Arama

Dostluk Üzerine - Sayfa 29

Güncelleme: 13 Eylül 2016 Gösterim: 113.269 Cevap: 300
reyan - avatarı
reyan
Ziyaretçi
5 Kasım 2009       Mesaj #281
reyan - avatarı
Ziyaretçi
Dost Kimdir?

Sponsorlu Bağlantılar
onunla beraberken gerçekleri olduğu gibi görebileceğin

ruhunun bütün güzelliklerini ona açabilen biridir.

Onunla beraberken kendini korumaya gerek yoktur,

ona içinden gelen herşeyi söyle yebilirsin.başkalarının

senin hakkında yanlış hüküm vermelerine sebep olan,

tabiatındaki o çelişkileri o anlar.onunla beraberken

serbest nefes alabilirsin.

Bütün boş veriliklerini,

kıskançlıklarını ve saçmalıklarını ona itirafından sonra

bütün bunlar onun içtenliğinin beyaz okyanusu

içinde erir, kaybolur,

o anlayışlıdır, onunla ağlayabilir, onunla gülebilir

onunla dua edebilirsin.

Bütün gördüklerine ve işittiklerine rağmen,

o anlar ve seni sever.

Tekrar ediyorum : Dost,

yanında kendini açıkca gösterebilmek cesaretini

bulacağın biridir


king nothing - avatarı
king nothing
Ziyaretçi
8 Aralık 2009       Mesaj #282
king nothing - avatarı
Ziyaretçi
Dostluk nedır bılıyormusun
sen guldugun zaman neden guluyorsun dıyen
Sponsorlu Bağlantılar
sen agladıgında hadı gul bıraz dıyen
yanı basında senden cok senı dusunen
ve bazen gece sokakta kaldıgında bır tam ekmek getırıpte
yarımını bolup kendı yarımını yemıs gıbı yapıp lokmanı bıtırdıgınde kendı lokmasını
da sana verıp kendını ac bırakmasıdır..Eyvallah sevgılı dostum o boyle bırı ıste Msn Grin

SüPeRsiN - avatarı
SüPeRsiN
Ziyaretçi
8 Aralık 2009       Mesaj #283
SüPeRsiN - avatarı
Ziyaretçi
Çok mutlusundur, için içine sığmıyordur, onu ararsın çünkü biliyorsundur senin mutluluğun ile en az o da senin kadar heyecanlanır. çok üzgünsündür, her şeye lanet eder bir haldesindir, onu ararsın çünkü biliyorsundur en az senin kadar canı yansa da teselli eder seni. kafan karışıktır,ne yapacağını bilemezsin, onu ararsın çünkü biliyorsundur senden daha mantıklı düşünüp o anda öneriler getirir. aşık olursun, terk edilirsin, terk edersin, birinden çok fena kazık yersin ilk onunla paylaşmak istersin çünkü senin bir diğer yarın olmuştur artık. yanındayken vakit nasıl geçer anlamazsın. bazen öyle bir hal alır ki birkaç gün görüşmeyince karşılıklı oturup dertleşmekten, biriken mevzuları konuşmaktan yorgun düşersiniz sonra da kalan son enerjinizle halinize gülersiniz kahkahalarla. kimseyle olmadığın kadar doğalsındır onunla, gizlin saklın yoktur zaten gizlemeye çalışsan da anlar bir bakışından, sesinin tonundan. yeri gelir seni senden çok düşünür, bilir ne kadar iyi niyetli olduğunu hatta bazen de saf olduğunu, "dikkatli ol" der, dinlemezsin ama sonra yine kapısında bulursun kendini dağılmış bir vaziyette. işte o zaman kıymetini anlarsın bir kez daha. işte böyle bir şeydir dost. onu her gördüğünde şanslı hissedersin kendini, yüzüne söyleyemesen de her zaman, "iyi ki varsın" dersin hep içinden...

