Arama

Bart Simpson

Güncelleme: 15 Temmuz 2011 Gösterim: 10.721 Cevap: 2
virtuecat - avatarı
virtuecat
Ziyaretçi
21 Mart 2007       Mesaj #1
virtuecat - avatarı
Ziyaretçi
mugshotbart7de08cvu7

Sponsorlu Bağlantılar

Bartholomew Joseph Simpson (ya da Bart) (Nancy Cartwright tarafından seslendirilir), The Simpons çizgi filminde Homer'la Marge'ın oğlu ve Lisa'yla Maggie'nin ağabeyi olarak tanınır.

The Simpsons'ın br bölümüne göre Bart'ın doğumgünü 1 Nisan Şaka Günü'dür. Şovun kronolojisine göre Bart 1982 yılında, Lisa'dan 2 yıl 38 gün büyük, 1984 Yaz Olimpiyatları sırasında doğmuştur. Başka bir bölümüne göre Bart Haziran 1980'de tasarlanmış olduğunu gösterir (Homer ve Marge Star Wars'un {Yıldız Savaşları} 5.si, The Emprire Strike Back'i henüz görmüştü.) ki bu da Bart'ın doğumgününü 1 Nisan 1981 yapar. Yılın bilinmemesine rağmen Bart 10 yaşında kabul edilir. Palyaço Crusty Bart'ın ona oy verdiğini duyunca şaşırır ama yanıt olarak ama daha sen 10'sun der.



Kısa Özgeçmişi


Her bölümün başında disiplin cezası olarak siyah tahtaya yazılar yazan başarısız ve başarısızlığını ilan etmiş bir öğrencidir. Cebir denklemlerinden bile rahatsız olur. Herkesi şok etmedeki eğilimi daha doğmadan önce başlamıştır: Marge'a sonogramSprinfield İlkokuluekvatorun ne olduğu ve küresinin üstündeki marka logosunun aslında bir ülke olmadığı gibi. Homer'ın oğlu olmasındaki gerçek ve birçok paylaştıkları ve davranışları Homer'ın tuhaflığından olabilir. Hata Homer Bart'ı kendisinden 'daha karizma ve daha agresif' şeklinde betimlemiştir.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Biyografi Konusu: Bart Simpson nereli hayatı kimdir.
HayLaZ61 - avatarı
HayLaZ61
VIP BuGS_BuNNY
25 Mart 2007       Mesaj #2
HayLaZ61 - avatarı
VIP BuGS_BuNNY
Bart Simpson

