Arama

Gökdelenler - Süzer Plaza Ritz-Carlton (İstanbul)

Güncelleme: 18 Nisan 2013 Gösterim: 2.429 Cevap: 0
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2013       Mesaj #1
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Süzer Plaza Ritz-Carlton
MsXLabs.org & Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

250px Gokkafes
  • Yer İstanbul, Türkiye
  • Kat Sayısı 34
  • İlgili Şirket(ler) Mimar(lar) Doruk Pamir
Süzer Plaza, İstanbul Dolmabahçe'de gökdelen. Yapımı hukuken şaibeli ve şehir planlaması açısından sakıncalı olduğundan ciddi protestolara neden oldu. Gökdelende bir otel, sinemalar, eğlence tesisleri ve kişilere ait özel daireler bulunmakadır.
Süzer Plaza , II. Abdülhamid döneminde tapu kaydına "inşaat yapılamaz" şerhi düşülen bir araziye yapıldı. Arazideki farklı kişilere ait arsalar Mustafa Süzer'e ait Süzer Holding tarafından satın alındı. Süzer, daha sonra Tapu Müdürlüğünden "inşaat yapılamaz" şerhini sildirdi. 1987'de inşaata başlayan Süzer, bir yıl sonra dönemin ANAP'lı belediyesinden inşaat ruhsatı aldı. Ruhsatın verildiği dönem Bedrettin Dalan'ın Belediye Başkanlığı dönemine denk gelir.
Süzer Plaza inşaatı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanları Nurettin Sözen ve Recep Tayyip Erdoğan tarafından ve diğer kişi ve kurumlarca hukuki yollardan engellenmeye çalışıldı.Bu çabalara ve protestolara karşın, inşaat 1998 yılında tamamlanarak bina kullanıma açıldı. Binanın hukuksal durumu hala belirsiz olup, yıkılması için girişimler devam etmektedir. Nitekim 5 Ocak 2005'te, binanın giriş kısmındaki dört restoranın bahçe üzerinde yaptığı "kış bahçeleri", ruhsata aykırı olduğu gerekçesiyle buldozerle yıkılmıştır.
Süzer Plaza, pek çok kişi tarafından şehircilik ilkelerine aykırılığı ve hukuksal durumu nedeniyle protesto edilmekte, binadaki tesislere gidilmemektedir.Süzer Plaza'nın İstanbul'daki en büyük gecekondu olduğunu iddia edenler de vardır.

Gökdelenler - Süzer Plaza Ritz-Carlton (İstanbul)


Benzer Konular

23 Ekim 2015 / Jumong Müzik ww
8 Mayıs 2013 / wolfmann Taslak Konular