Arama

Peygamberimizin Dilinden Dualar - Sayfa 2

Güncelleme: 20 Aralık 2012 Gösterim: 17.227 Cevap: 16
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
27 Nisan 2010       Mesaj #11
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
adszrno

Sponsorlu Bağlantılar
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
27 Nisan 2010       Mesaj #12
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
adszbsp

Sponsorlu Bağlantılar
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
21 Mayıs 2010       Mesaj #13
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
caj08myj
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
7 Haziran 2010       Mesaj #14
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
adszlds
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
CenneT-ul Meva - avatarı
CenneT-ul Meva
Ziyaretçi
27 Ekim 2010       Mesaj #15
CenneT-ul Meva - avatarı
Ziyaretçi
Peygamberimizin Dilinden Dualar
Abdullah bin Abbas -radıyallahu anhüma-dan ri­vâyete göre Peygamber Efendimiz'in duâlarından bi­ri şu duâ idi:
"Yâ Rabb! Kalbimi nurlandır, gözümü nurlandır, ku­lağımı nurlandır, sağımı nurlandır, solumu nurlandır, üs­tümü nurlandır, altımı nurlandır, önümü nurlandır, arkamı nurlandır ve beni nûr eyle (bir başka rivayette) benim damarlarımı nurlandır, etimi nurlandır, kanımı nurlandır, saçımı nurlandır, yüzümü nurlandır.” (1)
Mugîre bin Şu'be'den rivayet olunduğuna göre Resul-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem-in dualarından biri de şu idi:
Peygamberimizin Dilinden Dualar
"Başka bir ilâh yok, ancak Allah var. O’nun şerîki yoktur. Mülk O'nundur, hamd de O'nundur. O her şe­ye kaadirdir. Allah'ım, Senin verdiğine engel olacak da yoktur, vermediğini verecek de yoktur. Ve servet sahi­bi olanlara servetleri sana karşı bir menfaat veremez. Ya­ni servetine güvenerek sana âsî olanları o servetleri kurtaramaz." (2)
Abdullah bin Abbas -radıyallahu anhüma-dan ri­vâyete göre Resûl-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem-e bazı kimseler gelip:
-İnsanlar; yâni Ebû Süfyân ve arkadaşları sizin­le muharebe etmek için adam ve silâh toplamışlar, hazırlık yapmışlar. Onlara mukabele edecek dere­cede kudretiniz yoktur. Onlardan sakınınız diye kor­kutmak istediklerinde, bu söz mü'minlerin yakîn îmânlarını ve cesaretlerini artırıp, Nebiyy-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz de:
Peygamberimizin Dilinden Dualar
"Allah bize kâfidir, o ne güzel vekîldir!"buyurdu. Mü'minler de böyle söylediler." (3)
Enes bin Mâlik -radıyallahu anh-dan rivâyete gö­re: Resûl-i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem Efendimiz'in çok kere duâsı:
Peygamberimizin Dilinden Dualar
"Ey Rabbimiz, bize dünyâda da iyilik, güzellik ver, âhirette de iyilik, güzellik ver. Bizi ateş azâbından koru," meâlindeki duâ idi. (4)
Ebû Musâ el-Eş'ârîden rivâyete göre Resûl-i Ek­rem -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz şöyle duâ ederlerdi:
Peygamberimizin Dilinden Dualar
"Yâ Rabb, benim hatâlarımı, bilmeden yapdıklarımı, işimde aşırı gitmemi, ve Senin benden çok iyi bildiğin hallerimi mağfiret eyle. Allah'ım, benim latifeleşmelerimi, ciddiyet hallerimi, hatâen ve kasden yaptıklarımı ve bende olan her şeyimi mağfiret eyle!” (5)
Ebû Hüreyre -radıyallahu anh-dan rivâyete göre Resûl-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem Efendimiz şöyle buyurmuşlardır;
"Her kim günde yüz kere:
Peygamberimizin Dilinden Dualar
derse o kimse için on köle azâd etmiş sevabı ve­rilir, yüz hasene yazılır, yüz günâhı silinir, o gün akşam oluncaya kadar bu ona şeytana karşı si­per olur. Hiç bir kimse ecir bakımından onu geçemez, ancak bunu ondan fazla söyleyen kimse müstesnâ.”(6.)
Peygamberimizin Dilinden Dualar
"Ey, Rabbim! Gayb ilminle ve halk üzerine kudretinle, hayatı benim için hayırlı gördükçe beni yaşat, ölü­mü benim için hayırlı gördüğün zaman da beni vefât ettir. Ey Rabbim! Gizlide ve açıkda senden haşyetini istiyorum. Rızâ hâlinde de, gadab hâlinde de ihlâs sözünden ayırmamanı istiyorum, fakirlikte de zenginlikte de i'tidâlden ayırmamanı istiyorum. Senden tükenmez bir ni'met, kesilmez bir göz ferahlığı (yüzde açıkça görülen neş'e ve huzûr) istiyorum. Senden beni kazâna râzı kılmanı, ölümden sonra yaşamanın serinliğini istiyorum. Senden yüzüne bakmanın lezzetini; sana kavuşmanın şevkini istiyorum. Bütün bunları zarar vericinin zararından, sapdırıcı bir fitneden uzak olarak vermeni istiyorum. Ey Rabbim! Bizi îmân zîynetiyle süsle, bizi doğru yolda olan hidâyet rehberleri kıl.” (7)
"Ey Ebû Bekr'in kızı! Sana diğer duâları da için­de toplayan duâları söyleyeyim mi? Şöyle duâ et:
Peygamberimizin Dilinden Dualar
"Ey Rabbim! Senden bildiğim ve bilmediğim hayrın hem çabuk, hem geç olanını istiyorum. Ey Rabbim Re­sûlünün senden istediğini istiyorum, Resûlünün sana sı­ğındığı şeyden ben de sana sığınıyorum. Allah'ım benim için kaza ettiğin şeyin âkibetini doğru yola ulaştır.” Msn Note
"Sana bir kısım sözler öğreteyim mi ki, Allah Teâlâ kimin hayrını murâd ederse onları ona öğ­retir, sonra ebediyyen unutturmaz. De ki:
Peygamberimizin Dilinden Dualar
"Ey Rabbim! Ben zayıfım, rızân yolunda benim zaa­fımı kuvvetlendir. Beni nâsiyemden tutup hayra sevk et. İslâm'ı rızâmın en son noktası kıl. Ey Rabbim, ben zayıfım, beni kuvvetlendir. Ben zelîlim beni azîz kıl. Ben sana muhtacım, beni rızıklandır.” (9)
Peygamberimizin Dilinden Dualar
Peygamberimizin Dilinden Dualar
"Ey Rabbim! Acizlikten, tenbellikten, korkaklıktan cimrilikten, eli kolu dökülür derecede takatsızlıktan kasvetten, gafletten, zilletten, azlıktan, meskenetten sana sığınırım. Fakirlikten, küfürden, fısktan, şekavetten, nifaktan, yapdığını insanların duyması ve medh etmeleri için yapmaktan, riyâdan, sana sığınırım. Sağırlıktan, dilsizlikten, delilikten, cüzzamdan, abraslıktan ve kötü hastalıklardan sana sığınırım.” (10)
Resûlullah -sallallahu aleyhi ve sellem- duâasında: "Ey Rabbim! Beni, iyilik ettiği zaman sevinen, kötülük ettiği zaman istiğfar edenlerden kıl.” (11)
Ekseri duâları:
Peygamberimizin Dilinden Dualar
"Ey kalbleri çekip çeviren Rabbim! Kalbimi dînin üzere sâbit kıl." İdi.. (12)

