Arama

Iori Yagami - The King of Fighters

Güncelleme: 15 Ağustos 2013 Gösterim: 22.680 Cevap: 4
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
4 Ağustos 2008       Mesaj #1
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
The King of Fighters oyun karakteri Iori Yagami, Iori Yagami kimdir, özellikleri nelerdir?

Sponsorlu Bağlantılar
Iori Yagami

Iori Yagami (Yagami Iori) video oyun karakteri olarak Neo Geo dövüş oyunu olan, The King of Fighters '95'te görülmüştür. Merkezi yenilen bir karakterdir. Kyo Kusanagi en büyük rakibidir. İori Yagami Kunihiko Yasui adlı vokalist tarafından seslendirilir. En belirgin özelliğ ise her zaman siyah deri bir ceket giymesi (arkasında ise siyah bir Hilal vardır.) Uzun açık kollu t-shirt ve kırmızı pantolon ve pantolondaki kırmızı kemer ve boynunda bulunan siyah bir kemer bulunmakta.

Tarih
Yagami Destanı

Antik çağlarda, Yagami kabilesi Yasakani olarak tanınırdı; o zamanlardan beri Kusanagi kabilesi ile savaş içindedir. 1200 CE'de, Yata kabilesi yardımıyla (Şimdi Kagura evi olarak bilinen) Dinsel ayna bakıcıları, iki kabile, uzaktaki Orochi'yi mühürledi, sonsuz bir uyukuya yattırdılar . Onlar, Orochi'ye şarabın sekiz fincanını vererek bunu başardı, ve onu içitiği zaman, Onu kılıcı zayıflattı, ve Yasakani'nin Magatama tarafından mühürlendi, onun ruhsal ve mistik alevi sayesinde ile başardılar.Sonra Yata'nın dinsel aynasının içine hapsedildi. Güçlerini birleştiren iki kabile, crimson alevi'ni kullanarak,Orochi'nin gücünden uzağa mühürlemeyi başardılar.Onlar, mührü incelemesi için Yata'nın kabilesin tayin etti, Ve her iki kabile,kendi köylerine çekildiler.

Zamanın, geçtiği gibi, Yasakani, Kusanagi'nin gölgesinde yaşamaktan usanmış, Orochi'nin gücünün cazibesine kapıldı, ve onunla bir kan antlaşmasını yaptı. Onlara daha büyük güçler verdi, ama karşılık olarak, onlara ve onların torunlarını, sonsuza dek lanetledi. Yagami kabilesine yeni bir isim buldu ve onları yeni alevleriyle Kusanagi'leri yok etmeye başladı, Magatama, hiçbir Orochi değildir. Kusanagi bu ihanetinden dolayı Yagami ile savaşacağını söyledi , Oricihi'nin neşesi yerinde, her iki kabileden birçok kişi ölmüştür.
Orichinin laneti olarak yagaminin ateşi mavi renktedir.(Daha çok mor renktedir)Lanet her gencin ve annenin doğumda ölmesi için bir mirasçı bırakır.
Son düzenleyen nötrino; 25 Haziran 2013 12:55
Biyografi Konusu: Iori Yagami - The King of Fighters nereli hayatı kimdir.
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
5 Ağustos 2008       Mesaj #2
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Iori Yagami

Sponsorlu Bağlantılar
ioriyagamizg6

Gerçekçi ol imkansızı iste...
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
16 Mayıs 2009       Mesaj #3
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Iori Yagami - Iori Yagami Resimleri

ioriyagami
Gerçekçi ol imkansızı iste...
serhat_11 - avatarı
serhat_11
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2013       Mesaj #4
serhat_11 - avatarı
Kayıtlı Üye
iorixi

