Arama

2012 - 2013 Gözlük Modelleri

Güncelleme: 2 Mart 2016 Gösterim: 5.586 Cevap: 1
_SoNBaHaR_ - avatarı
_SoNBaHaR_
VIP ButterfLy EffeCt
19 Ekim 2012       Mesaj #1
_SoNBaHaR_ - avatarı
VIP ButterfLy EffeCt
2012 - 2013 Gözlük Modelleri
Gözlük Modelleri önümüzdeki yıldan itibaren rengarenk koleksiyonlarla karşımıza çıkıyor. Yılın trendlerine uygun, en güzel gözlük modelleri ile hayatınıza renk katmak ister misiniz? Özellikle 2013 yaz sezonu için hazırlanan koleksiyonlardaki gözlük modelleri ve çerçeveleri şimdiden bir çok moda tutkununu heyecanlandırmayı başarıyor. Maviden beyaza, yeşilden yılın en popüler rengi turuncuya kadar hemen her tonda sunulan gözlükler yılın aksesuarları arasında sayılıyor. Bununla birlikte, güneş gözlüklerinde de trend yine rengarenk ürünlerden yana veriyor kararını. Tek renkli, klasik tasarımlardan uzak durmanızda yarar var kısacası.
Sponsorlu Bağlantılar

Yüz Şeklinize Göre Gözlük Alın
Yüzünüze yakışabilecek bir güneş gözlüğü ararken yüz şeklinizi dikkate almalısınız. Gözlük satın alırken, gözlük çerçevesinin yüzünüzün şekliyle zıt olmasına dikkat edin. Genel kurallardan biri de küçük surat yapısına sahip kişilerde küçük, geniş yüz şekline sahip kişilerde büyük güneş gözlüklerinin daha güzel durduğudur. Farklı ve gizemli bir tarz yaratmak istiyorsanız biraz daha geniş çerçeveli bir gözlük düşünebilirsiniz.

Oval yüz şekline sahipseniz:

Eğer dengeli bir oval yüz şekline sahipseniz, stilinize uygun her türlü gözlük yüzünüze yakışabilir. Özellikle kare çerçeve gözlükler ve yumuşak kenarlı gözlükler de size çok yakışabilir. Son moda tasarım gözlükleri de tercih edebilirsiniz.

Yuvarlak yüz şekline sahipseniz:
Gözlük stili olarak yüzünüzü kaplayan geniş güneş gözlüğü modellerini deneyebilirsiniz. Yüz şeklinize dikdörtgen veya yumuşak köşeli çerçeveler de yakışabilir. Kaşı daha yukarıda gösteren gözlük modelleri yüzünüzün daha uzun gözükmesine, geniş çerçeveler ise yüzünüzün daha ince gözükmesine yardımcı olur.

Dikdörtgen yüz şekline sahipseniz:

Daha yumuşak hatlı, oval veya yuvarlak çerçeveli güneş gözlükleri yüzünüze yakışabilir.

Üçgen yüz şekline sahipseniz:

Keskin ve sivri bir çeneniz varsa dikkati gözlere çekmelisiniz. Aviator güneş gözlüğü veya çerçevesinin üst kısmı düz olan gözlük modellerini tercih edebilirsiniz. Ayrıca çerçevesiz gözlükler de keskin hatları yumuşatmaya yardımcı olabilir.
Maksimum etki için, gözlük seçerken ten renginizle uyumlu bir renk seçin. Yüz hatlarınıza yakışan ve giymekten hoşlandığınız kıyafetlere de uygun bir model seçmeye özen gösterin.

Gözlüğünüzün Yapısı

Güneş gözlükleri farklı amaçlara hizmet etmek için değişik malzemelerden yapılmaktadır. Örneğin, güneş gözlüğünde tasarımı vurgulayan modellerde dış görünüm ön plana çıkarken, sporcu gözlüklerinde dayanıklılık ve hafiflik ön plandadır. Güneş gözlüklerini karşılaştırırken dikkat etmeniz gereken noktalar arasında; gözlük camının kalitesi, gözlük camının rengi ve gözlüğün iskeletini oluşturan çerçevesi ilk akla gelenler arasında yer alır.
Gözlük camının yapım malzemesi Güneş gözlüklerinin camı genellikle cam, plastik veya polikarbonat adlı maddelerden üretilir.(bkz:gözlük)
  • Cam güneş gözlükleri:Gözlükte kullanılan cam, mükemmel görüntü kalitesi sunar ancak diğerlerine göre gözlüğünüzün daha ağır olmasına neden olur.
  • Plastik camlı güneş gözlükleri: Plastik cam, güneş gözlüklerinde sıkça kullanılan bir maddedir ancak yüzeyinde çizikler oluşabilir.
  • Polikarbonat camlı güneş gözlükleri:Bu maddeden yapılmış gözlük camları bozulmaya karşı oldukça dayanıklıdır.

