Arama

Doğru İç Çamaşırını Seçmek

Güncelleme: 26 Mart 2016 Gösterim: 47.876 Cevap: 3
Mystic@L - avatarı
Mystic@L
Ziyaretçi
3 Mayıs 2007       Mesaj #1
Mystic@L - avatarı
Ziyaretçi
İç çamaşırı seçerken dikkat etmemiz gereken belirli noktalar vardır. Üzerimizde güzel durmasından başka rahat etmemiz de oldukça önemlidir. Ne de olsa bütün gün içimizde bir yerlerde saklanıp duracaktır.

Sponsorlu Bağlantılar
Rahatlık: sizi sıkan, rahatsız eden bir iç çamaşırı giyinmek oldukça kötü bir durumdur. Ne kadar güzel olursa olsun mutlaka içinde rahat davranabileceğiniz bir iç çamaşırı seçmelisiniz.

Ölçünüzü kontrol edin: Kendi vücut ölçünüze uygun olan bir çamaşır seçmelisiniz. Örneğin küçük göğüslere sahipseniz büyük görünsün diye büyük ölçülerde bir sütyen almaya kalkmayın. Bu sizi gün boyu rahatsız eder.

Giysilerinizi düşünün: Eğer açık renk kıyafetler tercihinizse sürekli koyu renklerde iç çamaşırı almanız bir işe yaramaz çünkü giymeniz mümkün olmaz.Ya da transparan giyinmeyi tercih edenlerdenseniz dantelli bir iç çamaşırı tüm gizliliğinizi ortadan kaldıracaktır.

G-String: Çoğu kadın g-string giyinmekten kaçar oysa artık her vücuda göre bulmak mümkün ve kullandıkça yararlarını görebilirsiniz.

Malzemeye dikkat: İç çamaşırında kullanılan malzemeye dikkat etmeniz gerekir. İpeksi string bir külot pantolonların ya da ince eteklerin altında oldukça hoş durabilir.

Rengi önemli: Kendi ten renginize uygun iç çamaşırı seçmenizde yarar var özellikle de siyah ve beyaz pantolonların altına giyinmek için. Çünkü beyaz bir pantolonun altına yine beyaz bir iç çamaşırı giyinmek oldukça çirkin duracaktır. Bunun yerine ten rengini tercih etmelisiniz.

Birbirine uydurun: Çoğu kadın kimsenin görmeyeceğini bilseler dahi sütyen ve külodun takım olmasına dikkat ederler. Çünkü kendilerini böyle daha seksi hissederler.
Son düzenleyen Safi; 26 Mart 2016 14:50
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
7 Mayıs 2007       Mesaj #2
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
İç Çamaşırı Alırken Dikkat
Üzerimize giydiğimiz kıyafetlerin seçiminde hepimiz çok titiz davranırız. Tercihimizi yaparken, modelinin, renginin ve en önemlisi de rahatlığının uygun olmasına önem veririz.
Sponsorlu Bağlantılar

- Ancak iç çamaşırı söz konusu olduğu zaman, bir çok noktayı gözden kaçırır, ihmal ederiz. Oysa bu özel çamaşırları seçerken, dış giysilerimizden daha titiz davranmamız gerekir. Uzmanlar, iç çamaşırı satın alırken pamuklu kumaşların, dar olmayanların ve doğal boyalarla renklendirilmiş olanların tercih edilmesini öneriyor.

Vakıf Gureba Hastanesi’nden Dermatoloji Klinik Şefi Doç. Dr. Nahide Onsun, yaptığı açıklamada, bazı kadınlarda iç çamaşırının lastik yerinin deriyle temas ettiği bölgede kaşıntı veya kızarıklık meydana geldiğini vurgulayarak, “Bu sebeple kişiler, neye alerjilerinin ve hangi iç çamaşırların kendilerine uygun olduğunu önceden belirlemeli. Ayrıca, iç çamaşırların vücudu rahat ettirecek nitelikte olmalarına dikkat etmek gerekir. Çamaşırların vücudu sıkması durumunda, o bölgedeki yağ dokusunda bazı kayıplara yol açabilir. Bunun yanında, baskı oluşan deri bölgelerinde temastan dolayı egzama gibi rahatsızlıklar meydana gelebilir” dedi.

