Arama

Geleceğin En İyi Meslekleri

Güncelleme: 8 Ekim 2018 Gösterim: 21.928 Cevap: 6
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
16 Kasım 2009       Mesaj #1
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Geleceğin En İyi Meslekleri

Sponsorlu Bağlantılar
Trend belirleyici ‘Trends Journal’ dergisi, en hızlı yaygınlaşan ve büyüyen işkollarını belirleyip, geleceğin en popüler 10 mesleğini seçti. Geleceğin en popüler meslekleri olarak belirlenen meslekler şöyle sıralanıyor:
  • Deneyim Tasarımcısı
  • Tıbbi Araştırmalar Uzmanı
  • Web Tasarımcısı
  • İnternet Güvenliği Uzmanı
  • Şehir Planlayıcısı
  • Medya Promosyoncusu
  • Yetenek Avcılığı Uzmanı
  • Satın Alma Ajanları
  • Sanat Yönetmenleri
  • Haber Analistleri
Görüldüğü gibi bu mesleklerin pekçoğu İşkur’un meslekler listesinde resmi olarak tanımlanmamış. Fakat bu meslekler şu ya da bu şekilde Türkiye’de çeşitli meslek dallarında ders olarak okutulmakta ya da kurslarda bu meslekler edinilmekte. Bu meslekleri kısaca aşağıda açıklayalım.
  • Deneyim Tasarımcısı
Perakende sektöründe çalışan bu yetenekli kişiler özellikle mağazalara gelen müşterilerin etkilenmesi üzerine odaklanıyor. Bunun içine çekici duvar boyalarının kullanılması, pencerelerin doğru yerlere açılması giriyor. Mağazada belli bir atmosfer yaratılarak, satılmak istenen eşyanın müşteri gözünde çekici olması sağlanmaya çalışılıyor.
  • Tıbbi Araştırmalar
Tıp, senelerden beri en popüler meslekler listesinde ilk sıralarda… İnsan ömrü uzarken, Parkinson ve Alzheimer gibi hastalıklarla savaşmak için gerekli araştırmaları yapanlar ise, tıbbın en popüler isimleri.
  • Web Tasarımcısı
İnternet üzerinde kendine ait bir sitesi olmayan şirketler artık müşteriler tarafından yeterince ciddiye alınmıyor. O yüzden her şirketin, her organizasyonun kendine ait bir sitesi olması gerekiyor. Bu da web tasarımcılarının gittikçe daha büyük bir öneme sahip olmasını sağlıyor
  • İnternet Güvenliği
İnternet üzerinde kişisel bilgilerin çok rahat kullanılması yüzünden güvenlik programları, gelecekte bu işle uğraşanlara inanılmaz paralar kazandıracak.
  • Şehir Planlayıcısı
Nüfusun artması, şehirlerde hayatı zorlaştırıyor. Her türlü etkinliğin ve yerleşim bölgelerinin detaylı planlanmasını sağlamak zorlaşıyor. Bu yüzden dünya çapında birçok şehir yeniden planlanmaya ihtiyaç duyuyor.
  • Medya Promosyoncusu
Bu mesleği normal halkla ilişkilerle karıştırmamak lazım. Sadece dedikodu, kulaktan dolma bilgilerin yayılmasını sağlamaktan ibaret. Özellikle internet yeni çalışma alanları. Böylece bir ürün piyasaya çıkmadan bile genel tüketici tarafından tanınmış oluyor.
  • Yetenek Avcıları
Eğlence dünyasının ihtiyacı olan yeni yüzleri ortaya çıkarmak… Bu iş basit görünmesine rağmen birçok neslin eğlence kültürünün ve tüketim eğiliminin şekillenmesini de sağlıyor.
  • Satın Alma Ajanları
Özellikle büyük mağazaların nelere ihtiyacı olduğunu, hangi ürünlere raflarında yer vermesi gerektiğini, hangi ürünlerin yeterince müşteri bulamayacağını belirleyen kişiler…
  • Sanat Yönetmenleri
Işık, boya, kamera… Tüm bunları yönetebilen. Hem sanatçı bir kişilik hem de popüler kültüre eğilim gerektiriyor.
  • Haber Analistleri
İnternet muhabirler için yeni bir çalışma alanını da ortaya çıkardı. İnternet üzerinde yeni tartışma alanları, haber merkezleri kuruldu.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!
volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
15 Ocak 2010       Mesaj #2
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
2030'da gözde olacak meslekler

Sponsorlu Bağlantılar

Avukatlık, mimarlık hatta belki de doktorluk yakın gelecekte tercih edilmeyen mesleklere dönüşecek...

