Arama

Ori

Güncelleme: 7 Mayıs 2014 Gösterim: 1.746 Cevap: 0
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2014       Mesaj #1
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Ori
MsXLabs.org & Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

ori brown

Ori, Profesör Tolkien'in yarattığı orta dünya evreninde hayali bir cüce karakterdir.
Hakkındaki bilgileri çoğunlukla Profesör'ün çocuklarına yazdığı The Hobbit adlı eserden öğreniriz. Ori, hikayede; Thorin ve Kafilesi'ne katılan Erebor'lu bir cücedir. Bu kafileye, akrabaları Nori ve Dori ile birlikte katılmıştır. Kafile amacına ulaşınca, Erebor'da kendine düşen hazinedeki payı almış ve son derece zengin ve saygın bir cüce gelmiştir.
Ori, Erebor'da 50 yıl kadar kaldıktan sonra Thorin'in kafilesinde de birlikte olduğu cüce Balin'in Moria'da oluşturduğu koloniye katıldı. Ori, Balin'in Moria'daki krallığında kısa bir süre de olsa mutlu yaşadı. Ancak 5 yıl sonra şehrin önünde Balin'in goblinlerce pusu kurulup öldürülmesi bu mutluluğun sonuydu. Yine eski kafileden tanıdığı cüce Oin'in Moria Kapısı'nın önünde, Göl Bekçisi tarafından yutulmasının ardından krallığın komutası Ori'ye kalmıştı.
Düşman çok kalabalıktı. Goblinlerle Yapılan kısa bir çatışmanın sonunda bir avuç adamla Ori, Mazarbul Odası'na sıkışıp kalmıştı. Moria'ya geldikleri günden itibaren tuttukları kayıtlara son birkaç satır daha ekledi. Belki de, biri gelir ve olanları okuyup ona göre hareket eder diye düşünüyordu. Son satırlar şöyleydi; Davullar.. Davullar derinden geliyor... Dışarı çıkamıyoruz. Karanlıkta bir gölge var, Geliyorlar.. Mazarbul Odası Sonunda hepsine mezar olmuştu..
Yıllar sonra kardeşlik, Puslu Dağlar'ı aşabilmek için Madenlerin içinden doğru Moria'ya gelmişti. Sonunda Mazarbul Odası'na girdiler ve Gandalf; sararıp yırtılmış, bir cüce iskeletenin sıkıca sarıp sarmaladığı Moria Kayıt günlüğünü okumaya başladı. Burada kalabalık ve neşeli bir koloni bulmayı bekliyorlardı. Fakat Ori'nin de içinde bulunduğu birçok cücenin iskeleti ve Balin'in daimi ay ışığı vuran mezarı dışında hiçbir şey yoktu.
Biyografi Konusu: Ori nereli hayatı kimdir.