Arama

Mimari Tasarılar - Amerika Kupası için Güneş Enerjili Stadyum

Güncelleme: 20 Eylül 2010 Gösterim: 1.367 Cevap: 0
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
20 Eylül 2010       Mesaj #1
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

SOM’dan Amerika Kupası için Güneş Enerjili Stadyum
Sponsorlu Bağlantılar

San Francisco 34. Amerika Kupası yat yarışları için, içinde körfeze yerleştirilmiş epik yeni bir amfi tiyatronun da bulunduğu planı yayınladı.

Ad:  sf-1.jpg
Gösterim: 940
Boyut:  181.8 KB

Skidmore, Owings & Merrill tarafından önerilen plan beysbol sahası ile Bridge Körfezi arasında kalan ve kullanılmayan rıhtımların yenilenmesi üzerine kuruluyor. Kentin bu bölümünü yenilemenin yanı sıra projenin yağmur suyu toplama ve içi güneş panelleri ile kaplanmış yelken benzeri dev gölgelik gibi bir dizi sürdürülebilir tasarım özellikleri de bulunuyor. Yeşil tasarımların rüzgar enerjisiyle birleştirilmesi de zaten etkinliğin çıkış noktası olmasından dolayı oldukça mantıklı görülüyor.

Ad:  sf-2.jpg
Gösterim: 706
Boyut:  209.5 KB

Uzun, terk edilmiş rıhtımlar, gelişmekte olan karma işlevli bir bölgenin hemen yanında ve kent merkezinin güneyinde yer alıyor. Kentin Amerika Kupası etkinliği için önerisi, sismik güçlendirmeler, dalgakıranlar ve diğer büyük gelişmeleri beraberinde getirecek. Yenilenen kıyı alanına ise SOM’un San Francisco Ofisi tarafından tasarlanan dev kamusal amfi tiyatro yerleşerek yelkenin estetiğini yansıtacak. Güneş elektrik panelleri, gergin gölgelik ağına birleştirilerek binlerce izleyici için gün ışığıyla aydınlanan bir sığınak yaratılacak.

Ad:  sf-3.jpg
Gösterim: 224
Boyut:  183.8 KB


Ad:  sf-4.jpg
Gösterim: 193
Boyut:  178.9 KB




Kaynak: Mimdap
Yazı ve Görseller: Inhabitat
Çeviri: Mimdap


Benzer Konular

4 Ocak 2011 / Daisy-BT Mimarlık
9 Temmuz 2010 / Daisy-BT Mimarlık