(1) Buhârî, Deavât, 9; Müslim, Müsâfirîn, 181;
(2) Buhârî, Ezân, 155, Deavât, 18; Müslim, Salât,193; Tirmizî, Salât, 108; Muvattâ', Kader, 8; İbn Hanbel, Müsned,3/87.
(3) Buhârî.
(4) Bakara Sûresi, 201.
(5)Buhârî, Deavât, 60; Müslim, 70.
(6.) Buhârî, Ezân, 155; Tecrîd-i Sarîh Terc. 2/910-915.
(7) el-Camiu's Sağir.
(8.)İbn Mâce, Duâ, 4.
(9) Râmüzü'l-ehâdis.
(10) Benzeri hadisler Buhârî, Deavât, 39, vd.
(11) Camiu's-Sağir.
(12) Tirmizî, Deavât, 85.
pesimist - avatarı
pesimist
Ziyaretçi
10 Aralık 2010       Mesaj #16
pesimist - avatarı
Ziyaretçi
Peygamberimiz (s.a.s.) Efendimizin okudugu ve bizim de her zaman okumamiz gereken dualardan bazilari sunlardir:
Peygamberimiz Tarafından Her Zaman Okunan Dualar

Okunusu:
Allâhümme eslih lî diniyel-lezi huve i'smetü emrî ve eslih lî dünyâyel-letî fîhâ meâsi ve eslih lî âhiretiyel-1etî Fihâ meâdî vec'alil-hayate ziyadeten lî fi külli hayrin vec'alil-mevte râheten lî min külli serrin.

Anlami:
Siginagim olan din islerinde beni hata yapmaktan koru geçimime vesile olan dünyami islah eyle dönüsüm olan ahiret hayatinda beni senin rahmetine yaklastiracak seylerle merzuk eyle hayatimi her hayirli iste daha fazlasini yapmaya muvaffak eyle razi olmadigin seylerden beni uzaklastir ölümümü de dünya sikintilarindan rahatlamaya sebep kil.

Okunusu:
Allâhümme musarrifel-kulûbi sarrif kulûbenâ alâ tâetik.

Anlami:
Ey kalbleri kudret elinde bulunduran Allahim. Kalblerimizi rizana uygun amel ve ibadete çevir.

Peygamberimizin en çok okudugu dua:

Okunusu:
Allahümme atina fid-dünya haseneten ve f"il-ahireti haseneten ve kinâ azâbennâr .

Anlami:
Allahim! Bize dünyada iyilik ve güzellik ahirette de iyilik güzellik ver ve bizi ates azabindan koru.

