Arama

Bana Mutluluğu Anlatabilir misin? - Sayfa 8

Güncelleme: 27 Ağustos 2018 Gösterim: 117.248 Cevap: 424
AlCoLiC - avatarı
AlCoLiC
Ziyaretçi
13 Şubat 2007       Mesaj #71
AlCoLiC - avatarı
Ziyaretçi
Mutluluk bazen küçücük bi tebessümdür,Bazen gözyası, Bazen bi lokma ekmek,
Zamana kosullara isteklere göre değişebilen bişidir mutlulukk aslında karısık bi olay Msn Happy
Sponsorlu Bağlantılar
NiliM - avatarı
NiliM
Ziyaretçi
14 Şubat 2007       Mesaj #72
NiliM - avatarı
Ziyaretçi
22361024sn3
Sponsorlu Bağlantılar
Son düzenleyen NiliM; 14 Şubat 2007 08:38 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
17 Şubat 2007       Mesaj #73
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Mutluluk değişken bir kavram bence kişiden kişiye değişir.
Bir mutlulukki sormayın gitsin
Artık yem atabiliyorum uçan kuşlara
Hava biraz daha açıyor sanki
Güneş uzakta değil
Hemen yanımda sanki

Poliannadır benim diğer bir dostum
Bir yalan uydurur tabak kırarım
Mutluluk diye bir oyun var
Şimdi onu oynar dururum

Ya dostlar bence bırakın siz beni
Olmuyor işte besbelli
İçinden gelecek mutluluk insanın
Olmuyor zorla işte inanın Msn Happy
NiliM - avatarı
NiliM
Ziyaretçi
17 Şubat 2007       Mesaj #74
NiliM - avatarı
Ziyaretçi
Rose
150xt9je2
€c€m - avatarı
€c€m
Ziyaretçi
18 Şubat 2007       Mesaj #75
€c€m - avatarı
Ziyaretçi
Mutluluk sizce nedir?

Bir arabatas235b15d1tasahibi olmak mı? Ya da bir ev ? Yoksa evlenince mi mutlu olacağınızı düşünüyorsunuz? İyi bir işe ne dersiniz?
Mutluluk yolculuğunun değerli yolcuları;
Düşünün o çok istediğiniz, uğruna gecenizi gündüzünüze katarak elde ettiğiniz ve "o benim olursa en mutlu ben olurum" dediğiniz hedeflerinizi...

O çok istediğimiz elbiseyialdınız sırtınızdan düşmedi.insgif195b15d1gmBir gün, iki gün , üç gün... Ya sonra? Bitti! Artık vitrinde gördüğümüz o deri ayakkabı var aklımızda... Bir alabilsek başka ne isteriz ki? Ama onun da sonu aynı son, o bitecek. Bu sefer bir başkası..
Nefsimiz arsız bir çocuk gibi önce birşey istiyor, ona istediğini verene kadar onun için çıldırıyor ama elde edince tüm arzusu hevesi bir süre sonra sönüveriyor. Artık yeni bir şey istiyor. "Onunla mutlu olacakmış!???"
10on1Hayat böyle değil mi "Mutluluk Yolculuğu"nun değerli yolcuları? Önce bir liseyi bitireyim diplomayı alayım diyoruz, sonra bir de üniversite sınavını kazanayım, 4 yıllık bölüme kapağı atayım istiyoruz. Uğraşıyoruz didiniyoruz. Güç bela giriyoruz üniversiteye.
Şu vizeler bir bitse rahatlayacağız. Vizeler biter. Bu sefer de finaller. Vizeydi finaldi derken bir mezun olsak..