Sponsorlu Bağlantılar
Bart Simpson

Vikisöz, özgür ansiklopedi



Bart Simpson, Simpson ailesinin iki çocuğundan biridir. Diğerinin adı Lisa'dır.
Sözleri
  • Söz veremem ama denerim, denemeyi denerim.
  • Eğer kötü bir şey yaptığımda etrafta beni yakalayacak kimse yoksa bu beni iyi yapar mı?
  • Noel'in gerçek anlamını unutmuyor muyuz? Noel Baba'nın doğumu.
  • Ay caramba!
  • Ama kim bana zarar vermek ister ki? Ben bu yüzyılın Afacan Dennis'iyim.
  • Noel insanların İsa Mesih'e tapınmak için bir araya geldikleri zamandır.
  • Sevgili Tanrım, bütün bunların parasını biz ödedik, hiçbir şey için teşekkürler!
  • Üzülme, bütün katiller öldü. Eminim hayaletleri cehennemdedir.
  • Şortumu ye!
  • Pablo Neruda yaptığı işlerle yakından ilgiliyim.
  • Seni üzgün görmeye dayanamıorum Lis, tabii eğer bu, giysinden sallanan lastik örümcek yüzünden değilse. Hmm, bu bana bir fikir verdi. Daha sonrası için not: Lisa'nın elbisesine lastik örümcek tak.
  • Bunu ben yapmadım, beni yaparken kimse görmedi. Hiçbir şeyi kanıtlayamazsın.
  • Neden yaptığımı, bundan neden zevk aldığımı bilmiyorum, bunu ne zaman tekrar yapacağımı da.
  • Babamın kıçının bir kere toksik gaz çıkışına engel olması bence ironik.
  • Ben Bart Simpson'ın, sen de kim oluyorsun?
  • Bunu ben yapmadım.
  • Bunu daha önceden söyledim. Şimdi de söyleyeceğim. Ay caramba!
  • Lütfen beni kucaklamayın, bu beni hasta ediyor.
  • Sen, latince dendiği gibi, Lorkus Malorkussun.
  • Ruh diye bir şey yoktur. Bu küçük çocukları korkutmak için uydurulmuş bir şey, öcü gibi, Michael Jackson gibi.
  • Unutma, sürekli Güneşe bakarak doğuyu bulabilirsin.
  • Aman tanrım, ölüler dirildi ve cumhuriyetçilere oy veriyorlar.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Pirana Kovalayan Çılgın Hamsi...
AndThe_BlackSky - avatarı
AndThe_BlackSky
VIP VIP Üye
15 Temmuz 2011       Mesaj #3
AndThe_BlackSky - avatarı
VIP VIP Üye
Vikipedi, özgür ansiklopedi
200px Bart Simpsonsvg
Bartholomew JoJo "Bart" Simpson, animasyon dizisi Simpsonlar'ın kurgusal ana karakteri ve diziye adını veren ailenin bir üyesidir. Aktrist Nancy Cartwright tarafından seslendirilen Bart, televizyonda ilk defa 19 Nisan 1987'de, The Tracey Ullman Show'da yayınlanan Simpsonlar kısalarından "Good Night"ta göründü. Bart, çizgi film çizeri Matt Groening tarafından, James L. Brooks'un ofisinin bekleme salonunda beklerken tasarlandı ve yaratıldı. Groening Life in Hell'e dayanan bir dizi yapması için çağrılmıştı; ancak bunun yerine, yeni bir grup karakter yaratmaya karar verdi. Karakterlerin geri kalanı adlarını Groening'in aile üyelerinden alsa da, Bart'ın adı brat (yaramaz çocuk) sözcüğünün anagramıdır. The Tracey Ullman Show'da üç yıl yer aldıktan sonra, Simpson ailesi 17 Aralık 1989'da Fox'ta kendi dizisine kavuştu.
On yaşındaki Bart, Homer ile Marge'ın çocuklarının en büyüğü ve tek oğlu, Lisa ile Maggie'nin ise ağabeyidir. Bart'ın en baskın kişilik özellikleri yaramazlığı, asiliği ve otoriteye karşı saygısızlığıdır. Bart, video oyunları, Simpsonlar Sinema Filmi, The Simpsons Ride, reklamlar ve çizgi romanların da aralarında bulunduğu The Simpsons'larla ilgili diğer ürünlerde de yer aldı ve bütün bir ticari eşya serisine ilham verdi.
Aslında en başta Nancy Cartwright'ın oyuncu seçmelerine Lisa, Yeardley Smith'in ise Bart rolü için katılması planlandı. Smith'in sesi bir erkek çocuğu için fazla tizdi, bu nedenle ona Lisa rolü verildi. Cartwright Lisa'nın o zaman fazla ilginç olmadığı düşünerek, onun yerine daha iyi bir rol olduğunu düşündüğü Bart için seçmelere katıldı. Açılış sekansındaki kara tahta esprisi, barmen Moe'ya yaptığı telefon şakaları ve "Eat my shorts", "¡Ay, caramba!" ve "Don't have a cow, man!" gibi akılda kalıcı sözleri, karakterin ayırıcı özellikleri arasındadır.
Simpsonlar'ın ilk iki sezonunda (1989–1991), Bart şovun öne çıkan karakteriydi ve "Bartmania"ya yol açmıştı. Bart Simpson'a ait çeşitli sloganlar ile sözlerin yer aldığı tişörtler popüler hale geldi ve en çok sattığı dönemde, günde bir milyon gibi bir satış oranına ulaştı. "Do the Bartman" parçası Birleşik Krallık'ta single listesinde bir numaraya çıktı ve 1991'in en çok satan yedinci parçası oldu. Bart'ın isyankâr tavırları ve beklendiği kadar başarılı olmamasından gurur duyması, ebeveynler ve eğitimciler tarafından çocuklar için kötü bir rol model olarak değerlendirilmesini beraberinde getirdi. Üzerinde "I'm Bart Simpson. Who the hell are you?" ("Ben Bart Simpson. Sen ne cehennemsin?") yazan tişörtler, birçok okulda yasaklandı. 3. sezon civarında dizi, Bart hâlâ en ön planda olan karakterinlerden olsa da, artık ailenin tümüne odaklanmaya başladı. Time Bart'ı 20. yüzyılın en önemli 100 kişisinden biri olarak gösterdi ve karakter 1990'da Entertainment Weekly tarafından "yılın göstericisi" seçildi. Nancy Cartwright Bart'ı seslendirmesiyle aralarında 1992'de aldığı bir Primetime Emmy Ödülü ve 1995'te aldığı bir Annie Ödülü'nün de bulunduğu çok sayıda ödül kazandı. 2000'de Bart, diğer aile üyeleriyle birlikte, Hollywood Walk of Fame'de (Hollywood Şöhret Yolu) bir yıldızla ödüllendirildi.

