Arama

Kanan Jarrus

Güncelleme: 2 Eylül 2023 Gösterim: 490 Cevap: 0
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
2 Eylül 2023       Mesaj #1
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
Kanan Jarrus
MsXLabs.Org
Sponsorlu Bağlantılar

Caleb Dume ismiyle doğan Kanan Jarrus, Klon Savaşları sırasında yaşanan 66. Emir katliamından sağ çıkmayı başaran Güç'e hassas erkek bir insan Jedi Şövalyesiydi. Ustası Depa Billaba'nın fedakarlığı sayesinde hayatta kalan Jarrus, Kaller'de kendisine kaçak olarak nasıl hayatta kalacağını öğreten kaçakçı Janus Kasmir ile tanıştı. Gizlenmeye başlayan Jarrus, Jedi yolundan bir süreliğine ayrılıp, mavi ışın kılıcı yerine bir blaster kullanmaya başladı. Twi'lek asi teknisyen Hera Syndulla ile Gorse çatışmasında birlikte çalıştıktan sonra Jarrus, pilotun yeni yeni oluşmaya başlayan asi hücresine katılma kararı aldı.

https3A2F2Fdorksideoftheforcecom2Ffiles2F20222F102Fkanan jarrus caleb dume main f803f0ca
Kanan Jarrus henüz bir Padawan iken - The Bad Batch dizisinden bir sahne.


Hücrede ikinci en yetkili kişi olarak hizmet vermeye başlayan Jarrus ile Syndulla arasında romantik bir ilişki doğmaya başlamıştı. Güç'e hassas genç Ezra Bridger'ın Hortlaklar'a katılmasından sonra Jarrus, kendisi hâlâ bir Padawan olmasına rağmen Ezra'nın Jedi akıl hocası oldu. Baş Engizisyoncu'yu yendikten sonra Jarrus ve asi yoldaşları aslında daha büyük bir isyanın parçası olduklarını öğrendi ve Anka Hücresi'ne katıldı. Malachor'daki bir görev sırasında eski Sith Lordu Darth Maul tarafından görme yetisi elinden alınan Jarrus, aylar süren bir inzivaya çekilse de sonunda gizemli bir varlık olan Bendu'nun kendisine varlıkları Güç ile görmeyi öğretmesi üzerine Güç ile olan bağını geri kazanıp Bridger ile aralarındaki yıpranmış ilişkiyi düzeltti.

Kanan Jarrus Star Wars Rebels
Kanan Jarrus - Rebels dizisinden bir sahne.

Jarrus nihayetinde Hera Syndulla'yı kurtarma görevinde Vali Arihnda Pryce'ın yürüyücüsüne asilerin bulunduğu benzin tankına ateş etme emri vermesi üzerine yoldaşlarının kaçabilmesi için kendini feda etti. Ölümünden sonra Kozmik Güç'ün bir parçası olarak Ezra'ya Dume adında dev bir loth kurdu olarak görünmüştü. Bir süre sonra Hera, Jarrus ile olan çocuklarını doğurdu ve bebeğe Jacen adını koydu.
Biyografi Konusu: Kanan Jarrus nereli hayatı kimdir.
Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.