Arama

Rowena Ravenclaw

Güncelleme: 29 Mayıs 2011 Gösterim: 4.873 Cevap: 0
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
29 Mayıs 2011       Mesaj #1
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Rowena Ravenclaw
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar
Ad:  Rowena_Ravenclaw.jpg
Gösterim: 976
Boyut:  65.4 KB
Rowena Ravenclaw, Ravenclaw binasını kuran büyücüdür. Hogwarts'ın dört büyük büyücüsünden biridir. Binasına en zeki ve çalışkan büyücüleri seçmiştir.
Rowena Ravenclaw'ın da diğer kurucular gibi doğum tarihi ve doğduğu yer zaman içinde kaybolup, yok olmuştur. Diğer büyücüler gibi o da safkandır. Rowena, birkaç çocuk ile dolu olan küçük bir büyücü köyünde doğmuştur. Asosyal bir kız olan Rowena kendi kendine büyü çalışmaya başlamıştır. Daha 8 yaşındayken kendi kendine ait olan birkaç büyü keşfetmiştir.

Birkaç yıl sonra Rowena, Avrupa seyahatlerine başlamıştır. Fransa'da en önemli büyülere çalışmıştır. Binanın simgesi Kartal'ı bu gezilerinden birinde bulmuştur. Küçük, dar bir yolda yürürken seyahatindeyken büyük derin bir çukura düştüğünde, Rowena kartalı görmüş ve kartal onu kurtarırken korktuğu bir şey olmuştur. Asasını düşürmüş, ama Rowena'nın çıkmasına yardım eden kartal onun asasını da almış ve ona geri vermiştir. Rowena hayatında ilk defa böyle bir şeyle karşılaşmıştır. Daha sonra kartal uçup gitmiş ve Rowena bir köye ulaşana kadar seyahatine devam etmiştir. Rowena bu kartala olan teşekkür borcunu, onu tekrar görmese bile binasının simgesi yaparak ödemiştir.
Diğer dörtlü ile okulu kurduğunda, dörtlüden biri olan Salazar Rowena'nın korktuğu bir şeyi gerçekleştirmiş, öldürücü ve lanetleyici büyüler yaratmıştır. Salazar öldürücü ve lanetleyici büyüler yaratırken Rowena her zaman ona karşı koyacak büyüler geliştirmiştir. Rowena genç bir büyücü ile evlenmiş, üç çocuğundan ikisi ölmüştür. (Evlendiği büyücü duyumlara göre Flitwick adında bir büyücüdür.) Üçüncü çocuğu ise Hogwarts'a gitmiş, mezun olduktan sonra orada bir öğretmenlik yapmıştır. Rowena geri kalan hayatında hatıralarını yazmış ve yaptığı araştırmalarla birlikte Hogwarts Kütüphanesi'ne bırakmıştır.
Söylencelere göre Rowena en son Brezilya'da unutulmaz arkadaşı Helga Hufflepuff için Amazon ormanları'ndan ona birkaç bitki almaya bir botla giderken görülmüş, bir daha ne ondan ne de bindiği bottan haber alınmıştır.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Biyografi Konusu: Rowena Ravenclaw nereli hayatı kimdir.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!