Arama

Mimarlık ve Bilgisayar Programları - Autodesk Navisworks

Güncelleme: 7 Aralık 2010 Gösterim: 4.473 Cevap: 0
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
7 Aralık 2010       Mesaj #1
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Autodesk Navisworks 2010
Sponsorlu Bağlantılar

Projeniz henüz gerçekleşmeden tecrübe edin.
Bir Arada Çalışın, Başarınızı Artırın.
Birden çok format’ta 3B tasarım modellerinizi analiz edebilmek için onları canlandırın ve simüle edin.


Ad:  01navisworks_36_clash_testdefinition_large_1280x1024.jpg
Gösterim: 1023
Boyut:  85.8 KB

Autodesk Navisworks çözümleri proje tasarımcılarının ve inşaat uzmanlarının çalışmalarını, bilgi dolu tek bir senkronize 3B’lu yapı modeli içinde birleştirmelerine imkân verir.
Autodesk® Navisworks® çözümleri bir projenin tüm paydaşları tarafından incelenebilmesi için detaylı 3B tasarım modellerini bir araya getirerek paylaşılmasını sağlar ve dolayısıyla yapı bilgi sistemi (BIM) iş akışınızın tam merkezinde yer almaktadır. BIM, bir yapı projesine ait koordineli ve hesaplanabilir bilgilerin tasarım ve inşaat aşamaları boyunca oluşturulması ve yapı kullanılmaya başladıktan sonra bile kullanılmasıdır.

Ad:  06_TextureWithMask_Trees_FullLights.jpg
Gösterim: 847
Boyut:  78.7 KB

Autodesk Navisworks uygulamaları AutoCAD ve Revit® ürün aileleri tarafından yaratılan 3B projeleri, gerçek zamanlı incelenebilen tasarım bilgilerini, diğer tasarım araçlarından alınan geometri ve bilgilerle, dosyaların ebadına bakılmaksızın çeşitli dosya formatlarında birleştirir. Navisworks ürünleri proje paydaşları için projenin bir bütün olarak görüntülenmesini sağlar. Proje paydaşları da bu sayede daha iyi tasarım kararları verebilir, daha iyi imalat dokümanları hazırlayabilir, doğrudan tesis yönetimi ve operasyonu için performans tahmini ve planlamasını daha iyi yaparlar.
Autodesk Navisworks yazılımları size daha iyi kontrol imkânı vermek, mevcut 3B tasarım verilerini kullanarak verimliliğin ve kalitenin en karmaşık projelerde dahi nasıl artırılacağı konusunda bir öngörü ve tahminde bulunmanızı sağlamak amacıyla size ve diğer ekip üyelerine yardımcı olacak dört üründen oluştur.
kNaviswkMng10 boxshot
Autodesk® Navisworks® Manage

Projelerinin sorunsuz bir şekilde yürümesini isteyen proje ve inşaat yönetimi uzmanları tarafından kullanılan kapsamlı bir inceleme çözümüdür. Navisworks Manage yüksek kesinlikle hata bulma analizi ve çakışma kontrolü yönetimini dinamik 4B proje metraj listesi, simülasyonu ve foto-gerçekçi görselleştirmeyle bir arada kullanır.
  • 3D dosya ve veri birleştirme
  • Gerçek zamanlı nevigasyon
  • Denetleme araçları
  • NWD ve 3D DWF yayınlama
  • 4D Scheduling
  • Fotogerçekçi Görselleştirme
  • Nesne canlandırma imkanı
  • Çakışma algılama, iç içe geçme kontrolü ve yönetimi
  • Tüm özelliklerin güçlü birleşimi
kNaviswkSim10 boxshot
Autodesk® Navisworks® Simulate

Tasarımın ve inşa aşamalarının planlanana uygun şekilde 3B olarak simüle edilmesini, 4B yapı metraj listelerinin ve yapı projelerinin ön görselleştirilmesinin yapılmasını sağlar. Naviswork Simulate ile fiziki çalışmalar başlamadan önce projenin 3B ortamda görüntülenmesi sayesinde planladığınız tasarıma uygun malzeme ve işlerin değerlendirmesi ve doğrulanması eksiksiz biçimde yapılır.
  • 3D dosya ve veri birleştirme
  • Gerçek zamanlı nevigasyon
  • Denetleme araçları
  • NWD ve 3D DWF yayınlama
  • 4D Scheduling
  • Fotogerçekçi Görselleştirme
  • Nesne canlandırma imkanı
kNaviswkRev10 boxshot
Autodesk® Navisworks® Review

Projenin tamamının gerçek zamanlı görselleştirilmesine ve boyutları ne olursa olsun çeşitli dosya formatlarının incelenmesine imkân verir.
  • 3D dosya ve veri birleştirme
  • Gerçek zamanlı nevigasyon
  • Denetleme araçları
  • NWD ve 3D DWF yayınlama
Autodesk® Navisworks® Freedom

Autodesk Navisworks NWD ve 3D DWFTM formatlarında dosyaları gösteren ücretsiz bir yazılımdır.
  • Ücretsiz NWD ve 3D DWF yönetimi
  • Nesne canlandırmaları ve 4D simülasyonları görüntüleme imkânı
  • Seçilmiş Nesne hiyerarşisi görüntüleme
  • Nesne özellikleri görüntüleme
  • Bakış açısı görüntüleme
  • Açıklama ve talimat görüntüleme
Bir Arada Çalışın, Başarınızı Artırın

Autodesk Navisworks çözümleri proje tasarımcılarının ve inşaat uzmanlarının çalışmalarını, bilgi dolu tek bir senkronize 3B’lu yapı modeli içinde birleştirmelerine imkân verir.

