Arama

Colin ve Dennis Creevey

Güncelleme: 1 Kasım 2010 Gösterim: 2.762 Cevap: 0
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
1 Kasım 2010       Mesaj #1
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
İkincil karakter Gryffindor'lular
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

J. K. Rowling'in Harry Potter adlı kitap serisinde, Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu'nda Gryffindor'dan olup hikâyede daha az öne çıkan karakterlerdir. Ana Gryffindor karakterleri için Harry Potter, Ron Weasley, Hermione Granger, Weasley ailesi, Neville Longbottom, Rubeus Hagrid ve Minerva McGonagall'a bakın.

  • Cormac McLaggen
  • Cormac McLaggen Karakteri -
    • Adı: Cormac Mclaggen
    • Cinsiyeti: Erkek
    • Saç Rengi: kahverengi
    • Göz Rengi: Koyu Kahverengi
    • Binası: Gryffindor
    • Kan Saflığı: Melez
    • Patronus: ?
    • Bağlılığı: Slug Klübü, Hogwarts,
    • Canlandıran: Freddie Stroma

Cormac McLaggen Gryffindor Öğrencisidir.Harry'den bir yaş büyüktür.İlk olarak "Melez Prens" kitabında Hogwarts treninde Harry ile tanışmıştır.Horace Slughorn'un kurduğu Slug Klübü'ne üyedir, amcasının Sihir Bakanlığı ile bir yakınlığı vardır. Agresif biridir ve Gryffindor Quidditch takımında oynamak istemektedir. Hermione'den hoşlanmaktadır. McLaggen'ın Quidditch takımındaki pozisyonu tutuculuktur.

Lavender Brown

Lavender Brown, Harry'nin döneminden bir Gryffindor öğrencisidir. Gene Gryffindor'dan Parvati Patil'in yakın arkadaşıdır. Parvati'yle aynı derslerden zevk alırlar, kehanet favori dersleridir. İkisinin Profesör Trelawney ile yakın ilişkisi vardır ve ona çeşitli zamanlarda destek olurlar. Lavender ilk önce Sihir Bakanlığı tarafından Harry hakkında söylenenlere inanır ancak daha sonra Dumbledore'un Ordusu'na katılır. Bir Sihirli Yaratıkların Bakımı dersinde Patlar-Uçlu Kelekerler Hagrid'in balkabağı bahçesine girince, Lavender Hagrid'e yardım eden bir kaç kişiden biri olur. 4. sınıfta Noel Balosuna Seamus Finnigan ile katılır.

Harry Potter ve Melez Prens'te Lavender ve Ron Weasley çıkmaya başlarlar. Lavender ona Ron'un aslında pek de hoşlanmadığı "Won-Won" gibi bir ad takar (Harry'nin korktuğu gibi Ron Lavender'ı "Lav-Lav" diye çağırmaz.) Bir yandan Ron aslında Lavender'dan pek hoşlanmasa da Lavender ile Hermione'yi kıskandırmak ve istediğinde birileriyle öpüşebileceğini kanıtlamak için onunla çıkmaya devam eder. Lavender, Ron'un Hermione ile olan arkadaşlığını kıskanır. Sonunda, Hermione ve Ron'u erkekler yatakhanesinden çıkarken görünce orada yalnız olduklarını düşünerek Ron'dan ayrılır. Oysa Felix Felicis'in etkisi altında olan görünmezlik pelerini altındaki Harry, istemeden onların ayrılmasına neden olarak Ron'un uzun zamandır istediği şeyi sağlar.

Lavender Voldemort ve Ölüm Yiyenler'e karşı yapılan son savaşta yüksek bir balkondan düşerek ve Fenrir Greyback tarafından saldırıya uğrayarak ciddi şekilde yaralanır ancak Hermione onu Fenrir Greyback'e bir Bayıltma Büyüsü yaparak kurtarır. Bu noktada Lavender zayıf bir şekilde hareket eder, ancak sonunda savaştan sağ çıkıp çıkmadığı belirsizdir.

Jennifer Smith, konuşması olmadan Azkaban Tutsağında Lavender olarak Gryffindor-Hufflepuf Quidditch maçından sonra revirde Harry'nin başında beklerken kısaca gözükmüştür.Jessie Cave, Melez Prens'te daha uzun süre bu rolü oynadı ve Ölüm Yadigarları'nda da aynı rolle boy gösterecek.


Colin ve Dennis Creevey

Colin creevey

Colin ve Dennis Creevey Harry Potter serisindeki hayali karakterler. Dennis Creevey,Colin Creevey'in kardeşidir. İlk olarak Colin Creevey Harry Potter ve Sırlar Odası kitabında ismi geçmiştir. Kardeşi Dennis Creevey ise Harry Potter ve Ateş Kadehi kitabında ismi geçmiştir.Colin Creevey sıkı bir Harry hayranıdır.Okula geldiği ilk sene her gördüğünde Harry'in fotoğrafını çekmeye ve imzalatmaya çalışır.Muggle ana babadan doğmadır ve babası sütçüdür.Denis ise diğer 1.sınıflarla birlikte şatoya giderken göle düşer ve Colin'e bunu harika olduğunu söyler.2'side D.O grubundadar.Colin Creevey Harry Potter ve Ölüm Yadigarları kitabında Hogwarts Savaşı sırasında yaşı tutmamasına rağmen savaşa katılarak öldürülecektir.

