Arama

Alyx Vance

Güncelleme: 7 Ekim 2012 Gösterim: 3.549 Cevap: 1
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
6 Nisan 2008       Mesaj #1
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Alyx Vance
alyx full
Alyx Vance, Valve firmasının geliştirdiği Half-Life 2 ve devamında gelen Half-Life 2: Episode One ile 2007 senesinin üçüncü çeyreğinde çıkması beklenen Half-Life 2: Episode Two oyunlarında yer alan hayali bir oyun kahramanıdır. İlk oyunda karşılaşılan Dr. Eli Vance'in kızıdır. Oyunun bir kısmında ve Half-Life 2: Episode One'ın tamamında oyuncuya yardım eder. Alyx yirmili yaşlarının ortalarında, Combine denen bir yaratık ırkının saldırısına direnen birisi olarak oyunda geçer. Alyx Vance karakterinin görüntü ve sesi için Merle Dandridge isimli bir sinema oyuncusu ve şarkıcı kullanılmaktadır.
Sponsorlu Bağlantılar

Aile

Alyx Dr. Eli Vance'in kızı olarak tanıtılır. Alyx'in annesi, Azian, Black Mesa East bölümünde bir fotoğrafta görünür. Azian Half-Life'da geçen Black Mesa kazasından önce Alyx ile beraber Black Mesa'nın sosyal tesislerinde yaşamaktadır ancak, Black Mesa kazası ile yaşamını yitirmiştir.

Kişilik ve Yetenekler

Alyx oyunda Combine bilgisayar sistemlerine rahatlaıkla girebilen ve onları yeniden programlayabilen bir bilgisayar korsanı olarak göze çarpar. Bilgisayarlara giremediği zaman ise yanında taşıdığı elektronik bir aletle kapıları açabilir. Ayrıca Episode One'da "rollermine"ları da bu cihazla yeniden programlayarak Combine'lara saldırtmıştır.
Alyx oyunda daha çok arkadaş canlısı bir tavır sergilemesine rağmen, Dr. Mossman'a karşı hep ters davranır. Bunun Dr. Mossman'ın Alyx'nin babasına duyduğu oyunun bazı bölümlerinde geçen diyaloglardan anlaşılabilir. Ancak Half-Life 2 oyunun sonunda Dr. Mossman'ın Alxy, babası ve Dr.Freeman'ı Dr.Breen'den kurtarması sayesinde Alyx'nin Dr. Mossman'a olan davranışı tamamen değişir.
Half-Life 2nin bazı bölümlerinde Gordon Freeman ve Alyx arasında duygusal bir bağ başlayacakmış gibi bir izlenim verilir. Episode Oneda bu devam etmektedir. Ayrıca Alyx Vance'nin şakacı ve espiritüel bir kişiliğe sahip olması da oyunda iyice vurgulanır. Zombi Combine'ler için Zombine benzetmesi buna örnek verilebilir
Biyografi Konusu: Alyx Vance nereli hayatı kimdir.
Gerçekçi ol imkansızı iste...
sanalyavuz - avatarı
sanalyavuz
Ziyaretçi
7 Ekim 2012       Mesaj #2
sanalyavuz - avatarı
Ziyaretçi
alyx2

Sponsorlu Bağlantılar
Alyx Vance, Valve firmasının geliştirdiği Half-Life 2 ve devamında gelen Half-Life 2: Episode One ile 2007 senesinin üçüncü çeyreğinde çıkması beklenen Half-Life 2: Episode Two oyunlarında yer alan hayali bir oyun kahramanıdır. İlk oyunda karşılaşılan Dr. Eli Vance'in kızıdır. Oyunun bir kısmında ve Half-Life 2: Episode One'ın tamamında oyuncuya yardım eder. Alyx yirmili yaşlarının ortalarında, Combine denen bir yaratık ırkının saldırısına direnen birisi olarak oyunda geçer. Alyx Vance karakterinin görüntü ve sesi için Merle Dandridge isimli bir sinema oyuncusu ve şarkıcı kullanılmaktadır. Türk Half Life 2 oyuncularından onu sima olarak Özge Özberk'e benzetenler olmuştur.

windowwallpaperrj0

Aile
Alyx Dr. Eli Vance'in kızı olarak tanıtılır. Alyx'in annesi, Azian, Black Mesa East bölümünde bir fotoğrafta görünür. Azian Half-Life'da geçen Black Mesa kazasından önce Alyx ile beraber Black Mesa'nın sosyal tesislerinde yaşamaktadır ancak, Black Mesa kazası ile yaşamını yitirmiştir.

alyx 1

Kişilik ve Yetenekler
Alyx oyunda Combine bilgisayar sistemlerine rahatlıkla girebilen ve onları yeniden programlayabilen bir bilgisayar korsanı olarak göze çarpar. Bilgisayarlara giremediği zaman ise yanında taşıdığı elektronik bir aletle kapıları açabilir. Ayrıca Episode One'da "rollermine"ları da bu cihazla yeniden programlayarak Combine'lara saldırtmıştır.
Alyx oyunda daha çok arkadaş canlısı bir tavır sergilemesine rağmen, Dr. Mossman'a karşı hep ters davranır. Bunun Dr. Mossman'ın Alyx'nin babasına duyduğu oyunun bazı bölümlerinde geçen diyaloglardan anlaşılabilir. Ancak Half-Life 2 oyunun sonunda Dr. Mossman'ın Alyx, babası ve Dr.Freeman'ı Dr.Breen'den kurtarması sayesinde Alyx'nin Dr. Mossman'a olan davranışı tamamen değişir.
Half-Life 2nin bazı bölümlerinde Gordon Freeman ve Alyx arasında duygusal bir bağ başlayacakmış gibi bir izlenim verilir. Episode Oneda bu devam etmektedir. Ayrıca Alyx Vance'nin şakacı ve espiritüel bir kişiliğe sahip olması da oyunda iyice vurgulanır. Zombi sesleri çıkartarak oyuncuyu korkutmaya çalışması buna iyi bir örnektir.

Son düzenleyen _Yağmur_; 8 Ekim 2012 08:24 Sebep: Sayfa düzeni

Benzer Konular

4 Haziran 2013 / KisukE UraharA Edebiyat ww