Greg Garcia (My name is Earl)
evo - avatarı
evo
VIP kirlenmek güseldir : )
29 Ağustos 2006       Mesaj #296
evo - avatarı
VIP kirlenmek güseldir : )
TOPLU GÖRÜŞMELERDE ALTINCI TUR

toplu gorusme 2006

ANKARA - Memur sendikaları ile hükümet arasındaki toplu görüşmelerin altıncı turu başladı.

Başbakanlık Yeni Bina'daki toplantıya, Kamu İşveren Kurulu'na başkanlık eden Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu ile yetkili sendikaların genel başkanları katılıyor.
Bircan Akyıldız, Başbakanlık yeni binada yaptığı açıklamada en düşük devlet memuru maaşının 1.023 YTL'ye çıkarılması talebinin esneyebileceği kadar esnemiş olduğunu belirterek, ''Daha fazla esneyebilmesi için siyasi iradenin masada çok ciddi bir samimiyeti ortaya koyması gerekmektedir'' dedi. Akyıldız, hükümetin, ''cebiniz rahatlayacaktır'' sözünün arkasında durmasını beklediklerini söyledi. Memur-Sen Genel Başkanı Aksu da bugün ağırlıklı olarak ücretleri konuşacaklarını belirtti. ''Biz burada ortaoyunu oynamıyoruz'' diyen Aksu, memurlara yakışan bir tavır sergilediklerini ifade etti.

385pxdots
haberayrinti PETROL BORU HATTI YAKININDA PATLAMA

irak 1

DİVANİYE - Irak'ta, kullanılmayan bir petrol boru hattının yakınlarında meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 15 kişi öldü.
Görgü tanıkları, halkın, hasarlı boru hattının yakınında oluşan birikintilerden petrol toplamaya çalışırken patlama meydana geldiğini kaydetti.
Patlamada ölenlerin sayısıyla ilgili çelişkili bilgiler geliyor. Bölgedeki Reuters muhabiri, patlamanın olduğu yerde yanmış 15 ceset gördüğünü aktarırken, hastane yetkilileri, Divaniye morgunda 4 ceset daha olduğunu belirtti. Polis, 50'den fazla kişinin ölmüş olabileceğini kaydetti.
kompetankedi - avatarı
kompetankedi
VIP Bir Dünyalı
29 Ağustos 2006       Mesaj #297
kompetankedi - avatarı
VIP Bir Dünyalı
turban78345

TÜRKİYE'DEN GELEN KIZ ÖĞRENCİLER, BULGARİSTAN'DAKİ ÜNİVERSİTE REKTÖRÜNÜ ZORA SOKTU


Türkiye'den Bulgaristan'a üniversite öğrenimi için gelen kız öğrenciler, Filibe Tıp Üniversitesi rektörünü zor durumda bıraktı.
29 Ağustos 2006 Salı 11:38

NAHİT DOĞU
SOFYA - Türkiye'den Bulgaristan'a üniversite öğrenimi için gelen kız öğrenciler, Filibe Tıp Üniversitesi rektörünü zor durumda bıraktı.



110 kız öğrenci, ülkeye gelmeden önce üniversite yönetimine başörtüsü şartı koştu. Derslere başörtüleriyle gelmek istediklerini bildiren kız öğrenciler, aracı firmadan bu isteklerinin üniversite yönetimine bildirilmesini istedi. Filibe Tıp Üniversitesi Rektörü Georgi Paskalev, basına yaptığı açıklamada, Türk öğrencilerinden gelen başörtüsü talebi konusunda karar vermediğini ve Eğitim Bakanı Daniel Vılçev ile görüşeceğini belirterek, diğer rektörlerden, kabul etmemesi doğrultusunda tavsiyelerin geldiğini söyledi. Eğitim Bakanı Daniel Vılçev ise, başörtüsü konusunun dikkatli bir şekilde görüşülmesi gerektiğini ifade ederek, liselerden farklı olarak üniversite öğrencilerinin dış görünüşünü düzenleyen yönetmenliklerin olmadığını vurguladı.



İnsan hakları konusunda araştırmalar yapan avukat Mihail Ekimciev ise Sega Gazetesi'ne konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kanunen Bulgaristan'daki eğitimin siyasi ve dini doktrinlerden bağımsız ve laik olduğunu hatırlatarak, her türlü ırk, cinsiyet ve din konusunda ayrıcalığın veya kısıtlamaların yasaklandığını ifade etti. Ortaya çıkan durumun çok hassas olduğunu söyleyen Ekimciev, Bulgaristan Anayasası ve Avrupa İnsan Hakları Komisyonu'nun bireyin tercih ettiği dini görüşü seçme hakkını tanıdığını ve bu hakkın onun istediği giysiyi ve dini sembolleri taşımasını da kapsadığını belirtti. Öte yandan ise Avrupa ve Türkiye'deki devlet üniversitelerinde görünen dini sembollerin taşınmasında kısıtlamaların olduğunu hatırlatan Ekimciev, bu konuda Bulgaristan'da net ve açık yönetmenliklere ihtiyaç duyulduğunu savundu.



