Arama

İlk Cilt Kremi

Güncelleme: 29 Ocak 2010 Gösterim: 12.847 Cevap: 0
blackhorse - avatarı
blackhorse
Ziyaretçi
29 Ocak 2010       Mesaj #1
blackhorse - avatarı
Ziyaretçi
İlk cilt kreminin hikayesi, kalıcı bir emülsiyon yaratılmasına olanak tanıyan, ilk yağ içerisinde su ayrıştırıcı olan Eucerit'in keşfi ile başlar. 1911 yılında Beiersdorf'un sahibi Oskar Troplowitz kimyager Isaac Lifschütz ve dermatolog Paul Unna ile birlikte bu emülsyonu kullanarak ilk cilt kremini geliştirir. Aynı yılın Aralık ayında dünyanın ilk cilt kremi pazara girer. Troplowitz kremin adını Latince'de ' kar beyazı ' anlamına gelen nivius'tan esinlenerek NIVEA koyar. İlk Nivea kutusu dönemin zevklerine ve kırılgan, zarif kadın imajına uygun olan art noueau dizayna sahipti.
Birinci Dünya Savaşı kozmetik ürünlerle beraber pek çok lüks ürünün dağıtımına darbe vurmasına rağmen Nivea markası Beiersdorf şirketine, savaş sonrası başka ürünler için ihtiyaç duyduğu ilgiyi sağladı. Savaş şartları kadınların büyük bölümünü çalışmaya zorlamış ve onların hayata bakış açılarını değiştirmeye başlamıştır. Kadınsı güzellik kavramında aristokrat bir anlayıştan daha aktif ve sağlıklı bir görünüme geçiş vardı. Reklamcılık gittikçe yaygınlaşan bu eşitliği daha kesin çizgilerle ve netlikle yansıtmaya başladı. Ancak ekonomik zorluklar söz konusuydu ve Almanya'daki savaş sonrası 1923 yılında yüksek enflasyon nedeniyle bir kutu Nivea'nın fiyatı 100 Milyar Mark'ın üzerine çıkmıştı.
Sponsorlu Bağlantılar

Bugün NIVEA markası yüz bakımı, saç bakımı, tıraş, banyo/duş, vücut bakımı, bebek bakımı, güneş bakımı ve makyaj ürünlerini içine almaktadır. 150'den fazla ülkede satılan Nivea ürünlerine dünyanın dört bir tarafında insanlar güven duymaktadır. Aslında pek çok ülkede Nivea'nın yerel bir marka olduğu bile düşünülmektedir. Neredeyse yüzyıl süren büyük çalkantı ve değişim dönemi boyunca, tek bir şey aynı kaldı; Nivea hala hassas bakım anlamına gelmektedir. Beiersdorf'un dermatolojik uzmanlığı sayesinde makul fiyata yüksek kaliteyi sürekli olarak insanlara sunabilmektedir. Nivea'nın ilk kremi 1911 yılında ne denli beğenildiyse, her zaman tüketicilerin gereksinimleri ve istekleri doğrultusunda hareket eden Nivea'nın tüm ürünleri yarın da o denli beğenilecektir.

Benzer Konular

6 Mart 2009 / ThinkerBeLL X-Sözlük
12 Mayıs 2010 / _Yağmur_ Tıp Bilimleri
5 Eylül 2015 / Teamoore Soru-Cevap
20 Mayıs 2010 / Misafir Soru-Cevap