Arama

Mimari Tasarılar - Kaohsiung Pop Müzik Merkezi

Güncelleme: 9 Aralık 2010 Gösterim: 1.564 Cevap: 0
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
9 Aralık 2010       Mesaj #1
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Emergent’ın Pop Müzik Merkezi
Sponsorlu Bağlantılar

Ödüllü mimarlık bürolarından Emergent; Tayvan’da Kaohsiung kenti için tasarladığı yeni Pop Müzik Merkezi tasarımını tanıttı. Bu tasarımın amacı ileri düzeyde sanatsal etkinliklerle Kaohsiung limanının yeniden canlanmasını sağlamaktır. Proje, bu kamusal alanda, yeşil enerji ve çevre teknolojileriyle dünya çapında bir kültürel çekim noktası oluşturmayı hedeflemektedir.

Ad:  pop-1.jpg
Gösterim: 195
Boyut:  180.5 KB

Proje, limanın iki stratejik noktasına yerleşen birisi gökyüzüne yönelmiş diğeri toprağa yapışmış iki yapıdan oluşmaktadır. Topraktan kopan bölümünde, korumalı bir meydan oluşturmakta, burada 12000 kişilik bir anfitiyatro yer almaktadır. Böylelikle bütün bir yıl, çok farklı iklim koşullarında etkinliklerin sürmesi sağlanabilmektedir.

Ad:  pop-2.jpg
Gösterim: 141
Boyut:  199.9 KB

9 adet performans salonu ise kabuk katmanları arasına yerleştirilmiş baloncuklarda konumlanmıştır.

Ad:  pop-3.jpg
Gösterim: 168
Boyut:  83.5 KB

Mimari aralarında farklı katmanların ve katmanların arasına yerleştirilmiş mekanların bulunduğu kalın bir kabuk gibi düşünülmüştür. Kalın kabuk, alışılagelmiş mimarinin tek katmanlı kabuğundan farklı olarak farklı kamusal ve özel mekanların iç içe, bir arada bulunmalarını kolaylaştırmaktadır. Topoğrafik şekillendirmeyle elde edilen kütle, kesilen yüzeylerden dışa açılmaktadır. Katmanlar arasında vurgulanan renk, malzeme ve doku farklılıkları; çok sayıda etken altında, bütün gün ve yıl boyunca her an değişen etkiler yaratmaktadır.

Ad:  pop-4.jpg
Gösterim: 183
Boyut:  160.7 KB

Çoklu katmanın bir başka özelliği de yalıtımı güçlendirerek iç mekânların soğutulmasının sağlanmasıdır.

Ad:  pop-5.jpg
Gösterim: 146
Boyut:  98.9 KB

Binanın kabuğu ince tabakalı güneş teknolojisi ile kaplıdır. BioWAVE teknolojisi, adeta deniz üzerinde rastgele ve çok yönlü hareketlere bağlı olarak çalışmaktadır. Yapı renk ve morfoloji zenginliği ile çevresi ile ilişki kurmayı amaçlamaktadır.

Ad:  pop-6.jpg
Gösterim: 160
Boyut:  317.3 KB

Kaynak: Mimdap
Kaynak: Evolo.us
Hazırlayan: Yılmaz Kuyumcu


Benzer Konular

3 Şubat 2011 / Daisy-BT Mimarlık
1 Kasım 2010 / Daisy-BT Mimarlık