Oyunlarımızda herzaman şöyle bir his uyandırmıştır ya yönettiğimiz karakter yada oyun içerisindeki rakibimiz ortağimız bir çok kişi hep olmuş ve çoğu zaman gerçek bir karaker gibi gönlümüzde yer tutmuştur. Sitemizde oyun karakterlerini sürekli diğer kategoriler içerisinde verip ulaşılmasının zor olmasından dolayı bu karakterlerimizi ayrı bi karetgoriye alıp sevdiğimiz ve merak ettiğimiz karakterleri bir başlık altında toplayalım dedik. Buyrun ilk karakterimiz İORİ YAGAMİNİN incelemesi.
Kendisi king of fihgters'da bir karakter olup gelmiş geçmiş en karizmatik dövüşçülerden birisidir.saçları, konuşması ve bacaklarındaki iplerle çok ayrı bir beat em up karakteri portresi çizer.bacaklarını birbirine bağlayan ipler olmasaydı ne olurdu sorusu aklıma takılı durumdadır hala.
Kızıl saçlıdır,kyo kusanagi'nin ezeli rakibidir ve efemine'dir.

King of fighters'in torpilli iki karakterinden birisi.98 yili versiyonunda sadece bilgisayar tarafindan kullanilabilen ama cheat ile oyuncularin da kullanabilir oldugu bir benzeri vardi. bu cheat'in turkiye capinda bilinmesi sonucu ilgili yil versiyonunun one on one beat em uplardan farki kalmami$ti. gerci ilaci olan ralf delisini de akillisini da yumruk manyagi edebilmektedir her ortamda

Bir daha tekrarlanmadi tabii ki bu hata. seri aparkat cekebilir, 3 tak takli kombolari falan vardir, acemi oyuncunun tercih etmesi faydali bir ki$idir zira stick ile yapilacak herhangi bir hareket kombo olur bi anda, saldiri olur.

Kıyafetleri yırtık pırtıktır.sadist tiplidir,ama allah için karizmanın hayata geçmiş en büyük örneğidir.gelmiş geçmiş oyun karakterlerinin en ii çizimlerindendir..

Beyaz gömleği, dar deri ceket ve pantolonuyla varolmuş, piskopatlığını yaptığı süper kombo sırasında adamı yere yatırmış döverken dönüp ekrandan size bakması ve daha celalli bir şekilde işine devam etmesiyle tescillenmiş beat em up karakteridir.

660 yıl önce yasakani(eski yagami ailesi, kan bağından sonra yagami oldu) ailesinin orochi ile yapmış olduğu kan bağının kurbanı, yagami ailesinin sonuncusu... alevinin mor olmasının nedeni bu kan bağı..
kof 95 te ortaya cikip rugal in orochi'nin gücünü kullanmaya calisip becerememesinden sonra anlamistir ki bu güç kendi ailesinden baska kimsenin kullanamiyacagi kadar gucludur ve bunu kyo kusanagi yi oldurmek kullanmak ister ancak bilmezdir ki bu güc tek basina kendisi icin bile asiri fazladir kof 96 da bunun farkına varır ama gucunu gereginden fazla katlamıstır.. gucu birakmak isterken orochi nin kontrolu altina girer.. ama bir sure sonra kendine gelip 1800 sene onceki kusanagi, yagami, kagura üçlü ittifakına katılmayı (bir sure icin kabul etmistir). kof 97 de buyuk bir savasla orochi nin ustesinden gelirler..
o seneden sonra kyo kayiplardadir ve iori hala onu oldurmek ister.. ama bunu ailelerin kan davasından degil de tipine gicik kaptigi icin yapmak ister.. simdilerde ise işler baya bir karışıktır yeni olaylar patlak vermek uzeredir ve üçlü ittifak tekrar toplanır.. iori bunu istemez ama 'ikna edilir'..(chizuru nun kyo yu başka birinin oldurebilicegini soylemesi uzerine sinir harbi içinde kabul eder(iori kyo'nun kendisinden baskasi tarafindan oldurulmesi dusuncesine hicbir zaman katlanamaz)..

Bunların haricinde dengesizdir ne zaman ne yapacagi belli olmaz suprizlerle doludur ve bu suprizler hic bir zaman karsi tarafin yararına degildir.. aynı zamanda hayvanlara(ozellikle kedilere) karsi iyidir.. kahkasi dillere destandir

kof97 de japoncadan ingilizceye cevrilmiş kyo-iori savaşının sözleri:

kyo: let's get this over with...
iori: yes.. with your death!


kof97 versiyonunda zirveye ulasan ve ordan birdaha inmeden bana isim babaligi yapmis dovüs oyunu karakteridir. kof97 de normal olarak dovüsürken oyunun sonlarina dogru orochi tarafindan kontrol edilmesiyle bir anda gözü dönen ve 3 kisiye tek saldirmasiyla bilinen versiyonu da vardir.sonra oyun firmasi kapanmis ve devralan sirketler oyunun ve yagami'nin iyice icine etmislerdir.