Günümüzden çok da uzak olmayan bir geçmişte, gençler doktor, öğretmen, avukat olmayı hayal ederlerdi.

Ancak görünen o ki, şimdinin çocuklarının yakın gelecekte seçecekleri meslekler daha alışılmadık, sıradışı konumlarda olabiliyor.

İngiliz Hükümetince yapılan bir araştırmaya göre, 2030 yılının en popüler meslekleri içerisinde "vücut parçası imalatçılığı" da bulunuyor...

Bu işi seçen kişi, hücre ve gen teknolojisindeki ilerlemelerden faydalanarak hasarlı, hastalıklı ve hatta eskimiş organların yerine yenilerini üretecek...

2030 yılında gözde olması beklenen diğer meslekler içerisinde, beynin kapasitesini artırmaya yönelik çalışacak "hafıza artırma cerrahları" ve Ay ve yakın gezegenlerdeki hayatı yaşanılır kılacak "uzay mimarları" da bulunuyor.
Fast Future (hızlı gelecek) danışmanlığın analistlerine göre, bilim ve teknolojide yaşanacak olan gelişmeler 20 yıl içerisinde tamamen hayatımıza girmiş olacak.

Böylece, İngilizler'in yaptırdığı araştırmada popüler olacağı öngörülen meslekler, toplum için vazgeçilmez hale gelecek.

Diğer "gelecek" meslekleri arasında, Facebook ve Twitter gibi sitelerde daha "ilginç" ve "çekici" görünmenizi sağlama konusunda uzmanlaşmış "kişisel markacılar", her şeyin ters gitmesine karşılık, sizi bilgisayar bağımlılığından kurtarmakla yükümlü "sosyal ağ çalışanları", elektronik hayatlarımızı organize edecek sanal karmaşa uzmanları bulunmakta.

Eğer sayılan meslekler size inandırıcı gelmediyse, çok yakın bir gelecekte uzay pilotları, uzay rehberleri ve uzay mimarlarının hayatımıza gireceğine inanabilir misiniz?
Virgin Galactic ve diğer firmaların uzay turizmini bir hayal olmaktan çıkarıp, uygulamaya başladıkları günümüzde, saydığımız mesleklerde profesyonellere şimdiden ihtiyaç duyuluyor.

Araştırmacılara göre, küresel ısınmanın sonuçlarını tersine çevirebilecek iklim değiştirme uzmanları da gelecekte "iyi kazanacak" mesleklerden.

Bütün bunların yanında, yüklü para kazandıracak olanların hafıza genişletme operasyonları, sanal hukuk ve nano-ilaç sektörü olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Tabii ki, günümüzde olduğu gibi, gelecekte de bütün işler bu kadar eğlenceli olmayacak.
Hastalıkların yayılmasını engellemekle görevli karantina uzmanları, bizi siber suçlulara karşı koruyacak, atık veri temizleyicileri de hayatımıza girmiş olacak...


black_kort - avatarı
black_kort
Ziyaretçi
31 Ağustos 2012       Mesaj #3
black_kort - avatarı
Ziyaretçi
kesinlikle bilgisayar ile ilintili olan işler.
bir yakınım bilişim eğitim merkezinde network-donanım ve microsoft sistem uzmanlığı konularını içeren sistem360 kariyer programına kayıt yaptırdı kursu şuanda bitmek üzere ama daha bitmeden oldukça iyi şartlarda bir iş buldu.
eku123 - avatarı
eku123
Ziyaretçi
15 Eylül 2012       Mesaj #4
eku123 - avatarı
Ziyaretçi
Popüler meslekler arasında olan raylı sistemler teknikerliği, internet reklamcılığı, yazılım mühendisliği, nükleer uzmanlığı, gayrimenkul danışmanlığı, uzay pilotluğu, hafıza artırma cerrahlığı, sanal market işletmeciliği, elektronik gazetecilik, gen terapistliği nano yapı mühendisliği…

Yada, yazılım mühendisliği, enenerji mühendisliği lpg bakım ve onarımı gibi meslekler daha önceki yıllarda olduğu gibi yine teknoloji ağılıklı mesleklerdir her zaman popüler kalacaklardır.

