Arama

İç Mekan - Perde

Güncelleme: 12 Haziran 2016 Gösterim: 43.496 Cevap: 6
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
3 Mayıs 2007       Mesaj #1
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Ad:  perde.jpg
Gösterim: 874
Boyut:  9.5 KB
Bu bahar pencereler yeşillendi

İç mekan - Perde

:
Sponsorlu Bağlantılar
Broderi Narin 2007 İlkbahar/Yaz Koleksiyonu’nda, doğanın simgesi olan yeşilin tonları ile mevsimin canlılığını yansıtıyor. Gün ışığını en fazla yansıtan kumaş olan dökümlü organzeler, ihtişamı vurgulayan taftalar ve natürel kumaşlar yeşil ile doğadaki uyanışı pencerelere taşıyor.

21 ürün grubunun oluşturduğu Tematik Koleksiyon ve 150 yeni ürünle daha da zenginleştirilen Creative Koleksiyon’un arma ve bordür serilerinde, yeşil yoğun olarak kullanılan renkler arasında öne çıkıyor. İnsanı günlük hayatta yaşadığı stresten biraz da olsa uzaklaştırıp neşe veren ortamlar yaratan rengârenk perdeler, mekânın havasını değiştirerek modernizmi evlere taşıyor.

Doğanın ve huzurun simgesi olan yeşilin yumuşak tonları, Creative koleksiyonun arma ve bordür serileri ile tül ve perde gruplarını aynı kartelâ üzerinde toplayan Tematik Koleksiyon’un Jade, Zen ve Olive temalarında yoğun olarak kullanılıyor.

Natürel kumaştan, taftaya, organzeye kadar birçok kumaş çeşidinde mevcut olan yeşil ve tonları iç mekânların havasını değiştirerek baharın evlerde de yaşanmasını sağlıyor. Broderi Narin tüm satış noktalarında ve binlerce ürün çeşidinin mevcut olduğu İstanbul Mahmutbey’deki fabrika satış mağazasında, 80 yılı aşan birikimiyle müşteri memnuniyetini esas alan bir anlayış içerisinde hizmet veriyor.
Son düzenleyen kompetankedi; 12 Haziran 2016 22:33
nicely - avatarı
nicely
VIP VIP Üye
2 Temmuz 2011       Mesaj #2
nicely - avatarı
VIP VIP Üye

İç mekan - perde

:
Ad:  perde1.jpg
Gösterim: 869
Boyut:  47.8 KB

Sponsorlu Bağlantılar

Son düzenleyen kompetankedi; 12 Haziran 2016 22:42
Birbirimize tutundukça ;Bıçakların ucu kapanacak.. ~Smiley9TenderMsn Inlove
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
9 Ocak 2012       Mesaj #3
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
PERDE MODELLERİ 2012
Ad:  perde2.jpg
Gösterim: 743
Boyut:  32.9 KB



Dekorasyon ve ev tekstili sektörü ülke ekonomisi parelerinde, aynı ivmeyle yükselişini sürdürmek zorundadır. Her sene yeniliklere doymayan ev tekstili sektörü 2012 yılında da büyük yeniliklere imza atacaktır. O günün beklentilerine ve dekorasyon stillerine cevap verecek şekilde yenilenecektir. En azından piyasa beklentileri bu doğrultudadır.
Her yılın mayıs ayında düzenlenen EVTEKS fuarında üreticisinden, hammaddecisine, satın almacısından, toptancısına ve perakendecisine tüm sektör liderleri 2012 yılında yeniliklerini görücüye çıkarırlar. Evteks ayrıca dünyanı ikinci büyük fuarı unvanını da elinde bulunduruyor. Fuar ayrıca büyüme hızıyla da tüm dünyanın dikkatini üzerine çekmeyi başarmıştır. Bundan sonraki yıllarda da büyüme hızıyla en çok takip edilen ve konuşulan fuar olacak kanaatindeyiz.
2012 tül kumaş, modelleri ve tasarımları için tüm hızlarıyla çalışıyor ve hazırlanıyorlar. 2012 yılında piyasaların daha da hareketlenmesi bekleniyor. Bu beklentiyle beraber ev tekstil ve tül modelleri sektörü de bir canlanma beklemektedir. Bu noktada yarışta geri kalmak istemeyen firmalar, yeni modellerini ve kreasyonlarını oluşturdular bile. 2011 yılında kumaşlardan, tüllere, nakışlı ürünlerden baskılı ürünlere, yatak takımlarından duvar kâğıtlarına, mutfak, banyo tekstillerine kadar birçok tasarıma imza atan Armoni, Elvin, Taç, Brillant, Verdi, Küçükçalık, Özdilek gibi firmalar 2012 kreasyonları ve tasarladıkları modelleri ile yine modayı belirleyecektir.

