Arama

Çin'de İlginç Gelenek

Güncelleme: 9 Ağustos 2009 Gösterim: 6.163 Cevap: 0
Tınmaz Melaike - avatarı
Tınmaz Melaike
Ziyaretçi
9 Ağustos 2009       Mesaj #1
Tınmaz Melaike - avatarı
Ziyaretçi
Bir acayip gelenek...
Genç yaşta ölen oğluna gelin aramaya kalkınca ortaya çıkanlar şaşırttı. Ölü gelin pazarı olduğu anlaşıldı. .
Sponsorlu Bağlantılar
Çin'de akla zarar bir olay yaşandı. Beş kişi, araba kazasında ölen bir adama 'öbür tarafta' eşlik etmesi için bir 'ölü gelin' bulmaya kalkınca, tutuklandı.
Tuhaf olay
, oğlunun ölümüyle sarsılan yaşlı bir adamın, dört kişiye 'öteki hayatta' oğluna eşlik etmesi için bir 'ölü gelin' bulmak üzere yaklaşık 5 bin dolar vermesiyle başladı.
Çin'in Shaanxi bölgesinde gerçekleşen olayda
, beş adam, geçen yıl üniversiteye giriş sınavında başarılı olamayınca zehir içerek intihar eden genç bir kıza ait mezarı açıp kalıntıları çıkardı.

İKİ CESET İÇİN DÜĞÜN TÖRENİ YAPILIYOR

Beş adam olayın anlaşılması üzerine yakalanarak tutuklandı. Çin'in kırsal kesimlerinde yaşayan köylülerin yüzyıllardır süregelen batıl inançları nedeniyle bu tür olaylar yaşanabiliyor. Bekar ölen erkeklere öbür dünyada eşlik etmesi için, yakın zaman önce ölmüş genç kızlar 'ölü gelin' adayı olarak aranıyor. Daha sonra iki ceset için düğün töreni yapılıyor ve gelin, kocasıyla aynı mezara gömülüyor.

DİRİSİ DEĞİL ÖLÜSÜ PARA EDİYOR

Mao döneminde
, batıl inançlardan kaynaklanan bu tür uygulamalar karşı sıkı bir mücadele verilmişti. Ancak bazı kırsal kesimlerde bu gelenekler hala sürdürülüyor. Geçen yıl, genç bir kadını 'ölü gelin' olarak satmak üzere boğarak öldüren bir çete yakalanmıştı. Olay, Tim Burton'un animasyon filmi 'Corpse Bride'ı (Ölü Gelin) anımsattı.

Benzer Konular

10 Kasım 2013 / Misafir Sosyoloji
7 Şubat 2020 / MaTTo Meslekler
19 Kasım 2008 / Ziyaretçi Cevaplanmış
5 Ekim 2009 / virtuecat Müslümanlık/İslamiyet