Arama

Valhalla

Güncelleme: 28 Mayıs 2016 Gösterim: 4.141 Cevap: 2
asla_asla_deme - avatarı
asla_asla_deme
VIP Never Say Never Agaın
3 Kasım 2009       Mesaj #1
asla_asla_deme - avatarı
VIP Never Say Never Agaın
Valhalla

Sponsorlu Bağlantılar
200pxam7384tovalhll1295

Valhalla
, İskandinav mitolojisinde Valhöll (Katledilmişlerin Salonu) Odin 'in yönettiği salon. Asgard'da bulunmaktadır. Valkyrieler savaş alanlarında ölmüş kahramanları buraya getirir.
Bu çok geniş salonun 540 kapısı vardır. Çatı kirişleri mızraktır, çatı kalkanlardan oluşmuştur. Batı kapısında bir kurt vardır ve üzerinde bir kartal dolaşır.
Ragnarok geldiğinde her kapıdan omuz omuza ilerleyen 800 savaşçı çıkacaktır.
Vikipedi

Şeytan Yaşamak İçin Her Şeyi Yapar....
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
28 Mayıs 2016       Mesaj #2
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
marching to valhalla by chrisra d4guji0 jpg w 65

Sponsorlu Bağlantılar
İskandinav mitolojisinde kahraman olarak ölen savaşçıların ödüllendirilmek için gideceği, sonsuz mutluluğa kavuşacağı Odin’in sarayıdır. Asgard’ın 12 krallığından birisi olan Valhalla, Ragnarok savaşına kadar tanrılara ev sahipliği yapmıştır.
Valhalla bizdeki cennet anlayışından çok farklıdır. Çünkü cennete gitmek için iyi insan olmak gerekirken, Valhalla’ya gidebilmek için cesurca savaş alanında savaşıp ölmüş olmak gerekir.

Kahramanlar zorlu bir mücadelenin ardından öldüklerinde Valhalla’ya getirilirler. Savaş meydanlarında ölenleri taşıma işi Valkyryler’e düşer. Bu savaşçı kadınlar Odin’in hizmetkarlarıdırlar, ancak asıl görevleri savaşlara gözetmenlik yapmak ve kimin ölüp kimin yaşayacağına karar vermektir.
Valhalla’da yapılan ziyafet sofralarının en başında her iki omzundaki kuzgunuyla Odin oturur. Kuzgunlardan biri Huginn (düşünce) ve diğeri Muninn’dir (hafıza). İkisi de dünyadan Odin’e mesaj getirirlerdi.

🌘 🚀
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
28 Mayıs 2016       Mesaj #3
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
dreams of valhalla by cg zander d6cz1eh
Dreams of Valhalla by CG-Zander on deviantART
🌘 🚀