Mesleki konularda çeşitli gazete ve televizyonlarda sosyal medya uzmanlığı popüler meslekler arasında olduğu, portföy yöneticiliği, internet emlakçılığı, sermaye piyasası uzmanlığı, görsel iletişim tasarımı ve internet gazeteciliği, gıda mühendisliği ve psikoloji gibi alanların yükselişin devam ettiğini sürekli vurgulanmaktadır.

Farklı noktalarda aşağıda kısaca geleceğin değerli meslekleri ve en popüler meslekler arasında gördüğüm mesleki alanlardan bahsedeceğim.

Birinci olarak Tıp ‘ ın önemli bir yeri vardır ve insanoğlu var olduğu sürece tıbbın popülerliği hiçbir zaman düşmeyecektir.

İnternet Güvenliği : İnternet giderek yaygınlaşmakta. İnsanlar birçok işini internet üzerinden gerçekleştirmekte. Gelecektede daha fazla önem kazanacaktır. Ancak internet ne yazık ki yeterince güvenli değil. Güvenli olmadığı içinde internet güvenliği konularının popülerliği devam etmektedir.

Şehir Planlayıcısı : Artan nüfus bir çok sorunu beraberinde getirmektedir. En önemli olanıda şehir yaşamı, şehir yaşamının düzenlenmesi gibi konulardır. Bu sebepten dolayı bu meslek çeşidinin önemide gittikçe artmaktadır.

Genetik Mühendisliği : Bu meslek grubu hastalıklara karşı önlemler, hastalıklara çözümler üretme ve yeni işlevler kazandırılması gibi alanlarda çalışabilicek popüler meslekler arasındadır.

Tasarım Mühendisliği : Rekabet sebepleri ile kalitesiz ürünler pazarda değer kaybetmekte. Tasarımda bunun çok önemli bir parçası.

Tıp Mühendisliği : İleride olduka önem kazanacak mesleklerden biridir. Şu andada olukça önemlidir. Tıp Mühendisleri hastalıkların teşhisinde ve tedavisinde kullanılacak teknolojik ekimanlar üretirler.

Medya Promosyoncusu : Ürünlerin tanıtımı son derecede önemlidir. Bu meslek grubu ürünlerin daha geniş kitlelere ulaşmasında önemlidir.

Deneyim Tasarımcısı : Perakende sektöründe müşterileri etkilemek çok önemli bir faktördür.

Ergonomi Mühendisliği : Çalışanların verimini arttırmak son derece önemlidir. Ergonomi mühendisleri şirket veya firmada çalışanların veriminin artması için çözümler sağlamaktadır.

Hvac Teknisyenliği : Bu alanda çalışanlar soğutma sistemlerinin bakım ve onarımını profesyonel bir şekilde çalışmaktadır.

Kaynak
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
18 Ağustos 2013       Mesaj #5
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
Bilgisayar ve Sistem Mühendisliği

Bilgisayar ve network ağlarının tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de artması, bu alandaki şirket sayısının da artmasını sağlayacak. Bu şirketlerde istihdam edecek çalışanlara her geçen yıl daha da fazla ihtiyaç olacak.

Finans Analistliği

Finans sektörünün daha da büyüyecek olması fonlar ve borsa hisselerini bilen analistlere ihtiyacı arttıracak

Ekolog

Dünya nüfusunun artışı ve çevresel atıkların miktarının yükselmesi, çevresel temizliği ön plana çıkarıyor. Bu konuda görev alacak insanlara ihtiyaç duyulacak.

Kriminolog

Suç oranlarının özellikle büyük şehirlerde artmasıyla, suçu anında tespit edecek uzmanlara duyulacak ihtiyacın da aynı oranda artması beklenmekte.

Hemşirelik

Ülkemizde ilaç ve hastane yatırımlarının artması, ülkemizdeki genç nüfusun yoğunluğu ve önümüzdeki yıllarda bu yoğunluğun yaşlanacağı gerçeği hemşire ihtiyacını daha da arttıracak.

Ortodontistlik

Diş çarpıklıklarını düzeltme olarak adlandırabileceğimiz ortodonti, her yaştaki hastaya uygulanabilir olduğundan ve istenilen sonuçlara ulaşıp estetik olarak tatmin edici görüntüye kavuşmaya yardımcı olduğundan, bu konuda gittikçe bilinçlenen toplumumuzda önümüzdeki yıllarda da yoğun ve artan bir talep söz konusu olacaktır.

