Arama

She-Hulk / Jennifer Walters

Güncelleme: 10 Ekim 2012 Gösterim: 21.068 Cevap: 5
MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
22 Şubat 2007       Mesaj #1
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
She-Hulk

Sponsorlu Bağlantılar
Güçleri: Süper-insan kuvveti ve dayanıklılığı vardır. 75 ton ağırlığı kaldırabilir. Yaptığı antremanlarla kaldırabileceği ağırlık miktarını daha da ilerletmiştir. Hulk'un tersine She-Hulk normal insan görünümüne geri dönemez, fakat geçirdiği fiziksel dönüşüm Hulk gibi zekasını ve kişiliğini etkilememiştir. Vücudu anormal basınçlara ve ciddi yaralanmalara dayanabilir, hastalıklardan etkilenmez.

Biyografi: Jennifer Walters yeşil dev Hulk olarak bilinen Dr. Bruce Banner'ın kuzenidir. Çocukken yaz tatillerini sık sık Banner ailesi ile birlikte geçirdi. Kendisinden beş yaş büyük olan Bruce ile kardeş kadar yakın oldular. İkisi büyüdükçe birbirlerini daha az görmeye başladılar. Bruce tıp eğitimi, Jennifer ise hukuk eğitimi alıyorlardı. Arasıra haberleşiyor olsalar da Bruce nükleer fizik eğitimi almak için tıp okulunu ikinci yılında bırakınca irtibatları koptu. Bruce ordunun çok gizli gamma bombası projesinde çalışmaya başlayınca ulusal güvenlik açısından ailesi ile olan bütün bağlantısı kesildi. Bu sırada Jennifer hukuk eğitimini başarıyla tamamlayıp mezun olmuş ve Los Angeles'ta başarılı bir kariyer edinmişti.

Yıllar sonra Bruce kuzeni ve en yakın çocukluk arkadaşı olan Jennifer'ı ziyaret etti. Jennifer'a o zamanlar herkes tarafından bilinmeyen sırrı olan Hulk kişiliğini açıklamak istiyordu. O sırada Jennifer bir mafya adamı olan Nicholas Trask'in korumasını öldürmesi yüzünden dava açılan Lou Monkton adlı bir suçlunun savunma görevini üstlenmişti. Jennifer ve Bruce birlikte Jennifer'ın evine gittiklerinde Trask'in adamlarından biri Jennifer'ı öldürmeye kalktı. Tabancayla vurulan Jennifer hızla kan kaybedip ölmek üzereyken Bruce aynı kan grubundan oldukları için ona kan verdi ve kuzeninin hayatını kurtardı. Jennifer'ın iyileşeceği belli olunca tüm bu kargaşanın içinde Hulk'a dönüşebileceğinden korkan Bruce oradan kaçtı.

Bruce'un gamma ışınları ile dönüşüm geçirmiş kanının Jennifer'ın vücudundaki etkisi Trask'in doktor kılığına girmiş adamlarının onun hastanedeki odasına girdiklerinde ortaya çıktı. Jennifer onların kim olduklarını hatırlayıp öfkelenince vücudu dönüşüm geçirmeye başladı ve çok güçlü olan Hulk'un dişi bir versiyonu ortaya çıktı. Fakat Bruce'un Hulk'a dönüşümlerinde geçirdiği zeka gerilemesinin tersine Jennifer'ın zekası normal kalmış, zihinde herhangi bir değişim olmamıştı. Bu beklenmedik dönüşümün ardından She-Hulk Trask'in organizasyonuna hakkettikleri dersi vermek için ufak bir ziyarette bulundu.

