Arama

Lord Soth

Güncelleme: 13 Mayıs 2013 Gösterim: 2.096 Cevap: 0
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2013       Mesaj #1
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Lord Soth
MsXLabs.org &Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

200px Soth
  • Adı: Lord Soth
  • Cinsiyeti: Erkek
  • Sınıfı: Savaşçı
  • Vatanı: Solamnia
  • Irk: İnsan
  • İlk Görünüşü: Margaret Weis ve Tracy Hickman tarafından yazılan Kış Gecesi Ejderhaları
  • Tam İsmi: Dargaard Kalesi Lord'u Loren Soth
Lord Soth, Kara Gül Şövalyesi, Ejderha Mızrağı ve Ravenloft fantastik dünyalarının kurgusal bir karakteridir. O şövalyeliği düşmüş bir Gül Şövalyesi, Death Knight (Ölüm Şövalyesi)'dir.

Dış görünümü

Soth 1.95 boyunda, antik tasarım bir Solamnia zırhı giyer. Zırhında geçirdi birçok savaştan kalan hasar rahatlıkla görülebilinir. Zırhının orasındaki işleme ve kabartmalardan oluşan kömürleşmiş siyah gül Soth'un sembolü haline gelmiştir. Mor cübbesi omuzlarının üstünden yere kadar uzanır. Kaskının tepesinde bir tutam saç bulunur. Sayısız kurbanının kanının üzerinde kuruduğu siyah kılıcı, kalçasının üzerinde kılıfının içinde sallanır. Soth'un miğferinin hemen altında gözlerinin olması gereken yerde iki tane turuncu nokta görünür. Canlıların kanını donduran ve dipsiz bir mağaranın dibinden gelen yankıya benzer bir sesle konuşur. Görünüşü en korkusuz kişileri bile korkutabilir. Yolculuklarını "nightmare" adı verilen bir cehennem atının üzerinde sürdürür .

Savaşçı yanı

Soth'un şövalyeliği düşmüş olsa bile o günlük hayatında Solamniya Şövalyelerinin Yeminlerine bağlı kalır. Onurunu herşeyin üstünde tutar. Yaptığı ve yapacağı savaşlarda asla tuzak kurmaz, kimsenin arkasından sinsice saldırmaz ve düşmanından önce asla saldırıya geçmez. Yinede bütün bunlara rağmen Soth en korkulan düşmanlardandır. Ölmemiş olmasının verdiği avantajla birlikte çok usta bir kılıç kullanıcısıdır. Soth ateş topu dahil bir çok büyüyü kullanabilir. Tek bir kelimesiyle şehirlerin kapılarını parçalayabilir ya da bir ejderhayı bile öldürebilir.

Geçmişi


Şövalyelik geçmişi
Soth Solamnia Şövalyelerinin en üst rütbesi olan Gül Şövalyesiydi ve evliydi. O ve eşi Soth'a varis olmak için bir oğul yapmaya çalıştılar ama olumlu sonuç alamadılar. Soth yolculuklarından biri sırasında bir grup Elf Rahibesine saldıran bir grup Ogre ile karşılaşır. Soth ve şövalyeleri onları ogrelerin elinden kurtarırlar. Bu sırada Soth Isolde adında çok güzel bir Elf rahibesine aşık olur onu Dargaard Kalesi’ne götürür.
Bir gün kaledeki hizmetçilerden biri ikisini öpüşürken görür ve karısına haber verir. Karısı dünyaya getireceği bir çocuğun Soth’u geri kazanmasının tek yolu olacağını düşünüyordu. Bir gün Soth kaleden ayrıldığında karısı ve hizmetçisi bir cadıya gidip ona bir bebek vermesini isterler. Cadı büyüyü yapar fakat doğucak bebeğin Soth’un inancına bağlı olduğunu söyler. Karısının hamileliği süresince Soth, Elf rahibe ile vakit geçirir. Karısının hamileliğine inanmaz.
Bebek doğduğunda diğer bebeklerden farklıdır. Bir kolunun olması gereken yerde iki kolu, diğer kolunun yerinde ise bir ayak vardır. Bu olaydan sonra Lord Soth karısını ve bebeği öldürür. Bu dönemde Elf Rahibede Soth’tan hamiledir ve Soth eski karısının ve bebeğinin ölümünün sebebini ölümcül bir hastalık olarak anlatır. Rahibenin hamileliğinin altıncı ayında ikisi Dargaard Kalesinde evlenirler.
Eski karısının hizmetçisi Şövalyelik Yüksek Konsey’ine olayları anlatır ve Konsey Soth’u hemen çağırır. Yargılanan Lord Soth cinayetten dolayı suçlu bulunur ve idam edilmek üzere hapsedilir. Ona sadık 13 şövalyesi Soth’u hapishaneden kurtarır ve Dargaard Kalesi’ne götürürler. Şövalyelik Yüksek Konseyi de kaleden çıkmaması halinde yaşamasına izin verilecektir.

