Arama

Tarihi Yapılar - Buckingham Sarayı (İngiltere)

Güncelleme: 2 Ocak 2010 Gösterim: 5.567 Cevap: 0
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
2 Ocak 2010       Mesaj #1
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Buckingham Sarayı
MsXLabs.org & Temel Britannica & Vikipedi
Sponsorlu Bağlantılar
Buckingham Sarayı, İngiliz Kraliyet ailesinin Londra'da oturduğu saraydır. Westminster'da bulunan saray adını 18. yüzyıl başlarında Buckingham dükleri için yapılan evden alır. III. George'un 1761'de karısı için satın aldığı ev Kraliçenin Evi olarak anılmaya başlar.
Günümüzde sarayın bahçe yönündeki batı cephesi büyük ölçüde korunmuştur; caddeye bakan doğu cephesi ise 1913'te Sir Aston Webb'in tasarımına göre, Kraliçe Victoria Anıtı'na bir arka plan oluşturacak biçimde yeniden düzenlenmiştir. Victoria burada oturan ilk hükümdardır. Buckingham sarayında 602 oda vardır.

Birleşik Krallığının başkenti Londra'da bulunan kral ailesinin ikametgâhı Buckingham Sarayı. Sol tarafında Victoria Anıtı (Altın kanatlı kadın heykeli) görülmektedir.
Ad:  800px-Buckingham_Palace%2C_London_-_April_2009.jpg
Gösterim: 470
Boyut:  78.6 KB

Buckingham Sarayı; İngiliz kral ailesinin 1830'dan beri Londra'da oturduğu saraydır. Buckingham Sarayı adını, 1705'te Buckingham dükleri için yapılan evden alır. 1761'de III. George bu evi Kraliçe Charlotte için satın aldı. 1825'te mimar John Nash, törenlerde kullanılmak üzere mermer bir giriş kapısı ekleyerek yapıyı yeniden düzenledi. 1851'de, saray Edward Blore'un çabasıyla genişletilirken, giriş bölümü Oxford Caddesi' nin batı ucundaki bugünkü yerine taşındı. 1913'te Sir Aston Webb yeni bir tasarımla sarayın ön yüzünü değiştirdi.
Hükümdar sarayda bulunduğu sürece krallık sancağı gönderde kalır ve saray muhafızları her gün törenle nöbet değiştirir.
Sarayın ön yüzü caddeye bakar; arkada, yaz aylarında toplantılar için kullanılan, değerli ağaçları ve golüyle geniş, güzel bir bahçe vardır.
Sarayın dış görünüşü oldukça yalındır; buna karşılık Taht Odası, Resmi Balo Salonu, Yeşil Konuk Odası ve daha birçok salondan oluşan iç bölümler kristal avizeler, mermer heykeller ve tablolarla son derece görkemli bir biçimde döşenmiştir. Ayrıca, Queen's Gallery adıyla bilinen resim galerisinde değerli sanat yapıtları yer alır. Bu galeri zaman zaman halka da açılır.
Sarayın güneybatısında ise Binicilik Evi ve Krallık Ahırları vardır. Bir masal arabası görünümündeki süslü krallık arabası sekiz safkan atıyla hükümdarların taç giyme törenlerinde kullanılır.

Nöbet devir teslim törenleri
Grenadier, Coldstream, Scots, Irish ve Welsh olmak üzere beş muhafız piyade alaylarına bağlı askerler tarafından her gün saat 11:00 ya da 11:30'da yapılan nöbet devir teslim törenleriyle bilinir.

Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!

Benzer Konular

9 Temmuz 2013 / Misafir Mimarlık
1 Eylül 2009 / ThinkerBeLL Mimarlık
2 Haziran 2011 / Jumong Mimarlık
1 Haziran 2011 / Jumong Mimarlık
20 Mayıs 2011 / Jumong Mimarlık