Arama

Alexander Luthor

Güncelleme: 3 Şubat 2015 Gösterim: 1.936 Cevap: 0
iceslush - avatarı
iceslush
VIP ETC
3 Şubat 2015       Mesaj #1
iceslush - avatarı
VIP ETC
Alexander Luthor

Sponsorlu Bağlantılar
Smarmy 5321c6086190f664775327

Lex Luthor, DC Comics evrenindeki hayalî karakterlerden biridir. Superman'ın azılı düşmanıdır. Sinemada ve televizyonda defalarca kez vücut bulmuştur ve hemen her seferinde hikayesi farklı olmuştur. Kendini 'yaşayan en büyük dahi', 'zamanımızın suç dehası' olarak tanımlamaktadır. Birçok hikayede Superman'i yenmeye çok yaklaşmış olsa da onu hiçbir zaman yenememiştir.

Çizgi romanda, sinemada ve televizyonda hep benzer bir görünümle tasvir edilir. Zamanının moda anlayışına göre çok şık giyinen, karizmatik ve genelde Superman'den sonra (filmdeki ya da dizideki) en yakışıklı ikinci kişidir. Her zaman kel olarak canlandırılmış, saçı olsa da sonradan onun peruk olduğu ortaya çıkmıştır.

Smallville'de Clark Kent yani Superman'in samimi dostlarından biri olsa da zamanla değişmeye ve kötülüğün simgesi olmaya başlamıştır. Superman çizgi romanlarında önemli bir yer tutmaktadır. Ayrıca Clark Kent'in ilk aşkı olan Lana Lang'a da aşık olmuştur ve onunla evlenmiştir. Babası Lionel Luthor tarafından baskı altında yetiştirilmiştir. Her zaman onun büyük bir hayal kırıklığı olduğunu düşünen babasına karşı kendini ispatlama arzusu beslemiştir. Babasını öldürünce ortaya gerçek kötü anlamından Lex Luthor çıkmıştır. Clark Kent'in sırrını çözmeyi saplantı haline getirmiştir. Dizide Michael Rosenbaum tarafından canlandırılmıştır.

Sinemada ise ilk kez 1978 yapımı Superman filminde karşımıza çıkmıştır. Luthor Şirketleri'nin ve büyük bir yeraltı suç örgütünün başındaki isim olarak tasvir edilir. Zekasıyla Superman'ı daha ilk filmde neredeyse yenmiştir. 1978-1987 arasında çekilen 4 filmlik serinin üçünde yer almış ve Gene Hackman tarafından canlandırılmıştır.

2006 yapımı Superman Dönüyor'da ise Kevin Spacey tarafından canlandırılmıştır. Yine Superman'i zekasıyla yenmenin eşiğine gelmiştir.



Biyografi Konusu: Alexander Luthor nereli hayatı kimdir.
http://www.msxlabs.org/forum/signaturepics/sigpic813898_4.gif

Benzer Konular

19 Aralık 2015 / kompetankedi Siyaset ww
12 Şubat 2016 / Daisy-BT Siyaset ww
6 Ağustos 2010 / Suayipcan Sinema ww
2 Temmuz 2011 / Daisy-BT Müzik ww
19 Mart 2010 / _KleopatrA_ Bilim ww