Orochi nin bir akrabası olduğu iddiası varsa da henüz kanıtlanmamıştır. ayrıca double combosunda hem ciğerleri deşer (ki tekli combo da sadece deşer) hem de ağıt yakarcasına kendisini rakibine vura vura gebertir. müthiştir. yamazaki ile birlikte en çok seçtiğim adamdır. kraldır.

Ölum hareketinde psikopatligi iyice doruga cikan, rakibini yere yatirip parca pincik eden dovuşcudur. iki bacagi dizlerinden birbirine baglidir. o yuzden cok fazla tekme atraksiyonu yoktur. ama kar$isindakini cizmek icin elleri yeter de artar bu adama.


'98 versiyonundaki gizli, mutantlaşmış haline atari salonlarında "sapık" denirdi.


Kof95 serisinde oyuna katıldıktan sonra çizimi ve yakın resmindeki ve demodaki bakışı çok büyük sükse yaratmıştır. yüz hatlarının hırçın çizimi ve orta yaşa yakın görünüşü ile tam bir kötü ama tapılacak karakter olmuştur. birsonraki sene gelen kof96 oyununda kyonun üstüne tutulmaya başlanan yagami daha bi oyunun baş kahramanı haline getirilmiştir. çünkü oyunun ileriki serisinde ortaya çıkacak olan ve baştan beri kimsenin bilmediği orochi karakteri ve onunla alakalı olan goenitz ile shizuru kagura karakteri işin içine girmiştir. bir sonraki oyunda bütün hikayeyi yagaminin karanlık geçmişine taşıyacaklardır.kof 97 serisinden sonra orochi ile olayları bittiği için, yagaminin bütün önemi ortadan kalktı. daha sonra hikaye saptırılıp işin içine klonlamalar ve k' ismindeki karakter girince oyunun kahramanı k' oldu. yagaminin çizilen resimleri de iyice sıradan ve basit olmaya başladı. ne demodaki hareketleri ne de oyun içindeki büyük resimleri bişeye benzemez oldu.


Beyaz renkte, uzun bir oxford gömlek.. üstüne vücuda tam oturacak şekilde küçük, siyah bir ceket.ceketin arkasında hilal resmi.boynuna bağladığı deri bant...altta kırmızı deri pantolon; siyah deri ayakkabılar ise başlı başına ekol.alaycı ve şeytani bir yüz ifadesiyle de tamamlanınca tablo, ortaya sanat eseri gibi bir karakter çıkmış.iori yagami niteliğinde çok az karakter vardır anime-game tarihinde.

"na-ke! sa-ke-be! so-shi-te...shi-ne!" / zırla! inle! ve sonra..geber!!!

"a-so-bi-wa o-wa-ri-da!" / oyun zamanı bitti!

Kötü adam karizmasını sevenler için leziz bir tat..Ama çok iyi kalplidir.


(Fiziksel özellikleri )
Doğum yılı =March 25, 1976
Boy = 1.82
Kilo = 76
Doğum Yeri = Japonya
En sevdiği yiyecek = ET
Hobileri = Herşey
En sevdiği şey = Şiddet
En sevdiği hayvan = Kedi ( allahın satanisti )
Dövüş stili = yagami stili
Favori sporları = herşey
Son düzenleyen nötrino; 25 Haziran 2013 12:50
Olması Gereken Şeylerin Adını İyilik Yapmak KoymuşIar.
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
15 Ağustos 2013       Mesaj #5
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
56y7

Benzer Konular

5 Eylül 2013 / serhat_11 Hayali Karakterler
16 Mayıs 2009 / KisukE UraharA Hayali Karakterler
12 Temmuz 2012 / SuDoKu Hayali Karakterler
21 Mayıs 2009 / RuffRyders Oyunlar