Arama

Mimari Yapılar - Dap Burgu Kule

Güncelleme: 27 Ağustos 2011 Gösterim: 4.279 Cevap: 0
AndThe_BlackSky - avatarı
AndThe_BlackSky
VIP VIP Üye
27 Ağustos 2011       Mesaj #1
AndThe_BlackSky - avatarı
VIP VIP Üye
Dap Burgu Kule (İstanbul)

Sponsorlu Bağlantılar
Mimari Yeni Bir Dönem.
Estetikte Yeni Bir Boyut ..
Konforda Yeni Bir Limit …
Hayatınızda Yeni Bir Ritim…


po 156

Genel Görünüm

Bizim Dubai’deki projelerin benzerlerinden, genetik ikizlerinden ‘’DRAGOS ROYAL TOWERS’’ ve ‘’DAP ROYAL CENTER’’, projelerinden bu yana DAP YAPI ile olan birlikteliğimiz gerçek anlamda mimaride devrim yaratacak ‘’DAP BURGU KULE’’ ile zirvesinde!
‘’DAP BURGU KULE’’ modern mimaride devrim niteliğinde iddialı ve özgün bir mimari proje.
Prof. Dr. Christian Barnard’ın Kalp Nakli operasyonu modern Tıp tarihinde ne ise, ‘’DAP BURGU KULE’’ modern mimarlık tarihinde ona eşdeğer bir atılım, devrim niteliğinde bir çaba! Son derece önemli bir adım!

po 214

Yaşama Alanı

po 175

Kuşbakışı

DAP BURGU KULE’’ Anadolu yakasının hızla değişen ve dönüşen yeni merkezi Maltepe’de sıra dışı mimarisiyle İstanbul’a yeni bir siluet, çevresine farklı bir kimlik kazandıracak bir proje, yeni bir yaşam boyutu sunan bir rezidans.
Rezidanslar çağımız insanının ve toplumunun varoluşu hakkında çok açık göstergeler taşıyan ve üzerinde durulması gereken bir olgu olarak kendisini göstermektedir. Bu yönden hem makro düzeydeki sistem analizleri, hem de mikro düzeyde bireyin yaşam biçimleri anlamında anlaşılması özellikle mimar, plancı ve tasarımcılar için mesleki anlamda doğru örneklerin üretilmesi açısından önem arz etmektedir.


po 222

Yerleşim Planı

po 109

Burgu Kule ve Adalar

po 69

Aksonometri 1

Orta-üst ve üst sınıflarda geleneksel büyük aile yapılarından tek kişiye kadar inen mekan kullanım ihtiyaçları, daha önceleri merkezden çevreye doğru büyük müstakil evler şeklindeki gelişmeyi tersine çevirmiş, bu da merkezde kullanışlı konutların üretilmesini beraberinde getirmiştir. Kent merkezlerindeki toprak rantının aşırı yüksek olması, dikeyde yükselen ve gündelik yaşamın tüm ihtiyaçlarına kendi içinde çözüm üreten rezidansların gelişimlerini arttırmıştır. İstanbul’un küresel sermayenin uğrak yeri haline gelen bir iş merkezi olmaya başlaması ile bu ihtiyaç kısa süreli konaklama ihtiyaçlarını da gündeme getirmiştir. Yeni konut tipi olarak rezidanslar melez bir fonksiyon ve tasarım alanı ortaya koyarlar. Bu yönüyle de otel-konut gibi bir biçim olarak ele alınmaları yerinde olmaktadır.

po 1112

Burgu Kule ve Prens Adaları

po 79

Aksonometri 2

İstanbul’da da değişen yaşam biçimleri ve ihtiyaçlarıyla bağlantılı olarak son yıllarda bu yeni konut modeli gündeme gelmiştir. Bu konut tipleri beş yıldızlı otel hizmetlerinin sürekli yaşam konutları ile birleştirilmesinden oluşmaktalar. Kentin çoğu zaman merkezinde dikey olarak yükselmekte olan bu yeni tip konutlara İngilizcesi “residence” den türemiş olan “rezidans” denilmektedir.

po 89

Boy Kesit

po 166

Görünüş

po 1210

Cafe – Restaurant – Sosyal Tesisler

İstanbul’da yapımı başlayan, 2010-2011 yıllarında mimari projeleri Yüksek Mimar Barbaros Sağdıç tarafından tasarlanan ‘’DAP BURGU KULE’’nin en önemli özelliği Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren, yapı sektöründe sınırları zorlayan, estetik değerlere yeni bir boyut getiren özgün mimarisi.

po 130
po 210
po 311
po 412

‘’DAP BURGU KULE’’ İstanbul’un Anadolu yakasında ulaşım olanakları, manzara imkanları ve konumu
açısından eşsiz bir konumda, Maltepe’de E-5’in hemen yanında Altay Çeşme semtinde kentin içinde, Marmara Denizi ve Adalar manzaralı bir konumda yükseliyor.
‘’DAP BURGU KULE’’ konumunun olanaklarını en yüksek seviyede kullanmaya dönük olarak planlanmıştır.
Beş dönümlük büyük bir alanda konumlanan ‘’DAP BURGU KULE’’ ikiz rezidans’lar kapalı otopark, sığınak ve teknik merkezi barındıran iki bodrum kat üzerinde konumlanan zemin + 18 katlı simetrik ikikule olarak tasarlanmıştır.

