Arama

Mimari Yapılar - Acil Durum Terminali

Güncelleme: 20 Eylül 2010 Gösterim: 1.599 Cevap: 0
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
20 Eylül 2010       Mesaj #1
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Acil Durum Terminali - Zagreb
Sponsorlu Bağlantılar

Ad:  et01.jpg
Gösterim: 182
Boyut:  192.3 KB

İşveren: Zagreb Belediyesi ve Zagreb Holding
Tasarım Ekibi: Produkcija 004
Davor Katušic, Martina Ljubicic

Grafik Tasarım:

Juri Armanda, Karl Geisler, Bor Dizdar

Müteahhitler:

Dalekovod, ZagrebMontaca

Brüt Alan:
15.000 m2

Proje Maliyeti:
15 milyon Avro

Yapım tarihi:
Nisan 2009

Fotoğraf:
Studio HRG


Yapı türlerinin (hastane, klinik, garaj, yönetim ve eğitim yapıları) bir birleşimi olması "Acil Durum Terminali"ni güvenlik, yetkinlik ve hızın kentsel bir simgesi olarak ortaya çıkıyor. Sekiz katlı tesis bir resepsiyon ve telekomünikasyon servisi, resüsitasyon (hayata döndürme) kliniği, yatan hasta kliniği, Zagreb kentinin tıbbi malzeme deposu, bir konferans salonu ve sınıflar, bir laboratuar, yönetim birimi, teknik servis ve 170 tıbbi araçlık çok katlı bir garajı içeriyor.

Çağdaş mimarlığın yüksek kıstasları ölçüsünde olan kurum, yaklaşık 14.000 metrekarelik yüzölçümü ile iki milyon vatandaşa hizmet veriyor. Mesnetli tavan plakaları ile beraber çelik iskelet yapı hafiflik ve mekansal değişkenlik gibi mimari istekleri karşılıyor. Membran ağ yapı cephenin büyük yüzeyi için etkili ve mantıklı bir çözüm yolu oluyor.

Öngerilmeli dokuma membran malzemenin yarı saydam karakteri, farklı yapıdaki çevresi içinde binanın gün ve gece boyunca farklı algılanmasına katkıda bulunuyor. Güneş ışığında yapı hacmini vurguluyor ve beyazın temizliği (sterilliği) ile çekici görünüyor. Gece ışıklandırıldığı zaman membran cephe tüm binayı büyük, beyaz bir fanusa çeviriyor, beyaz küp aydınlatılmış bir kent simgesi haline geliyor.



Ad:  et02.jpg
Gösterim: 186
Boyut:  135.1 KB


Arkitera


Benzer Konular

17 Mart 2017 / Efulim Sosyoloji
11 Ekim 2008 / Gabriella Mühendislik Bilimleri
2 Kasım 2010 / Daisy-BT Mimarlık