Autodesk Navisworks Manage


Koordineli, Tutarlı, Eksiksiz
Autodesk Navisworks Manage yazılımı içerdiği Autodesk Navisworks Review ve Autodesk Navisworks Simulate yazılımlarının tüm fonksiyonları ve güçlü çakışma tespit özelliği ile yapı projeleriniz için en kapsamlı Navisworks tasarım inceleme çözümünü sunar. Navisworks Manage yazılımı imalat dokümanlarının tutarlı, uyumlu ve tam olmasını sağlayarak tüm organizasyon ve ekip içindeki iş akışını mükemmel hale getirir, israfın önlenmesine katkıda bulunur, etkinliği artırır ve revizyon talebi sayısını azaltır.
Navisworks Manage yazılımı görselleştirme imkânı sunar ve önceden hazırlanmış canlandırma veya gelişmiş donanımlara gerek kalmadan karmaşık 3B modellerin içinde gerçek zamanlı dolaşma ve araştırma imkânı verir, modellerde bulunan tüm proje bilgilerini inceleyebilmenizi sağlar.

Ad:  07_TimeLiner_AddLink.jpg
Gösterim: 731
Boyut:  56.5 KB

Navisworks Manage 3B proje modelindeki muhtemel eleman çakışmalarını etkin bir şekilde tespit ederek, denetleyerek ve raporlayarak hata yapmaya açık manüel kontrol işlemini azaltır. Navisworks Manage sayesinde kullanıcılar zaman bilgilerinin girilmesi il inşaat yönetimi koordinasyonunu kontrol edebilir ve dolayısıyla daha başarılı mahal ve iş akışı planlaması yaparlar. 3B tasarımların daha gelişmiş şekilde analiz edilmesi ve koordinasyonu sayesinde kullanıcıların kontrol gücü artar ve daha huzurlu çalışırlar. Hataların önceden tahmin edilmesi ve belirlenmesi ile ileriki aşamalarda ortaya çıkacak daha maliyetli hesaplama hataları önlenmiş olur. Dosya boyutu ne olursa olsun, çeşitli formatlardaki 3B verileri kapsamlı ve gerçekçi bir yapı bilgi sistemine koyarak tüm sayısal bilgileri görebilir ve analiz edebilirsiniz.
Autodesk Navisworks Manage yazılımı sert, yumuşak, boşluk, yerçekimi ve zaman tabanlı çakışma yönetimini bir arada sunar. Sayısız 3B tasarım yazılımı ile hazırlanmış geometrileri hızla inceleyebilir ve çapraz kontrole tabii tutabilirsiniz. Tüm proje içinde tespit edilen çakışmaların değerli kayıtlarını muhafaza etmeniz mümkündür. Zaman ve mekân koordinasyonunu kontrol edebilir, iş akışı problemlerini planlama aşamasında önemli derecede azaltabilirsiniz. Nokta ve çizgi tabanlı çakışma sayesinde lazerle taralı uygulama ortamının sanal modelle koordine edilmesi mümkündür. Navisworks ile sahada süprizlerle karşılaşmazsınız.

Ad:  k02_Measure_AsRedline.jpg
Gösterim: 721
Boyut:  21.6 KB


Autodesk Navisworks Simulate

Tasarımların Zamanında Tamamlandığı Yer

Autodesk Navisworks Simulate yazılımı canlandırmaların daha kolay gösterilmesinin yanı sıra mevcut 3B modellerin ve proje metraj listelerinin dinamik bağlantı imkânını sunmasıyla da Autodesk Navisworks Review’in gerçek zamanlı görselleştirme fonksiyonları sayesinde önemli düzeyde artırmıştır. Navisworks Simulate tasarım ve inşaat işi ile uğraşan uzmanlarının ürünlerini paylaşma ve bir araya getirmesine imkân vererek tasarımı gösteren, alınan kararları doğrulayan ve metraj listelerini onaylayan net ve açıklayıcı içerik yaratılmasını sağlar.

