Arama

Temel Reis

Güncelleme: 8 Ekim 2011 Gösterim: 39.896 Cevap: 2
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
8 Aralık 2009       Mesaj #1
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Temel Reis
Popeye veya Türkçe dublajda bilinen adıyla Temel Reis, Elzie Crisler Segar'ın oluşturduğu dünyaca ünlü, ıspanak yiyerek güçlenen, çizgi roman karakteridir. Karısının Adı Olive'dir, Türkçe dublajda ise Safinazdır. Başlıca düşmanı Kabasakal adlı hayali karakter olan Temel Reis, kendi döneminde izleyicilerine rotoskop makinesiyle sunulmuştur.
Popeye (Temel Reis) ilk olarak Elzie Segar’ın "Castor Oy ve Arkadaşının Maceraları" adlı köşesinde çizdiği karikatürlerden birinde karşımıza çıkmıştır. Castroy bir deniz yolculuğuna çıkmaya hazırlanırken limanda denizci kıyafeti ve kolunda bir çapa dövmesiyle Temel Reis’i görür ona "Sen kaptan mısın?"diye sorar. Temel Reis "Kovboya benzer bir halim mi var?" diye sorar ve artık o da bu maceranın bir parçası olmuştur. Daha sonraki maceralarda Castor’un kız kardeşi Olive ile sevgili olan Temel Reis okuyucular tarafından çok sevilen bir kahraman haline gelmiş ve artık yalnızca kendinin olduğu çizgi romanları yayınlanmaya başlanmıştır.
1957 yılına kadar yayınlanmaya devam eden çizgi romanları, aynı yıl 228 bölüm sürecek bir çizgi film serisi haline getirilmiş ve televizyonda yayınlanmaya başlamıştır. Temel Reis’in çizgi filmleri 1960’lardan 1980’lere kadar ilgiyle izlenilmiştir.
Sponsorlu Bağlantılar
1984 yılında başrollerini Robin Williams (Popeye-Temel Reis), Shelly Duval (Olive-Safinaz) ve Paul Smith (Bluto-Kabasakal)’in oynadığı uzun metrajlı sinema filmi vizyona girmiştir. 1995 senesinde A.B.D.'de Temel Reis’in olduğu posta pulları basılmıştır.

Ad:  temel-reis.jpg
Gösterim: 4803
Boyut:  127.5 KB

Temel ve Safinaz sevgilidirler; Kabasakal ise Safinaz’a aşıktır ve onu Temel’in elinden almak ister. Bu yüzden, sürekli Temel’e tuzaklar kurar ve onu alt etmeye çalışır. Ancak Temel Reis Kabasakal’ın hazırladığı bu tuzaklardan çoğu zaman yanında taşıdığı, yanında yoksa da etraftan bir şekilde bulduğu ıspanakların yardımıyla kurtulur ve Kabasakal’ı ıspanaktan aldığı güçle pataklar. Temel yeğenlerine sürekli ıspanağın faydalarını anlatır. Eğer ıspanak yerlerse kendisi gibi güçlü olacaklarını söyler.



BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Biyografi Konusu: Temel Reis nereli hayatı kimdir.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
8 Aralık 2009       Mesaj #2
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Google, logosunu bu kez de Temel Reis'e ayırdı.
İşte Google'ın Temel Reis logosu

Sponsorlu Bağlantılar

Özel günlerde logosunu değiştirmekten geri kalmayan Google, bugün de kullanıcılarını çok farklı bir logoyla selamladı. Logosunu bugün için Temel Reis çizgi filminin yaratıcısı olan EC Segar'ın doğum gününe adayan Google, Temel Reis ve ıspanak ikilisini logosuna dahil etti.
(Hürriyet Gazetesi)


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 23 Aralık 2015 01:18
JéLLyßon - avatarı
JéLLyßon
Ziyaretçi
8 Ekim 2011       Mesaj #3
JéLLyßon - avatarı
Ziyaretçi
Temel Reis

temel reis
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen RuffRyders; 8 Ekim 2011 15:30 Sebep: Sayfa düzeni.

Benzer Konular

2 Eylül 2009 / Misafir Soru-Cevap
27 Ağustos 2015 / Jumong Asker tr
4 Mart 2013 / Misafir Soru-Cevap
2 Ağustos 2012 / Efulim Asker tr
10 Ekim 2012 / _Yağmur_ Fizik