Arama

Tarihi Yapılar - Ca' Rezzonico Sarayı (İtalya)

Güncelleme: 1 Haziran 2011 Gösterim: 2.200 Cevap: 0
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
1 Haziran 2011       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Ca' Rezzonico
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar
Büyük Kanal'daki beyaz mermer yüzlü Ca' Rezzonico
450px PI5D9E2Ca27 Rezzonico

Ca' Rezzonico Venedik'te Büyük Kanal üzerinde bir saraydır.

Dizayn
Ca' Rezzonico kanalın sağ kıyısında bulunur, bu noktada Rio di San Barnaba ile bağlanmaktadır. Bu yer önceleri Bon ailesine ait iki ev şeklinde kullanılıyordu, diğeri Venedik'in "patrician" ailesiydi. 1649 yılında ailenin reisi Filippo Bon, bu yerde geniş bir saray inşa ettirmeye karar verdi. Bu amaç için Venedik barok stilinin önde isimlerinden Baldassarre Longhena'yı görevlendirdi. Bu stil yavaşça çiçeksel gotik stilin yerini alıyordu. Malesef, ne mimar nede müşterisi sarayın tamamlanmasını görmedi. Longhena 1682 yılında öldü. Filippo Bon parasal çöküşe uğradı.

Dizayn, ön yüzü kanala bakan üç katlı mermer yapıydı. Ana katlara iki sıra balkonun narin tasarımı binanın barok dizaynı ve dekorasyonunu aksettirmektedir. Saray bugün, gerçi mimarı Giorgio Massari tarafından 1756 yılına kadar bitirilmemesine rağmem bu formu takip etmektedir. Massarinin, Longhena'nın orijinal planına bağlı kaldığı görülmektedir.

Ca' Rezzonico 19ncu yüzyılda
19ncu yüzyılda saray cizvit koleji haline geldi. Fakat karmaşık bir miras yapısı sonucunda saray Pindemonte-Giovanelli ailesinin eline geçti. 1832 yılında aile sarayın tüm mobilya ve koleksiyonlarını sattı. Sadece freskler yerinde kaldı (In situ). 1837 yılında Ca' Rezzonico, Kont Ladislao Zelinsky tarafından edinildi. Onun zamanında saray aristokratik bir aileden gelen kişiye kiralandı. 1880 lerde saray, ressam Robert Barrett Browning'in evi oldu. Ressamın babası ise bir şair olan Robert Browning olup, 1889 yılında bu sarayın asma katında ölmüştür. Bu zamanda Amerikan portre ressamı John Singer Sargent de sarayda bir atelyeye sahipti.
1906 yılında Browning, Alman İmparatoru II. Wilhelm'in teklifini görmezden gelerek binayı kont Lionello von Hierschel de Minerbi'ye sattı. Sanat aşığı Minerbi,kendinden önceki Bon ailesi gibi sarayda 1935 yılına kadar savurgan bir hayat sürdü ve parası tükendi.

Ca' Rezzonico bugün
1935 yılında genişçe bir görüşmeden sonra Ca' Rezzpnico 18nci yüzyıl büyük Venedik sanat koleksiyonunu göstermek için Venedik Şehir Konseyi tarafından elde edildi. Çünkü yer yetersizliği onun Correr Müzesi'nde teşhirini engelliyordu.
Ca' Rezzonico, 1936 yılında halk müzesi olarak açıldı. Bugün Venedik'in en zarif müzelerinden biridir. Bu onun büyük ölçüde eşsiz karakterinden dolayıdır. Burada büyük saraylar için dizayn edilmiş objeler sergilenmektedir
Ca' Rezzonico
Ca Rezzonico

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
🌘 🚀

Benzer Konular

21 Ocak 2010 / ThinkerBeLL Mimarlık
21 Ocak 2010 / ThinkerBeLL Mimarlık
22 Ağustos 2011 / Jumong Mimarlık
20 Mayıs 2011 / Jumong Mimarlık