Seamus Finnigan

Tam Adı: Seamus Andrew Finnigan

1980 doğumlu olan Seamus'un babası Muggle, annesi cadıdır. Annesi babasına büyücü olduğunu evleninceye kadar söylememişti. Babası ise bunu öğrendiği zaman şok geçirmişti.

1991 yılında Hogwarts'a başladığı zaman Seçmen Şapka bir süre onu hangi kuleye vermesi gerektiği konusunda düşündü. Fakat sonunda Gryffindor'a yerleştirdi. Kumral olan Seamus, Harry’nin döneminden başka bir Gryffindor’ludur. İrlanda’lıdır ve Dean Thomas ile yakın arkadaştır.Harry ile beşinci kitapta büyük bir kavgası vardır(Seamus'un annesi Gelecek Postası'na inanmaktadır bu yüzden Harry annesine laf atar) ama en sonunda onunla küs kalamayıp bir olaydan sonra barışır(Harry'nin Dırdırcı'ya verdiği söyleşi sonrası) ve DO toplantılarının sonuncusuna katılır.Patronus'u tilki'dir.

Parvati Patil

Harry Potter karakteri
150px Parvati patil hp

Serinin 3. filminde Sitara Shah

Parvati Patil
Canlandıran:
Sitara Shah (Harry Potter and the Prisoner of Azkaban), Shefali Chowdhury (Harry Potter and the Goblet of Fire)

Parvati Patil Harry Potter kitap serisindeki karakterterlerden biri ve Harry'nin döneminden Hindistan asıllı genç bir kızdır. Harry 4. sınıftayken onunla Noel Balosu'na gitmiştir. Fakat Harry' nin romantizm özürlü olmasından dolayı, onunla sadece bir kere dans etmiş daha sonra Durmstranglı bir erkek öğrenciyle vals yapmıştır. Bu olaydan beri Harry' ye soğuk davranmaktadır. Gryffindorlu'dur. Kardeşi Padma Patil Ravenclaw'ludur. Parvati'nin en yakın arkadaşı Lavender Brown' dır.


Favori dersi Profesör Trelawney'in öğretmenlik yaptığı Kehanettir. 5. yıllarında kardeşi Padma ile birlikte Dumbledore'un Ordusu'na katıldılar.

Dean Thomas


Dean Thomas


Dean Thomas, Harry Potter serisinde geçen hayali bir karakterdir. 1980 doğumlu olan Dean, Gryffindor'ludur.

Dean her zaman bulanık Muggle geçmişi olan biri olduğunu düşünmüştür. Annesi ve üvey babası tarafından büyütülmüştür. Gerçek babası Danny o çok küçükken aileden ayrılmıştır. Annesi asla kocasının kendisini neden terk ettiğini bilemedi. Fakat ailesi her zaman koruma altında oldu. Üvey kardeşleriyle çok mutlu bir aile yaşamı vardır.

Doğal olarak Hogwarts’ tan annesine mektup geldiğinde, Mr. Thomas'ın bir büyücü olup olmadığı konusunda meraklanmıştı ancak bu gerçeği hiç kimse bulamadı. Eğlenceli biri olan Dean sportif biridir ve iyi çizim yapar. En iyi arkadaşı Seamus Finnigan’dır. Aynı zamanda Hogwarts'da bulunan az sayıdaki zencilerden biridir.

Bir dönem Ginny Weasley ile okulda çıkmaya başlasalar da ilişkileri kısa sürmüştür. Harry Dumbledore ile yaptığı özel derslerine giderken yanlışlıkla Ginny'ye sürtününce ayrılmışlardır. 6. sınıfta Katie Bell'in yerinde Quidditch de kovalayıcı görevini almaktan dolayı son derece mutlu bir dönem yaşadı. Ancak bu mutluluk Katie'nin tekrar oyuna dönmesiyle son buldu. En sevdiği öğretmeni Remus Lupin'dir. West Ham United futbol takımının taraftarıdır.

Harry Potter filmlerinde Alfred Enoch tarafından canlandırılmaktadır.

Romilda Vane

Romilda Vane, J.K. Rowling tarafından yazılmış Harry Potter serisinin karakterlerindendir.
Gryffindor' ludur. Harry' ye aşıktır.Harry' yi elde etmek için ona aşk iksirli çikolatalı kazan' lar vermiştir.Fakat bu çikolatalı kazanları yanlışlıkla ronald weasley yer ve o romilda vane'e aşık olur.Harry Ginny ile çıkmaya başlayınca büyük bir kıskançlık krizine girer.Bu olaylardan sonra Harry' den vazgeçer.(Bakınız 6. kitap Melez Prens)
Biyografi Konusu: Colin ve Dennis Creevey nereli hayatı kimdir.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

16 Ekim 2007 / MaKaLeLe Spor ww
15 Ekim 2011 / Jumong Bilim ww
21 Kasım 2015 / Jumong Sinema ww
24 Temmuz 2013 / Efulim Sinema ww
1 Eylül 2008 / TiglonBoYs Taslak Konular