Arama

Ev ve Ofislerde Aydınlatma

Güncelleme: 8 Ocak 2015 Gösterim: 9.252 Cevap: 4
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
13 Eylül 2008       Mesaj #1
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Knappa tavan aydınlatması...

Sponsorlu Bağlantılar
ayd0238

Işık hem görmemizi sağlar, hem de güzel bir atmosfer yaratır. İyi bir aydınlatma yaratabilmek için çoğu zaman değişik tipte lambaları birlikte kullanmak gerekir.
Lambaları odanın içinde farklı yerlere koyun, çeşidini artırın, hem işlevsel hem de sıcak ve rahatlatıcı bir aydınlatma düzenine sahip olun.
Okurken veya çalışırken, gözünüzü yormanızı engelleyecek kuvvetli bir ışığa ihtiyaç duyacaksınız. Duvarları ve tavanı aydınlatmak ise odanızı olduğundan büyük gösterecek.
Yemek masanızın üzerindeki ışık yukarıdan geliyorsa seçtiğiniz abajur ve ışık kaynağı önem taşır. Unutmayın, aydınlatma bir odanın havasını degiştirmenin en basit ve etkin yoludur.

ÖZELLİKLERİ
Materyal: Polipropilen plastik
Ebatlar: Tür, Metre ve İngiliz ölçü birimi
Çevre özellikleri: Atık ayırma işlemi gerekir.
Yararlı bilgiler: Yumuşak ışık verir. 11 W enerji tasarruflu ampul kullanıma uygundur; daha az elektrik tüketimi ve daha uzun bir kullanım süresi.

TEMİZLEME
Standart ampul E27 Maks. 60W Bilmekte fayda var aydınlatma kaynağı ayrı satılır. Kablolanmış montaj. Tavan kancasına asılabilir.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
karayel - avatarı
karayel
Ziyaretçi
4 Ekim 2008       Mesaj #2
karayel - avatarı
Ziyaretçi
Gömme aydınlatmalar soft ışıklar moda
Ev ve Ofislerde Aydınlatma
Doğru aydınlatma, dekorasyona canlılık verir, evi renklendirir, mekanlardaki hataları örter, ön plana çıkarmak istediğiniz objeleri vurgular. Aydınlatmada da tıpkı dekorasyonda olduğu gibi her sene birçok yenilik oluyor. Tasarımlar değişiyor, yeni teknolojiler ortaya çıkıyor.
Sponsorlu Bağlantılar
9-12 Ekim tarihleri arasında Yeşilköy İstanbul Fuar Merkezi Hall 10 ve fuayede düzenlenecek Interlight Uluslararası Aydınlatma, Tesisat ve Bina Otomasyonu Fuarı’da, dekoratif ve teknik aydınlatmayla ilgili son ürünler, ev ve ofis dekorasyonunda son yılların modası olan modern ve klasik tasarımlar sunulacak. Bu yıl altıncısı düzenlenen fuar, 7 bin metrekarelik bir alana kuruluyor ve 15 ülkeden gelen 25 bin ziyaretçinin gezmesi bekleniyor. NTSR Fuarcılık Genel Müdürü Mühendis Serkan Tığlıoğlu, aydınlatmanın kurallarını, yapılan hataları ve yeni trendleri anlattı.

DOLAPLARA, GİYSİLERE ZARAR VERMEYEN AMPULLER
Yatak odasında okuma ışığı olarak kullanılan başucu aydınlatmalarının açma kapama düğmelerinin, kapının yanında ve başucunuzda olmasında yarar var. Tuvalet masası aynı zamanda makyaj masası olarak kullanılıyorsa, yoğun aydınlatma gerekebilir.
Giyinme üniteleriniz yatak odanızdaysa dolap önü ve içlerini aydınlatmanızda fayda var. Hatta en iyisi dolap kapağı açıldığında yanan armatürler. Bu lambalarda giysilere ısıyla zarar vermeyen floresan ampuller kullanmak daha doğru.
Yatak odasında televizyon izlemek veya müzik dinlemek tercih ediliyorsa mutlaka gözleri yormayan ve uykuya geçişi kolaylaştıran tavan aydınlatması kullanılmalı.
Çalışma masası aydınlatması önemli, çünkü ışık kaynağı göz yormayan cinsten olmalı ve el gölgesi çalışma alanına düşmeyecek şekilde yerleştirilmeli. Akrobat lambalar kullanım esnekliği açısından bu iş için uygun.
Banyo ışıklandırmasında neme dayanıklı ve ıslak mekanlar için tasarlanmış armatürler kullanmak gerek. Önü camlı armatür veya kapalı tip lambalar da uygun. Ayna önlerinde ışığın göz almasını önlemek amacıyla, armatürler aynanın iki yanına konmalı ve ışığın geliş doğrultusuyla bakış doğrultusunun geniş açı yapması sağlanmalı.
Salon aydınlatmasında, her şeyden önce aydınlatmanın yorucu ve rahatsızlık verici olmaması gerekiyor. Mümkünse farklı noktaları farklı aydınlatma elemanlarıyla aydınlatmakta fayda var. Geniş odalarda çoğunlukla tavan armatürleri tercih ediliyor. Daha küçük odalardaysa aplikler aynı görevi görüyor.
Yemek odasında eşit dağılmış bir ışık için avize kullanmak en iyi çözüm. Avizeler hem yeterli ışığı sağlıyor hem de yemek odanıza görkem kazandırıyor.
TV izleme, kitap okuma gibi farklı faaliyetlerin gerçekleştirildiği alanlarda, sabit bir aydınlatma sisteminden kaçınmak gerekiyor, bu mekanlar için raylı spotlar ideal. Yarı şeffaf aplikler ve geniş açılı armatürler, koridorlarda kullanılabilir.

