Arama

Anlayana - Sayfa 241

Güncelleme: 26 Kasım 2018 Gösterim: 627.053 Cevap: 3.995
BiRuMuT - avatarı
BiRuMuT
Ziyaretçi
6 Ocak 2010       Mesaj #2401
BiRuMuT - avatarı
Ziyaretçi
Bir Gece Yarısı Aşk Hesaplaşması!

Sponsorlu Bağlantılar
Bu ne sevdasız bir gece! Sessizlik, kimsesizlik, umutsuzluk, çaresizlik ve sonuna ne kadar –lik eki koyulabilecek kelime varsa etrafımı sarıyor.

Oysa akşama geçerken bir duble rakı koymuştum masaya, radyoda keyifli seslenmekteydi Müzeyyen Abla. Beyaz peynir, çerez, biraz haydari de dost olacaktı yanıma. Yetmedi!

Saat ilerledi, keyif yerini hüzne bıraktı. Rakıdan mı, geceden mi, Müzeyyen Abla’nın namelerinden mi yoksa? Bilemedim! Kanun taksim geçti, ardından klarnete bıraktı yerini, onlar ağladı, ben ağladım. Bu gece vakti, dışarıda başka hayatların gölgeleri vururken cama, ben biraz hayatsız kaldım.

“Kırmızı gülün alı var..” Benim yok! Benim renklerim kayıp bu gece. Bir garip siyaha kalmışım, rakının beyazı da olmasa, göz gözü görmeyecek. Allahtan siyah dediğin, içinde bütün renkleri barındırıyor, onunla avunuyorum. Ben renk olsam mor olurdum. En çok da onu severim. Bir de tonlarını, lilayı, eflatunu… En asil renktir ondan herhalde.

Bazı geceler sabaha zor varır, bu da onlardan. Bir sigara yaktım. Derin derin çektim içime kederi. Bırakacağım bu lanet şeyi de, zarardan başka neyini gördüm? Aşk gibi, arkadaş gibi, içine çektiğinde bir müddet mutlu ediyor ama zehri sonradan çıkıyor.

Kayıp bir cümle gibiyim bu gece. Hiçbir kitapta beni anlatacak sözcükleri bulamadım. Bir düşün yangın yerindeyim. Ah, bir uyanabilsem! Üstümü örten bu koca şehirle, tek başıma savaşmaktan yorgunum.

Dışarısı buz kesmiş. Sokaklarda top oynayacak in cin bile yok. Biraz keyifleneyim diye, yılbaşı ağacımı süsledim. Bir yerlerde yanıp sönen ışıklarım vardı. Gidip onları buldum. Bir hevesle sardım tüm ağacı, fişe takınca ışıldayacak odam. O bile çalışmadı. Hangi arada bozulmuş bilmem ki?

Bu ıssızlık insanı öldürebilir. Yaşlılığımı düşünüyorum. Hep böyle yalnız mı kalacağım? Evlensem mi acaba? Şöyle yaş kemale erdiğinde, benim gibi yorgun birini bulsam. Yoldaşlık etsek birbirimize, olmaz mı? Hastalandığımda bir bardak su getirse, o yorulunca ben okkalı bir kahve pişirsem. Geçmiş günlerden konuşsak ama hangi geçmişten? Birlikte anılar yaratmadığımız biriyle, nasıl olacak? Yok, bu da olmadı! İçinde aşk yok! Aşk yoksa, ben niye varım? Hayallerim de dağıttı bu gece.

Sevdalarının peşinden koşmuş her kadın gibi, ben de yorgunum artık. Omuzlarım çökük. Bıktım, usandım boşa kürek çekmekten. Sonunda hep yalnızlığa çıkacaksa ilişkiler, sahte değil mi seviyorum demeler. İyice karıştı kafam. Aşka mı düşmeli, aşktan mı, çözemedim? En iyisi gidip yatayım. Başım da hafiften dönüyor. Zaten her şey bu rakı yüzünden, yoksa kavramlarım sağlamdır benim. Bir daha da içersem, bana aşk olsun! Keşke…..