Fizyoterapist

Dünya genelinde yaşlı ve engelli nüfusun artışı, fizyoterapistlere yeni meslek alanları oluşturacak.

Evlilik ve Aile Terapistliği

Günümüzde daha fazla evlilik boşanma ile sonuçlanırken, yaşam stresi daha çok aileyi ve çifti terapistlere yöneltiyor.

Şehir Planlayıcısı

Nüfusun artmasıyla bir kaos haline gelen şehir yaşamı, etkinliklerin ve yerleşim bölgelerinin detaylı planlanmasını zorunlu kılıyor.

Veri tabanı Yöneticileri

İş kollarının tamamen teknolojiye bağlı hale gelmesiyle, bilgisayar destekli veri tabanı yaratan kişiler ön plana çıkacak.

İnternet Güvenliği

İnternette kişisel bilgilerin çok rahat kullanılması, güvenlik programlarını hazırlayanların önemini arttırmıştır.

Web Tasarımcısı

İnternet üzerinde kendine ait bir sitesi olmayan şirketler, artık müşteriler tarafından ulaşılamıyor. O yüzden her şirketin, her organizasyonun kendine ait bir sitesi olması gerekiyor. Bu da web tasarımcılarının gittikçe daha büyük bir öneme sahip olmasını sağlıyor.

Turizm İşletmeciliği

Turizm otel yöneticileri, işletme yöneticileri, yiyecek-içecek işletme yöneticileri, pazar ve ürün geliştirme yöneticilerine olan ihtiyaç giderek artacak.

Ergonomi Mühendisliği

Modern ergonomi bilimi çalışanların verimini ve kapasitesini arttırmayı amaçlayan çağdaş bir bilim dalı. Ergonomi mühendisleri, çalışanların verimini arttırmak için ergonomik ortamlar geliştirir. Finans kurumları ve endüstri kuruluşları ergonomi mühendislerinin çalışabileceği önemli alanlardandır.

Diyetisyenlik

Çağımızın iş ve yaşam şekilleri daha az enerji tüketmek üzerine şekillenmekte olduğu ve yemek yeme alışkanlıklarımız da fast food yönünde yoğunlaştığından, günümüzde de önemli bir meslek haline gelen diyetisyenlik önümüzdeki yıllarda parlayan meslekler arasında üst sıralarda yer alacaktır.

Genetik Mühendisliği

Genetiğin geleceğin meslekleri arasında ilk sırayı alacağı herkesin ortak görüşü. Uzmanlar insanın gen haritasının çıkarılmasının ekonomide, 1970`lerin bilgisayar teknolojisinin yarattığı devrime benzer bir sonuç doğuracağı ve gelecek yılların genomik (genetik ekonomisi) çağı olacağı görüşünde birleşiyor.


muronoloji - avatarı
muronoloji
Ziyaretçi
22 Ocak 2014       Mesaj #6
muronoloji - avatarı
Ziyaretçi
Yapılan araştırmalar, kariyer seçiminin mutlu ve başarılı bir hayatın en önemli kriterlerinden biri olduğunu ortaya koyuyor. Kariyer seçimini yaparken, alışılagelmiş veya çevremizden duyduğumuz işleri düşünme eğilimindeyiz. Yapılan kişilik testleri de bizleri bilindik mesleklere yönlendirebiliyor. Öte yandan, son 10 yılda dünyadaki hızlı değişimler iş hayatına da yansıdı: Yepyeni meslekler ortaya çıkmaya ve farklı meslekler için önemli bir talep oluşmaya başladı. Dolayısıyla, artık kariyerinizi hazır kalıpların dışında düşünme vakti!

Bu düşünce sürecinize ilham vermek üzere, son 10 yıl içerisinde yeni ortaya çıkan bazı meslekler ile en popüler mesleklerin açıklamalarını aşağıda paylaşıyoruz.

Bilgisayar Mühendisliği: Online bir sosyal dünyada bilgisayarın hayatımızda neredeyse en çok kullandığımız araç olduğu bu dönemde hem ülkemizde hem de dünyada bilgisayar mühendisleri ve yazılımcılara olan talep süratle artıyor.

Elektronik Mühendisliği: Bu alana olan ilginin artmasının sebebi uydu, cep telefonu gibi haberleşme sistemlerindeki hızlı gelişme oldu. Bu sebeple Elektronik mühendislerinin iş bulma şansı özellikle ülkemizde oldukça yüksek.

