Arama

Neville Longbottom

Güncelleme: 1 Kasım 2010 Gösterim: 4.149 Cevap: 0
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
1 Kasım 2010       Mesaj #1
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Neville Longbottom
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

300full
  • Harry Potter Karakteri
    • Adı Neville Longbottom
    • Cinsiyeti Erkek
    • Saç Rengi Siyah
    • Göz Rengi Kahverengi
    • Binası Gryffindor
    • Kan Saflığı Safkan
    • Bağlılığı Albus Dumbledore, Dumbledore'un Ordusu
    • Canlandıran Matthew Lewis

Neville Longbottom (1980), J.K. Rowling tarafından yazılmış Harry Potter serisinde bir karakterdir.

Frank Longbottom ve Alice Longbottom'ın oğlu olan Neville'ın ailesi çok güçlü bir Seherbaz ailesi olup Lord Voldemort’un dehşet hükümdarlığı döneminde çok işkence görmüşlerdi. Şimdi ruhsal dengeleri bozuk olduğu için Neville, büyükannesi Augusta Longbottom ile yaşamaktadır. İlk birkaç yıl onun kofti (büyücü aileden gelmesine rağmen büyü yapamayan kimse) olduğu düşünüldüyse de durum öyle değildi. Neville oldukça unutkan olduğu için büyü yapma konusunda sorunlar yaşamaktadır. Fakat özellikle bitkibilim dersinde becerikli olduğunu kanıtlamıştır.

Neville yuvarlak yüzlü ve biraz kiloludur. Tipik bir Gryffindor'lu gibi cesur ve yürekli olmasa da kendine özgü bir cesareti olduğunu bir defasında diğer Gryffindor'lulara haklı olduğu bir konuda karşı gelerek ve diğer bir zamanda da dayak yiyeceğini bile bile Vincent Crabbe ve Gregory Goyle’a saldırarak göstermiştir. Gryffindor'lu arkadaşları ona saygı gösterir ve savunur. Özellikle Hermione Granger gerektiğinde onu kurtarır. Severus Snape ise onu sık sık acımasızca azarlar. Trevor adında sürekli kaybettiği bir kurbağası vardır.

Dumbledore'un Ordusu üyesi olarak gerekli cesareti gösteren Neville, Sihir Bakanlığı'nda ,Harry Potter ile omuz omuza çarpışmış ve Sihir Dünyası tarafında büyük bir beğeni toplamıştır.Yaşanan olaylar esnasında yapmış olduklarından dolayı büyükannesi tarafından çok gururlandırılmıştır. Yaşananlardan sonra büyükannesi Neville'e kiraz ve tekboynuzlu at kılından Olivander yapımı yeni bir asa almıştır.(Bu asadan önce Babasının Seherbaz olduğu zamanlarda kullandığı asayı kullanmıştır.Ama asayı bir Ölüm Yiyenkırmıştır ve babaannesi ona yeni asa almıştır.)

Lord Voldemort’un 6. Hortkuluk’u olan Nagini’yi Godric Gryffindor’un Kılıcı’yla yok etmiştir. Son savaşta Harry'nin en sadık dostlarından olduğunu kanıtlamıştır. Dumbledore'un ordusuna bağlılığı sonsuzdur. Lord Voldemort ona müriti olabileceğini söylediğinde ona 'Dumbledore'un Ordusu' diye bağırarak cevap vermiştir. Daha sonra Hogwarts' da Bitkibilim öğretmeni olarak işe başlamıştır ve Hannah Abbott ile evlenmiştir..Hogwarts Savaşı'ndan sonra Kingsley Shacklebolt Sihir Bakanı olmuştur. Onun yanında Harry Potter, Ron Weasley ve Neville kısa bir süre Seherbazlık yapmıştır.

İsminin Anlamı Neville (Fransızca) - Yeni kasaba.
Biyografi Konusu: Neville Longbottom nereli hayatı kimdir.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

23 Kasım 2008 / ressam91 Sanat ww
19 Aralık 2015 / KisukE UraharA Siyaset ww
27 Nisan 2009 / HipHopRocK Spor ww
13 Ekim 2015 / _AERYU_ Bilim ww
16 Temmuz 2013 / _VICTORY_ Sinema ww