Arama

Gigantlar

Güncelleme: 5 Şubat 2011 Gösterim: 8.673 Cevap: 0
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
15 Haziran 2008       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Yunan mitolojisinde Uranos'un Kronos tarafından kesilen erkeklik organından akan kanın yere dökülmesiyle oluşmuş devler. Bu devler yılan şeklinde bacakları olan yaratıklar olarak tasvir edilirler. Efsaneye göre anneleri Gaia tarafından kışkırtılan bu devler, titanların öcünü almak için tanrılarla savaşmışlar ama tanrılar Herakles'in yardımıyla hepsini öldürmüşlerdir.

Sponsorlu Bağlantılar
Gigantları Zeus'a karşı ayaklandıranların başı Alcyoneus olmak üzere diğerleri Porphyrion, Athos, Clytias, Enceladus, Echion, dişbudak ağacı gigantı Meliae ve Afrodite.

Mitolojide üç adet devler savaşı vardır. İlki, Uranüs'ün öldürülmesi ve yerine geçen Cronos'un devleri Tartaros'a hapsetmesi ve sonrasında Zeus'un doğup büyüdüğü savaştır (Titanomachy). İkinci Devler Savaşı ise Zeus'un güçlenip Cronos'u alt ettikten sonra Gaia'nın Zeus'u alt etsinler diye doğurduğu çocuklara karşı savaş olup, sonunda, Olympos'ta oturmaya hak kazanan 12 tanrının Zeus tarafından belirlenmesine yol açan savaştır (Gigantomachy). Üçüncü savaş, bu iki savaştan sonra olan, Olympos'taki tanrılar arasında olan savaştır (Theomachy).

Son düzenleyen asla_asla_deme; 5 Şubat 2011 22:19 Sebep: Sayfa Düzeni