AB Uzmanlığı: Yıllardır üzerinde konuşulan Avrupa Birliği’ne kabul sürecinde Türkiye, bu alanda uzman kişilere ihtiyaç duyacak. AB uzmanları, geçmiş yıllara oranla çok daha fazla ilgi görecek.

Tıp ve Sağlık Bilimleri: Doktorluk, hemşirelik ve eczacılığın popülerliği tabii ki hiç azalmıyor. Bilhassa estetik cerrahi, beslenme uzmanlığı ve psikiyatri bu alandaki uzmanlara oldukça iyi bir gelecek sağlayabilir. AB uyum süreci ile birlikte imkanlar daha da artacaktır.

Hukuk: Dış ilişkiler, AB süreci ve özellikle uluslararası hukuk konusunda uzmanlaşmış ve bunu da yabancı dil veya dillerle pekiştirmiş uzmanlara hem özel sektörde hem de kamuda çok fazla ihtiyaç duyulacaktır.

Reklamcılık-Halkla İlişkiler: Medyanın yeni kanallarla giderek her alanda gücünü sağlamlaştırdığı bu süreçte tüm sektörlerde çok ciddi bir talep söz konusu. Bu meslek grubu oldukça hareketli ve olmaya devam edecektir.

Veri Analistliği: Bilhassa finans sektörünün ,müşteri ilişkileri yönetiminin ve neredeyse satış kanalına sahip her sektörün veri analizine ihtiyaç duyması bu alandaki talebi hareketlendiriyor.

Psikoloji: Sürekli değişmekte olan ve yeni teknolojiye uyum sağlayan dünyamızda bireylerin yaşadıkları olumsuzlukları ortadan kaldırmaya yönelik ihtiyaç bu mesleği gittikçe popülerleştiriyor. Ayrıca reklam sektörünün gelişmesi de yeni iş alanları oluşturmaya devam edecektir.

Meslek Seçimini nasıl yapmalısınız?
Kariyer planlama konusunda kişinin mesleklerin popülerliği ve gelecekteki iş potansiyelinin yanında kendilerine uygun olup olmadığı ile ilgili bir vizyona ve farkındalığa sahip olması gerekir.

İŞ İDARESİ

İş sürekliliği uzmanları: Şirketlerin kriz durumlarında ihtiyacı olacak plan ve programları hazırlayan iş sürekliliği uzmanları, bundan 10 yıl önce adı bile bilinmeyen bir alandı.

Elektronik ticaret uzmanları: Siber müşterilerin tercih analizlerini yapan, şirketlerin web sitelerini ve online satış stratejilerini belirleyen bu uzmanların bir süre öncesinde adı bile anılmıyordu.

Sosyal medya yöneticisi/ stratejisti: Sosyal ağların gelişmesiyle birlikte şirketlerin gündemine oturan sosyal medya yöneticileri, sosyal ağlar üzerinden eleman bulmaktan şirket reklamını yapmaya kadar pek çok alanda çalışıyor.

Siber konsiyerj: Yöneticilerin kişisel ya da kurumsal ihtiyaçlarını çözüme ulaştıran siber konsiyerjler ulaşım, vize ve evrak temini gibi problemleri çözüyor.

Kullanıcı deneyimi analisti: Web sitelerindeki kullanıcı alışkanlıklarına yönelik bilgileri sınıflandıran bu uzmanlar, kullanıcı profilleri ve olası tercihleri hakkında istatistikler hazırlıyor.

İLETİŞİM

Blogger: Şirketler, kamu kuruluşları hatta web siteleri için araştırma yapıp blog içerikleri hazırlayan bu meslek dalı özellikle gençler arasında oldukça popüler.

İçerik yöneticileri:
Web sitelerinin tüm içeriğinden sorumlu olan içerik yöneticileri, siteye gelen kullanıcı sayısını da artırmaktan sorumlu.

Online politik kampanya yöneticileri: Son olarak ABD başkan seçimlerinde dikkatleri üzerlerine çeken bu uzmanlar, İnternet ve sosyal ağları kullanarak politikacılar için seçim stratejileri yaratıyor.

Video gazetecileri:
İnternet’te artık her gün izlemeye alıştığımız haber içerikli videoları hazırlayan bu gazeteciler, online medya alanındaki en parlak branşlardan biri olarak gösteriliyor.