Hüzün kovan kuşu'm
Ay ıŞığı - avatarı
Ay ıŞığı
Ziyaretçi
13 Aralık 2009       Mesaj #284
Ay ıŞığı - avatarı
Ziyaretçi
Dost'un ne anLama geLdiğini onda öğrenirsin. Ondan önce oLanLarın hep dostcukLar oLduğunu anLarsn.Hep en yakınındadır. Bazen kilometrelerce uzakta oLsa biLe nefesin kadar yakındır sana. Canın sıkıLdığında , bunaldığında birine ihtiyaç duyduğunda arayacağın tek isimdir.Yüreğinin diğer yarısıdır.. Sen anLatmadan da haLinden anLayan tek kişidir. Bazen kendinden biLe sıkıLdığında 'everything will be fine' diyen can dostudur.. Hayat öpücüğü vardır ya hayata bağLar insanı.. İzin vermez öLmene 'Hayata' bağLar..GözyaŞın oLur kötü zamanLarında kahkahan oLur mutLuLukLarın.. En önemLiside
nefesin oLur hayattan bıktığında....


OnunLa tamamsınızdır.. Elmanın iki yarısısınızdır..
KalpLeri bir , ruhLarı bir , canLarı bir.. TEK YAŞAYAMAZSINIZ..



Hüzün kovan kuşu'm
bahar_1999 - avatarı
bahar_1999
Ziyaretçi
27 Aralık 2010       Mesaj #285
bahar_1999 - avatarı
Ziyaretçi
♥ Kimsesiz zamanların yalnızlığında,aydınlık diyarların masalsı görüntülerinde,küçük bir çocuk yüreğinin annesine olan sevgisi değerinde bir merhaba dostum nasılsın.

♥ Dost vurulunca değil unutulunca kahrından ölürmüş.Biz dostlarımızı kır çiçekleri gibi avucumuzda değil kurşun yarası gibi yüreğimizde saklarız.

♥ Gönüller birdir dünyalar ayrı olsa da. Arkadaşlıklar,sevgiler,aşklar yalan olsa da umrumda değil dünya yansada biz dostu unutmayız dost uzakta olsada.

♥ Dost deniz kenarındaki taşlara benzer.Önce tek tek toplarsın sonra birer birer denize atarsın ancak bazılarına kıyamazsın.İşte sen o kıyamadıklarımdansın.

♥ Zaman gelir yollarına kar yağar,etrafını hüzün bulutları sararsa,ne zaman bir dosta ihtiyaç duyarsan dost olabildiğim kadar burdayım.

♥ Hep zamana yenik düştük esiri olduk anlamsız koşuşturmaların.ama bir kez adını yüreğimize kazıdığımız dostlarımızı hiçbir zaman unutmadık.

♥ Sen gülerken yanındakilerde güler ama ağlarken yalnız ağlarsın onun için öyle bir ağaca yaslan ki asla yıkılmasın öyle bir dost edin ki seni asla bırakmasın.

♥ Başkalarına kendinden fazla değer verme. Ya onu kaybedersin, ya da kendini mahvedersin. Terk edenden alınacak en büyük intikam , ona kupkuru, sevgisiz gözlerle bakmaktır.

♥ Yaşam gülmeyi ,sevgi hak etmeyi, vefa unutmamayı, dostluk sadık kalmayı bilenler içindir.UNUTULMADIN!

♥ Gülerken herkes eşlik eder, ya ağlarken. Başarılara herkes ortak olur, ya yenilgilere. Öyle bir dost edin ki; kötü gün kapını çalınca kapıya seninle beraber baksın.

♥ Duygular vardır anlatılamayan, sevgiler vardır kalplere sığmayan, dostluklar vardır hiçbir şekilde yıkılmayan, bazı insanlar vardır asla unutulmayan

♥ Hayata değer bir yaşam, sevmeye değer bir aşk, dostluğa değer bir arkadaşlıktan asla vazgeçme.Ne eksik ne fazlasını ara ve seni üzenle asla uğraşma !

