Arama

Kenpachi Zaraki

Güncelleme: 5 Eylül 2012 Gösterim: 7.505 Cevap: 2
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2012       Mesaj #1
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Kenpachi Zaraki

Sponsorlu Bağlantılar
zarakig

Zaraki Kenpachi 11. Takımın kaptanıdır. Teğmeni ise Kusajishi Yachiru’dur.

Görünüşü

Kenpachi kaslı bir shinigamidir. Kişiliğine uyan vahşi ve saldırgan bir görünüme sahiptir. Vahşi görünümüne uyan kolsuz bir haori giyer. Şiddete olan düşkünlüğü ve kan tutkusu nedeniyle bir takım kaptanıdır. Saçları her yöne uzanan uzun çivileri andırır. Ve her birinin ucunda küçük çanlar bulunur. Sağ gözünde ise Shinigami Araştırma ve Teknoloji Geliştirme Dairesinin ürettiği ruh gücünü büyük ölçüde bastırmasını sağlayan siyah bir göz bandı vardır.

Kenpachi Zaraki

Kenpachi 202 cm uzunluğundadır. Yasutora Sado’dan biraz daha uzundur. Onun boyu rakibine dramatik anlar yaşattığını vurgulamak için kullanılır. Ama küçük bir çocuk olan teğmeninin yanında oldukça abartılı bir duruşu olur.

Saçlarının uçlarına çanlar takması oldukça fazla zamanını alıyor. Bazen bu birkaç saat sürebiliyor. Özellikle en üst kısım onu çok fazla uğraştırıyor çünkü oraya ulaşmakta kendisi de zorlanıyor.

90 kilo ağırlığında olup, göz ve saç rengi siyahtır. Zampaktosunu her zaman yanında taşır.


Kişiliği

Görünüşü ve normal zamanlardaki davranışlarıyla komik biridir. Fakat savaş anında gözü hiçbir şeyi görmez. Tam bir savaş delisidir. Yün bulma konusunda berbattır. Bu konuda en az onun kadar berbat olan teğmeni Yachiru’ya güvenir. Ve o da rastgele yerleri işaret ederek Kenpachi’nin sırtında her yeri dolaşır.

Kenpachi savaş için yaşayan biridir. Ve zorlu bir mücadeleye her şeyden çok değer verir. Yalnızca mücadeleden zevk almak için kendini tutar ve tüm gücüyle savaşmaz. Yaralanmayı ya da ölmeyi yalnızca iyi bir mücadelenin bedeli olarak görür, korku nedir bilmez. O 13 Alan Koruyucu Takım içinde en kana susamış takımın kaptanıdır.

Her ne kadar savaş için yaşayan biri olsa da o duygulara sahip biri olarak gösterilir. Ve oldukça küçük olan Teğmeni Yachiru’yu önemser. Yachiru için tıpkı bir baba gibidir. Onun dışında 3. asistanı Madarame Ikkaku ve 5. asistanı Ayasegawa Yumichika’yı da umursar.

Yachiru’ya benzemek istediği kişinin adını veren de Kenpachi’dir. Kılıcına ise ismini hiç sormamıştır. İsimsiz yaşadığı yılları ona hatırlatan Kurosaki Ichigo’dur. Onunla yaptığı savaştan sonra zampaktosunun adını öğrenmek istemiştir.

Kana olan tutkusuna rağmen rakibi hareket etmekte zorlanacak konuma geldiğinde, onu öldürmeden oradan ayrılır. Ve giderken daha da güçlenip tekrar karşısına çıkmasını söyler. Ancak rakibi bir arancar, holow ya da espada ise onu hayatta bırakmaması gerektiğinin bilincindedir. Bu nedenle Jiruga Nnoitra’yı öldürmüştür.

Zaraki savaşmak için hep en güçlü olanı seçer. Zayıflarla zaman kaybetmek istemez. Rakibinin onu zorlamasını ister. Göz bandını ve saçlarının ucundaki çanları bu nedenle takar. Bilinen ilk kaybı Ichigo’ya karşıdır. Her zaman bunun rövanşını almaya çalışır fakat Ichigo onu bir arkadaş gibi gördüğü için ve onun gücünün ürkütücülüğünü bildiği için onunla ciddi bir savaşa girmekten her zaman kaçar. Aslında Kenpachi de Ichigo’yu bir oyun arkadaşı olarak görür.

