Arama

Ron Weasley

Güncelleme: 1 Kasım 2010 Gösterim: 8.390 Cevap: 0
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
1 Kasım 2010       Mesaj #1
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Ron Weasley
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

200px RON COS
  • Program Harry Potter
  • Canlandıran Rupert Grint
  • Bina Hogwarts, Gryffindor
  • Bağlılığı Albus Dumbledore, Dumbledore'un Ordusu
  • Patronusu Köpek
Ronald "Ron" Bilius Weasley, J.K. Rowling tarafından yazılmış Harry Potter serisinin hayali karakteridir.Bu karakteri Harry Potter filminin serilerinde Rupert Grint canlandırmıştır

İsminin Anlamı
  • Ronald (İbranice) - Reginald isminin kısa şeklidir. (İngilizce) - Kral'ın danışmanı; Reynold isminin bir değişik şeklidir.
  • Bilius- Ölmüş büyükamcasının ismidir.
Şahsiyeti
Aslında tutuk duran fakat yeri geldiğinde değer verdiği şeyler için herşeyini ortayakoyabilen bir karakter.

Dış görünüşü
Rowling onu "uzun boylu, zayıf, leylek bacaklı, çilli, uzun burunlu ve elleriyle ayakları kocaman" şeklinde tanımlamıştır.

Kişiliği
Gryffindor Binası'ndan ve Harry Potter’ın en yakın arkadaşıdır. Ron’un beş erkek , bir kız kardeşi vardır. Babası Sihir Bakanlığı'nda çalışmaktadır. Hayata olumlu bakan biridir. Fakat fakir olmaktan ötürü de biraz hayal kırıklığı yaşar. Ron üç yaşındayken Fred oyuncak ayısını kocaman iğrenç bir örümceğe dönüştürmüştür.(Çünkü Ron Fred'in oyuncak süpürgesini kırmıştı.) Oyuncak ayısına sarılmaya kalktığı zaman bir sürü örümcek bacağına dolanmıştır ve bu yüzden Ron örümceklerden hoşlanmaz. Fakat ölü oldukları zaman rahatsızlık duymaz. En güçlü 9. büyücüdür.
Minerva McGonagall'ın Felsefe Taşı için yaptığı satranç büyüsünü bozmuş, Harry’nin bu aşamayı geçmesine yardımcı olmuştur. Harry ile birlikte çeşitli olaylara karışırlar. Bazen birbirleriyle konuşmazlar fakat yine de Harry’nin en sadık arkadaşı ve yardımcısıdır. Şimdilik kavga ve alaycılık aşamasında olsalar da, ileride Hermione ile gelişecek romantik bir ilişkinin başlangıcındadır.

Not: Ron'un patronusu köpektir ve 5. filmde DO'da görünmüş, 7. kitabın sonunda da ortaya çıkmmıştır.


Ailesi
Ron 1 Mart 1980'de [HP6] doğan Arthur ve Molly'nin 6. ve en genç erkek oğullarıdır. Ron ailesi ile birlikte Kovuk'ta yaşamaktadır. Altı kardeşi olan Ron her zaman büyüklerinin eskilerini kullanır ve herhangi bir konuda ilk olması mümkün değildir. Bill Weasley'nin cübbesini, Charlie Weasley'nin eski asasını ve Percy Weasley'nin eski faresini kullanır(ki o fare aslında Voldemort`un yardımcısı olan Peter Pettigrew`dur) ve sahip olduğu şeyler hep ikinci eldir.5 inci kitapta aldığı süpürgesi dışında
Ron’un ağabeyleri Percy, Bill, ve Charlie Hogwarts’tan mezun olmuşlardır. Fred ve George ise ikizdir ve hala okuldadır. En küçük kardeş olan Ginny Weasley de Hogwarts’taki ikinci yıllarında okula başlar. Fred ve George 7. ( son ) yıllarında büyük bir kutlmayla hogwarts'tan ayrılmıştır.

Not: Percy, Ron'dan 5, Fred ve George Ron'dan 2 yaş büyüktür. Ginny ise Ron'dan 1 yaş küçüktür.Son Kitapta Hermione Granger'la evlenip iki çocuğu olduğu öğrenilmiştir.

Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı
5. senesine Hermione ile birlikte Sınıf başkanlığıyla başlayan Ron'un bu durumu kitapta ayrıntıyla işlenmiştir. Fakat filmde bu konu hakkında bahsedilmemiştir. Filmde bahsedilmeyen başka bir konuda Oliver Wood'un gidişiyle birlikte Gryffindor Quidditch takımının tutucusu eksilmiştir ve Ron seçmelerde Gryffindor Quidditch takımının tutucusu seçilmiştir. Ron 5. senesinde zorluklar çeken Harry'e destek olmaya çalışır. Hermione’nin Dumbledore’un ordusu fikrini destekler. Esrar dairesindeki savaşta da Harry'nin yanında olmuştur.

Not: Ron Weasley, Harry Potter’a Hortkuluk avında Hermione Granger ile birlikte yardım etmiş ve Voldemort’un Hortkulukları’ndan biri olan Slytherin madalyonunu Godric Gryffindor'un kılıcıyla yok etmiştir.

19 yıl sonra Hermione Granger ile evlenmiştir. Rose adında bir kızı ve Hugo adında da bir oğlu olmuştur.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Biyografi Konusu: Ron Weasley nereli hayatı kimdir.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

2 Şubat 2007 / Misafir Sanat ww
29 Mayıs 2011 / ThinkerBeLL Hayali Karakterler
8 Kasım 2015 / KisukE UraharA Sinema ww
22 Temmuz 2011 / ThinkerBeLL Hayali Karakterler
1 Eylül 2008 / TiglonBoYs Taslak Konular