ÇOCUK ODALARINA BEYAZ YERİNE SARI IŞIK
Çocuk odalarında kullanılan lambalarda beyaz yerine sarı ışık kullanmak uzmanlarca öneriliyor. Merkezi noktada yer alan bir tavan aydınlatması odanın ışığını sağlamak açısından yeterli olsa da yatak başında bir aplik ve çalışma masasında kullanılabilecek bir çalışma lambası, odanın genel aydınlığı için uygun olabilir. Bebeğinizin odasında emzirme, alt değiştirme, uyuma ve oynama, çocuk odasındaysa çalışma, uyuma, giyinme ve oynama alanları için bir aydınlatma planı yapmak gerekiyor. Odanın genel bir aydınlatması olabilir ancak çalışma masasında bir masa lambası, emzirme koltuğunun yanında bir ayaklı lamba ya da alt değiştirme masasının üstünde bir aplik uygun çözümler.
Oda konseptinize ve çocuğunuzun kişiliğine uygun armatürler seçerken kız çocuklar için renkli tüylü, erkekler için araba ya da basketbol konseptli aydınlatmalar tercih edilebilir. Bebekler ışığa bakmayı severler, o nedenle bebek odasında kullanılacak ışığın gücü daha az olmalı. Bazı çocuklar karanlıkta uyumak istemedikleri için hafif bir ışık onlara güven verebiliyor. LED teknolojisiyle üretilen gece ışığı çok düşük voltajlı olduğu için güvenli bir çözüm oluşturur.

ODANIZI YEMEK DOLAPLARININ ALTINDAN AYDINLATARAK BAR HAVASI VERİN
Işıkları dekorasyonla bir bütün haline getirebilmek için bazı püf noktalar var. Mumlarınızı yemek masanızın üzerindeki şamdanlı bir avizenin içine yerleştirebilir, bir konsolun üzerine avizeli lamba ve duvara da abajur başlıklı aplikler asabilirsiniz. Mekana teatral bir hava katmak için yemek masasının üzerine çok küçük bir abajur koymakta fayda var. Sadece bardaklara ışık vermek için avizesi çevrilebilen ampullü bir abajur kullanılabilir. Konukların üzerlerini aydınlatmak istiyorsanız yere konulan uzun ayaklı bir abajur yardımcı olur.
Konsolun üzerine yerleştirilen ışıklar da odanın havasını değiştiriyor. Saydam abajur başlarını ve avizeleri doğal renklere boyayıp üzerlerine bir kat daha boya atarak hoş bir atmosfer sağlanabiliyor. Yemek için dolapların altına yerleştirilmiş ışıkları yakmak yeterli. Bu tarz bir aydınlatma, ortama hem bar havası verir hem daha sıcak bir atmosfer yaratır.

ÇOK RENKLİ VE FİGÜRLÜ LAMBALAR MODA
2009’da dünya trendleriyle birleşen geometrik tasarımlar ve figürlü lambaları bol bol göreceğiz. Özellikle de figürlü lambaları. Çok renklilik de bir başka yenilik. Özellikle sarı, mavi ve turuncu tasarımlar, kırmızı ve beyazın hakimiyetini yıkmak üzere geliyor. Spotlarda da klasik yuvarlak tasarımlar yerini daha fazla sayıda seçeneğe bırakıyor.