Kuzeninin tersine Jennifer çok güçlü She-Hulk olmaktan büyük zevk aldı. İstediği zaman normal insan şekline geri dönebilmesine rağmen bunu çok nadir yaptı. Gamma yüzünden dönüşüme uğrayan insanların kişiliklerinin onların dönüşümünde etkili olduğu varsayıldı. Bruce'un geçmişine ait bastırılmış öfkesi dönüşüm geçirdiğinde onu tam bir yıkıcı canavara çevirmekte ve çocuksu bir kişiliğe sahip olmasına neden olmaktaydı, fakat Jennifer ise duygularına çok daha kolay hakim olduğundan böyle bir sorun yaşamamıştı.

Macera arzusuyla dolu Jennifer yaşamakta olduğu California'yı terkedip Avengers'a katıldı. Burada diğer üyelerle birlikte savaştı. Fantastic Four'un üyesi olan Thing bir süre ekibinden ayrıldığında onun yokluğunda yerini She-Hulk doldurdu.

shehulkborderid9

Kritik seviyeye ulaşan bir atom reaktörü patlama tehlikesi geçirdiğinde She-Hulk bunu engelledi, fakat bu sırada maruz kaldığı yoğun radyasyon onu insan şekline dönüşme yeteneğini kaybetmesine sebep oldu. Jennifer bu durumu fazla önemsemeyerek hukuk kariyerine devam etti.

Çok güçlü psişik bir varlık olan Onslaught ile girişilen savaşın ardından pek çok Avengers üyesinin öldü sanıldığı zamanlarda She-Hulk yeteneklerini Heroes for Hire ekibinde kullanmaya başladı. Bu ekibin kurucu üyelerinden Luke Cage ile aralarında yakın bir bağ kurulmaya başladı. Heroes for Hire bir süre sonra dağıldı. She-Hulk hukuk kariyerine devam etti ve Avengers ya da Fantastic Four'dan bir çağrı geldiğinde büyük bir istekle onların yanında yeraldı.

Bugüne kadar pek çok erkek çizgiroman karakterinin kadın versiyonları ortaya çıktı (Supergirl, Batgirl, Spider-Girl, Spider-Woman vs.). Fakat bunların pek çoğu erkek karakterlerin kötü bir kopyası olmaktan öteye gidemedi. She-Hulk ise hiç kuşkusuz bu alanda en başarılı uyarlama. Erkek versiyonundan tamamen bağımsız yapısı ve farklı kişiliğiyle çok başarılı ve popüler bir karakter oldu.



Shehulk01

Kaynak: She-Hulk


Son düzenleyen RuffRyders; 19 Haziran 2011 19:11 Sebep: Yönlendirmeler kaldırıldı.
Biyografi Konusu: She-Hulk / Jennifer Walters nereli hayatı kimdir.
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2011       Mesaj #2
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
She-Hulk - She-Hulk resimleri - She-Hulk Çizgi Roman

Sponsorlu Bağlantılar
shehulk01

shehulkannual08cov

shehulk037cov

RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2011       Mesaj #3
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
She-Hulk - She-Hulk resimleri - She-Hulk Çizgi Roman

shehulk26

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sasuke Uchiha - avatarı
Sasuke Uchiha
Ziyaretçi
30 Kasım 2011       Mesaj #4
Sasuke Uchiha - avatarı
Ziyaretçi
images?qtbnANd9GcR dUIc28VwVMS3eywj2wXWdGDDx   HrU5lcAwvVsALWfR0E4qXhMVSe0LTg
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2012       Mesaj #5
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
She-Hulk - She-Hulk resimleri - She-Hulk Çizgi Roman

shehulkvol25textlesscro
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2012       Mesaj #6
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
She-Hulk - She-Hulk resimleri - She-Hulk Çizgi Roman

shehulkvol17textless


Benzer Konular

9 Eylül 2014 / Morrigan Hayali Karakterler
1 Mayıs 2008 / KisukE UraharA Spor ww
 Hulk
13 Şubat 2013 / Jumong Spor ww
22 Şubat 2014 / Jumong Sinema ww
22 Temmuz 2008 / KisukE UraharA Edebiyat ww