Arama

Zuko

Güncelleme: 14 Temmuz 2011 Gösterim: 6.940 Cevap: 1
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
3 Haziran 2008       Mesaj #1
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Zuko

Sponsorlu Bağlantılar
zuko

Zuko adlı karakter Avatar: Son Hava Bükücü (Avatar The Last Airbender) adlı anime dizinin bir karekteridir. Ateş Lord'u Ozai'ın oğlu, yani ateş ulusunun prensidir.

Zuko 16 yaşında, babası Ateş Lordu Ozai tarafından sürgüne yollanmış, Avatar Roku'nun kanını taşıyan bir prens, ve Aang'a gelecekte Ateş Bükücü olmayı öğretecek olan kişidir.
Zuko, babasının gözünde kaybolan onurunu yeniden kazanmak için Avatar'ı yakalamayı saplantı haline getirmiştir. Karakteri dizi boyunca yaşadığı olaylar nedeniyle çok olgunlaşır. O, şımarık bir prens olarak başladığı yolculuğunda zamanla duygularını ve düşüncelerini kontrol etmeyi öğrenir ve gerçek bir kral gibi davranmaya başlar. Çoğunlukla karşısındakilere soğuk davransa da, karakteri gereği ihtiyacı olanlara yardım etmekten çekinmez.

Zuko, babası Ateş Lordu ile girdiği düelloda babasına karşı şavaşmayı reddeder ve yüzünde bir yara izi ile yaşamak zorunda kalır. Amcasını Iroh'u babası gibi görür, yerine koyar. Çoğu kez kızıp ihanet etsede amcasını babasından çok sever.

Son bölümlerde Ateş Bükücülük sanatının iyi yanını öğrenir ve uzun zamandır uyuyan potansiyelini keşfeder. Ayrıca Zuko'nun baba tarafından dedesi büyük savaşı başlatan kral Sozin, anne tarafından dedesi ise Avatar Roku'dur. Gariptir ki bu iki kişi (Avatar Roku ve kral Sozin) küçükken çok yakın arkadaştılar. Ama Sozin Roku'yu öldürür. The Western Air Temple adlı bölümde Zuko, Aang'in grubuna geçmiştir. The Firebending Masters bölümünde ise Aang'e ateş bükmeyi öğretmiştir.
Alıntı

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen KisukE UraharA; 14 Temmuz 2011 10:23
Biyografi Konusu: Zuko nereli hayatı kimdir.
Gerçekçi ol imkansızı iste...
AndThe_BlackSky - avatarı
AndThe_BlackSky
VIP VIP Üye
14 Temmuz 2011       Mesaj #2
AndThe_BlackSky - avatarı
VIP VIP Üye
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Sponsorlu Bağlantılar
Avatar Takımı

Zuko, Kara Güneş Günü adlı bölümde, güneş tutulmasının olduğu sırada babasının yanına gider. Tutulmadan dolayı Zuko da Ozai de o an ateş bükememektedir. Zuko babasına Avatar'ın yaşadığını ve ona katılacağını söyler. Ayrıca artık babasının gözüne girmek için uğraşmaktan vazgeçtiğini, insana onurunu kimsenin veremeyeceğini herkesin kendi onurunu alacağını söyler. Zuko, yanında kılıçları olmasına rağmen babasına bir şey yapmaz ve gitmek için arkasını döndüğü sıradan güneş tutulması biter ve Ozai güçlerini tekrar kazanır. Zuko'ya yıldırım atar. Zuko yıldırımı tutar ve babasına geri fırlatır. Böylece ilk kez yıldırım bükmüş olur.
The Western Air Temple adlı bölümde Zuko, Aang'in grubuna geçmiştir. Aang'in ateş bükme hocası olmuştur. Ama ona ateş bükmeyi öğretirken içinde nefret kalmadığı için ateş bükemez. The Firebending Masters bölümünde güneş savaşçıları tapınağına giderek iki ateş bükücü dünya üzerinde kalan son iki ejderhadan ateş bükmeyi öğrenmişlerdir.Zuko azimli ve istek gücüyle Azula'yı bile yenebilicek bir ateş bükücüdür. Dünyadaki beş yıldırım bükücüden ikincisidir. Zuko gücü ve karakteriyle bazen Ateş Lordunu bile şaşırtmaktadır...
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.