salon perde modelleri 1

Salon perde modelleri tasarlarken mekânı nasıl dekore ettirdiğiniz çok önemlidir. Odanın bütünü düşünülerek tül stor kumaş gibi detaylar seçilir. Eğer klasik mekânsa ağır modellerden seçebilirsiniz. Drape ve fonlar kesinlikle oda içinde değerlendirilmelidir. Fonların yanlarına saçaklar ve braçol lar eklenerek zengin bir hava yakalanmalıdır.
Modern dokusu varsa yeni çıkan salon perde modelleri seçmelisiniz. Japon, zebra veya geometrik desenli tüller iyi seçim olabilir. Tüm duvarı kapatmak yerine sadece cam kadar tasarlanıp uygulanmalıdır. Böylelikle ferah ortam yaratılmış olur. Duvarların bütününü kumaşlarla kapatma dönemi geride kaldı. Salon perde modellerinize güzel aksesuarlar ekleyerek daha şık görüntü elde edebilirsiniz.

fransiz cam perde modelleri 1

Fransız cam perde modelleri yeni yapılarda yere kadar camlı pencerelerin yapılmasıyla hayatımıza giren yeni bir perde modelidir. Fransız cam perde modellerinde mekan klasik olarak döşenmiş ise yere kadar uzanan bol pileli tüller ve dekor amaçlı ağır fon perde modelleri uygulanabilir. Eğer mekan modern olarak dekore edilmiş ise japon perde modelleri , zebra perde modelleri, ip perde modelleri, stor perde modelleri, vs. uygulanır ise fransız camlarda daha iyi görsellik sağlanır.

Fransız cam perde modellerinde fiyatları, kumaş veya seçilen tüle göre değişir. Bu camlara kruvaze perde, stor perde, japon perde ve zebra perde en iyi duran perde modelleridir.


yeni perde modelleri 1

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen kompetankedi; 12 Haziran 2016 22:43
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
18 Ocak 2012       Mesaj #4
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
2012 Perdelerinde Renk Seçimi

16828 bg

Yeni yılla birlikte, evlerdeki dekorlar da yenileniyor. Her geçen gün daha farklı üretimler, daha farklı tasarımlarla gelişen ve değişen sektörde planlama aşamasında en zor olanı karar verip uygulamaktır. Sizde renkleri nasıl kullanabileceğiniz ile ilgili tüm soruların cevaplarını haberimizde bulabilirsiniz.
Hangi renk evinizde neyi ifade eder ve hangi odada kullanılması doğrudur? Perde rengi seçiminde nelere dikkat etmeliyiz. Perde renk seçimini neye göre yapmalıyız. Hangi rekler moda? Perde seçiminde renkler konusunda tüm ayrıntıları sizinle paylaşıyoruz.

perde modelleri 2013 1

EKRU: Tüm renklerin en zarifi kabul edilir. Evinizin her bölümünde kullanılabilir bir renktir. Modern döşenmiş bir oturma odasında ya da klasik mobilyaları olan bir salonda da tamamlayıcılığı sağlayabilir.

KIRMIZI: Hareketin yoğun olduğu mutfak, çocuk odası gibi yerler için uygundur. Kırmızının koyu tonları yoğun ve sıkıcı bir atmosfer yaratacağı için yaşam alanlarında çok fazla tercih edilmemelidir.

Tac perde modelleri10

TURUNCU: Yemek odasında sıcaklık yaratır. Neşe ve mutluluk vermesi istenen ortamlarda ve geniş alanlarda kullanılmalıdır. Çalışma odası ve yatak odası için uygun değildir.

SARI: Mutfak ya da modern dekore edilmiş oturma odaları için uygundur. Çalışma odalarında kullanılmamalıdır. Zihni bulandırıp karışıklığa yol açar. Dinlenme amaçlı olarak kullandığınız odalarda önerilmemektedir.

YEŞİL: Yeşil huzur veren bir renk olduğu için yatak odasında da diğer yaşam odalarında da yeşilin bütün tonlarını rahatlıkla kullanabilirsiniz.

living room 82

TURKUAZ: Üst düzeydeki bir değişimin ve dönüşümün simgesidir. Canlılık ve ferahlık yayar, mekanları daha geniş gösterir. Salon ve yaşam odalarının yanında banyolar, yatak odaları ve çalışma odalarında da kullanılabilir. Açık tonları duvar için de uygundur.

