Arama

Leia Organa / Prenses Leia Organa

Güncelleme: 1 Ekim 2011 Gösterim: 2.631 Cevap: 1
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
18 Temmuz 2011       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Leia Organa
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

Leia Organa Solo

Yıldız Savaşları karakteri

Leia Organa Ep5 DVD
  • Canlandıran: Carrie Fisher
  • Türü: İnsan
  • Cinsiyet: Kadın
  • Konum: Alderaan Prensesi - İmparatorluk Senatorü - Yeni Cumhuriyet diplomatı - Jedi Şövalyesi
  • Gezegeni: Baba tarafından Tatooine, anne tarafından Naboo, üvey babası ve annesi tarfından Alderaan, (Doğum yeri Polis Massa)
  • Üyelik: Jedi Konseyi - Asi Birliği - İmparatorluk Senatosu
Prenses Leia Organa, Yıldız Savaşları (Star Wars) serisinde geçen karakterlerden biridir. Serinin ilk üç (hikâyenin kronolojik sıralamasına göre son üç) filminde yer almıştır. Alderaan Prensesi Leia Organa Solo ( Leia Skywalker olarak doğdu. ) Jedi Şövalyesi Anakin Skywalker ve Naboo senatörü Padme Amidala 'nın kız çocuğu, Alderaan' lı Bail Organa ve Kraliçe Breha' nın evlatlık kızları, genç Luke Skywalker' in ikiz kardeşidir. Yeni Cumhuriyet ve Galaktik Sivil Savaş' ta çok önemli bir karekterdir. Politikacı, Savaşçı ve Casus olarak üstüne düşeni yapıp kaderini takip etmiştir. Daha sonra Han Solo ile evlenerek Jaina, Jacen ve Anakin isimlerinde 3 çocuk annesi olmuştur ve Mara Jade Skywalker'ın görümcesi olmuştur.

Hikayede
Annesi Padme Amidala onu ve ikiz kardeşi Luke Skywalker'ı doğururken can vermiştir. Annesi öldükten sonra ikiz kardeşini Owen Lars, Leia'yı ise Bail Organa evlat edinir.
Bail Organa onu Alderaan sistemine götürür ve büyüyüp orada prenseslik görevini üstlenir. Babasının arzusu üzerine Ölüm Yıldızının inşa planlarını Obi-wan Kenobi'ye götürmek üzere yola çıkar. Ancak Darth Vader'ın komutasındaki İmparatorluk ordusu tarafından kaçırır. Vader'ın korkunç işkencesine maruz kalır. Alderaan gözleri önünde yok edilir. Daha sonra Yavin Savaşı sonunda Han Solo ve Luke Skywalker tarafından kurtarılır. Kardeşi olduğunu bilmediği Luke ile ayrılıkçıların ordusuna katılır. Han Solo ile sürekli anlaşmazlık içinde gözükselerde arasında bir aşk başlar. Han Solo epey borcu olduğu Jabba the Hutt tarafından kaçırılır. Leia ve Luke, Han Solo'yu kurtarır. Jabba'yı da zincirle boğarak öldürür. Leia ve diğerleri, Endor Savaşı'nda ise Endor gezegeninin Orman Ayı'na geldiklerinde ve Leia ile Luke Skywalker, beraber hız yapıcı 74-Z Speeder Bike'la birlikte Scout Trooperslarla çatıştıklarında Sppeder Bike'den düşmüş ve bir Ewok olan Wicket W. Warrick'le karşılaşmıştır. Wicket'le iyi bir dostluk kurmuştur. Daha sonra Luke Skywalker, Han Solo, Chewie ve R2-D2 kendisi Leia'yı aramaya çıktıklarında, bir Ewok tuzağında düşüp yakalandıklarında, Ewoklar C-3PO'yu tanrıları sanmış ve diğerlerinide esir almışlardır. Leia onların Ewoklar tarfından alındığını görmüş ve dostu olduğunu söyleyerek kurtarmaya çalışmıştır. Daha sonra, Leia ve C-3PO sayesinde Ewoklar, Endor Savaşı'nda Asilerle birleşerek yardımcı olmuşlardır.
Film serisinin sonunda Han ve Leia sevgili olur ayrıca filmin ortalarında Luke ve Leia kardeş olduklarını anlarlar.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 3 üye beğendi.
Biyografi Konusu: Leia Organa / Prenses Leia Organa nereli hayatı kimdir.
🌘 🚀
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2011       Mesaj #2
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Prenses Leia

Sponsorlu Bağlantılar
princessleia


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Benzer Konular

5 Mayıs 2010 / Pasakli_Prenses Üyeler Hakkında
5 Nisan 2007 / BlueNighT Hayali Karakterler
18 Nisan 2013 / Jumong Hayali Karakterler
9 Aralık 2015 / Breath X-Sözlük
24 Eylül 2015 / Jumong Siyaset ww