Geçtiğimiz günlerde Smolyan kentindeki bir lisede okuyan kız öğrencilere okula başörtüsüyle gelmeleri yasaklandı. Yasaklamadan sonra Ayrımcılıktan Koruma Komisyonu'na başvuran kız öğrenciler, "uniforma kabul edilmiş okullarda başörtüsü yasağının ayrımcılık olarak algılanamayacağı" şeklinde cevap aldı.
kambis - avatarı
kambis
Ziyaretçi
30 Ağustos 2006       Mesaj #298
kambis - avatarı
Ziyaretçi
Türkiye’de ''cola''ya ilk yasak !

myshowlandpw4

İstanbul Gösteri ve Kongre Merkezi’nde Coca Cola ile Pepsi tüketimi yasaklandı.

30 Ağustos 2006 10:01


Yıllık 1,5 milyon izleyicisi olan İstanbul Gösteri ve Kongre Merkezi’nde Coca Cola ve Pepsi satışı yasaklandı.

Hindistan, Letonya ve İngiltere’deki bir üniversitede ‘içinde zararlı madde olduğu ve insan sağlığına zarar verdiği’ gerekçesiyle satışı yasaklanan Coca Cola ve Pepsi’ye Türkiye’den ilk yasak, sivil toplumdan geldi. Sahibi olduğu markalaşmış ‘Myshowland’ olan adını ‘İstanbul Gösteri ve Kongre Merkezi’ olarak değiştirerek herkese örnek olan Mustafa Özbey, şimdi de gösteri merkezinde Coca Cola ve Pepsi satışını yasakladı.

‘Türk halkının sağlığının en az Letonyalı veya Hintliler kadar değerli’ olduğunu vurgulayan Özbey, eylül ayında başlayacakları yeni sezonda gösteri merkezinin hiçbir yerinde Coca Cola ve Pepsi satılmayacağını söyledi. Gösteri merkezinin içindeki ve çevresindeki büfeleri kendilerinin işlettiğini kaydeden Mustafa Özbey, “Kiraya versek de şartlı veririz.” dedi. İstanbul Gösteri ve Kongre Merkezi’nin dünyanın ikinci, Avrupa’nın ise en büyük gösteri merkezi olduğunu belirten Özbey, “Her yıl gelen 1,5 milyon izleyicimizin yüzde 30-40’ı Coca Cola ve Pepsi içiyor. Aslında bu işten epey de kârlı çıkıyoruz. Hatta cola’nın reklamını yapsak daha büyük kâr ederiz. Ama Türk halkının sağlığı bizim kazancımızdan daha önemli.” diye konuştu.

Cola ve yabancı sigara nedeniyle Türkiye’den çok büyük paraların yurtdışına gittiğini kaydeden Mustafa Özbey “Zararsız olduğu ispat edilene kadar gösteri merkezimizde asla bu tür maddeler satılmayacak.” dedi.

Ezher Üniversitesi içilmemesini tavsiye ediyor

Mısır’ın en önde gelen eğitim kurumlarından El Ezher Üniversitesi, son günlerde bazı ülkelerde yasaklanmasıyla gündeme gelen Coca Cola ve Pepsi’nin içilmemesini tavsiye ediyor. Üniversitenin Rektör Yardımcısı Prof. Abduldaim Nasır, her iki içecekte de domuz eti mamullerinin bulunduğu ve bu yüzden iki markaya ait içeceklerin haram olduğu yönünde Suudi Arabistan’da yayınlanan El Medine adlı gazetede çıkan haberleri yalanladı. Mısır ve İslam dünyasının önde gelen alimlerinden Prof. Abdülhalim Üveys, bu iki markaya ait içeceklerin haram olduğuna dair daha önce başta Umman müftüsü olmak üzere pek çok önde gelen ismin fetva verdiğini belirtiyor. Kendi şahsi görüşünün de bu yönde olduğunu ifade eden Üveys, “Coca Cola’da alkol muhtevası var ve Pepsi’de ise domuz muhteviyatı bulunuyor. Ayrıca bu şirketlerin ürettiği gazlı ve kolalı içeceklerin içilmemesi gerekir. Çünkü birincisi bu içecekler tıpkı sigara gibi insan sağlığına büyük bir zarar veriyor. İkincisi de bu içecekler faydalı olmadıkları için de israf sınıfına giriyor. Ve en önemlisi de bu iki markanın sahibi İsrail’in en büyük destekçisi.” dedi.