po 59

Açık – Kapalı Havuz

Açılır, kapanır yapısı ile 4 mevsim hizmet veren yüzme havuzu ile bütünleşen zemin ve 1. Katlarda, 2 Kat yüksekliğinde giriş ve loby’ler ile peyzajla bütünleşen 1+0, 1+1 ve 2+1 konutlar yer almaktadır.
‘’DAP BURGU KULE’’ ikiz rezidanslarda 2. Kattan itibaren, iki kullanım ve yangın merdiveni ile bir yangın-servis, iki kullanıcı asansörünün yer aldığı merkezi düşey çekirdeğin etrafında, her katta 6 derecelik açıyla birbirlerine ters yönde dönerek yükselen 18 rezidans katı bir yandan, Türkiye’de bir ‘’İLK’’ olan eşsiz mimariyi oluştururken diğer yandan her biri Kent’e, Marmara Denizi’ne ve Prens Adaları’na yönelen farklı büyüklükte ve nitelikte toplam 246 adet 1+0, 1+1, 2+1 rezidansa konum sağlamaktadır.

po 193

Maltepe Kent Dokusu ve Burgu Kule

‘’DAP BURGU KULE’’ ikiz rezidansları, Altay Çeşme, Çam Sokak’tan site girişinden yönlenilen bağımsız girişlere sahiptir. 24 saat güvenlik ve resepsiyon hizmeti verilen rezidanslara kapalı garajdan direk olarak ulaşılmaktadır.
‘’DAP BURGU KULE’’lerde sunulan otel konforunun yanı sıra, danışmanlık hizmetleri, kat hizmeti, 4 mevsim açılır kapanır yüzme havuzu, cafe-restaurant hizmetleri sosyal yaşamınızı konforlu ve özel kılarken, projede yer verilen ‘’Heliport’’ ile iş yaşamınızın gerektirdiği dinamizm yeni bir Home-Ofis kavramı içinde tasarım unsuru olarak ele alınıyor.

po 185

Loby – Receptıon

‘’DAP BURGU KULE’’ ikiz rezidanslarda tüm katlarda tavandan yere kadar inen panaromik cam cephe dışta özgün mimariye güçlü bir kimlik kazandırırken, iç mekanlarda her metrekareyi, Kent’le, Marmara Denizi ve Prens Adaları’nın eşsiz manzarası ile bütünleyip, aydınlık ve ferah mekanlar sunuyor.
‘’DAP BURGU KULE’’ zemin + 18 katlı ikiz rezidansları, açılır-kapanır yüzme havuzu, 2 kat kapalı otoparkı ile toplam 23.000 m2 inşaat alanına sahiptir.
Özde bir barınak olan ‘’Çağdaş Konut’’, Evimiz/Yuvamız diyebileceğimiz bir yakınlıktır, bizim yeryüzüyle olan bağımız, dünyadaki köşemizdir o. Bunu dediğimizde ev konuşmaya başlar. Bize kendi imgesini sunar. Bir diyalog ortaya çıkarsa ev temellerini içimize atar. Evin varlığı bize kendi varlığımızmış gibi gelir. Ev bizi ele geçirir. Evden uzaktaysak sıla özlemi çekmeye başlarız, evi çağırırız. Çağırma dil ile olur. Karşılık verme, çağrıdan kaynaklanır ve kendini özün çağrısına bırakır. Kendi dilimizin yeni bir varlığı ortaya çıkar. Dile getirdiği şeyi bize sorarak bizi de dile getirmeye başlar. Ortaya çıkan hem bir anlatımın oluşumu hem de kendi varlığımızın oluşumudur. Burada anlatım Varlığı yaratır. Varlık da evi.
Her arayan doğru evi bulamaz, ama bulanlar arayanlardır.
Ev bugün çoğu zaman bir yatırım aracı görülmesiyle birlikte insan için bunun çok ötesinde özsel anlamını devam ettirmektedir. Bu varoluşsal mesele kişinin yaşam alanına sahip olurken kendi benliğine ait tüm gerçekliği ortaya koyar. Bu da kişinin en doğru adrese yönelmesi sürecidir aslında. Bu yönüyle rezidanslar otelin yabancılaştırıcı dilinden kopartılarak, kişisele izin veren ve kültürel boyutları tam anlamı ile gözeten bir tasarıma açılmalıdır.
‘’DAP BURGU KULE’’ mimari pratiğin kendisini bu ilkeler doğrultusunda ortaya koyduğu bir proje olarak yapılmıştır ve başarısının düzeyi her geçen gün kendisini gösterecektir.

po 139

Gece Görünüşü


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Benzer Konular

30 Ekim 2009 / KisukE UraharA Mimarlık
23 Mayıs 2014 / _EKSELANS_ Mimarlık