MOR: Morun açık tonları olan lavanta, leylak ve orkide yatak odaları ve çalışma odalarında kullanılabilir. Çocuk odaları için de ideal bir renktir. Parlak göz alıcı renklerle birleştiğinde olumsuz etki yaratabilir, dikkat edilmelidir.

Perart20Perde20283629

SİYAH VE GRİ TONLARI: Siyah ve açık tonları olan griler geçen yıl olduğu gibi bu yıl da çok moda. Mobilyalarda ve halılarda görmeye alıştığımız koyu renklerle uyumlu gri tonları ve gümüşler şık mekanlar yaratmak için ideal seçim olacaktır.

KAHVERENGİ: Kahverenginin koyu tonları çoğunlukla salonlar ve oturma odalarında kullanılır. Bu renk turkuaz ile hoş bir kombin oluşturur. Ortama ferahlık getirir. Salonlar ve yaşam odaları için rahatlıkla tercih edilebilir.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
18 Mayıs 2012       Mesaj #5
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Perde Bağlama Önerileri
Evinizi ve odalarınızı en şık gösteren dokoratif unsurlardan birisi de kesinlikle perdelerdir.Peki çok güzel ve şık bir perde kullanmanıza rağmen perdeniz evinizi güzelleştirmiyorsa size bir kaç öneride bulunacağız.Farklı odalarınızda kullanmanız üzere perde bağlama yöntemleri ile odalarınıza yeni bir görünüm kazandırabilir ve çok şık bir görünüm kazandırabilirsiniz.İşte size perdelerinizi bağlayabileceğiniz bir kaç öneri;

perde baC49Flama

Kadife İp Kullanın

Perde kumaşınızdan kestireceğiniz kalınca bir şeridi burarak perde kuşağınızı yapın. Perdenizin etrafından dolayarak, bağlayın. Dilerseniz perdenize göre iki farklı şerit kullanın.

perde baglama 220

Bilyeler Kullanın

Perdenizle uyumlu bir renkteki kalın ip ya da ince kumaş şeridine metal boncukları geçirerek perde kuşağı hazrlayın. Uç kısımda ekstra birkaç boncuk ile de braçölünüzü yapın.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
22 Mayıs 2012       Mesaj #6
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
perdelerimiz evimizin disariya bakan gozleridir 12699htm&ampcbbc2ee1d683Perdelerimiz Evimizin Dışarıya Bakan Gözleridir
Ev dekorasyonunun en önemli detaylarından biride perdelerimizdir.
Ev dekorasyonunda önem verdiğimiz bir diğer önemli dekorasyon parçası perdelerimizdir. Şık perdeler ile mobilya dekorasyonuna entegre edilmiş bir ev estetik bir görüntü sağlar. Önceleri evlerimizde perde seçimi standart beyaz ve üzerine bir kaç dantel şekli koyularak seçilirdi. Şimdilerde ise moda ve mobilya tasarımının değişmesiyle perde tasarım ve şekilleri de değişmek zorunda kaldılar.
Perde seçimi yaparken mobilyalarınızı inceleyin mobilyalarınız daha çok yuvarlak,elips veya köşesi keskin olmayan eşyalardan oluşuyorsa siz daha çok kendi ayaklarınızın üzerinde durmayı seven genç, dinamik ve özgür ruhlu bir kişisiniz demektir.
Bu nedenle bu tür eşyalara uygun olan şekil mobilyalarınızla uyum gösterecek yuvarlak desenlere sahip bir perdedir. Yine aynı şekilde nasıl ki şekli mobilyalardan aldıysanız rengide yine mobilyalardan almanız gerekmekte.
Yalnız bu sefer oda renginide dahil edip perde rengini belirleyeceksiniz. Misal diyelim ki renkler birbirinden ayrık fakat hoş bir uyum içerisinde sizin bu durumda yapmanız gereken ayrık renkli bir perde bulmanızdır.
Sen sadece aynasin...
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
8 Ocak 2015       Mesaj #7
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
İç Mekan - Perde
MsXLabs.org


ETN7G5c

Çocuk odaları ve genç odaları, dekorasyon çalışmaları ve ürün grubu tercihlerinde her zaman daha hassas davranılması gereken yaşam alanlarından bir tanesidir.Daha dinamik renkler ve daha aktif modelleri, genç odalarını daha şık hale getirecek ve gençlerin beklentilerine de en iyi şekilde yanıt verecektir.

Kaynak:



Benzer Konular

1 Aralık 2015 / ThinkerBeLL X-Sözlük
9 Mart 2010 / _KleopatrA_ X-Sözlük
12 Haziran 2009 / ThinkerBeLL Rüya Tabirleri
17 Haziran 2009 / ThinkerBeLL Rüya Tabirleri