Arama

Fred ve George Weasley

Güncelleme: 22 Temmuz 2011 Gösterim: 3.257 Cevap: 0
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
22 Temmuz 2011       Mesaj #1
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Fred ve George Weasley
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar
Fred ve George Weasley karakterleri, İngiliz ikiz oyuncular James ve Oliver Phelps kardeşler (bak. James ve Oliver Phelps) tarafından canlandırılmışlardır.
Ad:  Fred_and_George_GoF.jpg
Gösterim: 434
Boyut:  29.0 KB
  • İlk görünüş: Harry Potter ve Felsefe Taşı
  • Son görünüş: Harry Potter ve Ölüm Yadigarları
  • Yaratan: J. K. Rowling
  • Canlandıran: James ve Oliver Phelps
  • Türü: Safkan büyücü
  • Cinsiyet: Erkek
  • Bina: Gryffindor
  • Bağlılık: Dumbledore'un Ordusu
1 Nisan 1978 doğumlu Frederick Weasley ve George Weasley kardeşler, Harry'nin en yakın arkadaşı Ron'un ikiz olan ağabeyleridir. Ron onlardan iki yıl sonra doğmuştur.
Doğum günlerinden de anlaşılacağı üzere çok şakacılardır. Gryffindor Quidditch takımında vurucudurlar. Gryffindor Quidditch takımının eski kaptanı Oliver Wood onların birer insan bludger olduğu iddasındadır. 5. kitapta Quiditch oynamaları yasaklanmıştır. Harry'ye çapulcu haritasını vermiş ve gizli geçitlerin yerlerini öğretmişlerdir. Sınıf başkanlarından, sınıf başkanı olmaktan ve kurallardan nefret ederler. Ağabeyleri Percy'e gıcıktırlar. Ron ile aralarındaki kan bağını ise inkar ederler. Ama 6. kitapta Ron'un muhteşem Quidditch oynamasıyla kardeş olduklarını itiraf edebilmişlerdir. Fakat son kitapta George Weasley, Ölüm Yiyenler ile yapılan bir çarpışmada tek kulağını kaybeder. Kulağın tekrar oluşturulması, yara bir lanet büyüsüyle olduğu için imkânsızdır. Aynı kitapta Fred Weasley Hogwarts'da Voldemort ve Ölüm Yiyenlere karşı yapılan savaşta Augustus Rookwood tarafından öldürülür. Daha sonra Rowling'in yaptığı bir açıklamada George Angelina Johnson (Harry'nin ilk quidditch takımı oyuncularından siyahi bir kızdır. Ateş kadehinde ikisi beraber noelde dans etmişlerdir) ile evlenir ve ilk çocuklarının adını Fred koyarlar.
Harry Potter'ın Üçbüyücü Turnuvası'ndan kazandığı 1000 Galleon parayla Weasley Şaka Dükkânı'nı açmışlardır. Bu sırrı da 5. kitaba kadar saklamışlardır, ancak sonra Harry itiraf etmek zorunda kalmıştır.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Biyografi Konusu: Fred ve George Weasley nereli hayatı kimdir.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!

Benzer Konular

1 Kasım 2010 / _Yağmur_ Hayali Karakterler
26 Aralık 2015 / KisukE UraharA Siyaset ww
29 Mayıs 2011 / ThinkerBeLL Hayali Karakterler
5 Kasım 2012 / KisukE UraharA Sinema ww
8 Şubat 2016 / Jumong Siyaset ww