Foto-gerçekçi görselleştirmeler ve 4B yapı metraj listeleriyle sürecin her hangi bir aşamasında tüm projenin tasarım ve inşaat seçeneklerini gösteren ve açıklayan bir kopyasını hazırlayabilirsiniz. Navisworks Simulate dokuları, malzemeleri ve ışıkları mevcut 3B modellere kolayca uygulamanızı ve bu modellerden okumanızı sağlar. Ayrıca RPC içeriğini mevcut modellerinize de uygulayabilirsiniz.
Navisworks Simulate sayesinde proje paydaşları etkileşimli ve gerçekçi kaplamaların yanı sıra model içinde gezmek suretiyle çalışmaların ileride ortaya çıkacak sonuçlarını önceden görebilir. 4B simülasyonlar ve nesne canlandırmaları yapılarak tasarım kararları görülebilir ve tüm tasarım alternatifleri incelenebilir. Ayrıca, yazılım yaratıcı sürecin her aşamasında sorunsuz ve paylaşımlı inceleme imkânı vermek suretiyle hata sayısının azalmasına, kalitenin artmasına, zaman ve maliyetten tasarruf yapılmasına yardımcı olur.
4B ortamında yapılan simülasyonlar sayesinde daha iyi iş planları yapılır ve riskler mümkün olan en erken aşamada tespit edilerek muhtemel israf önlenmiş olur. Navisworks Simulate tasarımı, yapı planlarını ve projenin mevcut durumunun herkes tarafından net olarak anlaşılması sağlar ve 3B modelin verileri ile proje metraj listesi arasında bağlantı kurarak daha hızlı 4B görselleştirme yapılmasını mümkün kılar.
Navisworks Simulate projenizin gerçekte sahada nasıl olacaksa aynı şekilde görülüp incelenmesine olanak verir. Projenin henüz tamamlanmadan, sürecin her hangi bir aşamasında incelenme imkânı ile planlama daha doğru yapılır ve tahmini işlerin sayısı azalır.

Autodesk Navisworks Review


Görselleştir, Araştır, Tecrübe Et

Ad:  k03navisworks_04_timelinerp.jpg
Gösterim: 849
Boyut:  28.1 KB

Autodesk Navisworks Review yazılımı 3B projelerin henüz hayata geçmeden gerçek zamanlı olarak görselleştirilmesi, araştırılması ve tecrübe edilmesi amacıyla mevcut tasarım verilerini kullanır. Yapı bilgi sistemi modellerine erişim imkânı ile projenin paydaşları daha etkin şekilde işlerine odaklanabilir ve iş birliği yapabilir, tasarım ve inşaat tamamlandıktan sonra da kullanılabilecek değerli bilgiler sağlar. Dinamik navigasyon ve kullanıcı dostu proje inceleme araçları en karmaşık 3B modellerin dahi anlaşılmasını kolaylaştırır.

En önemli 3B tasarım ve lazer tarama dosya formatlarıyla uyumlu olan Navisworks Review, 3B dosyaları paylaşılan tek bir sanal modelde birleştirir ve proje paydaşlarının modelleri, nesne bilgileri ve bağlantılı ODCB veritabanı ile incelemesine imkân verir.

Çarpışma tespiti, yerçekimi ve üçüncü kişi gözünden görünümler ise Navisworks Review ile projelerin sanal ortamda deneyimlenmesine katkıda bulunur. Canlandırmaları ve bakış noktalarını fotoğraf veya video formatında hazırlayabilir ve sunabilirsiniz. Autodesk Navisworks Simulate ortamında hazırlanan dosyaları oynatma imkânının yanı sıra en kesit çıkarma, markup, ölçüm ve metin ekleme fonksiyonları da mevcuttur.

Autodesk Navisworks Freedom


Görme Özgürlüğü

Ad:  k04navisworks_09_plant_sect.jpg
Gösterim: 819
Boyut:  26.3 KB

Navisworks Review, Navisworks Simulate ve Navisworks Manage yazılımları kullanılarak NWD formatında saklanan tüm simülasyonlar ve çıktılar ücretsiz* bir yazılım olan ve aynen adına uygun şekilde çalışan Autodesk Navisworks Freedom ile incelenebilir. Navisworks Freedom NWD formatında sıkıştırılmış, güvenli ve akıcı proje inceleme dosyaları sayesinde tasarım uzmanlarına paha biçilmez bir iletişim aracı sunar. Büyük boyutlu CAD modellerin incelenmesini sağlayan ve pratik çözüm sunan NWD dosyaları için model hazırlamaya, üçüncü kişi sunuculara ve kurulum süresine gerek kalmaz ve sürekli maliyet oluşmaz. Dosyalar 3B DWF formatında da görülebilir. Tasarımın kararları ve müelliflerin işbirlikçi incelemelerle yaptığı katkıların daha kolay iletilmesi ve tüm sonuçların paylaşılması sayesinde etkin bir işbirliği yaratılmış olur.


Ad:  k05navisworks_manufacturing.jpg
Gösterim: 632
Boyut:  18.1 KB



Sayısal Grafik







Benzer Konular

18 Ekim 2013 / Daisy-BT Mimarlık
25 Şubat 2011 / Daisy-BT Mimarlık
31 Aralık 2010 / Daisy-BT Mimarlık
10 Ağustos 2010 / Daisy-BT Mimarlık
18 Ekim 2010 / Daisy-BT Mimarlık