Peygamberimizin çok yaptigi dualardan biri de sudur:

Okunusu:
Ya mukallibel-kulûbi sebbit kalbî âlâ dinike.

Anlami:
Ey kalbleri çeviren Allah! Benim kalbimi Hak Dinin üzerinde sabit kil.

Birçok duanin manasini içine alan özlü bir dua:

Okunusu:
Allahümme inni es'elüke min hayri ma seeleke minhu nebiyyüke Muhammed. Ve neûzü bike min serri me's teaneke minhu nebiyyüke Muhammedün sallu aleyhi ve sellem ve entel-müsteânu ve aleykel-belâgu velâ havle ve la kuvvete illa billah.

Anlami:
Allahim! ben Peygamberin Muhammed aleyhisselamin senden istedigi seylerin hayrindan diler Onun sana sigindigi serlerden de sana siginirim. Yardim ancak senden beklenir dünya ve ahirette arzu edilen seye ulastiracak sensin. Bütün güç ve kuvvet ancak Allahin yardimi iledir.

Sevglli Peygamberimizin Hz. Ebu Bekire ögrettigi güzel bir dua:

Okunusu:
Allahümme innî zalemtü nefsî zulmen kesîran. Ve lâ yagfiru-z zünûbe illâ ente fagfirlî magfireten min indik. Verhamnî inneke entel-gafûrurrahim.

Anlami:
Allahim! Kendi nefsime çok zulmettim senden baska günahlari afvedecek yoktur. Kendi katindan beni bagisla ve beni esirge. süphesiz bagislayan merhamet eden ancak sensin.

Okunusu:
Allâhümme innî eûzü bike min zevali ni'metike ve tehavvuli a'fiyetike ve füc'eti nikmetike ve cemîi sahatik.

Anlami:
Allahim!Bana verdigin nimetin elimden gitmesinden afiyetin degismesinden ansizin karsilasacagim musibetlerden ve gazabini gerektiren seylerin hepsinden sana siginirim; beni bunlardan koru Ya Rab.

Bir kimse Peygamberimize:

Ya Resulellah Rabbime dua ederken nasil dua edeyim? diye sordu.

Resul-i Ekrem (s.a.s.) Efendimiz:

Okunusu:
Allâhümmegfir li verhamnî ve â'fi-inî verzuknî diye dua et. Bu mübarek kelimeler senin dünyana ve ahiretine ait dileklerini toplu olarak ifade eder'' buyurdu.

Anlami:
Allahim! Beni bagisla beni esirge bana afiyet ver beni helalinden riziklandir.

Peygamber Efendimizin her sabah ve aksam okudugu dua:

Okunusu:
Allâhümme innî es'elükel-afve vel-âfiyete fiddünya vel-âhireti. Allâhümme inni es'elükel-afve velâfiyete fî dînî ve dünyaye ve eh1i ve malî. Allahümmestûr e'vrâti ve âmin rev'ati. Allahümmehfezni min beyni yedeyye ve min halfi ve an yemînî ve an simali ve min fevki ve euzu biazametike en egtâle min tahtî.

Anlami:
Allahim! Dünya ve ahirete ait islerimde senden af ve afiyet isterim. Allahim! Dinim dünyam aile ve malim hakkinda senden af ve afiyet dilerim.Allahim! kusurlarimi ört beni korktuklarimdan emin kil. Allahim! Önümden arkamdan sagimdan solumdan ve üstümden gelecek kötülüklerden beni koru. Altimdan gelecek kötülüklerden de senin azametine büyüklügüne siginirim lier yönden gelecek kötülüklerden beni koru Allahim
adsız - avatarı
adsız
VIP VIP Üye
20 Aralık 2012       Mesaj #17
adsız - avatarı
VIP VIP Üye


Hz. Muhammed (asm) en güzel dualarla insanlara örnek olmuş. İşte bazı kesitler:


"Allah'ım, gücümün tekünişini, çaremin bitişini ve insanların gözünde değersiz görülüşümü yalnız sana şikayet ediyorum. Ey merhamet edenlerin en merhametlisi, beni kime havale ediyorsun? Beni bütün kabalığıyla karşılayacak bir düşmanıma mı, yoksa işimi eline verdiğin yakınıma mı? Sen bana kızgın olmadıktan sonra başkasının düşmanlığına hiç önem vermem.. Allah'ım Sen razı oluncaya kadar senin rızanı dilemeye devam edeceğim."





"Allah'ım her zorluğu kolaylaştırmakla bana lütüfta bulun." İki hükmünden en hayırlısını benim için tercih et. Benim için takdir ettiğini hayırlı eyle. Öyle ki, geciktirdiğin şeyin acele gelmesini, acele getirdiğininde gecikmesini istemeyeyim." Senden doğru yolda kararlılığımı istiyorum. Verdiklerine şükretmeyi istiyorum... Doğru bir dil, selim bir kalp istiyorum
ömr-ü bahar

Benzer Konular

24 Mart 2016 / Misafir Hz. Muhammed
30 Aralık 2009 / Misafir Müslümanlık/İslamiyet