Arama

Dr. Wallace Breen - Half-Life 2

Güncelleme: 29 Haziran 2013 Gösterim: 2.489 Cevap: 0
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
5 Temmuz 2011       Mesaj #1
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Half-Life 2 oyun karakteri Dr. Wallace Breen, Dr. Wallace Breen kimdir, özellikleri nelerdir?

Sponsorlu Bağlantılar
Dr. Wallace Breen
Doktor Wallace Breen, 2004'te çıkan Half-Life 2 isimli bilgisayar oyununda bir karakterdir.
Ad:  Wallace_Breen_breencast_bust.jpg
Gösterim: 1538
Boyut:  175.0 KB

New Mexico'da yer alan Black Mesa araştırma tesisinin yöneticiliğini yapmıştır. Black Mesa'da yaşanan faciadan sonra Combine güçlerinin Dünyayı işgal etmesiyle başlayan Yedi Saat Savaşı sonunda Wallace Breen Dr. Breen, Dünyanın teslim olduğunu Combine kuvvetlerine bildirmiş, Birleşmiş Milletler adına Combine ile Dünya güçleri arasında Dünya güçlerinin tam teslimiyetini içeren bir barış anlaşması imzalamış, bunun sonucunda Dünya, Combine İmparatorluğu'nun egemenliği altına girmiştir.
DR. Breen'in tüm yardımlarına karşılık Combine kuvvetleri onu güç, para ve ödüllendirmekle kalmamış ayrıca onu dünyada yer alan Combine kuvvetlerinin başına geçirmişlerdir. Dr. Breen her zaman Combine kuvvetlerinin dünya için yararlı olduğunu düşünmüş ve onları propaganda yoluyla desteklemiştir.
Combine tarafından Dünya'nın yöneticisi olarak atanan Dr. Breen, ofisini City 17'nin Citadel'ına taşımış, işlerini buradan yürütmüştür.

Combine ile İlişkileri

'Ara Yönetici' vasfıyla Combine tarafından kukla gibi kullanılan Dr. Breen, kendini iki güç arasında bir arabulucu olarak görmekte, kendisinin insanlığı tam bir yokoluştan kurtardığını düşünmektedir. Combine'ı merhamet dilenilecek bir düşmandan ziyade insanlığı içgüdü gibi engellerden arındıracak bir kurtarıcı, bir fırsat olarak görür. Combine'ın şiddet ve sindirme odaklı politikasını insanlığı kendinden kurtarmakta bir gereklilik olarak açıklarken, kendisi de bu araçları kullanmaktan geri kalmaz.
Xenian'ların Combine'a boyun eğmelerinin üzerinden 5 yıl geçtiğinde ve 2000 yılına gelindiğinde, Combine'ın Dünya'yı farketmesine ve insan ırkının çöküşüne neden olan "Ses Çağlayanı" olayı gerçekleşir. Çağlayan'a, Black Mesa'nın Yöneticisi Dr. Wallace Breen'in seçtiği bazı örnekler neden olur. Yine de bu Çağlayan'ın başlamasına Dr. Breen'in bilinçli ya da bilinçsiz neden olduğu bir muamma olarak kalmıştır.
Bilim adamlarının Xen'e açtıkları bu portalı, Combine güçleri farkederler ve Black Mesa'nın yöneticisi konumundaki Dr. Wallace Breen ile irtibata geçerler. Dr. Breen'e önerdikleri zenginlik ve ayrıcalık karşılığında istedikleri, Dünya'nın Combine İmparatorluğu'na katılmasıdır. Dr. Breen, bunun insanlığın faydasına olacağı idealine kapılır.
Dr. Breen, Black Mesa'nın Anomalous Materials sektöründe yapılan deneyleri sabote eder ve Black Mesa içerisinde, Combine'ın Xen'deki kuvvetlerini yollayabileceği portallar açılır. Bu sırada, gizemli G-Man, Dr. Breen'in sabotajını önleyemez, ama hemen harekete geçip Amerikan Ordusu'nu Black Mesa'ya sokar ve içerideki bütün uzaylıların ve olaya tanıklık eden araştırma ekibinin ortadan kaldırılması emrini verir.
2004 yılında Combine Dünya'yı istila eder. Dropship, Gunship, Strider gibi yüksek teknoloji ve yıkım gücü bulunduran canlı-makineler, Combine teknolojisi, Dünya'daki direnişi kırar ve Dr. Breen, vaad edildiği gibi Dünya İnsanlarının lideri olarak atanır. Dr. Breen halkı, Combine'ın insanlığa iyilik için geldiği idealine inandırmaya çalışsa da, Combine yeryüzünde soykırım ve kitlesel alıkoyma eylemlerine girişmiştir.
Direnişin bastırılamadığı şehirler yok edilir, kontrol altına giren şehirlere Citadel adı verilen kontrol yapıları inşaa edilir. Ayrıca bu yapılar Combine'ın araç ve muhimmat üretimi ile araştırma ihtiyaçlarına ev sahipliği yapacaktır. Bu sırada Combine alışıldık istila planını devreye sokar ve kendi güçlerine karşı savaşan dünya askerlerini esir alarak çeşitli biyomühendislik araştırmaları sonucu Overwatch adlı üstün-savaşçı ırkını oluşturur. Aynı Xen'deki Vortigaunt'lar gibi, Overwatch ordusu da Combine'ın görevlerini tamamlamak için yetiştirilip köleleştirilmiş bir güçtür.
Overwatch insan nüfusunu şehirlerde toplar ve şehir adlarını numaralandırır. En büyük Citadel, City 17'de kurulur ve Dr. Breen bu Citadel 'a yerleşir.

Wallace Breen, City 17 kalesinin en tepesinde isyancı gruplarla başetmek üzere bulunmaktadır. Combine'ın tüm insanlığı öyle ya da böyle yok edeceğini anlar ve kendi hayatını kurtarmak amacıyla Dünya'yı, hayatı karşılığında teslim eder. Böylece Combine ile bir anlaşma yapar: Eğer Dünya'yı güvenli bir şekilde Combine Yüksek Lord'una götürebilirse, kendisi bir Combine portalı ile Dünya'dan güvenli bir şekilde kaçabilecektir. Bu zamana kadar görevi, isyancılarla baş etmek ve onları Combine, gezegene yerleşinceye kadar Combine kırması kuvvetlerle durdurmaktır.


Derlemedir.

Son düzenleyen nötrino; 29 Haziran 2013 15:45
Biyografi Konusu: Dr. Wallace Breen - Half-Life 2 nereli hayatı kimdir.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!

Benzer Konular

21 Kasım 2011 / MaKaLeLe Oyunlar
18 Mayıs 2012 / lüfen Soru-Cevap
8 Aralık 2013 / AndThe_BlackSky Hayali Karakterler
1 Eylül 2013 / RuffRyders Oyunlar