Mezun da olduk; Ah bir işe girsem benden mutlusu yok!
İşe girdik ; "Bi terfi edemedik yahu mesgif95b15d0sfşu patron bir zam verse daha ne isterim ki?"
O da oldu. Güzel, hayat tıkırında gidiyor. Evlenince mix185b15d7zzmutlu olacağım; Evlendik.
Bir çocuğumbebgif45b15d6gv olursa mutlu olacağım; kızımız oldu. (Allah bağışlasın...)
Ama, bir oğlum olsun bak! Dünyalar benim olacak.
Var ya! Şu bizim oğlan bir Anadolu lisesi sınavlarını kazansın, çok MUTLU olacağım.
Varımızla yoğumuzla gece gündüz demeden daha rahat, daha lüx bir hayat için çırpındık. Evladımız üniversiteyi hayırlısıyla bir bitirsin, eli ekmek tutsun gayri rahatım sonrası.
Tamam o da oldu.
Ah! Evladımın bir mürrüvetini görsem; Allah'tan başka ne isterim ki?insgif75b15d9zh"torun" ?
....seneler geçer.
hayat kadın için
çamaşır
bulaşık, yemek, temizlik, iş çemberinde dönerken adam sabah 8:00 akşam 5:00 mesaisinde. Gelince yemek, biraz televizyon ve uyku. Bu kısır döngüde, mutluluk seraplarının peşinde koşarken zaman avuçlarımızdan apansızca kayıp gitmiş. Ve bir de bakmışız ki son istasyondayız...
Ne gençliğimizden ne dinçliğimizden eser kalmamış. Arkamıza dönüp baktığımızda, geride kalmış 70 yıl... Ama elde avuçta, ulaşılamamış bir "mutluluk" adresi...
Hayatınızın gidişatı böyleyse, son istasyona vardığınızda ben aslında "MUTLULUĞU" arıyordum demek için çok geç olmadan, mutluluk seraplarının peşinden koşmayı bırakıp mutluluğu gerçekten olduğu yerde aramanın ve bu koşuşturmada içerisinde her gün bizim için doğan güneşin ışıltılarının artık farkına varmanın zamanı gelmedi mi sizce de? Ne dersiniz?
O zaman, gelin sizi monoton hayatınızın içinden alıp, mutluluğun olduğu diyara götürelim.
Haydi sizinle beraber kaçalım, çoook uzaklara gidelim. Öyle bir yerde olalım ki; orada sadece mutlu olunsun. İşte orası cennet!... Ama biliyor musunuz mutluluk yolculuğunun değerli yolcuları, eğer dilerseniz siz bu dünyayı da kendinize cennet yapabilirsiniz. Allahû Tealâ bu imkânları insanlara teslim etmiş. "Kim mutlu olmak isterse mutlu olur" diyor Allahû Tealâ. "Biz onu mutlu kılarız"
Panzehir - avatarı
Panzehir
Ziyaretçi
18 Şubat 2007       Mesaj #76
Panzehir - avatarı
Ziyaretçi
Mutluluk anlıktır. O anı iyi değerlendirmek lâzım. Hişkimse sürekli mutlu olamaz / olabilemez...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Şubat 2007       Mesaj #77
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bence mutluluk kimi zaman bir bebeğin gülüşü kimi zaman ufak bir tebessümdür... fakat şuan benim için mutluluk onunla yaşadığım her saniyedir... Msn Happy
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
21 Şubat 2007       Mesaj #78
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Ayrılık ölüm değil
Hükmünü sürer hayat
Yaşamak yaşamaktır
Ama zor çok zor nefes almak

Bilmeyen anlayamaz
Sokağın sessizliğini
Gecenin sensizliğini
Dön diye can atarmı

Anlatamam görmen lazım
Bana geri dönmen lazım
Yeniden gülmen için
Beni baştan sevmen lazım

Bir gecede daha bitti
Yediyi vurdu saat
Güneşin yüzü güleç
Hep ağlar ömür hep ağlar

Anlatamam görmen lazım
Bana geri dönmen lazım
Yeniden gülmen için
Beni baştan sevmen lazım
nisan_yagmuru - avatarı
nisan_yagmuru
Ziyaretçi
21 Şubat 2007       Mesaj #79
nisan_yagmuru - avatarı
Ziyaretçi
MUTLULUĞUN RESMİ

Bugün; bütün ağaçlar yüreğimdeydi.
Bütün çiçekler gözlerimde.
Güneş, ışıklarını dudaklarıma kondurmuştu.
Neydi kanımı kaynatan bu güzelliğin adı?
Mutluluk muydu?

Bugün,
Ne varsa hüzünden yana
denize fırlattım az önce.
Sanki beklermiş gibi hepsini,
hop hop hoplatıverdi dalgalarında.
En güzel maviliğiyle oynaşıp durdu.
"Bak" dedi "fırlattığın hüzünlerine...
İşte; onların bendeki hükmü sadece bu!"

Sonra, şakalaşırcasına
bir kaç tuzlu damlasını
sıçratıverdi yüzüme.
Gülümsedim mahcup mahcup,
onun bu neşesine...
Duruldu.
Bir deniz yıldızı bıraktı avuçlarıma.
Yoksa mutluluk bu muydu?

Herkes kalabalıkken,
içimdeki yalnızlığı
alıp, gidiverdi sihirbaz martılar!
Bir de arkasından o bildik
şen kahkahalı bağırışmalar!
Hiç bu kadar güzelini görmemiştim.
Beyazmış meğerse
beni, onlarla bütünleştiren mucize!
Kanat çırpa çırpa,
yüreğimdeki isyanları uçurdular...
Yaşamaktan aldığım tad; işte buydu!
Yoksa mutluluk bu muydu?

"Sen mutluluğun resmini
çizebilir misin Abidin?"
Evet... Adım İNSAN...
Ya, tabii ki, çizerim!

Az önce;
ağaç oldum,
çiçek oldum,
güneş oldum,
deniz oldum,
martı oldum,
ölümsüzleştim...

Meğerse, hep
yanıbaşımdaymış
bu güzel resim!
Ben çizdim. Adı umudum'du!
Yoksa tüm umutlarım
beni hiç terketmeyen
mutluluğum muydu?

* * *

Mutluluk,
hepimize sadece
kendi çizdiğimiz resimler
ve uzaklıklar kadar
yakındır!

Nedret Türer

M.u.R.a.T - avatarı
M.u.R.a.T
Ziyaretçi
21 Şubat 2007       Mesaj #80
M.u.R.a.T - avatarı
Ziyaretçi
Mutluluk paylaşılmaz bir duygudur. İnsan mutlu olduğu sürece daima ileriye yönük hareketler ve davranışlarda bulunur. Mutlu olabilmek için insan önce kendiyle barışık olmalıdır ve insan mutlu olduğunda etrafındaki herkezi de etkiler. Mutluluk acı ve keder gibi duyguları yok eder. İnsan belki bir anlıkta olsa mutlu olduğunda acıyı yok eder. Bence insan mutlu olmayı bilmelidir çünkü mutluluk bütün duyguların en büyüğüdür.