Ölümsüzlük laneti

Solamnia Şövalyelerinin kaleyi kuşattığı bir gece Soth Paladine'a onurunu kazanmasında yardım etmesi için dua eder. Rahibe karısıda Mishakal'a dua ettiği sıradan ondan bir mesaj alır. Eğer Soth kendini Tanrılara eş koşan ve kendini Tanrı ilan eden Istar’daki Kralrahip’i öldürüp Afet’i engellerse ona tekrar onuru ve gururu geri verilecektir. Ancak Soth Kralrahibi engellemeye çalışırken ölme ihtimali çok fazladır. Ancak onu durdurmaya çalışırken ölse bile şerefiyle öleceğini bildiğinden görevi kabul eder. O ve ona sadık 13 şövalyesi Istar'a doğru vakit kaybetmeden yola çıkar.
Lord Soth Istar’a doğru atını sürerken üç tane Elf kadını ile karşılaşır. Soth’un karısının onu ölüme yolladığını ve onu sürekli aldattığı konusunda zihnini zehirlerler. Öfkesinden çıldıran Soth kendisine verilen görevi bırakıp Dargaard Kalesine geri dönmeye başlar. Tam Kaleye geldiği sırada Afet gerçekleşir. Tanrılar Istar’ın üzerine ters bir yanar dağ fırlatmışlardır. Bütün Krynn büyük bir vahşete sahne olur. Istar denizin dibine çöker.(Istar Kan Denizinin oluşmasıda buradan gelmektedir.) Ansalon kıtasında sarsıntılardan dolayı birçok yer yıkılır ve yangınlar çıkar.
Soth Dargaard Kalesinin kapısına geldiğinde karısının ve oğlunun üstüne bir avize düşer ve onları yangının ortasında bırakır. Karısı çocuğunu kurtarması için Soth'a yalvarır ancak o çocuğun kendisinden olmadığına inancından dolayı kurtarmaz. Karısı ölmeden önce Soth'a lanetler okur.
"Bugün senin kibrin ve güvensizliğin yüzünden ölen ruhların toplamı kadar süre acı içerisinde yaşa..." Karısının laneti tanrılar tarafından kabul edilir. Lord Soth bir Ölüm Şövalyesi, ona sadık olan 13 şövalye İskelet Savaşçılar, onu kandıran Elf kadınlar da sonsuza kadar Dargaard Kalesi içinde her gece Soth'un neden olduğu yıkımı unutturmamak için çığlıklar atacak olan Banşiler haline gelirler. Lord Soth afette ölen insanların çektiği acıyı çekmek ve o gün ölenlerin yaşamları kadar süreyle Ölüm Şövalyesi olarak lanetlenmiştir.

Mızrak savaşı

Takhisis fiziksel şekilde Krynn'e girmeye çalışırken, Soth onun ölmeyenler ordusunun komutanıydı.Onun komutasındaki sayısız ölmeyenler ordusu Palanthas şehrinin kapısına geldiğinde, Soth'un gerçek amacı ortaya çıktı. O, Takhisis'e hizmet etmek için değil onun hizmetkarlarından birinin ruhu için gelmişti. Ejderha Yüceefendisi, Takhisis'in ordusunun gerenallerinden biri olan Kitiara Uth Matar'ı sonsuza kadar eşi yapmak için. Ancak Soth'un sadık hizmetkarı Caradoc'un ihaneti nedeniyle planı başarıya ulaşamadı.

Ravenloft geçmişi

Ravenloft'un sisleri Soth ve Caradoc'u savaşırlarken Krynn'den çekip alır. Soth'un ruhu Strahd von Zarovich'in hükümdarlığında olan Barovia'ya gider. Strahd'ın Krynn'e geri dönmesi için yardım edeceğini düşünür. Strahd'da onu kendi yararına kullanmaya çalışır. Ancak başarıya ulaşamamasının yanı sıra planı ona kalesini koruyan bir kırmızı ejderhaya mal olur. Soth Barovia'yı gezerken şekil değiştiren Azrael ve Magda adında bir çingene kızla tanışır. Ancak Magda'nın anneannesini öldürür ve ironik olarak çingene kadın ölmeden önce Soth'a lanet okur. "Hiçbir zaman Krynn'e dönemeyeceksin! Ancak evin hep seninle olucak!".
Çingenenin ölümden sonra Magda ve Azrael ile geçirdiği maceralarda Caradoc'un Strahd tarafından saklandığını öğrenir. Soth'un saldırısına uğrayan vampirin Caradoc'u kalesinden kovmasından başka yapabileceği bir şey kalmaz. Soth Caradoc'u Barovia'yı çeviren sislerin içine kadar kovalar. Sisler Soth'un içindeki kötülüğü hisseder ve ona Sithicus (elf dilinde "hayalet topraklar") ismindeki kendi toprağını verirler. Soth'un Krynn'de yaşadığı dünyanın aynısı olan topraklarda, umursamazca kalesinde oturur. Yeni kalesinin ismi Nedragaard'dır. Anlamı solamnia dilinde Dargaard değildir. Bu topraklarda geçirdiği yaklaşık otuz yıl onda fazla bir değişikliğe yol açmaz.
Aradan geçen zamandan sonra Magda, Azrael'in kurduğu bir tuzak sırasında ölür. Ancak ölmeden önce Soth'un üzerindeki laneti kaldırır. Bu sayede Ravenloft'tan çıkmasının önündeki engeli kalkmış olur.
Biyografi Konusu: Lord Soth nereli hayatı kimdir.

Benzer Konular

19 Eylül 2008 / king nothing Taslak Konular
9 Eylül 2007 / Misafir Oyunlar
30 Temmuz 2009 / Nisyan-ı Bâtın Üyeler Hakkında
7 Şubat 2016 / Safi X-Sözlük