PAMUK ORANI YÜKSEK OLMALI
Kullanılan çamaşırlar tamamen pamuk olmasa da, pamuk oranının yüksek olması gerektiğini ifade eden Doç. Dr. Onsun, “Ancak kişinin hiçbir şikayeti, herhangi bir maddeye reaksiyonu yoksa, naylon çamaşır da kullanabilir. Ancak, yaz aylarında özellikle naylon içeren çamaşırlardan uzak durmak önem taşıyor. Çünkü terleme nedeniyle oluşan mantar enfeksiyonları yaz aylarında daha sık görülüyor” diye konuştu.

Doç. Dr. Nahide Onsun, özellikle kalçaların arasına giren ve pantolonda izi belli olmasın diye tercih edilen slipleri fazla kullanmamak gerektiğini de kaydederek, “Çünkü bu slipler, eğer giyilen pantolon sentetikse veya sentetik karışımından oluşuyorsa ve kişinin sentetiğe karşı duyarlılığı varsa, ciltte yine bazı egzamaların ortaya çıkması kolaylaşıyor” dedi.

Herkesin göğüs yapısının birbirinden farklı olduğunu da hatırlatan Doç. Dr. Onsun, “Bu nedenle uygun sutyen seçerken, çok sıkı olmamasına ve lastiğin tene temas etmemesine dikkat etmek gerekir. Çünkü, eğer lastik açıktaysa, lateks alerjileri meydana gelebilir” uyarısında bulundu.

Dermatoloji Klinik Şefi Doç. Dr. Nahide Onsun, renkli iç çamaşırı alırken, kumaşı renklendirmek için kullanılan boyalara dikkat etmek gerektiğini belirterek, “Çünkü bazı boyamalarda, içeriğinde kansorejen madde bulunan boyalar kullanılabiliyor. Bu sebeple, aldığınız iç çamaşırların doğal boyalarla renklendirilmiş olup olmadığını öğrenin” diye konuştu.

Doç. Dr. Onsun, boya maddesi kadar, iç çamaşırların yıkanmasının da büyük özen gerektirdiğini vurgulayarak, “Deterjanlara karşı alerjisi olan kişiler, az miktarda deterjanla bile rahatsızlık hissedebiliyorlar. Böyle durumlarda kullanacağınız deterjanın özelliğine ve yıkadıktan sonra çamaşırı iyi durulamaya dikkatli özen gösterin” dedi.


Son düzenleyen Efulim; 27 Ekim 2011 10:11 Sebep: Sayfa düzeni.
GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
27 Ağustos 2008       Mesaj #3
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi
Kom'un sıradışı çamaşırı: Victoria Serisi

Kom İç Giyim klasik tarzın dışına çıkmak isteyen kadınlar için sıradışı çamaşırlar hazırladı. Çarpıcı bir stili olan bu modellere, Victoria grubu adı verildi. Victorialar seksiliği ve dişiliği bir arada sunuyor.Tek renk iç çamaşırı takımlarından uzaklaşmak, daha renkli, daha heyecan verici kombinasyonlara kavuşmak isteyen hanımlar için Victoria grubu iki renkli olarak hazırlandı. Siyah ve fuşyanın birlikte kullanıldığı Victoriaların esin kaynağı akşam sefası çiçekleri.

Yaz akşamüstlerinin baygın kokulu akşam sefalarının rengi olan fuşya, Komun tasarımcılarının elinde siyahla bir araya gelerek romantik ve kışkırtıcı bir çağrışım yaratıyor. Victorialarda, siyah liycralı tül üzerine fuşya rengi çapraz süs dikişleri yer alıyor. Sütyenlerin askıları da iki renkte hazırlanmış. Victorialar gecelik, sütyen ve külot takımdan oluşuyor. İkili takımları daha cazibeli, daha çekici kılmak için üçüncü bir parçayla, kombinezonla tamamlayan Kom tasarımcıları, üç parçadan oluşan takımların iki renkli üretildiğinde daha çok beğenildiğini belirtiyorlar. Bu yüzden, Victoriaların sütyen ve geceliğin göğüs kısmındaki fuşya rengi çapraz iplere özel bir önem veriliyor.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 9 Mayıs 2016 21:13 Sebep: Sayfa düzeni+ kırık link resimler.
HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
22 Kasım 2008       Mesaj #4
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
Hamilelikte iç giyim önemlidir