Zaman
İbrahim ASALIOĞLU
kompetankedi - avatarı
kompetankedi
VIP Bir Dünyalı
31 Ağustos 2006       Mesaj #299
kompetankedi - avatarı
VIP Bir Dünyalı
kadin erkek konusma

HER 10 KİŞİDEN 2'Sİ OFİS AŞKI YAŞIYOR


İşyerinde flörtün İtalya'ya yıllık zararı 37 milyon Euro'ya ulaştı. Araştırmaya göre her 10 çalışandan 2'si ofis aşkı yaşıyor.
31 Ağustos 2006 Perşembe 10:56
İşyeri flörtü 37 milyon Euro zarar ettiriyor

İtalyan çevre ve tüketici haklarını koruma derneği Codacons'un yaptığı araştırmaya göre İtalyanların işyerlerinde aşk-meşk işlerine ayırdıkları zaman İtalyan şirketlerinin yılda 37 milyon euro zarara uğramasına yol açıyor. Yapılan araştırmaya göre 10 İtalyan'dan 2'si işyerlerinde mesai saatleri içerisinde karşı cinsin cazibesine kapılmaktan kendilerini alamıyorlar. Daha da ötesi günde en az bir saatlerini çalıştıkları iş yerlerinde meslektaşları ile aşk-meşk işlerine ayırıyorlar. Codacons'un İtalya'nın en sıcak kentleri olan Rimini, Sanremo, Santo Stefano, Anzio, Ischia, Taormina gibi merkezlerde yaptığı araştırmaya göre 10 İtalyan'dan 2'si çalıştıkları yerde kontrolü kaybederek kısa ya da uzun vadeli tutkularını yaşadıklarını itiraf ediyor. Ancak yapılan araştırma ve istatistiklere göre büro'da aşkın oldukça pahallıya mal oluyor, özellikle de şirketlere. Büro'da aşkın ön hazırlıkları, cilveleşmeler Codacons'un yaptığı istatistiklere göre günde 1 saat vakit alıyor.
Hi-LaL - avatarı
Hi-LaL
Ziyaretçi
31 Ağustos 2006       Mesaj #300
Hi-LaL - avatarı
Ziyaretçi
Kredi kartlarında 1 Eylül'e dikkat 31.08.2006
KREDİ kartında asgari ödeme tutarı 1 Eylül'den itibaren yüzde 20'ye çıkarılıyor. Örneğin bin YTL'lik kredi kart borcunuza karşılık daha önce 100 YTL olan asgari ödeme tutarınız 200 YTL'ye yükselecek. Asgari tutarın altında yapılan ödemelere ise gecikme faizi uygulanacak. Yeni uygulama bütçelerini aylık yüzde 10 asgari ödemeye göre planlayanlar açısından ilk başta sıkıntı yaratsa da, faiz yükünü düşürmesi nedeniyle tüketici lehine olacak. Daha önce ortalama aylık yüzde 4.19 faiz oranından sadece asgarisini ödeyerek borcunu 98 ayda kapatabilen tüketici yeni uygulama ile borcunu 31 ayda temizleyebilecek.


'SORUN YAŞANMAZ'


Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdürü Mehmet Sezgin, Banka ve Kredi Kartları Kanunu'nun yayınlandığı Mart 2006 tarihinden beri asgari ödeme tutarlarının kademeli olarak artırılarak tüketicilerin uyarıldığını ve bu yüzden geri ödemelerde önemli bir sorun yaşanmayacağını öngördü.
Sezgin, şöyle devam etti: 'Faiz yükünü düşürmek amacıyla böyle bir maddeyi yasaya koydurdular. Ancak burada iki hata var. Bu tür rakam içeren unsurların yasaya girmemesi lazım ki, esnekliğini sağlayabilelim. Günün koşullarına göre değiştirmek gerekirse yeniden yasa değişikliği gerekiyor. Oranın yönetmeliklerle belirlenmesi gerekiyordu. İkincisi; tüketicilerin zorlanma olasılığı var. Buna karşın biz Garanti olarak ayrıca bütün bankalar bir anda yüzde 10'dan yüzde 20'ye çıkarmayalım diye kademeli artırmayı seçtik. Şu anda asgari ödeme tutarımız yüzde 16'ydı. 1 Eylül'den itibaren otomatikman yüzde 20'ye çekiyoruz. Ayrıca son üç aydır ekst- relerde müşterilerimizi uyarıyoruz. Kanımca; çok büyük bir sorun yaşanmayacak. Bunu atlatacağız.'


Bakanlıktan kart uyarısı:


SANAYİ Bakanlığı Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürü Özcan Pektaş, yarından itibaren kredi kartında en az ödeme tutarının yüzde 10'dan yüzde 20'ye çıkacağını belirterek tüketicileri uyardı. Pektaş, 'Tüketicinin ödediği tutar, yüzde 20'nin altında kalırsa, bu kısım için akdi faiz değil, gecikme faizi uygulanacak. Böylece tüketici daha fazla faiz ödemek zorunda kalacak. Tüketiciler eski alışkanlıklarını sürdürmesin' diye konuştu.
akşam

Benzer Konular

28 Ekim 2016 / ThinkerBeLL İletişim Bilimleri
20 Ekim 2015 / Jumong Genel Mesajlar
24 Ekim 2008 / CrasHofCinneT Bilgisayar
18 Kasım 2010 / ThinkerBeLL X-Sözlük
21 Şubat 2010 / ThinkerBeLL Bilim ww