♥ Mutluluğun peşinden koşma mutluluk senin peşinden koşsun ve hayatta öyle mutlu ol ki gözlerinde akan bir damla yaş arayıp da bulamayanların sadakası olsun.

♥ Belki diyorum; SEVGİ nin ne demek olduğunu biliyoruz ama GENÇLİĞİN ne demek olduğunu anladığımızda bu dünyadaki işimiz bitmiş olacak...
♥ Eğer herkes dost sandığı kimselerin bir de kendi arkasından söylemiş olduklarını duysaydı, dünyada pek az dost kalırdı.

♥ Dostlar ırmaklar gibidir; kiminin suyu az kiminin çok, kiminde ellerin ıslanır sadece kiminde ruhun yıkanır boydan boya…

♥ Yardım etmek mi istiyorsun? O zaman dinle; yaşama sevinci getir bana çokça olsun çabuk tükenmeyenlerinden. İhtiyacım var bu ara unutmak üzereyim mutluluğu, unuttum sıcak bir çayın tadını, esen rüzgarın serinliğini, hadi durma öyle hatıralarımı canlandır, iyi olanları?

♥ Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur

♥ Dost bazen minik bir kuş bazen var olmayan sevgili,kimi zaman saksıda bir çiçektir, ama asıl dost seni senden çok sevendir Her dostluğun gökyüzünde bir meleği varmış, yeryüzünde biten her dostluk için gökyüzünde bir melek ağlarmış, sana ant olsun ki bizim meleğimiz asla ağlamayacak...

♥ Deniz derindir durulmaz dostluk ebedidir unutulmaz

♥ Fani dünyanın baki padişahı değiliz. Biz parçalanmış gönül hırkalarını yamar dikeriz. Biz dostlarla ağlar dostlarla güleriz.

♥ En koyu mavilikleri avucuna, en içten mutlulukları gözlerine, en derin sevgileri kalbine bırakıyoru.Hep Mutlu Ol..

♥ En Koyu cehelet hakkında hiç bir şey bilmediğin bir şeyi redetmektir.

♥ Zengin; çok mala sahip olana denmez, zengin kalbi olana denir. Kalb zenginliğinden mahrum olan kimse, ne kadar geniş servete sahib olursa olsun yine fakirdir. Tamamı ve hırsı sebebiyle de halk nazarında hakirdir. Kalbi zengin olan kimse de ne kadar fakir olsa herkesin nazarında muhteremdir.

♥ Arkadaşlar yıldızlar gibidir, onları her zaman göremezsin ama senin için her zaman varolduklarını ve seni düşündüklerini bilirsin.

♥ Sakın üzmesin seni karşılıksız sevgiler bağrına taş basarsın acılar bir gün diner giden gitsin aldırma yangınlarda söner sakın bakma arkana krallar önde gider

♥ Gün gelir puslu bir dünya aydınlık bir yaşama gebe kalır yeterki umutların hiç bitmesin kalbin hangi mutluluk ve sevgi için çarpıyorsa yaşam sana onu versin.

♥ Rüzgarın kemanını çaldığı,damlaların cama vurduğu bir pencerede yatağına uzanıpta keşke dediğin tüm güzellikler gerçek olsun.

Bin damla umut serpilsin yüreğine bin umut dolsun günlerine. Binbir hayalin gerçek olsun.

♥ Ben dostun kokusunu uzak diyarlardan alırım ve onun gülüşünü nerde olsa tanırım. Ne mesafaler mesafedir dostunla ne de ayrılıklar hüzünlü

♥ Baharın güneşi bahtına doğsun acılar kederler gönlünden uzak olsun. Tüm güzellikler ve mutluluklar senin olsun.