Okul – ev ilişkileri uzmanları:
Okul ile veliler arasındaki iletişimi sağlıyor.

ÇEVRE

Karbon kredi tüccarları: Şirketler için karbon emisyon anlaşmaları hazırlıyor.

Çevre ekonomistleri: Hangi enerji türünün ne kadar kar getireceğini hesaplayan çevre ekonomistleri, günümüzde şirketlerin olmazsa olmazlar listesinde.

Çevre yenileme uzmanı: Çevresel felaketlere karşı ne tür önlemler alınması gerektiği konusunda çalışmalar yapan bu meslek dalı, çağımızın en stresli işleri arasında gösteriliyor.

Yeşil pazarlamacılar: Çevreye duyarlı ürünlerin satış ve pazarlamasını yapıyor.

Geri dönüşüm koordinatörleri: Kamu kuruluşları ve özel şirketlerin atıklarının nasıl geri dönüştürüleceğine yönelik çalışmalar yapıyorlar.

ENERJİ

Bioyakıt \ Biodizel ürün geliştirme müdürü: Bu uzmanlar, bioyakıt teknolojileri üzerine araştırmalar yapıyor.

Enerji Brokerları: Enerji alım satımı yapan enerji brokerları oldukça iyi kazanan meslek gruplarından.

Enerji denetçileri: Enerji verimliliğini artırıp maliyetini düşürmek için çalışan bu uzmanlar, özellikle çok katlı plazalarda istihdam ediliyor.

Yakıt mühendisleri: Her türlü araç için yakıt sistemi geliştirme ve kurulumundan sorumlu.

Gaz toplama sistemi operatörleri: Özellikle çöplüklerde oluşan gazları kontrol altında tutan bu mühendisler en yeni yeşil işlerden biri olarak gösteriliyor.

Bunların dışında ek bilgi olarak alternatif meslek isimlerini de aşağıda bulabilirsiniz.

EK BİLGİ
  • Hidrojen ve Hidrojeoloji mühendislikleri
  • Veri Tabanı Yöneticisi
  • Tüm Devre Tasarım ve Üretim Uzmanlığı (elektrik ile ilgili)
  • Virtual Merchandiser (Görsel Düzenleme-Mağazacılık)
  • İnternet Gazeteciliği
  • Moleküler Biyoloji ve Genetik
  • Network ve veri iletişim analisti
  • Biyomedikal mühendisi
  • Bilişim ve iletişim hukukçusu
  • Haberleşme mühendisi
  • Nanoteknoloji mühendisi
  • Yazılım Geliştiricisi
  • Fizyoterapist
  • Finansal Danışman
  • Bilgi Teknolojileri Danışmanı
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 4 üye beğendi.
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
8 Ekim 2018       Mesaj #7
Avatarı yok
Yasaklı

Gelişen Teknoloji Bağlamında Geleceğin En İyi ve En Kötü Meslekleri!


CNBC, geleceğin en iyi ve en kötü mesleklerini belirledi. Buna göre ileriki yıllarda gelişen teknoloji ile büyüyecek sektörler ve en iyi meslekler şöyle sıralandı;
  • Uygulama Geliştiricisi
  • Bilgisayar Sistemleri Analisti
  • Pratisyen Hemşire
  • Fizyoterapist
  • Sağlık Hizmetleri Müdürü
  • Doktor Asistanı
  • Diş Sağlığı ile ilgili meslekler
  • Pazar Araştırması Analisti
  • Kişisel Mali Danışman
  • Konuşma Dili Patoloğu (Terapist)
CNBC'nin derlemesine göre, gelişen teknoloji doğrultusunda sektörlerin küçülmesi ile doğru orantılı olarak geleceği pek de parlak olmayan meslekler ise şöyle sıralandı;
  • Tekstilci
  • Fotoğraf işlemcisi ile ilgili işlerde çalışanlar
  • Mobilya Tamircisi
  • Radyo veya TV Spikeri
  • Çiçek Tasarımcısı

Kaynak: Ntv Teknoloji / CNBC (4 Ekim 2018)

Benzer Konular

13 Şubat 2012 / Misafir Soru-Cevap
15 Ekim 2011 / m€lik€ Soru-Cevap
30 Nisan 2007 / nünü Astroloji/Fallar
30 Temmuz 2014 / _AERYU_ Astroloji/Fallar