Arama

Galadriel

Güncelleme: 26 Eylül 2008 Gösterim: 2.670 Cevap: 1
A.Arda - avatarı
A.Arda
VIP VIP Üye
25 Eylül 2008       Mesaj #1
A.Arda - avatarı
VIP VIP Üye
Slovak Metal’in başarılı temsilcilerinden Galadriel, 1995 Haziran’ında vokal ve bas gitarda Dodo Datel, bateride Dr.Victor Gieci ve gitarda Voloïa Zadrapa temel kadrosu ile kuruldu (Grup ile 7 sene aynı sahneyi paylaştıktan sonra baterist Dr.Victor gruptan ayrılacaktı).

Sponsorlu Bağlantılar
Tek bir türle sınırlayamayacağımız sound’ları için Melodik Doom, Dark Doom, Gothic Doom demek mümkün. 2000 albümünden sonra da kendilerine yaptıkları müzik türü sorulduğunda Dark Doom diye cevap vereceklerdi.

Galadriel’in demo albümleri (Ruins of Time) sonrasında Britanya merkezli Unknown Territory firmasının ilgisini çekmesi sürpriz olmadı. Çünkü ileride çıkaracakları, her bir albümde çıtayı yükselttikleri 5 albümleri ile şu anda Slovak Doom’un önderleri arasındalar.

’96 yılında gruba katılan (Witch) Sona Kozáková, 2002 yılında çıkardıkları From Ashes and Dust albümüne kadar grupla aynı sahneyi paylaştı. Galadriel’i Galadriel yapan da aslında Dodo’nun vokaldeki başarısı ve olağanüstü sesi ile Sona. Tabii Galadriel’in başarısını bunlarla sınırlamak da haksızlık olur.

Grup üyelerinin uyumu ve özellikle her albümde çok iyi düzenlenmiş etkileyici gitar tonları başarılarının etmenleri arasında sayılabilir. Galadriel bunun dışında fantastik edebiyat severler tarafından da ilk albümlerinden beri takip edilen bir grup.
İsmini Tolkien’ın bir karakterinden alan grup, Yüzüklerin Efendisi filminin gösterime girmesi ile bir anda büyük bir popülariteye sahip oldu.

Ilk albümlerindeki genel hava ile Orta Dünya’daki genel hüznü yansıtmayı çok iyi başaran Galadriel, Orta Dünya konseptli Oblivion (2000) albümleri ve From Ashes and Dust (2002) albümlerindeki Armies of Valinor şarkısı ile Tolkien’a olan saygıları göstermekten kaçınmadılar. Şarkı sözlerinde Slovak tarihinden de istifa eden grup elemanları (The Battle By Wogastisburg) fantastik edebiyat ve etnik temellere oturttukları tarzlarını geliştirerek bugünlere geldiler.

Britanya merkezli Unknown Territory firması ile anlaşmalarından önce Galadriel ilk albümleri olan Empire of Emptiness albümünü Slovak Exponent Studio firması etiketiyle çıkardı. Tarih 1997 Mayıs’ını gösterdiğinde kurucu elemanlardan olan Voloïa Zadrapa gruptan ayrılma kararı aldı. Yerine ise 16 yaşında genç bir gitarist geçti, Tomax Gabris. Genç yaşına rağmen gruba kısa sürede adapte olan Tomax, daha sonraki albümlere de büyük katkı sağladı.

Erik Schmer’in (klavye) 1998 yılında gruptan ayrılması Galadriel’in o yıl ki canlı performanslarını eksik kadro ile gerçekleştirmesine neden oldu. Erik yerine klavyeye geçen J.S.K sonrasında, 2000 yılında Unknown Territory etiketi ile Oblivion albümü yayınlandı. Bu U.T. firması ile çıkardıkları son albüm oldu. Sebep ise şirketin promosyon ve dağıtımda gösterdi başarısızlıklar.

2001 Mayıs’ında ‘Thorns’ ve ‘Among Your Tears I Lie’ şarkılarını kaydeden Galadriel, yeni albüm çalışmalarına başlamıştı. A Tribute to Blind Guardian cd’si için ‘The Bard’s Song – The Hobbit’ şarkısını yeniden yorumlayan grup, Eylül - Kasım ayı içerisinde ‘From Ashes and Dust’ isimli 4. albümünün kaydı için stüdyoya girdi ve albüm Metal Age Production etiketi ile piyasaya sürüldü.

Albüme ismini veren parçaya bir de klip çeken Galadriel, albüm sonrasında eski doğu blok ülkelerini kapsayan bir konser turuna çıktı. Albümün çıkışı sonrasında Matus Hanus yeni gitarist olurken, anlaşmazlıklar sonucunda vokal Sona (Witch), J.S.K. (klavye) ve Dr. Victor (bateri) gruptan ayrıldılar. Grup bu aşamadan sonra dağılma tehlikesi geçirdi.

Bunca karışıklığa rağmen canlı performanslara devam eden Galadriel, Dodo’nun liderliğinde yeni elemanların da gruba katılması ile birlikte 5. albüm için 2004 yılında stüdyoya girdi. World Under World isimli albümlerini 2004 yılında yine Metal Age Production etiketi ile piyasaya sunan Galadriel, eleman değişikliklerinin grubun sound’unda hiçbir değişiklik yaratmayacağını bu albüm ile kanıtlamış oldu. Albümün çıkışından yaklaşık 6 ay sonra Imaginary Sins parçasına bir klip hazırlayan Galadriel, bu albümde ilk defa kullandığı keman ile farklı bir sound yakalamış durumda.

Eleman değişikliklerini artık kanıksadığımız Galadriel’de World Under World albümü sonrasında ise yine bazı değişiklikler oldu. 1997 yılından beri grupta olan Tomax Gabris gruptan ayrıldı, Bas Gitar’a geçen Ian Porkert ise gruptan ayrılınca Bas Gitar’a eskiden olduğu gibi Dodo geçti (ki canlı performanslarda hem Bas hem de vokalin onu zorladığı söylüyordu). Klavyedeki isim olan Andrej Kutis’in yerini 2003 yılında ayrılan J.S.K.’ye bırakması kadar, gruba 1996 yılında katılan vokal Sona (Witch)’in gruba geri dönmesi de herhalde tüm Galadriel dinleyicilerinde şaşkınlık yaratmıştır.


Ülke : Slovakya
Tür : Doom
Firma : Metal Age Productions
Resmi Sitesi: GALADRIEL.sk - Official Website

Elemanlar

Vokal - Bas Gitar: Dodo Datel
Vokal: Sona (Witch)
Gitar: Juraj Ivasko
Gitar: Matus Hanus
Bateri: Lubo Ducky
Klavye: J.S.K.

Albümler

1997 - Empire of Emptiness
1999 - The Mirror of Ages
2000 - Oblivion
2002 - From Ashes and Dust
2004 - World Under World

galadriel

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
26 Eylül 2008       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Galadriel band

Sponsorlu Bağlantılar

Benzer Konular

14 Mart 2012 / Live_ki Hayali Karakterler