♥ Yürek umutlara gebe olduğundan beri dostluklar ayrılıklara yenik düşmedi yüreğimiz dar ağacındayken bile ölüme koşup dostumuzu sevmeyi bildik.

♥ Gün gelir buslu bir dünya aydınlık bir yaşama gebe kalır yeterki umutların hiç bitmesin kalbin hangi mutluluk ve sevgi için çarpıyorsa yaşam sana onu versin.

♥ Ay yıldızlara mutluluk fısıldarken gökyüzü sevincini yeryüzüyle paylaşırken ben sana bir parça mutluluk yolluyorum içindeki umut çiçekleri hiç solmasın diye.

♥ Acıların bir kum tanesi kadar küçük,mutlulkların nisan yağmuru kadar bol olsun.Hayatta bir kere ağlarsan oda mutluluk olsun.Dostum.

♥ Hayal kur, ne hayal kurmak istersen... Gez, nereye gitmek istersen... Ol, ne olmak istersen.... Çünkü senin bir tane hayatın olacak ve sadece bir şansın var bütün bunları yapabilmek için

♥ Koca bir çölde kum tanesi olmak yada okyanusta su damlası ama en güzeli milyonlarca insan arasında senin arkadaşın olmak.

♥ Karanlık aydınlıktan, yalan gerçekten kaçar.güneş yanlız olsada etrafa ışık saçar.üzülme doğruların kaderidir yanlızlık,kargalar sürüyle,kartallar yanlız uçar...

♥ Eğer gerçekten birini seversen, Onu özgür bırak! Sana ait olmak isterse bir gün mutlaka geri Gelecektir Gelmezse de boşa peşinden koşma Asla da senin O L M A Y A C A K T I R

♥ Aşk ve arkadaşlık bir gün yolda karsılaşırlar. aşk kendinden emin bir şekilde sorar: ben senden daha candan ve daha yakınım. sen niye varsın ki bu dünyada? arkadaşlık cevap verir: sen gittikten sonra arkanda bıraktığın gözyaşlarını silmek için...

♥ Dostluk ağlamaksa, yüreğindeki acıyı paylaşmaksa, üzüldüğünde sıcak bir kucaksa ve dostluk için ateşe atılmaksa, dünya durana, can bedenden çıkana dek sevdiğimsin.

♥ Kalbin hangi arzuların özlemi ile çarpıyorsa hayat rüzgarların seni ona kavuştursun

♥ Bazen bitmek bilmeyen dertler yağmur olur üstümüze yağar. ama rengarenk gökkuşağı da yağmurdan sonra çıkar...

♥ RÜYA; biz uyurken kalbimizin tuttuğu bir dilektir.ARKADAŞ;uçmayı unuttuğumuzda bize kanatlarını açan bir melektir.HAYAL GÜCÜ; bizi bilmediğimiz yerlere uçuran bir rüzgardır,ve HAYAT; içinden ne çıkacağını bilmesek de açmamız gereken bir zarftır.açtığın zarflardan hep güzel şeyler çıkması dileğiyle...

♥ 'Yalnızca bizim gibi insanlar,benim gibi yaşama delicesine aşık olanlar ve mücadelemize ve eskisinden çok daha iyi olan çalışmaya aşık olan insanlar- amacı doğru olarak olduğu gibi görünmeye başlayan ancak bizim gibi insanlar- bize kalmış tek bir şans bile olsa dostlarını terk etmezler.

♥ Hayat; yaşamayı, Mutluluk; gülümsemeyi, sevgi; Haketmeyi, vefa; hatırlamayı, dostluk;paylaşmayı bilen için vardır.

♥ İçinde öyle bir umut taşı ki onu senden kimse almasın. Gözlerin hep gülsün, mutluluğu sende arasınlar, ama onu öyle bir yere saklaki gerçekten isteyen bulsun..

♥ O masum yüzünde acı ve hüzün hiç olmasın gözlerinde mutluluğun en parlak yıldızı parlasın dost eli elini hiç bırakmasın ne olur.