BiRuMuT - avatarı
BiRuMuT
Ziyaretçi
11 Ocak 2010       Mesaj #2402
BiRuMuT - avatarı
Ziyaretçi

İmkansızımsın Ey Yar
Sponsorlu Bağlantılar

Gözlerinden bir yudum nefes alıp alıp sana yazıyorum yine Yürek mürekkebiyle yazılmış onca karalamaya inat seni yaşıyorum satırlarımda Sen ve ben İki ayrı kentin sabahında aynı güneşle uyanan iki sevdalı İmkansızlığın içinde yokluğun acı nefesinde " aşkı " soluyan iki yürek Boşver gülüm Suyla ateşin geceyle güneşin birbirlerini sevmesi gibi imkansız olsa da aldırma

Yağmuru dilenen kuru toprak gibi her sabah nefesini soluyorum ben Güneşi bekleyen kuru yaprak gibi akşam kızıllıgında seni bekliyorum Biliyorum hicbir zaman kapımı çalmayacak ellerin hiçbir zaman ellerini tuttugumda avuç içlerin terlemeyecek Bırak bu dünyanın bize hasret borcu olsun Hasretlikler hep demir parmaklıkların ardında kalsın Kavuşmasın sırtlarımız birbirlerine Değmesin dudaklarımız dudaklarımıza Sevgi bu değil mi ? Yokluğunda bile sevmeyi bilmek Aşkı yücelten bu değil midir ki ? Bak şehrime yağmur yüklü bulutlar konuk olduğunda ben seni ararım her damlasında Saçlarımı ıslatan bir yağmur damlası kadar berraktır sevgin Musluğu açıp avuç içlerime akan suyu delice içmek Çünkü içtiğim sendin Kana kana yüreginin deryalarındaki nefesi içtim her defasında

Gözlerim bağlı halde karanlıkta merdiven inerken hep senin sevdana yürür gibi emindim adımlarımdan Başımı kaldırdığımda bulutlara kanat açıp gözlerinin içinde sıcak iklimleri gördüm Dokunduğum herşey de ellerinin sıcaklığını aradım durdum Oysa ellerini hiç tutmadım ki ! Baktığım her noktada gözlerinin derinliğindeki umudu sevdim İnan gözlerini hiç yakından görmedim ama hep seni yaşadım Görmeden sevmeyi dokunmadan hissetmeyi öğrendim

Sen gülümsediğinde pencerelerimde cicekler açar Her nefes alışında gökyüzüne nice yıldızlar kanatlanır Yağan yağmur kadar bereketlidir gözyaşların Engin denizlerin içinde sakladığı berraklık kadar yalındır bakışların Biliyorum bu hasret mapuslugunda günleri saysam da bu özlem her gün acılarımı kanatsa da ben seni sevdim Yüreğinin içinde büyüyen bir cocuk gibi gözlerinde gülümsüyorum hayata Ben seni gözlerinde biriktirdiğin düşlerle sevdim

Seni sevdiğimden beri kuşluk vakti kıyamadığım gözyaşlarını kelebeklerin sırtında taşıyan bir yürek oldum benGözbebeklerinden süzülen nemli yaşları baharların koynunda kuruyan ciceklerin köklerine sundum her defasında Öyle değerli ki ; gözlerinden süzülen yaşlar imkanım olsa o nemli yaşlarınla ciceklerin yüreklerini yıkardımSeni sevmek böyle duru böyle yalın bir aşk

Seninle her gece yıldızların sağnağında sana düşlerimi sundum Bir an hayat yokusunda yorulsam kenar köşelerde değil ben senin yüreğinde " nefesini " soludum Kekik kokulu gecelere inat ben senin kokunla yetindim Rüzgarın keman çaldığı ve yıldızların nağmelerle bestelere gebe oldugu vakitlerde hep seni düşledim Sevgini soframdaki ekmek gibi bereket bildim Ben senin gülen yüzünü sürdüm arsız yaralarıma Uykusuz yüreğime ayazlar çivileri reva görseler ben senin hayalinle daldım rüyalaraSeni düşündüm zamanın ötesinde İmkansızlıgı sevdim Gözlerindeki nemin saflığını gözyaşların duruluğunu ve iki dudağın arasında hayata hediye ettiğin nefesini sevdim

Bilir misin
Nefesinde baharların soluduğunu ?
Bilir misin her gece
Yetim kuşların yüregine dolduğunu ?
Bilir misin her gözyaşınla
Topraktan yeni filizler doğduğunu ?
Uzaklar da bir kadının
Senin her gülüşünde
Hayata sımsıkı tutunduğunu
Bilir misin ey yar ?
Bilir misin sen ?
ahmed - avatarı
ahmed
Ziyaretçi
31 Mayıs 2010       Mesaj #2403
ahmed - avatarı
Ziyaretçi
Rüyamdasın Yine...

her bir yeni başlangıcımdan sen doğuyordun
ne zaman unutmak istesem,bana kokunla geliyorudun
git diyordum artık git uzaklaş yüreğimden
özleyip gelen değil, çekip giden yabancım ol sen.

dur diyordun ağlayarak dokunmadan gitme bana
benimse alışmış ellerim ceplerimde boş dolanmaya,
diyordum sana öpeyim gül dudağından
diyordun gitmeliyim artık buralardan...

