Arama

Hobiler - Amigurumi (Örgü Oyuncaklar)

Güncelleme: 18 Temmuz 2016 Gösterim: 12.246 Cevap: 4
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
11 Ekim 2009       Mesaj #1
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Amigurumi (Örgü Oyuncaklar)
Amigurumi, Japon kökenli bir kelime olup Ami (tığ veya şiş ile yapılmış) ve nuigurumi (içi doldurulmuş oyuncak) kelimelerinden türeyen örgü ören bayanların da iyi bildiği sık iğne tekniğinin oyuncağa uyarlanmış halidir.
Sponsorlu Bağlantılar
Yakın zamana kadar Türkiye'de fazla bilinmeyen Amigurumi, yurt dışında oldukça rağbet gören bir hobi dalıdır.
İlk defa örecek olanlar için, basit bir Amigurumi yapımı örneği:

Alıntı

Yumurta kafalar (Örgü Oyuncuklar Blogspot sitesinden alınmıştır.)

C3B6rgC3BC2Byumurta

Yeni başlayanlar için çok uygun, kolay bir model bu. Umarım tarif anlaşılır olmuştur, yazının altında toplu tarifi de bulabilirsiniz.

Önce 3 zincir çekiyoruz.
- 2. zincir deliğinin içine 5 sık iğne yapıyoruz.

- 5 sık iğneden sonra, her deliğe 2 sık iğne yapıyoruz, toplam 10 sık iğne oluyor, tam burayı farklı renkte bir ip ile sıra bitimi olarak işaretliyoruz.Her sıra bitiminde, bu işaretin yerini değiştireceğiz.
- İşarete gelinceye kadar 15 sık iğne yapıyoruz, yani 1e1 ve 1e2 şeklinde arttıracağız.işaret ipini değiştiriyoruz.

- 15 sık iğne daha yapıyoruz, bitiminde yine işaret ipimizin yerini son geldiğimiz noktaya takıyoruz.

- Bu sırada işaretli yere kadar toplam 20 sık iğne yapıyoruz. İşaret ipini yine değiştiriyoruz.

- Bu sırada 25 sık iğne yapıyoruz.

Tam 7 sıra bu şekilde 25 sık iğne örüyoruz.
- 7 sıra ördükten sonra, bu sırada 20 sık iğne yapıyoruz.

Bu aşamada, isterseniz yumurtanıza yüz ifadesi işleyebilirsiniz.
Ve eksiltmeye devam ediyoruz.

- 15 sık iğne

- Yine 15 sık iğne
- Yumurtamıza elyafları doldurma zamanı, içini iyice dolduruyoruz ki, kalıp gibi dursun.
- 10 sık iğne

- Ve son olarak birer deliği atlaya atlaya sık iğne yapmaya devam ediyoruz, böylece daralarak, yumurtamız bitiyor, sonunda düğüm atarak yumurtamızı tamamlıyoruz.
Toplu halde tarif etmek gerekirse,
  • 1. sıra: 3 zincir
  • 2. sıra: 5 sık iğne
  • 3. sıra: 10 sık iğne
  • 4. sıra: 15 sık iğne
  • 5. sıra: 15 sık iğne
  • 6. sıra: 20 sık iğne
  • 7. sıra: 25 sık iğne
  • 8-14. sıra: 25 sık iğne
  • 15. sıra: 20 sık iğne (yüz ifadesi işlenecek)
  • 16. sıra: 15 sık iğne
  • 17. sıra: 15 sık iğne (elyaf dolduruyoruz)
  • 18. sıra: 10 sık iğne
  • 19. sıra: 5 sık iğne
Merserize ip kullanılması tüylenmemesi açısından. Tığ ve şiş olarak seçim, kullanılanacak ipin üzerinde mutlaka belirtilir, bu bilgiye göre kullanılmalıdır.

Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!
_SoNBaHaR_ - avatarı
_SoNBaHaR_
VIP VIP Üye
18 Ekim 2012       Mesaj #2
_SoNBaHaR_ - avatarı
VIP VIP Üye
4282451632 78c2a6664e

Sponsorlu Bağlantılar
Son düzenleyen NeutralizeR; 4 Nisan 2016 08:28
Gülgeceler - avatarı
Gülgeceler
Ziyaretçi
28 Şubat 2013       Mesaj #3
Gülgeceler - avatarı
Ziyaretçi
El Örgüsü Şık Çaydanlık Kılıfı Modelleri

Stres atmak dışında görsel bir şeyler ortaya çıkarmak için yaptığımız örgülerde şimdi sizlerle şık çaydanlık kılıflarına değinmek istedim. Konuklarınızı şık bir kahvaltı masasında ağırlamak istemez misiniz.. Kim istemez ki, masalarınız için küçük bir ayrıntı ama oldukça şık görünüyor ve örülmesi de oldukça basit şirin ve ve sevimli bu çaydanlık kılıfları, örgüler el emeği olması dolayısıyla çok değerlidir örebilenler için ne mutlu ama bu çaydanlık kılıflarını bir şekilde örüp ortaya çıkaracağınızdan eminim..

Şimdi örneklere beraberce bir göz atalım mı?

İlk örneğimiz bir bal kabağını anımsatıyor renkleri ve görüntüsü itibarıyla, şiş ile ters örgü olarak örülmüş, yaprakları da tığ ile sık iğne örgü tekniği kullanılarak tamamlanmış bu hoş model ortaya çıkmış.. Şiş ile örülen mavi renkli çaydanlık kılıfı fırfırlarla süslenmiş, zincir ile de şık bir kurdele tasarlanarak tamamlanmış.. Çok şık başka bir modelde yine şiş ile saç örgüsü tekniği, kabartılı örgü teknikleri ve bükümlü örgüler kullanılarak oldukça emek verildiği görülen şık farklı bir tasarım olmuş, kahvaltı sofranızın baş tacı niteliğinde.Yeşil bohça şeklinde örülen çaydanlık kılıfının üzerine beyaz motif çiçekler konulmuş yanına da bir kelebek yerleştirilmiş.. Gökkuşağı renklerinin hakim olduğu tığ ile örülmüş katlı çaydanlık kılıfı göze çok şık görünüyor, en tepesine de kullanılan renklerle oluşturulan bir bağcık farklı bir görünüm getirmiş.. Şiş ile kesme şeker tekniği ile örülen yeşil kılıf, rengarenk çiçeklerle ve yapraklarla süslenmiş şık bir model.. İki ters iki yüz örgü tekniğinin kullanıldığı beyaz çaydanlık kılıfı ise pembe ponponlarla ve sık iğne yapraklarla süslenmiş.. Domates görünümündeki kılıf tam kendi renkleri kullanıldığından kocaman bir domatesi andırıyor hoş olmuş.. Çilek şeklindeki boncuk detaylı şık bir kılıf daha göreceksiniz, geriye kalan örnekler hep aynı olsa da üzerindeki çiçek motifleri ve işlemleri farklı farklı.. beğendiğinizi sizde örebilirsiniz..
Son düzenleyen perlina; 18 Temmuz 2016 09:50
Ebru Örgücü - avatarı
Ebru Örgücü
Ziyaretçi
2 Ağustos 2015       Mesaj #4
Ebru Örgücü - avatarı
Ziyaretçi
Merhabalar arkadaşlar bir konuda sizleri bilgilendirmek istiyorum.. Örgüye ve el işlerine yeni başlayan biri olarak tüm bayan arkadaşlarıma sitem ediyorum.. Örgü örmek istiyorum dedim yardım edermisiniz diyorum sorduğum 10 kişiden biri bile yardım etmedi. Ben örgü tarifif vermiyorum satış yapıyorum, çocuğum var tarif veremem, eşi izin vermiyor... ne kadar saçma gerekçeler...

Amigurumi Örgü oyuncak olarak Leylek yapımını istemiştim 2 ay öncelerinden bir site vardı... Canım Anne - Annelerin Örgü ve El İşi Sitesi isimli bir site.. Allah razı olsun... 2 hafta içinde bana istediğim yardımı videolu anlatımlı bir şekilde yaptılar.... Bu istediğim mmodel ve videoları sizler ile paylaşmak istiyorum.. Lütfen bu tarz paylaşımların sayısını artıralım.

Videolu anlatıma buradan ulaşabilirsiniz. Amigurumi Leylek Yapılışı (Örgü Oyuncak) - Canım Anne
Hepinize kolay gelsin.

Ad:  Amigurumi-Leylek-Yapılışı-Örgü-Oyuncak.jpg
Gösterim: 1283
Boyut:  550.0 KB
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen perlina; 18 Temmuz 2016 09:45 Sebep: mesaj düzeni
perlina - avatarı
perlina
Ziyaretçi
18 Temmuz 2016       Mesaj #5
perlina - avatarı