Onun için öncelik çalışmak değil eğlencedir. Emrindekiler çalıştığında onları görevler için uygun görür. Eğlenceli şeyler yaptıklarında ise onları görevlerle rahatsız etmek istemez. Boş zamanlarında genelde şekerleme yapar. En sevdiği yemek yoktur. Yalnızca ‘natto’dan nefret eder.

Kenpachi bazen kendi mantığıyla çelişir. O gücünü artırmak isteyen biridir. Her zaman daha güçlü olmayı amaçlar. Mantıksız, isyankar, kana susamış, uyuşuk ve bilge oluşuyla serinin en karmaşık karakterlerinden biridir.


Younger kenpachi

Geçmişi

Zaraki Kuzey Rukongai’ın 80. Bölgesinde doğmuştur. 80. Bölge katillerin ve hırsızların olduğu en kötü bölgedir. 1. Bölge ise düzenli ve huzurludur. Zaraki bu bölgede kılıcıyla sayısız düşman öldürmüştür. 79. Bölgeye geçiş yaptığında henüz çok küçük olan Yachiru’yu kurtarmış ve ona adını vermiştir. Bu sırada kendisi de Kenpachi adını almıştır. Kenpachi yaşadıkları zamanın en güçlü kişilerine verilen isimdir. Yachiru onun kanlı kılıcından korkmuyordu. Yachiru’nun anne ve babası ise zaten öldürülmüştü.

Temiz ruhlar bölgesine girmeden önce Ikkakı ile savaşır ve Ikkaku yaralı olmasına rağmen savaşa devam etmek ister. Yachiru, Ikkaku’yu Zaraki’nin iyi bir ruh hali içinde olduğunu bu yüzden şanslı olduğunu söylemesiyle uyarır. Zaraki Ikkaku’ya yaşamasını ve güçlü olmak istiyorsa çalışmasını söyler.

Sonrasında, Zaraki 11. Takım Kaptanın tek bir darbeyle yener ve yeni 11. Takım Kaptanı olur. Ve böylelikle Kaptan Yeterlik Sınavından geçmeden takım kaptanı olmayı başaran tek kişi olur.

Kenpachi and Ikkaku 11th Division Squad

Ikkaku ve Yumuchika o kaptan olduktan sonra onun takımına katılmak için shinigami oldular. Ikkaku onun emrinde olmaktan onur duyar ve onun emrinde ölmek ister. Bu takım kaptanı olmasını sağlayabilecek özelliklerini herkesten saklar. Fakat yine takımdan ayrılmamak için kido ve diğer sanatları öğrenmemiştir.


Kullandığı Ekipmanlar

*Güç Emen Göz Bandı:Kenpachi, Araştırma ve Teknoloji Geliştirme Daire’sinin geliştirdiği ruh gücünü azaltan bir göz bandı takar. Göz bandını beslemek zorunda olduğu bir canavar olarak nitelendirir. Savaştan zevk almak için bunu kullanır. Göz bandını kendi isteğiyle yalnızca Ichigoya karşı çıkarır. Bunun yanı sıra 5. Espadanın saldırısı sonucu göz bandı kopar ve onunla da tüm ruh gücünü kullanarak savaşmak zorunda kalır.
EyePatch
*Çanlar: Göz bandının yanı sıra savaşı eğlenceli hale getirebilmek için saç uçlarına çanlar takar. Bunun amacı da düşmanının duyup daha rahat karşılık vermesini sağlamaktır.

Yetenek ve Güçleri

Kenpachi, Shinigami Akademisini kuran Yamamato Genryusai dışında, akademiden mezun olmadan kaptan olan bilinen tek kişidir. Zampaktosunun adını bilmez dolayısıyla bankai (Son Salınım)’ye ulaşmış değildir. Bankaisi olmayan tek takım kaptanıdır. Shinigami Akademisine hiç gitmediği için kido ve flaş adım gibi yeteneklere sahip değildir. Ancak sahip olduğu katıksız güç ve dayanıklılığı Soul Society için çok önemlidir.

Kılıç kullanma konusundaki ustalığı en belirgin yeteneğidir. Yalnızca kol ve bilek hareketleriyle bir espadanın çelikten sert tenini kesebilir, bir kuleyi parçalayabilir. Takımı da kılıç kullanma konusunda en beceriklilerden oluşur.