YILIN AYDINLATMA ÖDÜLLERİ VERİLECEK
Interlight İstanbul, Almanya, İspanya, Fransa ve İtalya’daki fuarların bir devamı olarak Avrasya’daki en kapsamlı aydınlatma fuarı. Fuar sırasında pek çok etkinlik ve seminer düzenlenecek. Katılımcılara yönelik "Yılın Aydınlatma Ödülleri" verilecek. Aydınlatma konusunda uzman isimlerin jüri olacağı yarışmada "En Estetik", "En Yenilikçi", "En Tasarruflu" ve "En Fonksiyonel" ürün kategorilerinde ödüller verilecek. Jüri üyeleri, her kategoriden dört finalist belirleyip dört kategorinin Interlight İstanbul 2008 birincisini seçecek.
Aydınlatma evin içinde yapay görünmemeli
Seda Ruhoğlu- Lamp 83 Aydınlatma Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
Artık büyük hacimli aydınlatma aygıtları yerini daha küçük hatta gömme ürünlere bırakıyor. Soft ışıklar özellikle ofislerde çok kullanılıyor, gözü yormuyor. Unutmamak gerekir ki aydınlatma bir mimari öğedir ve tasarımcı onun mimari içerisinde yapay görünmemesini sağlamak zorundadır. Örnek vermek gerekirse artık akıllı ev sistemleri var. Bu sistemlerin kullanıldığı evde aydınlatma aygıtlarının evin standartlarında olması ve evde farklı bir hava estirmemesi gerekiyor.

Mümkün olduğunca gün ışığı
Dr. Light’ın tasarımcısı Dr. Buse Bayraktaroğlu
Türkiye’de avize halen aydınlatmada en çok tercih edilen tasarım. Daha modern evlerde enerji tasarruflu LED ve spot kullanılmaya başlandı. Bir mekanın aydınlatması planlanırken yapılan en büyük hata aydınlatmayı diğer unsurlardan ayrı düşünmek. Benim tavsiyem, gün ışığından mümkün olduğunca doğru faydalanmak.

BU HATALARI YAPMAYIN!
Aydınlatma dekorasyonun en kritik öğelerden biridir. Dikkat edilmesi gereken ilk unsur, görüş problemi yaratmayacak şekilde yeterli aydınlatmanın sağlanmasına çalışmaktır. Çok aydınlık bir mekan doğru aydınlatma yapıldığını göstermez.
Ev ve ofislerde kullanım alanlarına uygun armatürler seçilmelidir.
Enerji tasarrufunu sağlayan ürünleri kullanmaya da özen göstermek gerekiyor.
Okuma ve televizyon seyretme alanlarının aydınlatılması ve çocuk odalarında hatalı aydınlatmalar sıkça yapılıyor. Bu bölümler için uzmana danışmakta fayda var.

AYDINLATMA OBJELERİ ALIRKEN
Metalle ve sıcaklıkla olan ilişkisine
Düşmemesi için dengede kalmasına
Kalite standartlarına uymasına
İç ve dış mekana uymasına
Buhara, suya, yağmura, darbeye karşı dayanıklı olmasına
dikkat etmek gerekiyor.
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
9 Ocak 2012       Mesaj #3
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Modern Aydınlatmalar
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
30 Mart 2012       Mesaj #4
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Modern Kağıt Aydınlatma Modelleri
Aydınlatma dekorasyonda hayati bir önem taşımakla birlikte evinizin görümünü bir anda değiştirebilecek tek dekorasyon elemanıdır. Evinizin havasını tek bir düğme ile değiştirme fikrine ne dersiniz?Kağıt avize örneklerini ikea mağazasında ve dekoratif aydınlatma ürünleri satan bütün mağazalarda kolayca bulabilirsiniz.

Modern kagit lamba modelleri 21

Farkli avize dizayn

İster tavanda ister yerde dekoratif kağıt aydınlatma seçenekleri ile iç makanın havasını değiştirmeniz mümkün..

Modern aydinlatma dizayn

Kapı girişleri için ideal bir lamba avize seçimi.

Kagit avize tasarimi

Kagit avize modeli

Kağıt lambader modeli ile oturma odanıza modern bir hava katabilirsiniz.

C4B0kea aydinlatma modeki




Sen sadece aynasin...
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
8 Ocak 2015       Mesaj #5
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
Ev ve Ofislerde Aydınlatma
MsXLabs.org


AvG5j2a

Aydınlatma konusunda daha çok misafir odalarında tercih edilen avizeler, şık ve gösterişli duruşu ile insanların ilgisini çekmeye devam ediyor.

Odalarınızın yanı sıra, diğer odalar için de tercih edebileceğiniz modeller var ve bu modeller sayesinde sizler de mobilyalarınız ile uygun daha modern tasarımlar elde edebilirsiniz. Daha gösterişli ve daha şık bir duruş için bu modelleri tercih etmenizde fayda var.


Kaynak:

Benzer Konular

16 Şubat 2013 / jale Soru-Cevap
4 Eylül 2014 / Kral_Aslan Mühendislik Bilimleri
15 Şubat 2014 / Misafir Soru-Cevap
11 Ekim 2008 / Gabriella Taslak Konular