Arama

Dru-Zod (General Zod)

Güncelleme: 3 Şubat 2015 Gösterim: 3.651 Cevap: 0
iceslush - avatarı
iceslush
VIP ETC
3 Şubat 2015       Mesaj #1
iceslush - avatarı
VIP ETC
General Zod


Sponsorlu Bağlantılar
general zod

General Zod,tam ismiyle Dru-Zod,DC comics çizgi romanlarında yayımlanan,Superman'in en kayda değer düşmanlarından biri olan,hayali bir karakterdir. General Zod ilk defa Adventure Comics #283 (Nisan 1961)'de görülmüştür. Zod Robert Bernstein tarafından yaratılmış ve ilk olarak George Papp tarafından dizayn edilmiştir. General Zod Superman'in ana gezegeni olan Krypton'da yerel bir diktatördür. Zod da bir Kryptonlu olarak Superman ile aynı güç ve özellikleri taşır.

Superman (1978) ve Superman ll (1980) filmlerinde General Zod,İngiliz aktör Terence Stamp tarafından canlandırılmıştır.2013 filmi olan Man of Steel'de ise General Zod'u Micheal Shannon canlandırmıştır. Smallville dizisinde ise Callum Blue tarafından canlandırılmıştır.

Dru-Zod'un birçok üstün yeteneği vardır. Bunlar ; süper insan gücü,süper insan hızı,süper insan çevikliği,süper insan dayanıklılığı,süper insan işitme kabiliyeti,kasırga nefesi,ısıyı görme,uçmak,iyileşme yeteneği,incitilmezlik ve X-ray görme yeteneğidir. Ayrıca Zod yetenekli bir savaşçı ve taktikçidir.

Zod çizgi roman ve filmler dışında, çizgi film ve oyunlarda da görülmüştür.


Kaynak

Biyografi Konusu: Dru-Zod (General Zod) nereli hayatı kimdir.
http://www.msxlabs.org/forum/signaturepics/sigpic813898_4.gif

Benzer Konular

21 Eylül 2011 / RuffRyders Hayali Karakterler
15 Temmuz 2011 / Misafir Taslak Konular
8 Haziran 2009 / Kral_Aslan X-Sözlük