Gerek duyduğunda ya da kılıç kullanmak için uygun olmayan ortamlarda ellerini de kullanır. Rakibinin kılıcını eliyle durdurabilir.

STRENGTH

Ruh gücü teğmen seviyesindekilerin bile hareket etmesini engelleyebilecek derecede ağırdır. Aslında gücü kaptanlar için bile oldukça fazladır. İki kaptanla birlikte göz bandını çıkartmadan savaşmış. Bankailerine karşı dahi ciddi bir şekilde yaralanmamıştır. Ayrıca ruh gücü belli bir oranda saldırıları savuşturmasını da sağlar.

Ayrıca üzerinde zırh varmış gibi onu koruyan bir ten yapısına sahiptir. Bu yapı sayesinde rakiplerinin çoğu üzerinde bir çizik dahi oluşturamazlar. Fakat o rakiplerine istedikleri yerini kesmeleri için izin verir. Rakipleri onun kesilmeyen derisiyle karşılaştıklarında içlerini daha büyük bir korku kaplar ve zampaktoları keskinliklerini tamamen yitirir. Ichigo onu ilk kesmeye kalkışında onun üzerinde bir çizik bile oluşturamamış, kendi elleri ise kanlar içinde kalmıştı.

Flaş adımlarda iyi olmamasına karşın şaşırtıcı bir hıza sahiptir. Hızı sayesinde rakibinin hamle yapmasına izin vermeden art arda hamleler yapabilmektedir. Ve rakibiyle arasında büyük bir boşluk varsa bunu o fark etmeden kapatabilmektedir.

Ayrıca acılara karşı oldukça dayanıklıdır. Ne kadar kesilirse kesilsin, ne kadar fazla yarası olursa olsun savaşta geri adım atmaz. Ve hiçbir şey olmamış gibi yüzünde devasa bir gülümsemeyle kılıcını rakibine karşı kullanmaya devam eder. Aslında yaraları onu eğlendirir. Yaralanmış olması, onun için iyi bir oyun arkadaşı bulması ile aynı anlamı taşır.


Zampaktosu
11z
Kenpachi zampaktosunun adını bilmeyen ve bankai’ye ulaşamamış tek kaptandır. Ichigo ile yaptığı savaştan sonra daha güçlü olmak istediği için, savaşabileceği birini bulduğu için öğrenmek istemiştir. Fakat zampaktosu çok fazla bekletildiği için ona karşılık vermemiştir. Henüz aralarında hiçbir iletişim olmamıştır.

Zangetsu (Ichigo’nun zampaktosu), Kenpachi ile kılıcının birbirlerine güvenmediğini söylemiş ve birbirine güvenmeyen iki kişinin yalnızca birbirlerinin gücüne zarar vereceğini belirtmişti.


Shikai(İlk Salınım)

Zampaktosunun adını bilmemesine rağmen kılıcı shikai seviyesindedir. Normal bir katana şekline ise dönememektedir. Ruh gücü zampaktosunun her zaman shikai seviyesinde kalmasına neden olmaktadır. Aralarında hiçbir iletişim olmadığı için shikai seviyesinde fazladan hiçbir yeteneği yoktur.

Ek Bilgi

-Son popülerlik anketinde Kenpachi 15. ve onun isimsiz zampaktosu 29. olmuştur.
-Saldırı başarısı yüzde yüzdür.
-Savunma başarısı yüzde seksendir.
-Hızlı hareket etmedeki başarısı yüzde atmıştır.
-Kido yeteneği yüzde sıfırdır.
-Zeka seviyesi ve savaştaki aklını kullanma yüzdesi yüzde ellidir.
-Fiziksel gücü ise yüzde yüzdür.
-Doğum günü 19 Kasım…
- Tachiki Fumihiko tarafından seslendirilir.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Biyografi Konusu: Kenpachi Zaraki nereli hayatı kimdir.
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2012       Mesaj #2
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Kenpachi vs. Tousen

Sponsorlu Bağlantılar
zarakivskaname


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Efulim; 5 Eylül 2012 17:51 Sebep: Mesaj düzeni.
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2012       Mesaj #3
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Kenpachi Zaraki

zaraki109