Gözlük camınızın rengi
Gözlük camları farklı renklerde olabilir ancak en çok siyah renkli cam kullanılmaktadır. Gözlükte kullanılan renk seçenekleri gözü koruma ve görüş açısını genişletme amaçlı da kullanılmaktadır.
  • Gri cam:
    Gri renkli gözlük camları ışığı renkleri bozmadan kırar.
  • Kahverengi ve yeşil cam:
    Kahverengi ve yeşil camlar renkleri bozmadan kontrastı (renkler arasındaki zıtlığı) artırır.
  • Kırmızı cam:
    Kırmızı cam, kontrastı daha fazla arttırır ancak renkleri değiştirir.
  • Turuncu ve sarı cam:
    Yüksek kontrast imkanı sunan bu renkteki gözlükler görüşe derinlik de kazandırır.
  • Renksiz cam:
    Renksiz camlar ışığı kesmez ancak UV koruması sağlar.
Güneş gözlüğünüzün çerçevesi
Güneş gözlüğü çerçeveleri genellikle metal, naylon veya plastikten yapılır.
  • Metal çerçeve gözlükler:
    Metal çerçeveler dayanıklıdır ancak serttir.
  • Naylon çerçeve gözlükler:
    Naylon çerçeve dayanıklı, hafif ve esnek bir malzeme olduğu için genellikle spor gözlüklerinde kullanılır.
  • Plastik çerçeve gözlükler:
    Plastik çerçeve en ucuz malzemelerden biridir. Hafif, dayanıklı ve esnektir, yüzünüzden kaymaz.
Güneş Gözlüğünüzün Özelliklerini Belirleyin
Güneş gözlüklerinin belirli özellikleri sayesinde daha net bir görüş sağlayacak ve gözlerinizi güneşin zararlı etkilerinden korumuş olacaksınız.
  • Ultraviyole (UV) korumalı cam:
    Güneş gözlüklerinin çoğunda gözleri güneş ışınlarının zararlı etkilerinden koruyan UV korumalı cam kullanılmaktadır. Güneş gözlüğünüzün camında en az %60 UVA ile %70 UVB koruması olmalıdır. Maksimum koruma için en az %98 UV koruması olan gözlükler tercih edilmelidir. Bazı güneş gözlüğü markaları %100 UV koruması sağlar. Gözlük alırken camlarının UV korumasının olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Tanınmış markaların pahalı ancak kaliteli gözlük camları %100 UV koruması sağlar.
  • Polarize cam:
    Polarize camların en önemli özelliği ışığı kesip filtrelemesidir. Özellikle kayak yaparken kullanılan kar gözlüklerinde polarize cam kullanılır.
  • Aynalı cam:
    Aynalı cam, yerden yansıyan ışığı filtreler. Stilinize uygun farklı renklerde aynalı cam gözlükleri bulabilirsiniz.
  • Çizilmez cam:
    Çizilmez plastik cam gözlükler ve polikarbonat gözlük camları diğer gözlük camlarına göre daha dayanıklıdır. Çizilmez cam gözlükler ise ekstra koruma sağlayan gözlükler arasındadır.
  • Yüksek çözünürlüklü (high-contrast) cam:
    Turuncu ve sarı renkli gözlük camları renkleri filtreler, bu sayede görüş açısına derinlik kazandırır. Bu gözlükler, renkleri olduğundan farklı göstermesine rağmen özellikle araba kullanırken tercih edilir.
  • Numaralı güneş gözlükleri:
    Numaralı güneş gözlükleri göz problemi olanların kullanması gereken kişiye özel yapılan güneş gözlüklerindedir.
Gözlük seçiminin göz sağlığı üzerindeki etkileri nelerdir?
Gözlük seçiminde dikkat etmeniz gereken en önemli şey, gözlük camının % 100 UV filtreli ve kaliteli olmasıdır. Gözlüğümüz % 100 UV filtreli değilse, göze gelen yoğun güneş ışını, fotooksidatif stres denilen bir tahribatla göz merceğimizi etkileyerek katarakt oluşumunu hızlandırır. Ayrıca retinada sarı noktayı bozarak görmeyi bozabiliyor.

Gözlük alırken nelere dikkat etmelisiniz?
Gözlüğün modelinden çok işlevi önemli. Bu nedenle güneş gözlüğünün camının ultraviyole korumalı olmasına dikkat edilmesi şart. Geniş camlı, yüze iyi oturan ve göze yakın yerleşen gözlükler en iyi korumayı sağlıyor. Güneş gözlüklerinin üzerinde mor ötesi ışınları kestiğini gösteren bir tescilin olması gerekiyor. Sağlık Bakanlığı, tüm güneş gözlükleri için sertifika mecburiyeti getirdiğinden, gözlük satın alırken mutlaka sertifikasını istemelisiniz.

Yanlış gözlük seçimi ne tür sorunları beraberinde getirir?
Yanlış gözlük seçimi, katarakt oluşumunu hızlandırdığı gibi, aynı zamanda retinada sarı noktayı etkileyerek görmenin azalmasına neden olabilir. Ayrıca, özellikle renkli gözlerde ışığa hassasiyet artar.








BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 2 Mart 2016 22:31 Sebep: İçerik eklendi.
..Aşk Hiç Biter mi?...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
19 Ekim 2012       Mesaj #2
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Rayban Güneş Gözlük Modelleri
Yazın gelmesiyle birlikte güneş gözlükleri olmadan dışarı çıkmak mümkün mü?
Sponsorlu Bağlantılar
Ray-ban yeni sezon birbirinden farklı ve renkli güneş gözlüklerini legends tasarımlarını ortaya çıkarıyor.uzun yıllar boyunca popülerliğini yitirmeyen ve adından sürekli söz ettiren ray-ban güneş gözlüklerine sizlerde sahip olabilirsiniz.ray-ban gözlüklerini görmeden geçmeyin vazgeçilmeziniz olacaktır…

chloe 2009 gunes gozlukleri 1

chloe 2009 gunes gozlukleri 2
chloe 2009 gunes gozlukleri 3


chloe 2009 gunes gozlukleri 4
chloe 2009 gunes gozlukleri 5

chloe 2009 gunes gozlukleri 6

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...

Benzer Konular

22 Ocak 2013 / Efulim Moda