Arama

Galadriel

Güncelleme: 14 Mart 2012 Gösterim: 6.307 Cevap: 1
Live_ki - avatarı
Live_ki
Ziyaretçi
30 Temmuz 2010       Mesaj #1
Live_ki - avatarı
Ziyaretçi
galadrielrm1az6

Sponsorlu Bağlantılar
Tolkien'in, Yüzüklerin Efendisi adlı eserinde bir karakterdir. Orta Dünya'da bir Elf soylusudur. Lord Celeborn ile beraber Lothlórien'in yöneticisidir. Kendisine Lórien Hanımı, Galadhrim Hanımı veya Ormanın Hanımı olarak hitap edilir. Lothlórien'de ise, sadece Galadriel Hanım veya Hanım olarak bilinir. Kraliçe değildir, fakat kraliyet soyundan gelir.

Aslen Artanis("asil kadın") ve Nerwen("erkek-kadın", gücünden ve yapısından dolayı) olarak adlandırılmıştır. Galadriel, Celeborn tarafından ona verilmiş olan Telerin Quenyası'ndaki adı Alatáriel'in Sindarince'sidir.

Ñoldor ve Eärwen prensi Finarfin'in tek kızı ve en küçük çocuğudur. Valinor'da doğmuştur. Ağabeylerinin adları, Finrod Felagund, Angrod ve Aegnor'dur.

Eregion'a saldırı sırasında, Galadriel'e Üç Elf Yüzüğü'nden Nenya, Su Yüzüğü verilmiştir. Sauron'un gücünün farkında olan Galadriel, Tek Yüzük Sauron'da olduğu sürece Nenya'yı kullanmamıştır. Fakat Üçüncü Çağ'da Tek Yüzük kaybolunca kullanmıştır. Yüzüğün güçleri, Galadriel'in Aynası ile ilişkilendirilebilir.

Dördüncü Çağ'ın başlarında, Elrond, Gandalf ve Yüzük Taşıyıcıları Bilbo ve Frodo Baggins ile Orta Dünya'dan ayrılmıştır. Tek Yüzük'ü reddetmesi ona dönme hakkını vermiştir. O vakitte yedi bin yıldan daha yaşlıdır.

Peter Jackson'ın yönettiği Yüzüklerin Efendisi üçlemesinde, bu karakteri Cate Blanchett oynamıştır


Elf Resimleri
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Biyografi Konusu: Galadriel nereli hayatı kimdir.
king nothing - avatarı
king nothing
Ziyaretçi
14 Mart 2012       Mesaj #2
king nothing - avatarı
Ziyaretçi
cate blanchett galadriel rolünde ne kadar muazzam ve ne kadar güzel..bu kadın orta çağ tarzı filmlere gerçekten yakışıyor ve büyük hayranlarından biriyimdir..veronica guerin biyografi dram filminde de etkilemişti beni.zaten bu kadın nerden tesadüf etse aklıma galadriel geliyor...
Galadriel1
Sponsorlu Bağlantılar



Galadriel2


Benzer Konular

26 Eylül 2008 / A.Arda Taslak Konular