Arama

Tarihi Yapılar - Hadrian Duvarı (İngiltere)

Güncelleme: 1 Temmuz 2011 Gösterim: 2.923 Cevap: 0
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
1 Temmuz 2011       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Hadrian Duvarı
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar
Hadrian Duvarı, modern İngiltere'yi doğu-batı doğrultusunda ikiye ayıran Roma İmparatorluğu zamanında taştan yapılmış bir settir. Duvar, İngiltere'de inşa edilmiş üç istihkamın ikincisidir. Bunlardan ilki Gask Ridge, üçüncüsü ise Antonine Duvarı'dır. Her üç duvar da Roma İmparatorluğu denetimindeki Britanya'nın ekonomik düzenini ve güvenliğini, İskoçyalı kuzey kabilelerinin akınlarından korunmak için kuzeye inşaa edilmiş olup imparatorluğun kuzey sınırlarını çizmiştir. Hadrian Duvarı, bu üç duvar içinde fiziksel varlığını en çok koruyabilen ve bu yüzden en çok bilinenidir.
800px Hadrian27s wall at Greenhead Lough
Hadrian Duvarı'ndan bir görünüm

M.S. 117 yılında imparator olan Hadrian zamanında imparatorluk genişlemesinin sonuna gelmişti ve yeni imparator ülkesinin sınırlarını güçlendirme kararı aldı. M.S. 122 yılında Britanya'yı ziyareti sırasında Hadrian, Britanya'nın batısındaki Solway Firth ile doğusundaki River Tyne arasında, kuzey barbarının istilalarından korunmak için bir duvar örülmesini emretmiştir. Duvar imparatorluğun en güçlendirilmiş duvarı olmasının ve İngiltere'deki kuzey sınırlarını oluşturmanın yanında gümrük kapısı ve vergilendirme noktası olarak işlev görmüştür.
Duvarın önemli bir kısmı, özellikle orta bölümü, halen ayaktadır. Genelde Roma Duvarı olarak adlandırılan duvar, Kuzey İngiltere'nin en popüler turizm merkezidir. Duvar 1987'de UNESCO Dünya Mirası Alanları 'na dahil edilmiştir.
Roma İmparatoru Hadrian'ın büstü
510px Hadrien ven
Hadrian Duvarı'ndan bir görünüm
450px Hadrian27s wall2
Hadrian Duvarı'nın konumu
482px Hadrians Wall map


🌘 🚀

Benzer Konular

9 Temmuz 2013 / Misafir Mimarlık
2 Ocak 2010 / ThinkerBeLL Mimarlık
30 Haziran 2011 / AndThe_BlackSky Mimarlık
2 Haziran 2011 / Jumong Mimarlık