Arama

Mimarlık ve Bilgisayar Programları - IdeCAD Mimari

Güncelleme: 11 Ağustos 2010 Gösterim: 6.905 Cevap: 1
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
6 Nisan 2009       Mesaj #1
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
İdeCAD Mimari

Sponsorlu Bağlantılar
İlk tanıştığım mimari yazılım diyebilirim. Demo sürümünü kullanıp çizim yaptığımdaki sevincimden dolayı, bu program hakkında da bilgi yazmak istedim.

Türkiye'de hazırlanan Türkçe bir yazılım. Özellikle IdeStatikle birlikte çalışabildiği için, Mimari ve Statik birarada çözümlenebiliyor.

Eğitimi için yeterince döküman elde edebiliyorsunuz ve ücretsiz demo sürümünü sitelerinden indirebiliyorsunuz.

Programın yazılımcı firması, IdeCAD Mimari'yi şöyle tanıtıyorlar;


altust

İdeCAD Mimari 6

trans
dotgri

İşleriniz tasarladığınız gibi olmuyor mu ?
Her boyutta proje tasarımına yönelik olarak geliştirilen ideCAD® Mimari, hem mimari çizimlere hem de render ve animasyonlara olanak veren yapısı ile tüm mimari gereksinimleri karşılayacak güçlü bir yazılım. ideCAD® Mimari, üstün iki boyutlu çizim özellikleri ile mimari detay paftalarının kolaylıkla hazırlanmasına da olanak veriyor. İnşaat mühendisleriyle de ortak çalışma platformu sağlayan ürün, bilgi iletişimi ve paylaşımı sayesinde tasarım sürecini kısaltıyor ve verimliliği artırıyor.

Etkileyici görsel sonuçlar yaratın.
Tasarımınızı tamamladıktan sonra kaliteli sunumlar hazırlayarak, çalışmanız ile maksimum etki yaratabilirsiniz. Mimari sunumlarınız için, fotogerçekçi kesitleri, militer ve aksonometrik perspektifleri kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Gerçek fotoğraf kalitesindeki render’lar ve hareketli animasyonlar ile sunumlarınıza “hayat katabilirsiniz”.

Kısacası ideCAD® Mimari, tüm mimarlara tasarım ufuklarını genişletecek yaratıcı ve etkin çalışma olanağı vadediyor.

Artık her şey tam tasarladığınız gibi...

Daha fazla bilgi için tıklayınız:

Son düzenleyen Daisy-BT; 11 Ağustos 2010 01:50
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
16 Nisan 2010       Mesaj #2
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Fotogerçekçi görselleştirme ve animasyon olanağı
Üç boyutlu modelleme sistemine sahip olan ideCAD® Mimari’nin fotoğraf kalitesindeki render ve animasyon teknikleri ile projeler gerçekçi bir görünüm kazanır. Ürün, nitelikli görselleştime işlemini ve proje sunumlarını uzmanların tekelinden çıkararak, bunların kullanıcı tarafından da kolaylıkla yapılmasına olanak verir. Ayrıca OpenGL desteği kapsamında, ürünlerde aynı arayüz ve teknoloji kullanıldığı için mimari çizimler ve üç boyutlu görüntüler arasında veri kaybı sorunu da yaşanmaz.
Sponsorlu Bağlantılar

Ad:  plan01_popup.jpg
Gösterim: 856
Boyut:  37.6 KB

Stereo gözlük ile gerçek üç boyut efekti
Üç boyutlu stereo gözlük desteği ile, tasarımınızı henüz sonlandırmadan gerçek üç boyutlu görüntülerle izleme şansına sahip olabilirsiniz. Gerçek zamanlı animasyon desteği ile projenizin tamamlanmış halini görebilir, böylece onu nasıl yönlendirmeniz gerektiğini önceden kestirebilirsiniz.
Görerek tasarlayın ideCAD® Mimari’nin alışkanlıklarınıza göre özelleştirilebilen üç boyutlu arayüzü, size rahat ve verimli çalışma olanağı sunar. Tasarlama aşamasında projede üç boyutlu olarak dolaşma imkanı ile tasarımınızı her ayrıntısına kadar gerçekçi bir biçimde görerek, güvenle yol alabilirsiniz.

Ad:  plan03_popup.jpg
Gösterim: 756
Boyut:  31.1 KB

Metraj listeleri modelden üretilir ve dinamiktir. Mahale eklenen veya değiştirilen bir pencere, pencerelerin listelendiği tabloya otomatik olarak yansır. Birim fiyat kütüphaneleri kullanıcı tarafından oluşturulabildiği gibi, AMP programından da transfer edilebilir. Programda oluşturulan metraj listeleri, başta AMP olmak üzere keşif ve hakediş programlarına aktarılabilir. Böylece, yeni ihale yasasının gerektirdiği koşullarda ve formatta en ideal metraj listeleri oluşturulur.

Ad:  render01_popup.jpg
Gösterim: 623
Boyut:  29.8 KB

Ayrıca plan, kesit, görünüş ve perspektif üzerinde çalışabilirsiniz. Plan üzerinde herhangi bir yerden dilediğiniz anda kesit alma şansına sahip olursunuz. Planlarınız üzerinde yaptığınız herhangi bir değişiklik kesit ve görünüşe; görünüş ve perspektif üzerinde yapılan değişiklikler de planlarınıza anında yansır. Her özelliğini kolaylıkla kullanabileceğiniz ideCAD® Mimari’de, istediğiniz sayıda perspektif penceresi yer alır ve hızlı pafta mizanpajı hazırlama olanağına kavuşursunuz.



Benzer Konular

18 Ekim 2013 / Daisy-BT Mimarlık
21 Ağustos 2011 / Daisy-BT Mimarlık
16 Ağustos 2012 / Daisy-BT Mimarlık
18 Ekim 2010 / Daisy-BT Mimarlık
18 Ekim 2010 / Daisy-BT Mimarlık