Simpsonlar'daki rolü

Simpsonlar, karakterlerinin bir yaşı olmadığı ve her daim şimdiki yılda olduğunu farz eden yerleşik bir zaman çizgisi kullanmaktadır. Birçok bölümde olaylar, ardışık bölümlerde çelişmesine rağmen spesifik zaman periyotlarına bağlanmaktadır. Bart'ın doğum yılı "I Married Marge" (üçüncü sezon, 1991) bölümünde 1980’lerin başı olarak ifade edildi. Simpsonlar kendi evlerini alana kadar ailesiyle birlikte Springfield’ın aşağı doğu kısmında yaşadı. Lisa doğduğunda topladığı ilgiden dolayı Bart onu ilkin kıskandı fakat Lisa’nın ilk kelimesinin "Bart" olduğunu öğrenince çok geçmeden Lisa’ya ısındı. Bart'ın ilk okul günü 1990’ların başındaydı. İlk şevki umursamaz bir öğretmen tarafından kırıldı ve Marge endişe etmeye başladı. Bir gün teneffüs esnasında Bart, Milhouse ile tanıştı ve onunla ve diğer öğrencilerle jest ve kaba sözlerle eğlenmeye başladı. Müdür Skinner, ona “okula henüz yeni başladın ve seçtiğin yol, belki de tüm yaşamın boyunca izleyeceğin tek yoldur! Şimdi, ne söyleyeceksin?” dedi. Bart ise “şortumu ye” diye cevap verdi.". "That 90's Show" (on dokuzuncu sezon, 2008) bölümü, yayınlanmış öykülerin arka planıyla büyük ölçüde ile çelişmektedir; örneğin, bölümde Homer ile Marge, 1990'ların başında çocuksuz olarak gösterilmektedir.
Bart’ın hobileri arasında paten kaymak, televizyon seyretmek (özellikle Tırmık ile Kıymık Show’unu içeren Palyaço Krusty'yi), çizgi romanlar okumak (özellikle Radioactive Man), video oyunları oynamak ve genellikle haylazlık yapmak yer almaktadır. Dizi boyunca Bart, Springfield İlköğretim Okulu’na gitmektedir ve Edna Krabappel’in okuttuğu dördüncü sınıftadır. Full-time bir işte çalışacak kadar büyük olmadığından, ara sıra part time işlerde çalışmaktadır. "Bart the Murderer" (üçüncü sezon, 1991) bölümünde Tony’nin sosyal kulübünde barmen olarak, "Bart Gets Famous" (beşinci sezon, 1994) bölümünde Palyaço Krusty’nin asistanı olarak, "Bart After Dark" (sekizinci sezon, 1996) bölümünde Maison Derrière mekânında kapıcı olarak,[8] "Homer's Enemy" (sekizinci sezon, 1997) bölümünde kısa bir süre için kendi fabrikasının sahibi olarak[9] çalışır.

Karakter

Yaratılması

170px Matt Groening by Gage Skidmore

Matt Groening, Bart'ı, James L. Brooks'un ofisinde beklerken yarattı.

Matt Groening, Lisa ve tüm Simpson ailesini 1986 yılında yapımcı James L. Brooks'un ofisinin lobisindeyken tasarladı. Groening, The Tracey Ullman Show için kısalardan oluşan bir animasyon dizisini sunması için çağırılmıştı ve Life in Hell çizgi dergisinin bir uyarlamasını sunmayı planladı. Life in Hell'in canlandırılması çalışmasının yayın haklarından feragat etmesine neden olduğunu fark edince başka bir yöntemde karar kıldı ve kendi aile üyelerinin adlarını verdiği karakterlere sahip disfonksiyonel bir aile taslağını aceleyle çizdi. Ailenin isyankâr oğlu için kendi adı yerine brat (yaramaz çocuk) sözcüğünün anagramı olan "Bart" kelimesini seçti,çünkü karaktere Matt adının verilmesi kendisini apaçık ortaya çıkarmaktaydı.
Bart, esasen "daha yumuşak başlı biri" olarak düşünüldü fakat karakter, Cartwright'ın seslendirmesine bağlı olarak değişti. Groening'e Bart'ı tasarlanmasında birçok kişi ilham verdi: Matt Groening'in abisi Mark, Bart'ın davranışlarının çoğunun şekillenmesini sağladı. Bart, Tom Sawyer ve Huckleberry Finn gibi karakterlerin aşırı özelliklerinin bir kişide birleşmesiyle tipik davranış gösteren çocuk karakterin aşırı bir versiyonu olarak tasarlandı. Groening, Bart'ı "eğer Eddie Haskell [Leave it to Beaver'dan] kendi şovuna sahip olsaydı ne olurdu" diye tanımlamaktadır. Groening ayrıca, öncülü Afacan Dennis'in bir hayal kırıklığı olduğunu ve gerçekten tehdit niteliğinde olan bir karakter yaratmak yönünde ilham verdiğini belirtti. Bart'ın ikinci adındaki J, ikinci isimlerini Jay Ward'dan alan The Rocky and Bullwinkle Show'daki Bullwinkle J. Moose ve Rocket J. Squirrel gibi animasyon karkterlere karşı bir "saygı"dır. Bart Simpson's Guide to Life kitabına göre Bart'ın ikinci adının tam yazımı JoJo'dur.
Bart, 19 Nisan 1987 tarihinde tüm Simpson ailesiyle birlikte ilk defa The Tracey Ullman Show kısası "Good Night" bölümünde göründü. 1989 yılında kısalar, Fox kanalında yayınlanacak yarım saatlik bir dizi olarakSimpsonlar'a uyarlandı. Bart ve geri kalan Simpson ailesi bu yeni şovda görünmeye devam etti.