Hamilelik döneminde vücutta yaşanan hızlı değişiklikler yeni ihtiyaçlar doğurur. Bu dönemde vücudunuza ayak uydurmak güç olabilir ancak doğru iç çamaşırı seçimiyle zorlukları azaltabilirsiniz. Rahatlık ve destek sağlayan, doğal malzemeden yapılmış çamaşırlarla, doğum öncesi ve sonrası vücudunuzu aşırı yıpranmalardan korumak elinizde.
Hamilelik döneminde vücut şişkinlikleri ve kilo artışı fazla olacağından vücudu saran çamaşırlar giyinmemeye dikkat edin. Kan dolaşımınızı ve vücut ısınızı iç çamaşırların kötü etkilemesine izin vermeyin. Lastikleri çok sıkı olmayan ve doğal malzemeden yapılmış ürünleri tercih edin.

Hamilelik boyunca her geçen gün büyüyen bebekle şişen karnınız ve süt depolayan göğüslerinizle normalde taşıdığınızdan daha ağır bir beden taşırsınız. Bu da sırt ve bel ağrılarına yol açar. Ama artık tüm bu şikayetler ortaya çıkmadan hamileliğinizi rahat rahat yaşayabilirsiniz. Çünkü üretici firmalar rahatlığınız ve sağlığınız için iç çamaşır konusunda büyük çeşitlilik sağlıyor. Ayrıca bu destekleyici tasarımlar hamilelik sonrası dönemde de vücut rahatlığınız ve eski formunuza geri dönmeniz açısından oldukça yararlı. Bebeğinize süt verirken de zorlanacağınız düşünülerek üretilen emzirme sutyenleri işlerinizi kolaylaştırır.

HAMİLELİK KÜLODU
Yumuşak elastik dantel veya pamuklu kumaştan ön panel, göbeğinize rahatsızlık vermeyecek şekilde tasarlanmıştır. Bel ve bacak bölgesi ekstra yumuşak ve elastiktir. Cildinizi rahatsız etmez.

TAŞIYICI BANTLI KÜLOT
Doğal materyalden üretilmiş külota sabit olarak tasarlanan bant, kullanım rahatlığı sağlar. Hamilelik esnasında görülen bel ve sırt ağrılarının giderilmesine ve hamilelik varislerinin oluşumunun engellenmesini sağlar. Çoğul gebeliklerde veya karnı çok büyük olan hamilelerde kullanılması, oluşacak basınç hissini ve karnın sarkmasını engeller.

TAŞIYICI - TOPARLAYICI KÜLOT
Doğal materyalden üretilmiş külota sabit, külotun kumaşından çift kat olarak tasarlanan bant, kullanım rahatlığı sağlar. Hamilelik esnasında görülen bel ve sırt ağrılarının giderilmesine ve hamilelik varislerinin oluşumunun engellenmesini sağlar.

DESTEKLEYİCİ EMZİRME SÜTYENİ
Hamilelikte çok özel bir sutyen tercih etmeniz gerekir. Çünkü göğüsleriniz bu dönemde oldukça hassastır ve gittikçe büyür. Bu yüzden balenli sutyenler almaktan kaçının ve sutyeni alırken en sıkı kancasına göre giyinip alın. Sutyenin pamuklu olmasına dikkat edin. Bu dönemde çok terleyeceğiniz için, terinizi çekmeyen bir ürün sizi fazlasıyla rahatsız edecektir. Unutulmamalıdır ki meme bağ dokusu bozulduktan sonra eski haline dönmesi neredeyse imkânsızdır. Bu yüzden göğüslerinizi çok iyi korumaya dikkat edin.
Son düzenleyen Efulim; 27 Ekim 2011 10:21 Sebep: sayfa düzeni.

Benzer Konular

9 Aralık 2011 / Misafir Soru-Cevap
15 Eylül 2015 / Martinaa X-Sözlük
7 Ekim 2015 / Safi X-Sözlük