Cansu Gül
ahmed - avatarı
ahmed
Ziyaretçi
2 Haziran 2010       Mesaj #2404
ahmed - avatarı
Ziyaretçi
Aslında Biz

Bir sana , bir de mavi gökyüzüne kandım
Aldandım kırmızısına aşkın, parçalandım
Oysa imrenirdim beyazına bulutların,
Seni tanıdığım da kirlendiğimi anladım

Bir sana , bir de giden günlerime yandım
Kırıldım saflığında bu sevdanın, darlandım
Oysa bilmezdim pervasızca gidebilmeyi
Seni tanıdığım da benim olmadığını anladım

Kaan Karataç
ahmed - avatarı
ahmed
Ziyaretçi
6 Haziran 2010       Mesaj #2405
ahmed - avatarı
Ziyaretçi
İçimden Geldiği Gibi

Mutluluk şarkısı ,söylemek ister dilim
Yüreğimdeki acı bırakmaz lakin

Güne bakar umutla dolar yüreğim
içimdeki acı koymaz güleyim

Yeşermiş dört biryan hoş gelmiş bahar
Bana hoş gelecek yer yok gideyim

Çiçekler nazlı nazlı bakıyor
İçimden bir bilsen neler geçiyor

Kapattım gözümü tefekkür ettim
Rabbimi alemi beni düşündüm

Tesadüf yaratmaz hiçbir zerreyi
Tevafuktur dedim teselli buldum

Bize bizden daha yakın olan var
Umudunu yitirme seni duyan var

Açtım elimi gönülden ona
Kaldır bu yükümü yardım et bana

Ayşe Aydın
ahmed - avatarı
ahmed
Ziyaretçi
8 Haziran 2010       Mesaj #2406
ahmed - avatarı
Ziyaretçi
Rüyam

Sadece rüyalarıma giriyorsun artık
Düşlerde sarılıp kokluyorsun
Olsun be yinede mutlu ediyorsun
Düş bile olsa öpüşün
İçimi titretmeye yeter
Her geçen günde daha çok düşlüyorum seni
Seni istiyorum, seni arzuluyorum
Hadi gel be sevgili
Gel de senle her şey eskisi gibi yaşansın
Tutkulu ve Senli..

Hatice Küçükyaşar
Elçin - avatarı
Elçin
Ziyaretçi
10 Haziran 2010       Mesaj #2407
Elçin - avatarı
Ziyaretçi
Dün gece,
Hiç olmαdığım kαdαr ihtiyαcım vαrdı sαnα !
Ağlıyordum hıçkırαrαk .
Sesini duymαk iyi gelecekti bαnα , emindim .
Telefonu elime αldım .
Her cαnım yαndığındα , birine ihtiyαç duyduğumdα yαlnız olmαyı seçen ben , bu defa istemedim ...
kısα bir mesαjdı ...
! ... Sαnα İhtiyαcım Vαr ... !

Ve sen , cevαp yαzmαyα bile tenezzül etmemişsin .
Benim cαnım yαnıyordu , ve sen hαlα kendi düşüncelerinde boğuluyordun !
Oysα, böyle αnlαrdα ne önemi vαrdı kırgınlığın ?
Benim, Sαnα ihtiyαcım vαrdı !
Seninse hαlα susmαyα !

Şimdi bende susuyorum
Yine tüm cümlelerimi içime sαklαdım ,
Yine bir sürü cevαpsız soru kαldı bαnα . .
Gidiyorsun belki
Sαdece şunu söylemek istiyorum son olαrαk ;
Benim, dün gecee . . . Sαnα ihtiyαcım vαrdı !
Seninse hαlα susmαyααα ...

Alıntı..
ahmed - avatarı
ahmed
Ziyaretçi
20 Haziran 2010       Mesaj #2408
ahmed - avatarı
Ziyaretçi
Önce Aşk Vardı

önce aşk vardı
sonra güneş doğdu
denizden bir damla kopuverdi