Tasarımı

200px Bart   Good Night

Bart ilk kez "Good Night"da göründü.

Tüm Simpson ailesi siluetlerinden tanınacak şekilde tasarlandı. Aile, kabaca çizildi çünkü Groening, eskizleri animatörlere gönderirken eskizlerin animatör tarafından düzenleneceğini sanıyordu fakat animatörler bunun yerine sadece çizimleri kopyaladılar. Bart'ın ilk kez kısalarda gözüken orijinal tasarımında sivri uçlu saçı vardır ve sivri uçlar farklı uzunluktadır. Daha sonradan bu uçların sayısı dokuz olarak sınırlandırıldı ve hepsi aynı uzunluğa getirildi. Groening başta çizimleri siyah-beyaz olarak çiziyordu ve aslında çizimlerin renkli olmasıyla sivri uçların Bart’ın kafasının devamıymış gibi görüneceğini düşünmemişti.Bart karakterinin tasarım özellikleri genellikle diğer karakterlerde kullanılmadı; örneğin güncel bölümlerde hiçbir karakter Bart’ın sivri uçlu saç tarzına sahip değil fakat ilk birkaç sezondaki birkaç arka plan karakteri bu özelliği Bart ile paylaştı.
Bart'ın dikdörtgen şeklindeki kafası, yönetmen Mark Kirkland tarafından kahve kutusu olarak tanımlandı. Küre şekli Marge, Lisa ve Maggie için kullanırken Homer'ın kafası da dikdörtgen şeklindedir (tepesinde bir kubbe ile).Farklı animatörler, Bart’ı çizmede farklı metotlar kullanmaktadırlar. Eski yönetmen Jeffrey Lynch, bir kutu ile başlamaktadır, ardından gözleri, sonra ağzı, daha sonra saç uçlarını ve sonrasına vücudun tümünü eklemektedir. Matt Groening, normalde gözlerle çizime başlamakta, ardından burnu ve Bart’ın kafasının tümünü çizmektedir. Birçok animatör, Bart’ın kafasındaki sivri uçları çizmede problem yaşamaktadır: çizim yöntemlerinin birinde bir uç sağda, bir tane ortada ve bir tane solda çizmekteler, ardından boş alanın ortasına dokuz tane olana kadar eklemeye devam etmekteler. Esasen, Bart yere bakar bir şekilde çizildiğinde başının üstü görülünce, Groening karakterin başının etrafı boyunca ve ortasında sivri uçların olmasını istedi. Bunun yerine, Wes Archer ve David Silverman, karakteri sivri uçların olduğu bir taslak halinde çizdiler, ardından "grafiksel olarak çalıştığı"ndan orta kısma sadece düz bir yama yaptılar
Yedinci sezonun (1995) "Treehouse of Horror VI" bölümünde Bart (Homer ile birlikte) üç boyutlu bilgisayar animasyonu karakteri olarak ilk kez bölümün "Homer3" parçasında çizildi. Bilgisayar animasyon yönetmenleri, Pacific Data Images tarafından tedarik edildi. Karakterin 3 boyutlu modeli çizilirken animatörler Bart'ın saçını nasıl göstereceklerini bilmiyorlardı. Prodüksiyonda vinil Bart bebekleri olduklarını fark ettiler ve birini satın alarak model olarak kullandılar.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Benzer Konular

16 Mayıs 2012 / buz perisi Müzik ww
28 Haziran 2010 / ener Hayali Karakterler
25 Eylül 2013 / _EKSELANS_ Hayali Karakterler
25 Ekim 2011 / Jumong Sanat ww
29 Eylül 2015 / Safi Edebiyat ww