♥ Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!

♥ Sevmekten korkmadığımız, söylemekten utanmadığımız saygının değerli, düşüncenin önemli, umudun sonsuz olduğu yarınlarda, mutlulukla geçireceğiniz bir ömür dileğiyle..
DERF_YORK - avatarı
DERF_YORK
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2011       Mesaj #286
DERF_YORK - avatarı
Kayıtlı Üye
SEVGİLİ DOSTUMA..


sanahediyem


Beni Ona sorsanız, 1 ölüyüm. Bana O'nu sorsanız tüm kalemlerim...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
17 Mayıs 2011       Mesaj #287
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Sevgidir bir kapyı açan,
Bizi bazen bir kuş bir çiçek yapan
Dost kolayca bulunmaz
İnsan,çabuk bilinmez
Geçicidir para,post...
Herşeyden önemlidir,
DOST...
Teusa - avatarı
Teusa
Ziyaretçi
29 Mayıs 2011       Mesaj #288
Teusa - avatarı
Ziyaretçi
kısacası dostluk herşeydir...Msn Happy
tokiohotel - avatarı
tokiohotel
VIP ''Ölü Gelin''
6 Eylül 2011       Mesaj #289
tokiohotel - avatarı
VIP ''Ölü Gelin''
Dostluk

Saate bakmaksızın kapısını çalabileceği bir dostu olmalı insanın...
"Nereden çıktın bu vakitte"dememeli,
Bir gece yarısı telaşla yataktan fırladığında;
"Gözünün dilini"bilmeli;
Dinlemeli sormadan,söylemeden anlamalı...
Arka bahçede varlığını sezdirmeden,mütemadiyen dikilen vefalı bir ağaç gibi
Köklenmeli hayatında;
Sen,her daim onun orada durduğunu hissetmelisin.
İhtiyaç duyduğunda gidip müşfik gövdesine yaslanabilmeli.
Kovuklarına saklanabilmelisin.
Kucaklamalı seni güvenli kolları.
Dalları bitkin başına omuz,
Yaprakları kanayan ruhuna merhem olmalı...
En mahrem sırlarını verebilmeli,
En derin yaralarını açıp gösterebilmelisin;
Gölgesinde serinlemelisin sorgusuz sualsiz...
Onca dalkavuk arasında bir tek o,
Sözünü eğip bükmeden söylemeli,
Yanlış anlaşılmayacağını bilmeli.
Alkışlandığında değil sadece,
Asıl yuhalandığında yanında durup koluna girebilmeli.
Övmeli alem içinde,baş başayken sövmeli
Ve sen öyle güvenmelisin ki ona,
Övdüğünde de sövdüğünde de bunun iyilikten olduğunu bilmelisin,
"Hak ettim" diyebilmelisin.
Teklifsiz kefili olmalı hatalarının;
Günahlarının yegane şahidi...
Seni senden iyi bilen,sana senden çok çok güvenen bir sırdaş...
Gözbebekleri bulutlandığında yaklaşan fırtınayı sezebilmelisin.
Ve sen ağladığında,onun gözünden gelmeli yaş.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
''Boşver''
nicely - avatarı
nicely
VIP VIP Üye
30 Eylül 2011       Mesaj #290
nicely - avatarı
VIP VIP Üye
attachmentphp?attachmentid28855&ampstc1&ampd1317343972
Birbirimize tutundukça ;Bıçakların ucu kapanacak.. ~Smiley9TenderMsn Inlove

Benzer Konular

9 Haziran 2008 / -MaSaL- Astroloji/Fallar
29 Mayıs 2008 / the_lily Genel Mesajlar
21 Mayıs 2008 / The Unique Taslak Konular
22 Şubat 2012 / Misafir Soru-Cevap
30 Temmuz 2014 / _AERYU_ Astroloji/Fallar